Προς το περιεχόμενο

Ξυλοδαρμός 10χρονου από το γυμναστή του στο 2ο δημοτικό σχολείο Πεύκης

atsob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δικό μου λάθος, τώρα κατάλαβα, ναι και εγώ και αφεντικός για λύκειο, γυμνάσιο μιλούσαμε (εγώ σίγουρα), απλά πιστεύω οτι αυτό ξεκινάει απο το δημοτικό.

αυτό που δεν κατάλαβα ήταν οι ευκόλως κατανοητές ασυναρτησίες του αφεντικου. σου είπα οτι το ύφος του φταίει για την απλοϊκή προσέγγιση που φαίνετε να έχει (τουλάχιστον αυτό πιστεύω).

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ναι βεβαίως. Αν αποδράσεις από μια φυλακή, δε σε κυνηγάνε οι μπάτσοι. Αν κάνεις κοπάνα, δεν γράφεσαι στο απουσιολόγιο, για να ρθει χαρτί σπίτι? Και ο απουσιολόγος τι είναι? Ρουφιάνος των καθηγητών. Τι το νοιάζει αν εγώ κάνω κοπάνα?

Με την ίδια λογική, τί το νοιάζει τον αστυνομικό που θα πάω εγώ να ληστέψω ή να σκοτώσω; Ας αφήσουμε τον κόσμο στο έλεός του να κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει.

Ο απουσιολόγος ένα καθήκον έχει. Δεν σημαίνει οτι είναι ρουφιάνος.

Για το ψυχολόγο. Εχουμε μια συμπεριφορά α από εσένα, μια β από εμένα. Αυτές συγκρούονται. Γιατί η δική μου να είναι κατακριτέα και η δική σου όχι. Θα μου πεις την δική μου την υποστηρίζει το 99%. Ε και?Τι με αυτό?

Σε αυτό δεν στηρίζεται η δημοκρατία; Καλώς ή κακώς όταν το 99% υποστηρίζει κάτι, τέλος. Δεν λέω οτι αυτό είναι το σωστό και δίκαιο.. αλλά έτσι είναι. Αν η πλειοψηφία αποφασίσει οτι κάποιος πρέπει να πεθάνει.. αυτός θα πεθάνει είτε έχει κάνει κάτι είτε όχι.

Δημοσ.
Το σχολείο είναι μία μικρή κοινωνία και όπως σε όλες τις κοινωνίες υπάρχουν και εκεί έννοιες όπως ανισότητα στη δύναμη και επιρροή.

θυμίζω ισπανία το 36. Δεν υπήρχαν εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι. Ναι υπήρχε κάποια ιεραρχία, αλλά λογικό ήταν αφού βρισκόταν η κοινωνία αυτή σε κίνδυνο. Πως θα προστατευθεί από τους εχθρούς της.

Οι ομάδες/παρέες (κλίκες έχε το μπιγκ μπράδερ, εγώ στο σχολείο θυμάμαι παρέες) δημιουργούνται με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να δημιουργηθούν και σε ένα γηροκομείο. Δεσμοί αλληλεγγύης ίσως θα ήταν ακόμη πιο κατάλληλη λέξη. Και είναι επίσης έννοια την οποία συναντάς σε όλες τις ηλικίες και μορφές κοινωνίας.

Μα αυτές οι παρέες, δημιουργούνται με στόχο κάποιος να γίνει πιο αποδεκτός. Αυτό από μόνο του δν λέει τπτ. Αποδεκτός για τι? Για να έχει μεγαλύτερη επιρροή στους άλλους, να τους εξουσιάζει. Δλδ αν εγώ κάνω μια μαλακία, να έρθουν 5-10 να μου συμπαρασταθούν

Το παληκάρι πριν είπε καλά του έκανε, που τον έσπασε στο ξύλο. Δλδ επικροτεί, την άσκηση βίας από δυνατότερο σε αδύναμο. Και εγώ επικροτώ την άσκηση βίας αλλά από την αντίθετη. Από τον ανίσχυρο στον πιο ισχυρό. Το πρώτο είναι δειλία. Το δεύτερο είναι στάση ζωής.

Ο αφεντικός, λομάρ, έκανε μερικές μπούρδες ευκόλως κατανοητές με μερικούς ηλίθιους -και άτοπους όπως πάντα- παραλληλισμούς[/quote

Ναι ωραία, εσένα ο ορισμός της φυλακής σε πείραξε? Εχουν μια διαφορά. Οτι οι γονείς παίρνουν τα παιδάκια τους σπίτι, ενώ στη φυλακή μενεις μέσα. Αλλά το bullying υπάρχει και στις 2. Το γλείψιμο υπάρχει και στις 2. (καθηγητές, σωφρονιστές). Τα σχολεία γιατί έχουν κάγκελα στα παράθυρα (2ου ορόφου)? Μην μπει ο μπάτμαν και κλέψει τα παιδάκια?

