Προς το περιεχόμενο

Αξιοπιστια μετρητων ταχυτητας adsl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σαφως και ειναι.......... απλα οι servers που δοκιμαζεις εχουν διαφορετικο latency λογω αποστασης (δε κανεις τον ιδιο χρονο να πας κορινθο αμα μενεις αθηνα και τον ιδιο θεσ/κη)........... αρα εχεις retransmissions στο receive window σε μακρινοτερους servers με αποτελεσμα χαμηλοτερες ενδειξεις.

Δημοσ.

Ε... αυτό είναι το πρόβλημα, άρα δεν είναι! :-)

Πρέπει να πέσεις σε κατάλληλο server για τη δοκιμή, αλλιώς δεν.

Αλλά από τη στιγμή που μπορείς να δοκιμάσεις κάτι με ένα απλό download Γιάννης Platano, για ποιό λόγο να κάνεις τεστ σε server?

Δημοσ.

Πρέπει να πέσεις σε κατάλληλο server για τη δοκιμή, αλλιώς δεν.

Αλλά από τη στιγμή που μπορείς να δοκιμάσεις κάτι με ένα απλό download Γιάννης Platano, για ποιό λόγο να κάνεις τεστ σε server?

Ευχαριστω.Test απο απλη περιεργεια...

• Super Moderators
Δημοσ.

για γραμμές πάνω από 1-2mbit βάζεις έναν download manager με segmented downloading και κατεβάζεις από servers όπως της Nvidia,ATI,Microsoft αν θες να testάρεις την γραμμή σου...λογικά θα πιάνεις ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή που είδες με τον ΙΕ

τα έτοιμα speedtests βγάζουν ότι να ναι αποτελέσματα πράγμα που τα κάνει αναξιόπιστα...

Σαφως και ειναι.......... απλα οι servers που δοκιμαζεις εχουν διαφορετικο latency λογω αποστασης (δε κανεις τον ιδιο χρονο να πας κορινθο αμα μενεις αθηνα και τον ιδιο θεσ/κη)........... αρα εχεις retransmissions στο receive window σε μακρινοτερους servers με αποτελεσμα χαμηλοτερες ενδειξεις.

κορυφή απλά έλιωσα :-D

Δημοσ.
για γραμμές πάνω από 1-2mbit βάζεις έναν download manager με segmented downloading και κατεβάζεις από servers όπως της Nvidia,ATI,Microsoft αν θες να testάρεις την γραμμή σου...

Oύτε το μισό δν πιάνω σε σχέση με torrents. Ειδικά από nvidia.

Δημοσ.

τα torrents ειναι αλλη κατηγορια, οποτε μην τα συσχετιζεις με μετρηση ταχυτητας. αν δε πιανεις ταχυτητα με download manager και απο site οπως αναφερει ο thresh, καπου αλλου ειναι το προβλημα

• Super Moderators
Δημοσ.
Oύτε το μισό δν πιάνω σε σχέση με torrents. Ειδικά από nvidia.

χρησιμοποιείς download manager ή με ότι έχει ο FF,IE, Opera?

• Moderators
Δημοσ.

Το πιο γρηγορο site ειναι της Ati.

Απο Nv κατεβαζω με 500-800 αναλογως τα κεφια, το ιδιο κι απο Ms.

Απο Ati κατεβαζω παντα και παντου με 880 stuck :P

Δημοσ.

Εμ δεν ακους μεγαλε........... τρεχα τωρα, καατεβαζε download managers, αγχωσου κανε απανωτα tests και τελικα δε θα βγαλεις ποτε ακρη γιατι καποιος σου ειπε κατι που το ακουσε απο καποιον αλλον αλλα χωρις να ξερει τι σημαινει συνεχιζει και λεει οτι ναναι. Το download test ειναι κατι το πολυ απλο........ σου δινει ενα temp αρχειο να κατεβασεις και μετα σου κανει μια πραξη και σου δινει το αποτελεσμα. Τωρα το θεμα που τιθεται ειναι οτι μπορει να τυχεις σε traffic congestion η στιγμιαιο μπουκωμα του server ή να μην εχεις aknowlegment ρε αδερφε που αυτο μπορει να συμβει και με και με χωρις donload M, στην ΑΤΙ, microsoft, k.l.p. ή λιγοτερο σε ftp server λογω λιγοτερης κινησης και βεβαια μεγαλου ευρους bandwindth. Αρα ΔΕΝ κανεις ποτε ΜΟΝΟ ΕΝΑ τεστ. Ολα τα αλλα και ας με συχωρεσουν τα παιδια, του τυπου δε παιζει καλα μετα τα 1,2, 10, τεχνικα τα κοβω λιγο μπαρουφες. Σαφως και βγαζω απο τη μεση τους κακους servers που εχω βρει κατα καιρους αλλα και αυτοι αναβαθμιζονται

• Moderators
Δημοσ.

