The_player Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Η δικιά μου παρατήρηση είναι η εξής: Καταρχήν έπρεπε να επέμβει ο εισαγγελέας.Να πάει στα μπλόκα και να πει...Ποιός είστε κύριε έσείς , πρόεδρος συντονιστικής επιτροπής ; Τα στοιχεία σας... Δεν μπορεί εγώ ο Έλληνας πολίτης αν κλείσω τον δρόμο για 20 λεπτά να πάω μέσα για παρακόλληση συγκοινωνιών και ο οποιοσδήποτε αγροτοπατέρας να πίνει τσίπουρα στην Εθνική οδό ανενόχλητος... Ζητάνε πάγωμα των δανείων....Γιατί ; Έλληνες πολίτες είμαστε όλοι και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτοί είναι υπεράνω απο εμάς...; Όλοι έχουμε δάνεια...Ας κάνανε το κουμάντο τους... Οι περισσότεροι από αυτούς που βλέπουμε στα κανάλια ,έχουν να πατήσουν στο χωράφι πάνω απο 10χρόνια , στέλνουν τους Αλβανούς και πιστώνονται τις επιδοτήσεις... Μιλάνε για τις τιμές , δεν μας θύμησαν όμως στις αρχές του 2008 τις τιμές του σιταριού , του ρυζιού και των άλλων προιόντων όταν είχαν πάει ψηλα...Τα φυλάξανε στα σιλο...προσδοκώντας μεγαλύτερη αύξηση τιμών...Την πατήσανε με την οικονομική κρίση...Έτσι ειναι πήρανε το ρίσκο και χάσανε... Να πούμε και για το δίκιο τους... Δίκιο έχουνε για τις τιμές στο κόστος παραγωγής. Αυξήθηκαν τα λιπάσματα , τα φυτοφαρμακα κτλ... Δίκιο έχουν για την αγωνία τους για τις επιδοτήσεις μετά το 2013... Δίκιο έχουν για το ότι δεν υπάρχει μια κοινή πορεία αγροτικής πολιτικής , μια κατεύθυνση για το τι αποδίδει και ποιες ειναι οι μελλοντικές καλλιέργειες.. Το δίκιο σου όμως δεν το βρίσκεις εις βάρος άλλων πολιτών.Η κοινή γνώμη δεν είναι σωστά ενημερωμένη για το πρόβλημα... Αυτή ειναι η άποψη μου.
MiltoZ Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Σαν τον τζίτζικα είμαστε, αλλά όταν έρθει ο χειμώνας μας φταίει ο κακός μας ο καιρός.
Carthago Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Καλά, ως χώρα είμαστε πραγματικά αστεία, έτσι; Από που να αρχίσει κανείς; 1. Πέρσι λέει πουλούσαν 47 λεπτά το κιλό και φέτος έπεσαν οι τιμές στο 11/κιλό, άρα το κράτος "οφείλει" να δώσει τα υπόλοιπα!!! Και όλα μάλιστα, με λίγα δε συμβιβαζόμαστε! Συγγνώμη, αλλά την τελευταία φορά που κοίταξα, ζούσαμε σε μια κοινωνία ελεύθερης αγοράς. Με το ίδιο σκεπτικό, το κράτος πρέπει να δώσει και στους εφοπλιστές γιατί τα ναύλα έχουν πέσει κατακόρυφα, στα μαγαζιά υπολογιστών γιατί πέφτουν οι πωλήσεις και γενικά σε όλους! Το καλαμποκι περσι ηταν 27 λεπτα και οχι 47 που αναφερεις ενω το λιπασμα περσι ειχει 22 ευρω/σακι και φετος 39. Μην αναφερω το πετρελαιο και φυτοφαρμακα. Αναφερε ο τουφας κατι για τις επιδοτησεις και Μερσεντες. Τουφα καλα να περνας στο Λονδινο, πολλα χαιρετισματα σε ολους (Και γω αγγλια ημουνα) αλλα ασε τα αγροτικα για αλλους. Ενημερωτικα να σου πω πως καθε αγροτης δεν γουσταρει τις επιδοτησεις γιατι απλα δεν του προσφερει τπτ στην ουσια. Απλα προσθετει κι αλλους νταβατζηδες στο κεφαλι του. Απο 150 που χε το ρυζι 10 χρονια πριν χωρις επιδοτηση εφτασε στα 40 με επιδοτηση της λουτσας. Το βαμβακι καποτε ειχε 400 δρχ/κιλο και σημερα ζητημα να χει 120 με 60 ευρω επιδοτηση το στρεμμα. Απλα μαθηματικα ειναι, βαλτα κατω και δες ποσες μερσεντες μπορεις να παρεις. Τελειωνω απαντωντας και στο παληκαρι που ανεφερε τα προγραμματα νεων αγροτων και απλα θα αναφερω πως οποιαδηποτε στιγμη μπορει να παρει και αυτος λεφτα. Θελω να μαθω ομως τι θα λεει μολις μαθει το ΦΠΑ και αλλα διαφορα λογιστικα που θα πρεπει να πληρωνει για την επομενη δεκαετια. την ουσια σου λενε οτι μπαινεις σε προγραμμα, σε αναγκαζουν να ξανοιχτεις παιρνοντας δανεια και οοοοοοοοταν μετα απο αρκετα χρονια παρεις τα λεφτα πας και τα ακουμπας σε τοκους κτλ
The_player Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Εχει τελειωσει η σπορα ,για αυτους που εχουν δεντρα είναι στα κλαδεματα...Όσοι έχουν ελιές τις ώψιμες ποικιλές ίσως μαζεύουν ακόμα...