Μην σπάσει η μπάλα το τζάμι ε?

ελιτισμός, αποκλεισμός άλλων ατόμων απο συλλογικές δραστηριότητες, φράγκα που τρώγονται απο ταμεία, μίζες ταξιδιωτικών πρακτορείων

Με τα παιδιά του άλλου τμήματος, ούτε καν μιλούσαμε. Για διαφόρους λόγους. Στις εκδρομές όμως, ενώ θα μπορούσαμε να χαμε βγάλει, καμιά 1000άρα ο καθένας, προτιμούσαμε να τα δώσουμε για να πάνε στις εκδρομές και κάποιοι άλλοι συμμαθητές-τριες. Αυτό δεν μας το πε κανεις καθηγητής, ούτε καν οι γονείς μας. Μας το δίδαξε ο δρόμος, το μεγαλύτερο σχολείο από όλα

Σταματήστε να πιστεύετε σε "αρχέγονες κοινωνίες" όπου όλοι ήταν ίσοι κοινωνικά και πολιτικά, οι θεωρίες αυτές έχουν σαρωθεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Δε νομίζω να υπήρχαν. Ετσι κι αλλιώς είμαι ουτοπιστής. Αλλά δν καταλαβαίνω πως αυτό είναι μειονέκτημα, εφόσον δεν είμαι πολιτικός

Δημοσ.
δεν ξέρω καν γιατί κάθομαι και απαντάω σε αυτές τις απόλυτες απλουστεύσεις.

Επειδή δεν μπορείς να μη μοιραστείς τη σοφία σου με τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς, νιώθεις πως πρέπει να την πεις σε κάποιον με λίγα λόγια.

"πρέπει" να τιμωρηθεί... οκ ακόμα δεν το καταλάβαμε οτι αυτό δεν πιάνει.

ίσως πρέπει να υπάρχουν συνέπειες, με οργάνωση και προοπτική και όχι απλά "τιμωρία" για να "μάθει"¨πως είναι να νιώθεις άσχημα.

Τιμωρία είναι η πρακτική της επιβολής κάτι δυσάρεστου σε απάντηση ανυπακοής ή ηθικά λανθασμένης συμπεριφοράς.

Δηλαδή εσύ όταν ακούς τη λέξη "τιμωρία" κατευθείαν σκέφτεσαι βασανιστήρια, βέργες κτλ.; Δεν μιλάω για σωματική τιμωρία όταν λέω ότι πρέπει να τιμωρηθεί.

"ίσως πρέπει να υπάρχουν συνέπειες"... ίσως;

Συμφωνώ πως η τιμωρία (συνέπειες) χωρίς οργάνωση και προοπτική είναι ανούσια.

Το σχολείο πρέπει να είναι χώρος κοινονικοποίησης, μάθησης, εκπαίδευσης, δημιουργικότητας και αυτό να γίνεται με τον κατάλληλο, ευχάριστο, λογικό τρόπο ούτως ώστε, τα παιδιά να καλλιεργηθούν και να μην αναπτύξουν παρόμοιες συμπεριφορές με το παιδί που το πλάκωσε ο κηφήνας-καρκίνωμα-στην-κοινωνία γυμναστής.

Συμφωνώ.

αντίθετα, το σχολείο πλεόν (όπως πολύ σωστά με παραδείγματα ανέλυσε ο afteniko7) είναι μέρος οπου αναπτύσοονται κλίκες οι οποίες απορρίπτουν άλλες κοινωνικές ομάδες (η στολή που καταργήθηκε λέω πως φταίει, σίγουρα όχι μόνο αυτή), όπου οι υπεύθυνοι για την διατήρηση και ανάπτυξη του καλού κλίματος δημόσιοι κηφήνες, μόνο κατ'εξέρεση κάνουν την δουλειά τους και τέλος το όλο σύστημα αντί να προάγει την συλλογικότητα και την ομαδικότητα, προάγει την ατομικοτητα και τον "με-οποιοδήποτε-μέσο-για-την-επικράτηση" ανταγωνισμό.

και μην ξεχνάμε τις είτε υπερβολικές και καταχρηστικές συμπεριφορές αρκετών καθηγητών, είτε το άλλο άκρο την παντελή απαξίωση και αδιαφορία (αλλά είπαμε η εξαίρεση είναι να κάνουν με πολύ κόπο την δουλειά τους).

όπως βλέπεις το μόνο που κατάφερα ήταν να βάλω σάλτσα σε αυτά που ανέφεραν άλλοι.