Στο speedtest.net πες μου σε ποιον σερβερ να κανω τεστ.

Θα κανω 10 τεστ και θα ανεβασω το ΚΑΛΥΤΕΡΟ αποτελεσμα.

Και μετα θα κανω ΕΝΑ απο ati.com ΧΩΡΙΣ download manager, και θα το ξαναανεβασω να συγκρινουμε. :-)

(8000ό ποστ :-D)

• Super Moderators
Δημοσ.
Ολα τα αλλα και ας με συχωρεσουν τα παιδια, του τυπου δε παιζει καλα μετα τα 1,2, 10, τεχνικα τα κοβω λιγο μπαρουφες. Σαφως και βγαζω απο τη μεση τους κακους servers που εχω βρει κατα καιρους αλλα και αυτοι αναβαθμιζονται

όσες φορές και αν έχω δοκιμάσει εδώ και 1.5 χρόνο να testάρω την adsl2+ από speedtest.net (50 φορές και αν δοκίμαζα) servers, ΠΑΝΤΑ μου έβγαζε ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ αποτελέσματα...(αντιθέτως με download manager και κατέβασμα από τα sites που ανέφερα δεν είχα ΟΥΤΕ ΜΙΑ φορά πρόβλημα!!!)

μπορώ να σου βρω ΑΠΕΙΡΑ άτομα που έχουν τις ίδιες εμπειρίες με μένα...

αν εσύ αυτό το θεωρείς αξιόπιστο τότε εγώ σηκώνω ψιλά τα χέρια και επιμένω με τις μπαρούφες μου...

όπως λέει και ο Georgeman βρες μου server apό το speedtest.net να testάρω καμιά 50αρια φορές να σηκώσω screenshot...

Δημοσ.

Βασικα εσυ thresh πρεπει να εξηγησεις με τεχνικη ορολογια γιατι μετα τα 1-2-3 Mbit που αναφερεσαι πολλακις σε threads απο δω και απο κει ειναι αναξιοπιστο. Δηλαδη υπαρχουν 3 ατομα τα οποια ο ενας εχει 1mbit, ο αλλος 2 και ο αλλος 3. Για ποιον απο τους 3 δεν ισχυει αυτο που λες? Ή και για τους 3 και οτι παρει η μπαλλα. Πρεπει να καταλαβεις οτι αυτα που λες για καποιον που ερχεται και ζηταει βοηθεια ειναι λιγο μπακαλικα. Αυτα βεβαια δεν εμπεριεχουν κατι προσωπικο

Επι της ουσιας τωρα για να εχεις σωστα αποτελεσματα σε speedtests και να μην εχεις μεγαλες διαφορες (GeorgeMan), πρεπει πρωτα απο ολα να εισαι πεντακαθαρος και το εννοω αυτο απο spywares-malwares, τα οποια σου τρωνε ατακτα bandwindth και στελνουν πληροφοριες στο internet. Απο οτι βλεπω εχεις και vista. Κοιτα λοιπον να εχεις το autotuning=normal. Θα το δεις με τη παρακατω εντολη απο το cmd :

>netsh int tcp show global

Αν δεν ειναι ριξε αυτη την εντολη για να το ενεργοποιησεις

>netsh int tcp set global autotuninglevel=normal

στο speedtest.net o server της ON στη αθηνα δουλευει καλα αυτο το καιρο και ειδικα το πρωι, αλλιως απο windows explorer (παραθυρο δλδ) και οχι internet explorer κατεβασε απο το ftp της forthnet................. ftp://ftp.forthnet.gr/pub/SPEEDTEST/

Μη κανεις ενα μονο αλλα μερικα speedtests

• Super Moderators
Δημοσ.
Βασικα εσυ thresh πρεπει να εξηγησεις με τεχνικη ορολογια γιατι μετα τα 1-2-3 Mbit που αναφερεσαι πολλακις σε threads απο δω και απο κει ειναι αναξιοπιστο. Δηλαδη υπαρχουν 3 ατομα τα οποια ο ενας εχει 1mbit, ο αλλος 2 και ο αλλος 3. Για ποιον απο τους 3 δεν ισχυει αυτο που λες? Ή και για τους 3 και οτι παρει η μπαλλα. Πρεπει να καταλαβεις οτι αυτα που λες για καποιον που ερχεται και ζηταει βοηθεια ειναι λιγο μπακαλικα. Αυτα βεβαια δεν εμπεριεχουν κατι προσωπικο

γιατί από προσωπική εμπειρία (αλλά και από άλλων σε διάφορα forums) εδώ και 1.5 χρόνο δεν μπορώ να αξιοποιήσω στο έπακρο την adsl2+ μου σε direct downloads (13mbit) χωρίς να χρησιμοποιώ download manager με segmented downloading...

τα speedtests δεν το διαθέτουν με αποτέλεσμα να βγαίνουν ότι να ναι αποτελέσματα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...