Ailuros Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Σειρά σήμερα είχε το Fallout3. Σε "vanilla" καταστάσεις το παιχνίδι έτρεχε απροβλημάτιστα (κοινώς με minimum 60fps) σε 1920x1440 + 4xFSAA + 16xAF + Ultra Settings. Το θέμα είναι όμως ότι ο κόσμος του είναι γεμάτος με low-res textures, οπότε κατέβασα αρκετά HD textures packs. Οπτικά το παιχνίδι κυριολεκτικά μεταμορφώνεται αλλά η vRam της GTX295 τα... φτύνει . Αναγκάστικα να απενεργοποιήσω εντελώς το FSAA για να τρέχει κανονικά... και προτιμώ να υπάρχουν λίγα jaggies παρά τα low-res textures. Για του λόγου το αληθές, ορίστε και μια εικονούλα με τα βράχια (8192x8192 παρακαλώ) Και 2*285@SLi δεν θα τα πάνε καλύτερα με τόσο φόρτο υφών. Πέρα απ΄την ανάλυση των υφών, διαφωνώ ριζικά με τους δημιουργούς που υπερφορτώνουν την κάθε σκηνή με τόνους shaders για να "γυαλίζει" και το τελευταίο βραχάκι και της μαιμούς ο κώλος μόνο και μόνο για να δείξουν ότι χρησιμοποιούν shaders. ΄Ελλειψη φαντασίας λέγεται η όλη ιστορία και θα προτιμούσα να επενδύανε την όλη αυτή μαθηματική σπατάλη αλλού παρά σε κάτι που σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με "φωτορεαλισμό" ή τέλος πάντων με αυτό που θα έβλεπες στην πραγματικότητα σε μια συστάδα βράχων.
john2gr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Συμφωνώ απόλυτα Ailure. Από την στιγμή όμως που η Bethesda δεν "ένιωσε" ο λόγος έπεσε στους modders (που τον τελευταίο καιρό περισσότερο ασχολούνται με τα bump/normal maps των textures παρά με την ριζική αλλαγή τους). Μολονότι το bumpmapping κάνει τόσο μπαμ, το προτιμώ από το blur festival των default Comparisson shots:
pscrazy Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 john2gr που τα κατρβαζεις ολα αυτα τα καλουδια? Πολυ ωραιο το κανει, αντε γιατι εχω την 295 και ξινεται σε αυτο το παιχνιδι...πες μου που να τα κατεβασω χωρις πληρωμες και ιστοριες ομως! Αντε να ζορισω την καρτουλα!
Ailuros Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Συμφωνώ απόλυτα Ailure. Από την στιγμή όμως που η Bethesda δεν "ένιωσε" ο λόγος έπεσε στους modders (που τον τελευταίο καιρό περισσότερο ασχολούνται με τα bump/normal maps των textures παρά με την ριζική αλλαγή τους). Μολονότι το bumpmapping κάνει τόσο μπαμ, το προτιμώ από το blur festival των default Αν κάποιος σου σχεδιάσει μια σκηνή όπου τα βράχια δεν θα είχαν τόσο λίγα πολύγωνα και δεν φαινόταν ξεκάθαρα η υπεραπλουστευμένη αντιγραφή/επικόλλησή τους στο υπόλοιπο περιβάλλον, πίστεψέ με η μικρότερη λεπτομέρεια ή θολούρα όπως το λες στην επιφάνεια του βράχου δεν θα σε ενοχλούσε τόσο. Απλό bump ή parallax mapping χρησιμοποιούν; ***edit: παραπιπτόντως μιας και παίζεις Fallout3 θα σου πρότεινα τους 182.06 αν δεν τους έχει βάλει ήδη
john2gr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Bump maps χρησιμοποιεί το Fallout3. Βασικά έχω γενικότερα παράπονο από τα textures αρκετών παιχνιδιών (ακόμα κι από το Crysis αφού την κατάσταση εκεί σώζουν πάλι τα normal maps. Όταν δεν υπάρχει φωτισμός οι βράχοι κυριολεκτικά είναι απαίσιοι). Ίσως με έχουν κακομάθει και μερικοί mappers/modders που κάνουν απίστευτη δουλειά όπως στο Cinematic Mod για το HL2 και τα δύο Forests Maps του Crysis (σκ@τά... ακόμα και το Serious Sam Second Encounter είχε καλύτερα textures από αυτά που βλέπουμε σε αρκετά παιχνίδια τον τελευταίο καιρό). Παραπάνω φαίνεται πόση διαφορά μπορεί να κάνουν τα textures