περιττή δλδ η ανάλυση, ο μόνος λόγος που την έκανα ήταν για να μην σου δώσω πάτημα για flame, γτ απ'ότι φαίνετε σε κάθε ποστ σου, αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που ποστάρεις.

ps: έχω την υποψία οτι είτε είσαι δημόσιος υπάλληλος/καθηγητής, είτε έχεις συγγενή τέτοιο. (και ναι αυτό είνα λιγάκι flame, αλλά ήθελα να το ρωτήσω).

O afentiko7 τίποτα δεν ανέλυσε, πέταξε μερικές ασυναρτησίες μόνο. Αν εσύ μπόρεσες να βγάλεις νόημα ίσως να έγινε επειδή έχετε παρόμοιες ιδέες, ευτυχώς δε σκεφτόμαστε όλοι έτσι.

Στα υπόλοιπα με κάλυψε ο garnele.

-----Προστέθηκε 7/2/2009 στις 05 : 28 : 08-----

Τα σχολεία γιατί έχουν κάγκελα στα παράθυρα (2ου ορόφου)? Μην μπει ο μπάτμαν και κλέψει τα παιδάκια?

Σκέφτηκες ποτέ σου πως τα κάγκελα υπάρχουν για να μην κάνουν καμιά μ*λακία τα παιδιά και ρίξουν κάτι ή πέσουν τα ίδια από εκεί πάνω; Θυμάμαι ένα παιδί 15 καθισμένο στο περβάζι του παραθύρου του πρώτου ορόφου (5-6 μέτρα ύψος) με τσιγάρο στο στόμα και κιθάρα να το παίζει Γεωργούλης στα κοριτσάκια από κάτω... άμα έπεφτε; άμα κάποιος για πλάκα τον έσπρωχνε;

Επίσης νομίζεις πως η μπάλα δεν μπορεί να κάνει ζημιά; Άμα πιάσει κάποιος κανά καλό σουτ και φύγει στο παράθυρο μπορεί να το σπάσει και τα θραύσματα να προξενήσουν σωματικές βλάβες σε όσους τυχαίνει να κάθονται κοντά στο παράθυρο.

Στις εκδρομές όμως, ενώ θα μπορούσαμε να χαμε βγάλει, καμιά 1000άρα ο καθένας, προτιμούσαμε να τα δώσουμε για να πάνε στις εκδρομές και κάποιοι άλλοι συμμαθητές-τριες.Αυτό δεν μας το πε κανεις καθηγητής, ούτε καν οι γονείς μας.Μας το δίδαξε ο δρόμος, το μεγαλύτερο σχολείο από όλα

Εμένα μου τα δίδαξαν οι γονείς και οι καθηγητές μου αυτά, ο δρόμος το μόνο που με δίδαξε ήταν να προσέχω που πατάω, ειδικά στα χωριά που υπάρχουν πολλές αγελάδες και κατσίκες.

Πραγματικά αρχίζω και καταλαβαίνω σιγά σιγά γιατί έχεις τέτοιες ιδέες, κρίμα... Μάθε το εξής, δεν είναι όλοι οι γονείς και όλοι οι καθηγητές σαν αυτούς που γνώρισες εσύ, ευτυχώς.

Δημοσ.

Μπράβο της, αλλά έχει γκόμενο.

Σκέφτηκες ποτέ σου πως τα κάγκελα υπάρχουν για να μην κάνουν καμιά μ*λακία τα παιδιά και ρίξουν κάτι ή πέσουν τα ίδια από εκεί πάνω; Θυμάμαι ένα παιδί 15 καθισμένο στο περβάζι του παραθύρου του πρώτου ορόφου (5-6 μέτρα ύψος) με τσιγάρο στο στόμα και κιθάρα να το παίζει Γεωργούλης στα κοριτσάκια από κάτω... άμα έπεφτε; άμα κάποιος για πλάκα τον έσπρωχνε;

Επίσης νομίζεις πως η μπάλα δεν μπορεί να κάνει ζημιά; Άμα πιάσει κάποιος κανά καλό σουτ και φύγει στο παράθυρο μπορεί να το σπάσει και τα θραύσματα να προξενήσουν σωματικές βλάβες σε όσους τυχαίνει να κάθονται κοντά στο παράθυρο.

Σωστά, και τα αμάξια είναι κινούμενοι θάνατοι. Αρα να τα καταργήσουμε. Επιπλέον δε σκέφτηκες και το άλλο. Αν καμιά ρουκέτα της χαμάς πέσει στο παράθυρο? Εχεις απόλυτο δίκιο.