million_voices Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Ακόμη μία φορά η αστυνομία (δεν εννοώ τους αστυνομικούς, στην ηγεσία αναφέρομαι. Πολιτική ή όχι) είναι απούσα. Πόσο θα συνεχιστεί αυτό το χάλι να κάνει ο καθένας το κεφαλιού του; Γιατί δεν πήγαν να κλείσουν τα διόδια και να περνά ο κόσμος ελεύθερα; Να κλείσουν το δημόσιο ταμείο όπως πρότειναν αρκετοί αγρότες στην περιοχί μου. Και άντε την κλείνεις την εθνική, άσε τον παράδρομο ανοικτό. Βάλε ωράριο, 5 ώρες κλειστή 3 ανοικτή. Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν. Αφού η αστυνομία τον παίζει κανονικά. Έτσι όπως το κάνουν τώρα οι αγρότες του κατατάσσω στην ίδια κατηγορία με τα "αγανακτισμένα παιδιά" που σπάνε βιτρίνες. Θυμάστε τις πέτρες που πετούσαν οι αγρότες στην απεργία των λιμενεργατών. Που αυτό που κάνων ήταν και συνταγματικά κατοχυρωμένο. Αλλά πρέπει όσοι έχουν αιτήματα να κλείσουν τον δρόμο προς τα εργοστάσια επεξεργασίας ντομάτας, ροδάκινου, εκκοκκιστηρια κ.τ.λ. Να δούνε πως είναι. Φταίει η αστυνομία. Και πριν πει κάποιος κάτι να σας ενημερώνω ότι στην αποθήκη του σπιτιού μου έχουνε ~30 τόνους σιτηρών απούλητους. ο Καθενας την παρτη του και την μικροσυντεχνεια του λοιπον και ολοι μαζι πλην λιγων, μεμονωμένα, σταδιακα και οσο το δυνατον ποιο αθορυβα στην αβυσσο ετσι για να μην χαλαμε και την βολη των αλλων καλα μας κανουν στην τελικη τετοιοι που ειμαστε
Toufas Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 carthago, Οτι υπαρχει προσφορα και ζητηση το ξερεις πιο καλα απο μενα, επειδη ειμαι σε δουλεια που βλεπω τις τιμες να αλλαζουν και βλεπω ποσο πουλανε οι παραγωγοι (εστω και εδω), ξερω οτι αμα ολοι πανε και βαλουν βαμβακι (αν γινοταν αυτο) η τιμη θα πηγαινε κατω...πως γινεται μερικα προιοντα να ειναι πιο ακριβα στην ελλαδα και εδω να εχουν τις ιδιες τιμες χρονια τωρα?
