Προς το περιεχόμενο

μπέρδεμα με τα δικαιώματα


ALXGS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Δεν ήξερα που αλλού να απευθυνθώ για το πρόβλημα που δημιούργησα μόνος μου. Πιστεύω πως εσείς με τις γνώσεις σας θα με βοηθήσετε.

Ίσως αυτό που έκανα να μην το έχετε ξανασυναντήσει κιόλας...δεν ξέρω, αλλά έχω φρικάρει.

 

Έχω μια κόρη 7 χρονών και έχει αρχίσει σιγά σιγά να χρησιμοποιεί το pc. Γι αυτό άρχισα να ψάχνομαι για προγράμματα που θα αποκλείουν ιστοσελίδες με βία σεξ κτλ.

Παράλληλα, ήθελα να ασφαλίσω δύο σκληρούς που έχω στο pc από αναρμόδιες ενέργειες. Να μην μου πειράξει τίποτα κατά λάθος και σβήσει αρχεία κτλ.

 

Είχα ρωτήσει κάποιους φίλους που είχαν γνώσεις pc, σε ένα μοτοσυκλετιστικό φόρουμ που είμαι μέλος,και μου είπαν για τα δικαιώματα στους σκληρούς. Ότι δηλαδή αν τα αλλάξω, δεν θα μπορούν οι απλοί χρήστες να μετατρέψουν/σβήσουν κτλ από τους συγκεκριμένους δίσκους.

 

Μπήκα λοιπόν εκεί, κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο του ενός σκληρού. Μετά πάτησα το tab ασφάλεια και βρήκα τα δικαιώματα (που να μην τα έβρισκα!) Εκεί λοιπόν, έβαλα σε άρνηση όλα τα δικαιώματα των users. Όταν το έκανα αυτό, μου βγήκε ένα προειδοποιητικό μήνυμα, που έλεγε (αν θυμάμαι καλά) πως αν οι users ανήκουν και σε άλλη/άλλες ομάδες χρηστών, τότε η άρνηση δικαιωμάτων θα ισχύει και στις άλλες ομάδες.

Δεν έδωσα και τόση σημασία, γιατί είχα κλικάρει το users κι όχι το administrators και πάτησα ΟΚ.

Από κείνη την στιγμή δεν μπορώ να ανοίξω αυτούς τους δίσκους. (τους ανοίγω αλλά δεν μπορώ να ανοίξω κανένα φάκελο μέσα τους) αφού μου λέει πως δεν επιτρέπεται η πρόσβαση!

Ούτε καν κι όταν συνδέομαι σαν admin του συστήματος! Όταν πάω σαν admin να αλλάξω τα δικαιώματα των χρηστών, δεν με αφήνει.

Δοκίμασα και από safe mode να το κάνω αλλά και πάλι δεν κατάφερα τίποτα. Εν ολίγοις κατάλαβα πως πια δεν έχει κανένας δικαίωμα να ανοίξει αυτούς τους δίσκους :cry:

 

Έτσι αποφάσισα να κάνω format στο δίσκο που έχει τα windows μπας και καταφέρω κάτι έτσι.

Δεν κατάφερα τίποτα όμως. Ακόμα και μετά το φορμάτ και την επανεγκατάσταση των win, οι δίσκοι δεν με αφήνουν να μπω ή να αλλάξω τα δικαιώματα.

 

Σας παρακαλώ βοήθηστε αν μπορείτε. Έχω μέσα φωτογραφίες από τα παιδιά που δεν θέλω να χαθούν. Έχω κάποιο μπακ απ αυτών, αλλά όχι μέχρι πρόσφατα. Βασικά στον μπέμπη που αποκτήσαμε πρόσφατα, δεν έχω καμιά φωτογραφία του back up κι η γυναίκα μου πάει να τρελαθεί. Εκτός αυτού σε έναν από τους δύο σκληρούς φύλαγα όλα τα σετάπ των προγραμμάτων που χρησιμοποιούσα και τώρα δεν μπορώ να ξαναστήσω το πισι μετά το φορμάτ όπως το είχα.

 

Τα στοιχεία που μπορώ να σας δώσω για να με βοηθήσετε είναι:

 

Win XP pro ελληνικά

Έχω δύο σκληρούς. Ο ένας έχει δύο παρτίσιον. Το πρώτο παρτίσιον το έχω σαν C και εκεί έχω το λειτουργικό, και το δεύτερο παρτίσιον (Ε:\)σαν αποθηκευτικό χώρο που φυλάω προγράμματα φωτογραφίες κτλ.

Στον άλλο σκληρό (D:\) έχω διάφορα πράγματα όπως ταινίες κτλ.

Κι οι δύο είναι Sata.

Μόνο στον C έχω δικαιώματα να κάνω ότι θέλω. Οι άλλοι τα είπαμε.