Εμένα μου τα δίδαξαν οι γονείς και οι καθηγητές μου αυτά, ο δρόμος το μόνο που με δίδαξε ήταν να προσέχω που πατάω, ειδικά στα χωριά που υπάρχουν πολλές αγελάδες και κατσίκες

Α ωραία δλδ, στο σχολείο σου δλδ δε βγάλαν κάποιοι φράγκα στην 5ημερη. Γιατί να μην σε πιστεψω? Γιατί δεν γνώρισα κανέναν άλλον (συμφοιτητή, συνάδελφο, γνωστό ρε παιδί μου), που να μη μένει στη συνοικία μου και να χει πράξει το ίδιο. Δεν κάνω καλές παρέες

@για τους γονείς μου δν κατάλαβα?Υπονόησες κάτι? Να ξέρω

Και να πατήσεις σκατά τι έγινε? Εχεις πάει ποτέ στην πρίγκηπο? Γεμάτο σκατά είναι οι δρόμοι? Αλλά γιατί οι πλούσιοι Τούρκοι, κανούν εκεί τις διακοπές τους?

Πραγματικά αρχίζω και καταλαβαίνω σιγά σιγά γιατί έχεις τέτοιες ιδέες, κρίμα

Κρίμα για την πάρτη σου. Πραγματικά. Εμένα οι γονείς μου και ο δρόμος με έμαθαν, ένα πράγμα την αλληλεγγυη. Να παίρνω εγώ αποβολή και όχι ο άλλος για να μην μείνει από απουσίες. Να παίρνω εγώ την ευθύνη για ό,τι κάνω. Να μην υποκύπτω σε κάποιους που φαίνονται δυνατότεροι από εμένα. Να πολεμάω, και αν χάσω, να διηγούμαι τη μάχη στους νεώτερους, ώστε και αυτοί να μην υποκύψουν. Και κυρίως, πάντα να βοηθάω τους άλλους χωρίς αντάλλαγμα. Οχι γιατί έτσι πρέπει, γιατί έχω χρέος, αλλά σύμφωνα πάντα με τη λογική του Καβάφη. Αυτά όχι, δεν μου δίδαξε το σχολείο, ούτε το πανεπιστήμιο. Αλλά γνώρισα άτομα, τα οποία να έχουν το 1/10 των γνώσεων σου και της garnele, τα οποία πραγματικά υπήρξαν καθηγητές, όχι μόνο για μένα, αλλά για πολλούς συνομίληκους. Προσπαθώ όσο μπορώ να βαδίζω στα χνάρια τους.

και το κυριότερο. 5 χρόνια αφότου τελειώσαμε το σχολείο, ο καθένας μας ξέρει ανά πάσα στιγμή, τι κάνει ο άλλος. Και δεν ήμασταν των κλικών (2-2, 3-3). Οχι μόνο το σχολείο μου, και άλλα σχολεία της περιοχής.

Δημοσ.
Τα σχολεία γιατί έχουν κάγκελα στα παράθυρα (2ου ορόφου)? Μην μπει ο μπάτμαν και κλέψει τα παιδάκια?

Χμ; :rolleyes:

Δημοσ.
Επειδή δεν μπορείς να μη μοιραστείς τη σοφία σου με τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς, νιώθεις πως πρέπει να την πεις σε κάποιον με λίγα λόγια.

είπα τίποτα ρε εγώ για σοφία; απλά άτομα σαν και εσένα που κρίνουν και παρεξηγούν τα πάντα δεν παίζει ποτέ να σεβαστούν και να ακούσουν, όπως φαίνετε και παρακάτω.

Τιμωρία είναι η πρακτική της επιβολής κάτι δυσάρεστου σε απάντηση ανυπακοής ή ηθικά λανθασμένης συμπεριφοράς.

Δηλαδή εσύ όταν ακούς τη λέξη "τιμωρία" κατευθείαν σκέφτεσαι βασανιστήρια, βέργες κτλ.; Δεν μιλάω για σωματική τιμωρία όταν λέω ότι πρέπει να τιμωρηθεί.

"ίσως πρέπει να υπάρχουν συνέπειες"... ίσως;

Συμφωνώ πως η τιμωρία (συνέπειες) χωρίς οργάνωση και προοπτική είναι ανούσια.

οχι δεν θεωρώ αυτό τιμωρία. άστο δεν θέλεις να διαβάσεις αυτά που γράφω/ ή σκόπιμα τα παρερμηνεύεις.

O afentiko7 τίποτα δεν ανέλυσε, πέταξε μερικές ασυναρτησίες μόνο. Αν εσύ μπόρεσες να βγάλεις νόημα ίσως να έγινε επειδή έχετε παρόμοιες ιδέες, ευτυχώς δε σκεφτόμαστε όλοι έτσι.

Σώπα ρε μεγάλε, και ποιος όρισε εσένα καθοριστή του τι είναι καλό και τι όχι; δλδ τι σκατά λάθος λέμε εγώ και ο αφεντικός το οποίο θα ήταν τόσο δυσάρεστο για την τέλεια κοινωνία στην οποία θεωρείς οτι ζούμε;

θεωρείς δηλαδή οτι αυτό που θα έκανε καλύτερο τον κόσμο μας θα ήταν να "τιμωρούμε" όποιον τολμήσει να παρεκλίνει της πορείας που χαράξαμε; ακα μεσαίωνας ε;

Εμένα μου τα δίδαξαν οι γονείς και οι καθηγητές μου αυτά, ο δρόμος το μόνο που με δίδαξε ήταν να προσέχω που πατάω, ειδικά στα χωριά που υπάρχουν πολλές αγελάδες και κατσίκες.