και μόνο. Το αριστερό δέντρο και ο πεσμένος κορμός είναι όπως θα έπρεπε ενώ το δέντρο δεξιά φαίνεται χάλια σε σχέση με τα υπόλοιπα (σε αυτό ευθύνεται μεταξύ άλλων και το stretch που έκαναν στο texture). Δεν κάνω καν λόγο για τα βράχια (έχω τρελάνει τον mapper για να τα αλλάξει, χαχαχαχαχαχαχα) ενώ διακρίνεται εύκολα πια φύτα είναι τα default του Crysis και ποια είναι τα νέα υψηλής ανάλυσης @pscrazy: http://www.fallout3nexus.com . Εκεί έχει ένα κάρο Mods για το Fallout3 PS: Και όταν εφαρμόζονται όλα τα "σύγχρονα" εφέ σε textures υψηλής ανάλυσης τότε παίρνουμε κάτι σαν το παρακάτω. Ναι είναι in-game screenshot: PS2: Ήδη τους έχω . Βασικά σε επιδόσεις είναι ίδιοι με τους 182.05beta που είχα πριν (ακόμα και τα release notes τους ίδια είναι ). Προφανώς η Nvidia κότσαρε το WHQL στους 182.05 και τους έβγαλε
tmjuju Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 John2gr νασαι καλά για το χρόνο που σπαταλάς για να τα παρουσιάζεις έτσι οργανωμένα Στο sacred2 είχαν δώσει σε extra dvd hi-rez textures. Πολλές φορές το πρόβλημα των παραπάνω εταιριών είναι και logistics. Βάλε δεύτερο dvd κ.ο.κ. Αλήθεια τα textures για το crisis και το fallout πόσα περίπου GB ήταν? Άλλο πρόβλημα σε παίγνια που έχουν τεράστιο χάρτη είναι τα πολύγωνα του κάθε βράχου… δεν έχω δει ακόμα παίγνιο με τεράστιο χάρτη Openspace (oblivion, sacred etc) που να έχει προσεγμένα τα πολύγωνα… κάθε βράχου. Τέλος, το παραπάνω screencapture crisis, στο δικό σου setup θα ήταν ρεαλιστικό? Ή μιλάμε για καρέ ανά λεπτό?
pscrazy Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 thanks φιλαρακο! Το crysis μπορει να γινει οπως στην photo? πρεπει να κατεβασω ολα τα πακετα! εσυ το εχεις κανει?
Ailuros Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Τα τελευταία 2 screenshots μάλιστα. Και όχι δεν περιμένω κανονικό φωτορεαλισμό από ένα τρισδιάστατο παιχνίδι. Δεν με ενοχλούν διόλου και toon shading απόπειρες όπως ήταν το XIII για παράδειγμα, αρκεί να "δένει" το όλο σύνολο. Το πρώτο πράγμα που με ενοχλεί στα παιχνίδια γενικά είναι όταν υπάρχει texture aliasing. Συχνά πυκνά κάποιος λαλημένος δημιουργός φαντάζεται ότι η μεγαλύτερη ευκρίνεια του default 0.0 είναι καλύτερη ποιότητα απεικόνισης με αποτέλεσμα να γίνονται τα νεύρα μου τσατάλια από τους μαίανδρους που χορεύουν πάνω στις υφές. Μια καλή ισορροπία θα πρέπει να υπάρχει και εδώ. ΄Η που θα βάλει υφές υψηλής ανάλυσης ή θα μου κάνει την χάρη να αφήσει το LOD στο 0.0 για να αποφύγω τον οφθαλμικό καρκίνο. Το αμέσως επόμενο είναι η γεωμετρία. Στην εποχή μας δεν δικαιολογούνται κεφάλια με γωνίες, υπάρχει το polybump της Crytek για τους πολύ άσχετους. Παρεπιπτόντως το Serious sam2 encounter μια χαρά ήταν από πλευράς εμφάνισης (αν και σε αρκετά σημεία δεν αποφύγανε να βάλουν αρνητικό LOD στις υφές πράγμα αρκετά σπαστικό). To κακό στο παιχνίδι αυτό ήταν ότι το gameplay ήταν τι τον κρέμασες τι τον παλούκωσες με τα προηγούμενα και δεν μπορώ να πω ότι ξετρελλάθηκα ιδιαίτερα. Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα βγάλουν τα παλληκάρια από το Project Offset (που το χρηματοδοτεί πλέον η Intel). ΄Εχω ανάγκη από ένα επικό παιχνίδι να με δέσει στην πολυθρόνα μου με καλό gameplay και δεμένα γραφικά. Στο απώτερο μέλλον και με την εμφάνιση του προγραμματιζόμενου tesselation στο D3D11 ελπίζω μετά το 2012 να λυθούν αρκετά προβληματάκια όσων αφορά την γεωμετρία γενικά. Aν είναι και κάποιος τόσο έξυπνος να προσθέσει και συμπίεση γεωμετρίας όπως το είδα μόνο σε μια αρχιτεκτονική ως τώρα ίσως να αλλάξουν αρκετά προς το καλύτερο. Τέλος για τους κατόχους των 295 έχω χαράς ευαγγέλια. Αράξτε στην καρτούλα σας μέχρι το GT3x0 τέλη της χρονιάς δεν θα υπάρξει λύση που να τις δίνει να καταλαβαίνει. Κάτι θα προέρθει από πλευράς ΑΜD/RV790 αλλά περίπου 20% πιο πάνω από το υπάρχων υλικό. Λέω να επανέλθω στην ενεργό δράση τέλη της χρονιάς, μέχρι τότε happy gaming
