adimitrakou Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 γεια χαρά, Μετα απο κάποιες ενοχλησεις στο γονατο έκανα μαι μαγνητικη και μου διαγνωστηκαν εκφυλιστικες αλλοιωσεις στον εξω μηνίσκο. Σημειωτεον οτι εκανα γυρω στα 8 χρονια πολεμικες και αλλα 10 ορειβασια και αναρριχηση. Ο ορθοπεδικος μου ειπε μετα την κλινικη εξεταση οτι δεν χρειαζομαι προς το παρον επεμβαση. Ωστοσο πλεον περιοριζομαι πολυ. περπατημα πανω απο 15 λεπτα με ποναει, σκαλες πονανε, για διαδρομο δεν το συζηταμε και ορειβασια αναρριχηση γιοκ. το μονο που κανω ειναι ασκησεις γαι ενδυναμωση ποδιων. ΗΘελα να ρωτησω αν μια μερικη η ολικη αφαιρεση μηνισκου θα μου επιτρεψει να επιστρεψω στις δραστηριοτητες μου.Εχω ακουσει οτι πολλοι ποδοσφαιριστες εχουν κανει. Ευχαριστω
fullon Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 θα προτεινα να ρωτησεις τον γιατρο σου για να εισαι σιγουρος.
LiquidOS Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Κάνε σαφές στο γιατρό σου ότι είσαι άτομο με δραστηριότητες που ΔΕΝ θες να σταματήσεις. Γιά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σου, έχω να πω ότι με μερική αφαίρεση μηνίσκου (70%) και εμφύτευμα συνθετικού χιαστού, δεν είχα κανένα πρόβλημα αποκατάστασης. Κάνω άνετα jogging, ποδηλασία, μπάσκετ, λίγο κολύμπι, κ.α., εδώ και έξι χρόνια. Απλά, αν την κάνεις, έχε υπόψη ότι θα ουρλιάξεις στους πόνους μέχρι να "σπάσει" η μετεγχειρητική αγκύλωση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.