χαχαχαχαχαχαχα! μικροαστισμός*==επαρχιοτισμός after all....

*και η αστική και η υπεραστική και η τηλεαστική μπλα μπλα τάξη μικροαστική ήταν ή θα γίνει

Δημοσ.
Μπράβο της, αλλά έχει γκόμενο.

Δηλαδή δεν έπιασε το cyber-καμάκι ε; :rolleyes:

What the fuck??? :X

Σωστά, και τα αμάξια είναι κινούμενοι θάνατοι. Αρα να τα καταργήσουμε. Επιπλέον δε σκέφτηκες και το άλλο. Αν καμιά ρουκέτα της χαμάς πέσει στο παράθυρο? Εχεις απόλυτο δίκιο.

Δεν καταργήθηκαν τα παράθυρα, τα κάγκελα υπάρχουν για να προστατεύουν τα παιδιά (και τους από κάτω από μερικά παιδιά).

Τα αυτοκίνητα είναι κινούμενοι θάνατοι, γι' αυτό έχουμε ζώνες και αερόσακους.

Που κολλάει η Χαμάς;

Α ωραία δλδ, στο σχολείο σου δλδ δε βγάλαν κάποιοι φράγκα στην 5ημερη. Γιατί να μην σε πιστεψω? Γιατί δεν γνώρισα κανέναν άλλον (συμφοιτητή, συνάδελφο, γνωστό ρε παιδί μου), που να μη μένει στη συνοικία μου και να χει πράξει το ίδιο. Δεν κάνω καλές παρέες

@για τους γονείς μου δν κατάλαβα?Υπονόησες κάτι? Να ξέρω

Και να πατήσεις σκατά τι έγινε? Εχεις πάει ποτέ στην πρίγκηπο? Γεμάτο σκατά είναι οι δρόμοι? Αλλά γιατί οι πλούσιοι Τούρκοι, κανούν εκεί τις διακοπές τους?

Όπως δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί ηλίθιοι, όπως δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι τεμπέληδες, όπως δεν είναι όλα τα αφεντικά μ*λάκες έτσι δεν είναι όλοι σαν τους φίλους και τους γνωστούς σου, κλέφτες και χαφιέδες. Εγώ πάντως ξέρω πως δεν έβγαλα λεφτά από την πενταήμερη όπως και οι 2 κολλητοί μου που ήταν και αυτοί υπεύθυνοι.Ίσα ίσα που πληρώσαμε όλοι από λίγα παραπάνω για να μπορέσουν άτομα που δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια να έρθουν.

Κρίμα για την πάρτη σου. Πραγματικά. Εμένα οι γονείς μου και ο δρόμος με έμαθαν, ένα πράγμα την αλληλεγγυη. Να παίρνω εγώ αποβολή και όχι ο άλλος για να μην μείνει από απουσίες. Να παίρνω εγώ την ευθύνη για ό,τι κάνω. Να μην υποκύπτω σε κάποιους που φαίνονται δυνατότεροι από εμένα. Να πολεμάω, και αν χάσω, να διηγούμαι τη μάχη στους νεώτερους, ώστε και αυτοί να μην υποκύψουν. Και κυρίως, πάντα να βοηθάω τους άλλους χωρίς αντάλλαγμα. Οχι γιατί έτσι πρέπει, γιατί έχω χρέος, αλλά σύμφωνα πάντα με τη λογική του Καβάφη. Αυτά όχι, δεν μου δίδαξε το σχολείο, ούτε το πανεπιστήμιο. Αλλά γνώρισα άτομα, τα οποία να έχουν το 1/10 των γνώσεων σου και της garnele, τα οποία πραγματικά υπήρξαν καθηγητές, όχι μόνο για μένα, αλλά για πολλούς συνομίληκους. Προσπαθώ όσο μπορώ να βαδίζω στα χνάρια τους.

Στις εκδρομές όμως, ενώ θα μπορούσαμε να χαμε βγάλει, καμιά 1000άρα ο καθένας, προτιμούσαμε να τα δώσουμε για να πάνε στις εκδρομές και κάποιοι άλλοι συμμαθητές-τριες.Αυτό δεν μας το πε κανεις καθηγητής, ούτε καν οι γονείς μας.Μας το δίδαξε ο δρόμος, το μεγαλύτερο σχολείο από όλα.