Physics_Rulez Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Οι αγρότες είναι μια ευπαθής κοινωνική ομάδα. Δεν μπορούν να απεργήσουν γιατί πολύ απλά δεν έχουν ωράριο. Με λίγα λόγια το βρίσκω δίκαιο να κλείνουν τους δρόμους ώς ένα τρόπο διαμαρτυρίας, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους, δασκάλους, καθηγητές κτλ φοιτητές (οι οποίοι κλείνουν επίσης τους δρόμους). Μπορεί να έχουν δουλειά ανα πάσα ημέρα της χρονιάς και ώρα του εικοσιτετραώρου. Πρσωπικά επειδή καταλαβαίνω το πρόβλημα του πρωτογενή τομέα της χώρας, με τον οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένοι οι αγρότες, τους υποστηρίζω στην παρούσα φάση λόγω του υπερβολικού "κινδύνου" του επαγγέλματός τους, και λόγω του αδικαιολόγητου καπέλου στις τιμές των προϊόντων του πρωτογενή τομέα γενικότερα. Όπως παρατηρείτε δεν δουλεύει ο ανταγωνισμός στα αγροτικά προϊόντα. Ο αγρότης πουλάει 30 λεπτά και εγώ αγοράζω 4 ευρώ. Αυτό βλάπτει και τον αγρότη και εμένα. Καταλαβαίνω λοιπόν οτι είναι μια ομάδα η οποία πρέπει να επιζήσει πάση θυσία και να υποστηριχθεί κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικά γιατί δεν μπορούμε σαν κράτος να έχουμε μόνο δευτερογενή και τριτογενή τομέα.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Και τι θελετε να κανουν οι αγροτες ρε παιδια? Μηπως κανα παρτυ διαμαρτυριας οπου θα ειμαστε ολοι προσκαλεσμενοι ? Πριν γινουν αυτα που γινονται τις τελευταιες μερες ειχε προηγηθει ενας "διαλογος". Παντα πρωτα γινεται ενας "διαλογος" οπου τις περισσοτερες φορες αντι τον υπουργο βλεπεις τα ΜΑΤ στην εισοδο του εκαστοτε υπουργειου. Παντως μου αρεσει η αποψη που ακουγεται πολυ εδω μεσα, "μακρια απο μενα να'ναι κι οπου θέλει ας ειναι". Μπραβο.
SpyrosR Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Εγώ λέω πως έχουμε μπλέξει τη δημοκρατία/ελευθερία με την ασυδοσία...
De@th L0rd Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Εγώ λέω πως έχουμε μπλέξει τη δημοκρατία/ελευθερία με την ασυδοσία... Ας τραγουδήσουμε λοιπόν το παραποιημένο ρητό του Ισοκράτη για τη δημοκρατία.
rikos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Εγώ λέω πως έχουμε μπλέξει τη δημοκρατία/ελευθερία με την ασυδοσία... Aν εσυ γινεσαι καθημερινα φτωχοτερος και με την βουλα και τους νομους του κρατους να δω πως θα αντιδρασεις. Αλλα ξεχασα εχουμε δημοκρατια,πρεπει να δεχτεις κατακεφαλα οτι σου επιβαλλουν...Αλλα εκ του ασφαλους ολοι το παιζετε σοφοι,αντικειμενικοι και πανω απο ολα γνωστες και του αγροτικου ζητηματος...
chill Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Aν εσυ γινεσαι καθημερινα φτωχοτερος και με την βουλα και τους νομους του κρατους να δω πως θα αντιδρασεις. Σύμφωνα με την μέθοδο των αγροτών λοιπόν θα πούμε αφού δεν μας παίρνει να πάμε στην Ραφήνα και στην βουλή ας πάμε να πηδήξουμε τον χyz ανυπεράσπιστο που δεν μας φταίει σε τίποτα γιατί είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε.
chill Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Aν εσυ γινεσαι καθημερινα φτωχοτερος και με την βουλα και τους νομους του κρατους να δω πως θα αντιδρασεις. Σύμφωνα με την μέθοδο των αγροτών λοιπόν θα πούμε αφού δεν μας παίρνει να πάμε στην Ραφήνα και στην βουλή ας πάμε να πηδήξουμε τον χyz ανυπεράσπιστο που δεν μας φταίει σε τίποτα γιατί είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε.
SpyrosR Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Ποιου αγροτικού ζητήματος; Πέρνα μια βόλτα απ'την Αθηνάς, και ρώτα τα μαγαζιά... αν παίζει τίποτα αυτές τις μέρες ή αν κάνουν επικλήσεις σε πνεύματα για να πληρώσουν το νοίκι. Ρώτα ένα δικηγόρο, ένα μηχανικό, ακόμα κι ένα γιατρό, πως βλέπει τα έσοδά του φέτος εν συγκρίσει με άλλες χρονιές. Ξέρουμε κι οι δύο το αποτέλεσμα... μήπως λοιπόν να κινηθούμε όλοι μαζί, σε όποιο κλάδο και να ανήκουμε, να κόψουμε στα 2/3/4/5/Χ τη χώρα; Όλοι μας φτωχότεροι γινόμαστε, αλλά η προσπάθεια παράλυσης κάθε δραστηριότητας σε κάθε μήκος της Ελλάδας, δεν είναι λύση... τραμπουκισμός είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.