Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να μη σε κουράζω:

Οι HPV (human pappiloma virus) διακρίνονται ουσιαστικά σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με την πιθανή ογκογόνο δράση τους: χαμηλού (τύποι 6, 11, 42, 43, 44, 59, 66, 68, 70), μέσου (30, 31, 33, 34, 35, 39, 40, 49, 51, 52, 53, 57, 58, 63, 64) και υψηλού κινδύνου (16, 18, 45, 56).

τα νούμερα κάθισα και τα διάβασα - που να τα θυμάμαι απ' έξω...

Για να μη κουράζω όμως με λεπτομέρεις, να πω πως οι τύποι των δύο τελευταίων κατηγοριών σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες που ακόμα δεν έχουν καθοριστεί πλήρως (ένας απ' αυτούς πάντως είναι το κάπνισμα), θεωρούνται υπεύθυνοι για το 90% των όγκων (κακοήθεις και προκακοήθεις) του πρωκτού και των οργάνων του ουροποιογεννητικού, ενώ ενοχοποιούνται και για το 25% των καρκίνων του στόματος και του ανώτερου αναπνευστικού (κύριοι συνένοχοι το κάπνισμα και το στοματικό sex). Ο κίνδυνος δε, για την εμφάνιση καρκίνου του πρωκτού και του πέους, αυξάνει κατά 15-30 φορές στους ομοφυλόφιλους άνδρες.

Τώρα όσον αφορά στα ακίνδυνα, απλά, αλλά ενοχλητικά οξυτενή κονδυλώματα που ανέφερες νωρίτερα, προκαλούνται από τους τύπους 6 και 11 που ευτυχώς δεν ενοχοποιούνται για ογκογόνο δράση. Επειδή όμως κάποιος μπορεί να έχει μολυνθεί από πολλαπλά στελέχη του HPV, η παρουσία κονδυλωμάτων δεν μπορεί να εγγυηθεί την απουσία των high risk στελεχών. Πόσο μάλλον όταν οι περισσότεροι που μολύνονται παραμένουν ασυμπτωματικοί, διατηρώντας όμως την ικανότητα να μολύνουν τους συντρόφους τους. Πριν λοιπόν συστήσω την πλήρη αποχή ως μέσο προφύλαξης (και με πάρετε με τ' αυγά και τις ντομάτες), ο μόνος τρόπος προφύλαξης (πέρα από τις ...προσευχές) στατιστικά μεν παραμένει το προφυλακτικό, επιστημονικά δε, αμφισβητείται. Ευτυχώς που το ανοσοποιητικό εξουδετερώνει τις περισσότερες μολύνσεις από τους HPV, γιατί αλλιώς τα πράγματα θα ήταν πολύ σκούρα...

Προς το παρόν εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στο εμβόλιο, ελπίζοντας πως εκτός από αποτελεσματικό θα αποδειχθεί και ασφαλές στο μέλλον...

Δημοσ.

Εγώ δεν είπα ποτέ ότι:

με την παραμικρη επαφη που θα εχει καποιος με ασθενη/φορεα AIDS τοτε αυτοματα γινεται ο ιδιος φορεας και αρα το ποσοστο να σου μεταδωσει καποιος τον HIV ειναι 100%. Αυτο μας λες?

Aυτό προσπαθείς να πείσεις τους άλλους ότι είπα, επειδή διαφώνησα μαζί σου.

Εξακολουθω και επιμενω σ αυτο οτι η αντιρετροικη αγωγη ειναι προληπτικο μετρο, δεν αποτελει θεραπεια και δεν υπαρχουν επιστημονικα δεδομενα για την αποτελεσματικοτητα της.

Μπορείς να επιμένεις όσο θέλεις αλλά η μέθοδος της Προφύλαξης μετά από Επαγγελματική Έκθεση στον ιό HIV με τα κατάλληλα αντιρετροϊκά φάρμακα, είναι πολύ αποτελεσματική.

Δημοσ.

Εγώ δεν είπα ποτέ ότι:

με την παραμικρη επαφη που θα εχει καποιος με ασθενη/φορεα AIDS τοτε αυτοματα γινεται ο ιδιος φορεας και αρα το ποσοστο να σου μεταδωσει καποιος τον HIV ειναι 100%. Αυτο μας λες?