Tώρα τα windows είναι όπως μπήκαν από το CD. Δεν έχουν μέσα ούτε service pack. Όταν είδα μετά το φορμάτ πως δεν άλλαξε κάτι με τους δίσκους, τα παράτησα να μην τα κάνω χειρότερα.

 

Σας παρακαλώ, όποιος μπορεί να βοηθήσει και να μου υποδείξει τι να κάνω θα του ήμουν υπόχρεος!!!

 

Αλέξανδρος

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Αν και νομίζω το έκανα αυτό και δεν έγινε τίποτα. Μπορεί όμως και να έκανα και κάποιο λάθος όταν το έκανα.Ισως δεν κλίκαρα το όνομά μου (αυτό που ήμουν συνδεδεμένος εκείνη την ώρα) ή κάτι άλλο και μου βγήκε ένα μήνυμα σφάλματος. Ότι δηλαδή προέκυψε κάποιο πρόβλημα και δεν μπορούσε να συνεχιστεί αυτό που έκανα.

Αυτή τη στιγμή είμαι στη δουλειά. Θα προσπαθήσω να κάνω αυτό που λένε τα άρθρα όταν πάω σπίτι και βλέπουμε.

Αν συναντήσω πάλι πρόβλημα θα ενημερώσω για περαιτέρω βοήθεια.

Δημοσ.
Δοκίμασε με κάποιο live linux cd, λογικά αν μπουτάρεις με κάτι τέτοιο θα μπορέσεις να δεις κανονικά τα αρχεία σου.

 

Το linux κάνει override τα permissions του NTFS?

Δημοσ.

Mε το Linux Parted Magic σε bootable cd θα δεις όλα τα αρχεία σου. Πολυ χρήσιμο και όταν έχεις φάει ιό, αλλά και σε περιπτώσεις σαν τη δική σου.

Δημοσ.

και βέβαια μου βγάζει. Αλλά με όποιο λογαριασμό και να έμπαινα, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

 

Πάντως από linux δεν ξέρω καθόλου για να ασχοληθώ.

Δημοσ.
Πάντως από linux δεν ξέρω καθόλου για να ασχοληθώ.

 

Ευτυχώς για σένα δεν είναι κάτι φοβερό. Κι εγώ τα βασικά ξέρω. Πρέπει να κατεβάσεις μια διανομή linux και να τη γράψεις σε ένα cd, μετά θα μπουτάρεις από το cd και στις επιλογές που θα βγουν θα επιλέξεις να τρέξει το λειτουργικό από το cd (όχι εγκατάσταση). Κατά 99.9% μόλις φορτώσει το λειτουργικό θα φαίνονται και θα είναι accessible όλοι οι δίσκοι σου και θα μπορείς να τους ανοίξεις και να πάρεις ό,τι χρειάζεσαι.

 

 

 

Στο κουτί έκτακτης ανάγκης έχω έναν φακό, έναν πυροσβεστήρα, γάζες, κι ένα Ubuntu Live CD :-)

 

 

Btw, παιδιά το linux parted magic δεν το ξέρω και ακούγεται καλό, είναι διανομή λειτουργικού ή εφαρμογή που μπορεί να τρέξει μόνη της από CD?

Δημοσ.

Αμα δεν τα πηγαίνεις καλά με το linux μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις δουλειά με το "hiren's boot cd" ψάξε το στο google, θα βρεις την έκδοση 9.7 (170mb's) κάψε την σε ένα cd και μπούταρε, λογικά θα μπορείς να δεις και με αυτό τα αρχεία σου...

 

 

-----Προστέθηκε 8/2/2009 στις 01 : 55 : 01-----

 

 

Το linux κάνει override τα permissions του NTFS?

 

Oχι ακριβώς override, απλά τα αγνοεί!

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους σας!! Τα κατάφερα με τον τρόπο που μου υπέδειξε ο πρώτος φίλος. Αυτό ήταν!

Να ρωτήσω όμως τώρα κάτι άλλο. Επειδή τα δικαιώματα σε αυτούς τους δίσκους έχουν γίνει μπάχαλο από τα πολλά πειράγματα που έκανα και δεν ξέρω να τα επαναφέρω όπως ήταν παλιά, υπάρχει τρόπος να γυρίσουν σε default ρύθμιση?

Αν πρώτα αδειάσω τους δίσκους και τους κάνω φορμάτ, μετά θα είναι όπως παλιά, ή όχι? Το λέω αυτό γιατί υποθέτω γίνεται σε αυτούς κάποια καταγραφή δικαιωμάτων κι όχι στα windows. Kάτι δηλαδή που εξηγεί και το γιατί δεν επέστρεψαν τα δικαιώματα όταν έκανα φορμάτ στο δίσκο του λειτουργικού και ξανάριξα μέσα τα win.

Bασικά τώρα, μόνο εγώ ως διαχειριστής έχω πρόσβαση σε αυτούς τους δίσκους, ενώ οι users όχι. Kαι θέλω να έχουν σε κάποιους φακέλους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...