konstantinos77 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 http://www.legionhardware.com/document.php?id=807&p=3Σε αυτό το link βλέπουμε ότι σε ένα CPU based strategy όπως το CoH, o "ταπεινός Ε8400 σε stock συχνότητα είναι λίγο κάτω από τον i7 920 και πάνω από το Q9650. http://www.legionhardware.com/document.php?id=807&p=5 Σε αυτό το link, ότι ο Ε8400 είναι και πάλι σε stock πάνω από τον υπερδιπλάσια τιμολογημένο Q9650 στο πιο απαιτητικό game μέχρι σήμερα, το Crysis Warhead. Στα υπόλοιπα παιχνίδια (όλα νέες κυκλοφορίες) μειονεκτεί, αλλά κατά μόλις ~5% μ.ό... Και κοστίζει τα μισά χρήματα από τον Q9650... Και φυσικά μιλάμε για stock καταστάσεις, με ένα πανεύκολο oc στον Ε8400 για να πιάσει τα 4GHz, δεν τίθεται καν θέμα. Χωνέψτε το, μέχρι τα τέλη 2009/καλοκαίρι του 2010, δεν έχει κανένα νόημα η αγορά Quad για gaming... Πεταμένα λεφτά. Κάπου τότε θα πάω κι εγώ για Quad... ασε μην πιασουμε τωρα τι ειναι πεταμενα λεφτα γιατι θα αρχισουμε ολοι να κλαιμε ομαδικα ...
Arkudas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 πραγματικα η καρτα ειναι πολυ καλη. πηρα την asus gtx295 με τον amd phenom II 940 και τα παιζει ολα full σε full hd. μακαρι να αντεξει ετσι για κανα χρονο. λιγο τσιμπιμενο βεβαια αλλα αυτα εχουν τα καινουργια
john2gr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Σχετικά με το Fallout3 στο οποίο είχα αναφερθεί πριν. Υπάρχει σίγουρα κάποιο Memory leak στην vRam. Το παιχνίδι ξεκινάει κανονικά με 72fps (V-sync ON) και μετά από ένα 15λεπτο πέφτει στα 30-40 (στο ίδιο σημείο είτε έχω FSAA, είτε δεν έχω). Μερικές φορές ακόμα και μέσα σε σπίτια έχω 35fps κι αν κάνω alt+tab το framerate επανέρχεται στα 72fps. Ψάχνοντας είδα ότι πολλοί έχουν αυτό το πρόβλημα. Παρόλο που το framerate δεν πέφτει σε τραγικά σημεία... αλλιώς είναι να χαίρεσαι το 60άρι κι αλλιώς με τα κωλο-memory leaks του να πέφτει στα 30-40
Heatspreader Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Αυτό που λέω πάντα, αν το Software είναι όπως θα έπρεπε, τα συστήματά μας θα ήταν τόσο γρήγορα, που δεν θα είμαστε εδώ να κουβεντιάζουμε... Κρίμα που πάει χαμένη τόσο δύναμη. Με ολογράμματα έπρεπε να παίζουμε!
swiftech Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 μηπως μπορεις να τρεξεις ενα 3dmark06 να παρουμε μια ιδεα τι κανει η καρτα εκει?
Ailuros Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 μηπως μπορεις να τρεξεις ενα 3dmark06 να παρουμε μια ιδεα τι κανει η καρτα εκει? Mόνο αν στο τρέξει σε υψηλή ανάλυση με ΑΑ και έχεις συγκρίσιμα αποτελέσματα με άλλες κάρτες θα έχει νόημα.
Heatspreader Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Ακριβώς. Αν βέβαια θες να δεις πόσο πιάνει σε 3dmark εκτός από Vantage μπορεις να ανατρέξεις σε παλαιότερα posts αυτού του topic στα οποία έχω κάνει μετρήσεις και με τις δύο κάρτες αφού είχα και την 4870x2.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.