Προς το περιεχόμενο

πώς δουλεύει το sun xvm virtualbox

nickarmy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω σε τι χρησιμεύει η ξαναεγκατάσταση άλλων O.S.'s σε εικονική μηχανή, απ' τη στιγμή που τα έχεις ήδη εγκατεστημένα στο δίσκο, αλλά περί ορέξεως μπουγάτσα-κολοκύθι... :P

Ορίστε:

video tutorial: http://link.brightcove.com/services/link/bcpid1640183659/bctid1691067766

manual: http://download.virtualbox.org/virtualbox/2.1.2/UserManual.pdf

Δημοσ.

αφου τα εχεις ηδη εγκατεστημενα δεν εχει νοημα να κανεις virtualization γτ πολυ απλα ειναι ηδη εγκατεστημενα.μηχανες virtual χρησιμοποιουμε οταν πχ θελουμε να τρεξουμε ενα λειτουργικο αλλα χωρις να κανουμε native εγκατασταση δηλδη χωρις πραγματικα να το εγκαταστησουμε στον υπολογιστη μας.

τωρα οσον αφορα το virtualbox, η χρηση του ειναι σχετικα απλη.

1.πρεπει να εχεις στον σκληρο σου αποθηκευμενο το .iso της διανομης που θες να εγκαταστησεις εικονικα.μετα κανεις μια new virtual machine(αποτι θυμαμαι ετσι τοχει στο virtualbox) και προχωρας κανονικα στην εγκατασταση της διανομης

2.μολις τελιωσει η εγκατασταση μεσα απο ενα μενου (το βρισκεις ευκολα αλλα δε τοχω τωρα μπροστα μου να σου πω ποιο ακριβως ειναι) μπορεις να επιλεξεις το μεγεθος της μνημης ram που θελεις να δωσεις στο λειτουργικο που τρεχεις virtual.

Για παραδειγμα, αν εχεις 2GB ram τοτε αν επιλεξεις να δωσεις 512 MB ram στο λειτουργικο που τρεχεις εικονικα, μολις το ανοιξεις θα εχιες 1,5GB ram διαθεσιμα για τα xp και 512 για το linux σου.Μολις κλεισεις το virtualbox τοτε αυτα θα αποδεσμευτουν και θαχεις παλι 2GB διαθεσιμα στα xp.

Ελπιζω να βοηθησα..:-)

Δημοσ.
θα πρέπει να τα ξαναεγκαταστήσω ?

Απ' όσο ξέρω, ναι.

Αυτή τη στιγμή τα έχεις εγκατεστημένα στο δίσκο. Εσύ θες ( ; ) να τα εγκαταστήσεις ξανά σε εικονικές μηχανές του virtualbox, με host o.s.τα xp.

Αν λέγοντας linux εννοείς ubuntu, τότε υπάρχει η λύση της (ξανα)εγκατάστασής του με wubi, γιά να το τρέχεις μέσα απ' τα xp σαν ένα απλό πρόγραμμα. Με τα 7 ή άλλες linux διανομές δε νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι αντίστοιχο...

Οι κανονικές σου εγκαταστάσεις μένουν ανέπαφες, ως ότου διαμορφώσεις ή διαγράψεις τις αντίστοιχες κατατμήσεις του δίσκου.

Δημοσ.

Θα πρέπει να τα εγκαταστήσεις τα λειτουργικά στην virtual machine.

Εγώ αυτό που χρησιμοποιώ είναι το VMware Workstation και είναι πολύ καλό.

Δημοσ.
αφου τα εχεις ηδη εγκατεστημενα δεν εχει νοημα να κανεις virtualization γτ πολυ απλα ειναι ηδη εγκατεστημενα.μηχανες virtual χρησιμοποιουμε οταν πχ θελουμε να τρεξουμε ενα λειτουργικο αλλα χωρις να κανουμε native εγκατασταση δηλδη χωρις πραγματικα να το εγκαταστησουμε στον υπολογιστη μας.

Σε κάποιες περιπτώσεις έχει νόημα να υπάρχει ταυτόχρονα virtualization + native εγκατάσταση. Π.χ θέλω να τρέχω στο background κάποια χρονοβόρα linux tests και ταυτόχρονα να χρησιμοποιώ τα windows για να κάνω κάποια άλλη δουλειά.

Δημοσ.

Εχω XP και ξανά XP γιατί :

Αν φοβάμαι πχ. κακιά σελίδα μπαίνω από virtualbox.

Αν θέλω να κάνω εγκατάσταση πρόγραμμα για να δώ απλώς τι κάνει ξανά virtualbox.

Με 2 λόγια όλα τα πειράματα τα κάνω εκεί.

Το pc μου είναι τελείως άδειο από εγκαταστάσεις. (Εχουν βοηθήσει πολύ και τα portable).

Οταν κάνεις πχ virtual XP τρέξτα και πήγαινε Devices/Install Guest Additions.

Θα φτιάξουν κάποια ενοχλητικά πράγματα.

Προτείνω , αφού στήσεις τα XP πχ. flash acrobat κλπ κάνε ένα snapshot, Οποτε γεμίσουν τα XP από άχρηστα ή φοβάσαι οτιδήποτε ξαναγυρίζεις εύκολα εκεί που είχες κάνει το snapshot.

Είναι ελαφρύ και δεν φορτώνει στο ξεκίνημα του pc διάφορα στη μνήμη. (Λάθος, φορτώνει αλλά μου φαίνεται ελαφρύ).

Μη φοβάσαι το μπλέξιμο του virtual λειτουργικού με το κανονικό. Το virtual ενα αρχείο είναι όλο κι΄ολο.

Βάλε και Vista και Linux και WIn7 να παίξεις όπως όλα τα καλά παιδιά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...