Αυτό δεν σας το είπαν οι γονείς σας αλλά σας μάθανε την αλληλεγγύη. :eek:

Αμάν, ρε συ μπας και είσαι συγγενής του Τσε;

Καλά με τα μαργαριτάρια που γράφεις καταλαβαίνω τι άτομα-καθηγητές σε δίδαξαν στο δρόμο, Μπάμπης ο Σουγιάς, Πέτρος ο Πέτρας και πάει λέγοντας.

και το κυριότερο. 5 χρόνια αφότου τελειώσαμε το σχολείο, ο καθένας μας ξέρει ανά πάσα στιγμή, τι κάνει ο άλλος. Και δεν ήμασταν των κλικών (2-2, 3-3). Οχι μόνο το σχολείο μου, και άλλα σχολεία της περιοχής.

Αυτό τι σημαίνει; Όλοι στο σχολείο σου ήταν φίλοι μεταξύ τους; Δεν υπήρχαν κλίκες που ανέφερες σε προηγούμενο post;

Δημοσ.
Αμάν, ρε συ μπας και είσαι συγγενής του Τσε;

Θερμή παράκληση να αφήσουμε τον Τσε έξω από αυτή την κουβέντα... :P

Δημοσ.

Στο γυμνάσιο που πήγαινα εγώ, στην περιοχή της Πλατείας Αμερικής, τα παράθυρα δεν είχαν κάγκελα. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει η τυχερή καθηγήτρια της Χημείας, λίγα μέτρα από το πέρασμα της οποίας προσγειώθηκαν οι 2 καρέκλες (ναι, οι συνηθισμένες με τον μεταλλικό σκελετό) που πέταξαν κάποια παιδιά "για πλάκα" από τον τρίτο όροφο, καθώς και ο ιδιοκτήτης του άτυχου αυτοκινήτου στο οποίο κατέληξαν.

Κατά τη γνώμη μου τα παράθυρα θα έπρεπε να σφραγιστούν εντελώς, καθώς το αγαπημένο χόμπι του σχολείου ήταν η σκοποβολή των περαστικών με ροχάλες.

:P

Δημοσ.
Δηλαδή δεν έπιασε το cyber-καμάκι ε; :rolleyes:

What the fuck??? :X

Δεν καταργήθηκαν τα παράθυρα, τα κάγκελα υπάρχουν για να προστατεύουν τα παιδιά (και τους από κάτω από μερικά παιδιά).

Και στο ισόγειο? Τα μυρμήγκια?

Όπως δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί ηλίθιοι, όπως δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι τεμπέληδες, όπως δεν είναι όλα τα αφεντικά μ*λάκες έτσι δεν είναι όλοι σαν τους φίλους και τους γνωστούς σου, κλέφτες και χαφιέδες

Οι αστυνομικοί είναι στρατιώτες του κράτους. Ο στρατιώτης δεν έχει σημασία αν είναι ηλίθιος ή έξυπνος. Κάνει τη δουλειά του (δλδ εδώ βαράει κόσμο)? Πληρώνεται. Αν όχι το διώχνουν. Για τους δημόσιους θα συμφωνήσω. Οι ταμίες δουλέυουν και οι καθαρίστριες. Αν και αυτές τις καθαρίζουν.

Εγώ πάντως ξέρω πως δεν έβγαλα λεφτά από την πενταήμερη όπως και οι 2 κολλητοί μου που ήταν και αυτοί υπεύθυνοι.Ίσα ίσα που πληρώσαμε όλοι από λίγα παραπάνω για να μπορέσουν άτομα που δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια να έρθουν.

Καλά και γω είμαι ο Ναπολέοντας. Κατά πρώτον 3 υπέθυνοι δεν παίζουν σε πενταήμερη, εμείς ήμασταν καμιά δεκαριά. Α και κάτι άλλο. Αλλο πληρώσαμε άλλους και άλλο δν βγάλαμε. Θα μπορούσαμε με τα μπλουζάκια να χαμε κάνει τρελλή κομπίνα, αλλά δν την κάναμε.

Αυτό δεν σας το είπαν οι γονείς σας αλλά σας μάθανε την αλληλεγγύη

Γιατί εσένα σου δώσανε καμιά todo λίστα

Καλά με τα μαργαριτάρια που γράφεις καταλαβαίνω τι άτομα-καθηγητές σε δίδαξαν στο δρόμο, Μπάμπης ο Σουγιάς, Πέτρος ο Πέτρας και πάει λέγοντας.

Εμ είδες που είσαι άσχετος. εσύ νομίζεις ότι ο δρόμος είναι τπτ γιυτάκια που κλέβουν και πλιατσικολογούν (κάτι αντίστοιχο των βουλευτών και των παπάδων). Αστο εγώ παίζω μπάλα στο xyz και εσύ βρίσκεσαι ακόμα στο επίπεδο. Εννοώ πως άλλο κάναμε, από αυτό που νομίζεις.