Εξακολουθω και επιμενω σ αυτο οτι η αντιρετροικη αγωγη ειναι προληπτικο μετρο, δεν αποτελει θεραπεια και δεν υπαρχουν επιστημονικα δεδομενα για την αποτελεσματικοτητα της.

Μπορείς να επιμένεις όσο θέλεις αλλά η μέθοδος της Προφύλαξης μετά από Επαγγελματική Έκθεση στον ιό HIV με τα κατάλληλα αντιρετροϊκά φάρμακα, είναι πολύ αποτελεσματική.

Δημοσ.
Εγώ δεν είπα ποτέ ότι:

@all

Συντηρητης κλιματιστικου σε μοναδα υγειας speaking

Δημοσ.
Εγώ δεν είπα ποτέ ότι:

@all

Δημοσ.
@all

Aπό ότι κατάλαβα "είσαι" φοιτητής Ιατρικής ή Νοσηλευτικής.

Λύπαμαι τους ασθενείς που θα πέσουνε στα χέρια σου.

Δημοσ.
@all

Δημοσ.

Το πρωτο ειμαι.

Εσυ τι δουλεια κανεις ακριβως? Για πες μας..

Δημοσ.

Το πρωτο ειμαι.

Δημοσ.
Το πρωτο ειμαι.

Μπορεί να δηλώσει από Καθηγητής Λοιμωξιολογίας μέχρι το παιδί που κουβαλάει τους πεθαμένους - του κοστίζει κάτι;

Αλλά για πες μας, σε νοιάζει τόσο πολύ ή μήπως νομίζεις πως μας ενδιαφέρει; Αυτό είναι το θέμα μας ή μήπως αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθούμε να περάσουμε;

Υπάρχει και το pm για την εξακρίβωση των επαγγελματικών σας ανησυχιών.

Καληνύχτα.

Δημοσ.
Το πρωτο ειμαι.

Μπορεί να δηλώσει από Καθηγητής Λοιμωξιολογίας μέχρι το παιδί που κουβαλάει τους πεθαμένους - του κοστίζει κάτι;

Αλλά για πες μας, σε νοιάζει τόσο πολύ ή μήπως νομίζεις πως μας ενδιαφέρει; Αυτό είναι το θέμα μας ή μήπως αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθούμε να περάσουμε;

Καληνύχτα.

Δημοσ.
Συντηρητης κλιματιστικου

ευχαριστω με καλυψες

-----Προστέθηκε 29/1/2009 στις 03 : 10 : 55-----

Καληνύχτα.

Διαφωνω μας νοιαζει, πρεπει να καταλαβει επιτελους ο κοσμος οτι δε μπορει ο καθε ασχετος να δινει συμβουλες που μπορει στην τελικη να κοστισουν ακριβα.

Η εχω εσφαλμενα την εντυπωση για τον συγκεκριμενο οτι θα δινει απλοχερα τις ιατρικες του ''συμβουλες'' σε γνωστους/φιλους/συγγενεις/κτλ...

Και στο κατω κατω εγω κ οποιοσδηποτε μπορει να εχουμε συγγενεις που αντιμετωπιζουν αυτη την ασθενεια, δε γινεται να ακουμε απαθεις και αμετοχοι την καθε μ***ια που σκαρφιζεται ο καθενας. Και μαλιστα να δεχομαι και ειρωνια και προσωπικα σχολια αντι για ενα ''συγγνωμη λεω μακακιες''

Δημοσ.
Συντηρητης κλιματιστικου

ευχαριστω με καλυψες

-----Προστέθηκε 29/1/2009 στις 03 : 10 : 55-----

Καληνύχτα.

Διαφωνω μας νοιαζει, πρεπει να καταλαβει επιτελους ο κοσμος οτι δε μπορει ο καθε ασχετος να δινει συμβουλες που μπορει στην τελικη να κοστισουν ακριβα.

Η εχω εσφαλμενα την εντυπωση για τον συγκεκριμενο οτι θα δινει απλοχερα τις ιατρικες του ''συμβουλες'' σε γνωστους/φιλους/συγγενεις/κτλ...

Και στο κατω κατω εγω κ οποιοσδηποτε μπορει να εχουμε συγγενεις που αντιμετωπιζουν αυτη την ασθενεια, δε γινεται να ακουμε απαθεις και αμετοχοι την καθε μ***ια που σκαρφιζεται ο καθενας. Και μαλιστα να δεχομαι και ειρωνια και προσωπικα σχολια αντι για ενα ''συγγνωμη λεω μακακιες''

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...