Προς το περιεχόμενο

"Ασφαλής" αποθήκευση δεδομένων χωρίς RAID1;

SpyrosR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι σκληροί δίσκοι πέφτουν και διαλύονται. Επίσης κατά καιρούς αποτυγχάνουν, κι όταν πας να διαβάσεις τα αρχεία σου πέφτεις σε νεοδημιουργηθέντες bad sectors.

Τα CD/DVD γρατσουνίζονται εύκολα, κι αν έχεις και άθλιο drive (όπως είχα εγώ ένα PLEXTOR PX-760A) άντε να τα διαβάσεις μετά.

Οι μνήμες flash;

Ως γνωστόν παρουσιάζουν μόνο write errors, μηδενίζοντας την πιθανότητα να χάσεις δεδομένα που έχουν ήδη εγγραφεί. Ανθεκτικότατες σε πτώσεις, ενώ φυσικά δε μπορούν να γρατσουνιστούν. Μόνο μειονέκτημα το σχετικά μεγάλο κόστος απόκτησης σχετικά με HDD/CD/DVD.

Θα είχα καλή ασφάλεια για δεδομένα που δε θέλω να χάσω αν το αποθήκευα σε compact flash μνήμες, είτε με card reader είτε με κάποιο CF-to-SATA adaptor;

Δημοσ.

Δεν υπάρχει τίποτα που είναι ασφαλές στο σπίτι σου ή στο γραφείο σου. Αλλά πες μου τι όγκο και θα σου προτείνω λύσεις...

Αν μιλάμε για προσωπικά δεδομένα: φωτογραφίες, εργασίες, και άλλα μ' ένα υποφερτό 50-70GB . Πας σε online backup

• Mozy $4 τον μήνα, unlimited χώρο, διαφορετικές εκδόσεις αρχείων τελευταίες 30 ημέρες
  • Getdropbox $10 τον μήνα, 50Gb, πάρα πολλές δυνατότητες δες το site τους

• Άλλες λύσεις backup που θέλουν ψάξιμο

Αν μιλάμε για TB δεν σε συμφέρει το online backup εκτός αν έχει πολύ καλή σύνδεση οπότε πας σε mozy που έχει unlimited. Αν και είπες όχι RAID για φτιάξε έναν NAS με RAID 5, ώστε να σου επιτρέπει να χάσεις έναν δίσκο ανά πάσα στιγμή.

Δημοσ.

Πρόκειται για ιστοσελίδες πιο πολύ, δηλαδή αρχεία κειμένου στην ουσία και ελάχιστα γραφικά. Υπερβολικά σπάνια περίπτωση να ξεπεράσει κάποιο project τα ΧΧ MB, κι αυτό μόνο αν κρατώ πολλαπλά revisions.

Ελάχιστες απαιτήσεις σε χώρο, αλλά απ'την άλλη δεν υπάρχει περιθώριο να χαθούν. Θα προτιμούσα να μην εξαρτώμαι από τον εκάστοτε provider (π.χ. Mozy) ούτε και να φοβάμαι μήπως δε θα μπορώ να έχω πρόσβαση αν δεν έχω λεφτά στο PayPal μου. Κοιτάω προς one-time-fee λύσεις, όπως οι flash μνήμες.

Δημοσ.
Πρόκειται για ιστοσελίδες πιο πολύ, δηλαδή αρχεία κειμένου στην ουσία και ελάχιστα γραφικά. Υπερβολικά σπάνια περίπτωση να ξεπεράσει κάποιο project τα ΧΧ MB, κι αυτό μόνο αν κρατώ πολλαπλά revisions.

Ελάχιστες απαιτήσεις σε χώρο, αλλά απ'την άλλη δεν υπάρχει περιθώριο να χαθούν. Θα προτιμούσα να μην εξαρτώμαι από τον εκάστοτε provider (π.χ. Mozy) ούτε και να φοβάμαι μήπως δε θα μπορώ να έχω πρόσβαση αν δεν έχω λεφτά στο PayPal μου. Κοιτάω προς one-time-fee λύσεις, όπως οι flash μνήμες.

Άμα είναι έτσι θα σου προτείνω Mozy την free έκδοση που σου επιτρέπει μέχρι 2GB, την Mozy την έχει η EMC η οποία είναι 30 χρόνια στο χόρο του backup και μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες και είναι στο Fortune 500.

Το one-time-fee δεν συμφέρει εδώ, διότι αν πιάσει μια φωτιά, τα έχασες όλα. Αν σου το κλέψουν τα έχασες όλα.

Στη χειρότερη κάνε on-line backup σε πολλές εταιρίες, όλες έχουν δωρεάν μέχρι 2GB. Για μένα δεν υπάρχει πιο αξιόπιστη λύση.

Πάρε 4 flash, 2 για το σπίτι και άλλα 2 σε μια θυρίδα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...