Αυτό τι σημαίνει; Όλοι στο σχολείο σου ήταν φίλοι μεταξύ τους; Δεν υπήρχαν κλίκες που ανέφερες σε προηγούμενο post;

Ναι υπήρχαν κλίκες των 10-15 ατόμων. Είναι λίγο μεγάλες όμως. Εννοώ πως δεν υπήρχε το σημερινό κολλητός/κολλητή. Εχω μαθητή (κ πέρσι μαθήτρια) που δεν θα πάει εκδρομη, επειδή δεν θα παει κι ο κολλητός του (να διαβάσει). Ε αυτό δεν έπαιζε για μας.

Στο γυμνάσιο που πήγαινα εγώ, στην περιοχή της Πλατείας Αμερικής, τα παράθυρα δεν είχαν κάγκελα.

Ρε συ λέμε τι συμβαίνει στην πλειοψηφία των σχολείων. Και ωραία πετάξαν κάτι παιδιά 2 καρέκλες. Σιγά τα ωά. Εμείς μια πρωταπριλιά, είχαμε κρύψει τα θρανία, στο μαγαζί ενός συμμαθητή μας. Για κάποιες μέρες αρνούνταν οι καθηγητές να μπουν. Ε ήρθαν κάποιοι γονείς φλωρόπαιδων και μας απείλησαν. Το αποτέλεσμα. Τα παιδιά τους να αλλάξουν σχολείο, γιατί εμείς δεν ανεχόμασταν φλώρους

Δημοσ.
είπα τίποτα ρε εγώ για σοφία; απλά άτομα σαν και εσένα που κρίνουν και παρεξηγούν τα πάντα δεν παίζει ποτέ να σεβαστούν και να ακούσουν, όπως φαίνετε και παρακάτω.

Άτομα σαν εμένα, δημόσιοι υπάλληλοι ή με συγγενείς δημόσιους υπαλλήλους, επαρχιώτες κτλ. ε; ε; ε; :lol:

Και σε κάθε post ψάχνω αφορμή για flame και μετά ξυπνήσαμε. :lol:

οχι δεν θεωρώ αυτό τιμωρία. άστο δεν θέλεις να διαβάσεις αυτά που γράφω/ ή σκόπιμα τα παρερμηνεύεις.

Ότι πεις.

Σώπα ρε μεγάλε, και ποιος όρισε εσένα καθοριστή του τι είναι καλό και τι όχι; δλδ τι σκατά λάθος λέμε εγώ και ο αφεντικός το οποίο θα ήταν τόσο δυσάρεστο για την τέλεια κοινωνία στην οποία θεωρείς οτι ζούμε;

θεωρείς δηλαδή οτι αυτό που θα έκανε καλύτερο τον κόσμο μας θα ήταν να "τιμωρούμε" όποιον τολμήσει να παρεκλίνει της πορείας που χαράξαμε; ακα μεσαίωνας ε;

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Σχολεία φυλακές επειδή υπάρχουν κάγκελα στα παράθυρα, προαύλιο, περίφραξη και απουσίες στην περίπτωση που κάποιος κάνει κοπάνα. (να φανταστώ πρέπει να εξηγήσουμε γιατί υπάρχουν όλα αυτά γιατί με την απλή λογική σας δεν βγάζετε νόημα μερικοί)

Ο απουσιολόγος είναι χαφιές-ρουφιάνος των δασκάλων.

Και άλλα διάφορα που διαβάσαμε στα τέλεια post του afentiko7 με τα οποία συμφωνείς.

Δε ζούμε στην τέλεια κοινωνία αλλά η τέλεια κοινωνία, σύμφωνα με τα δικά μου γούστα, δεν έχει καμία σχέση με τη δικιά σου και του afentiko7. (περισσότερο εκτός θέματος θα βγεις; )

Όποιος παρανομεί πρέπει να τιμωρείται. .&-

Άμα δεν μπορείς να καταλάβεις το λόγο ύπαρξης των νόμων τότε πες το να τελειώνουμε με αυτήν την ανούσια και εκτός θέματος συζήτηση.

Οι νόμοι, όπως και η κοινωνία μας, μπάζουν από πολλές μεριές αλλά δεν είναι όλα σκατά όπως τα παρουσιάζετε μερικοί.

Δημοσ.

το multiquote σε ένα quote θα έπρεπε να απαγορευτεί δια ροπάλου. Και η καινούργια μόδα μερικών να απαντούν μέσα στην παράθεση τιμωρία με ροχάλες.Γίνεται γελοία η συζήτηση

Κατά τα άλλα παρακολουθώ

Δημοσ.
Και ωραία πετάξαν κάτι παιδιά 2 καρέκλες. Σιγά τα ωά.

Σωστά, οποιοδήποτε μαλακισμένο μπορεί να σκοτώσει εσένα που απλά περνάς από κάτω. Ή να σου σπάσει το αμάξι. Σιγά τα αυγά... Τα κάγκελα από την άλλη... αυτά είναι όντως πρόβλημα!

Δημοσ.
Και στο ισόγειο? Τα μυρμήγκια?

Μήπως για να μην μπορούν να μπούνε μέσα άστεγοι να κοιμηθούν, ναρκομανείς να κάνουν τη δόση τους και να ξεραθούν και προκαλέσουν ζημιές σε περιουσία του σχολείου και και και...;

Οι αστυνομικοί είναι στρατιώτες του κράτους. Ο στρατιώτης δεν έχει σημασία αν είναι ηλίθιος ή έξυπνος. Κάνει τη δουλειά του (δλδ εδώ βαράει κόσμο)? Πληρώνεται. Αν όχι το διώχνουν. Για τους δημόσιους θα συμφωνήσω. Οι ταμίες δουλέυουν και οι καθαρίστριες. Αν και αυτές τις καθαρίζουν.

Δηλαδή άμα σου ανοίξουν το σπίτι, σου κλέψουν το αυτοκίνητο, σε τρακάρουν κτλ δεν θα απευθυνθείς στην αστυνομία, σαν άλλος Ράμπο θα πάρεις το νόμο στα χέρια σου και θα βρεις τα τσογλάνια που παρανόμησαν... ή μήπως δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί όπως τους παρουσιάζεις;

Ηλίθιοι, ανεγκέφαλοι, βλάκες υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα και σε όλους τους κλάδους αλλά πάντα αποτελούν μειοψηφία.

Καλά και γω είμαι ο Ναπολέοντας. Κατά πρώτον 3 υπέθυνοι δεν παίζουν σε πενταήμερη, εμείς ήμασταν καμιά δεκαριά. Α και κάτι άλλο. Αλλο πληρώσαμε άλλους και άλλο δν βγάλαμε. Θα μπορούσαμε με τα μπλουζάκια να χαμε κάνει τρελλή κομπίνα, αλλά δν την κάναμε.

Δεν είπα ότι οι υπεύθυνοι ήμασταν 3, κολλητοί ήμασταν 3 και είχαμε πού καλές σχέσεις με τους υπόλοιπους... από τους 9 (3 για κάθε τμήμα) οι 2 ήταν κολλητοί μου (ο ένας σε άλλο τμήμα) και όσο να 'ναι ξέραμε τι παιζόταν.

Γιατί εσένα σου δώσανε καμιά todo λίστα

Παιδεία, you know?

Ρε συ λέμε τι συμβαίνει στην πλειοψηφία των σχολείων. Και ωραία πετάξαν κάτι παιδιά 2 καρέκλες. Σιγά τα ωά. Εμείς μια πρωταπριλιά, είχαμε κρύψει τα θρανία, στο μαγαζί ενός συμμαθητή μας. Για κάποιες μέρες αρνούνταν οι καθηγητές να μπουν. Ε ήρθαν κάποιοι γονείς φλωρόπαιδων και μας απείλησαν. Το αποτέλεσμα. Τα παιδιά τους να αλλάξουν σχολείο, γιατί εμείς δεν ανεχόμασταν φλώρους

Για την πλειοψηφία δεν μπορώ να σου πω γιατί πέρασα μόνο από ένα λύκειο σε όλη μου την "καριέρα", από συζητήσεις με φίλους (εξωσχολικούς), ξαδέρφια κτλ δεν έμαθα κάτι διαφορετικό να γινόταν στα άλλα.

Ωραία, πέταξαν καρέκλα, και έπεσε στο κεφάλι ενός παιδιού που περνούσε από κάτω, και του ανοίξανε το κεφάλι και το άφησαν ανάπηρο, ε ναι μωρέ τι έγινε σιγά...

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά και σε όλες τις περιπτώσεις δεν θα την πλήρωναν μόνο τα ζώα που έκαναν την βλακεία αλλά και κάποιος αθώος και κάποιος υπεύθυνος τμήματος-σχολείου whatever.

Δηλαδή επειδή εσείς κάνατε βλακείες είναι νορμάλ να κάνει κανείς βλακείες... Μερικοί σκέφτονται τις συνέπειες των πράξεών τους, ευτυχώς.

Διώξατε τα παιδιά που δεν ήθελαν να συμμετάσχουν στη φάρσα σας; Τους θεωρήσατε φλώρους επειδή δε συμφωνούσαν μαζί σας; ΟΟΟΟΟΟΟΚ !!! :eek:

Όχι άλλο κάρβουνο, δεν σου ξαναπαντάω, γράψε ότι βλακεία θέλεις και εσύ και ο κολλητός σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...