Προς το περιεχόμενο

To copy or not to copy

lefi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα που θέλω να σχολιαστεί είναι η αντιγραφή στης εξετάσεις (συμπεριλαμβάνετε και το σκονάκι) άπό τα απλά διαγωνίσματα στο γυμνάσιο μέχρι της πανελλήνιες και τα πανεπιστήμια. Το θεωρήτε σωστό ή όχι; ενώ γνωρίζουμε ότι είναι άδικο απέναντι σε όσους γράφουν τίμια όλοι (η σχεδόν όλοι) έχουμε αντιγράψει. Ποιά είναι η γνώμη σου;

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Άκρως ανεύθυνο αν η σχολή σου αφορά κάποιο σοβαρό επιστημονικό πεδίο (πχ ιατρική, μηχανικός, κλπ).

Αν όχι, "κόψε το λαιμό σου" όπως λένε.

Δημοσ.

έτσι... έχω συμφοιτητές που έβγαλαν όλη τη σχολή με αντιγραφή.. άφιξη μισή ώρα πριν και όλο το βιβλίο πάνω στο θρανίο..

και μου κάνουν και κορδελάκια τώρα που τέλειωσαν..

Γελοία και ποταπή η αντιγραφή. Μη σώσεις και τη βγάλεις τη σχολή αν δεν μπορείς να θυμηθείς πέντε πράγματα.

Δημοσ.

εξαρταται τον καθηγητη και το μαθημα, αν θελει μπορει να κανει την εξεταση με ανοιχτα βιβλια και παλι μονο οσοι εχουν προετοιμαστει καλα να περασουν...

Δημοσ.

Ειναι σχετικα ολα αυτα.Εχει τυχει να περασω μαθημα με αντιγραφη και να χαρω το ιδιο με το αν θα το περνουσα με την αξια μου,επειδη το μαθημα ηταν μια μλκ και μιση,λογω καθηγητη ομως με τυραννουσε 2χρονια.Και αν θελω να διευρυνω τις γνωσεις μου πανω στο γνωστικο αντικειμενου του συγκεκριμενου μαθηματος,μπορω να το κανω και μονη μου και οχι απ΄το ταδε βιβλιο που επελεξε ο καθε τυχαιος καθηγητης επειδη το εγραψε ο ιδιος.

Δημοσ.
Και αν θελω να διευρυνω τις γνωσεις μου πανω στο γνωστικο αντικειμενου του συγκεκριμενου μαθηματος,μπορω να το κανω και μονη μου και οχι απ΄το ταδε βιβλιο που επελεξε ο καθε τυχαιος καθηγητης επειδη το εγραψε ο ιδιος.

Και αν δε θες; Μια χαρά. Έχεις ένα πτυχίο που δεν αντιστοιχεί πουθενά και πιθανότατα σπέρνεις την καταστροφή..

Εμένα τι με νοιάζει θα μου πεις.. Ξέρω γω.. Όπως μου τη σπάει να μου κάνουν σφήνα στο φανάρι για να περάσουν πρώτοι.. Η ίδια ενόχληση.

Δημοσ.

Εγω εχω περασει και τις 2 φασεις μεχρι το Λυκειο εκανα και εγω σκονακια αλλα στην σχολη μου τωρα επειδη με ενδιαφερει και αρκετα σαν αντικειμενο δεν μου περναει απο το μυαλο μου να κατσω να κανω σκονακι. Ξερω οτι μετα αυτο που δεν εμαθα θα το βρω μπροστα μου και δεν θα ειναι οτι καλυτερο να το αντιμετωπισω στην δουλεια μου αργοτερα.

Αυτοι παλι που κανουν σκονακια μπορει να παρουν το πτυχιο τους αλλα μετα δεν θα εχουν ιδεα στην αγορα εργασιας.

Δημοσ.
Και αν δε θες; Μια χαρά. Έχεις ένα πτυχίο που δεν αντιστοιχεί πουθενά και πιθανότατα σπέρνεις την καταστροφή..

Εμένα τι με νοιάζει θα μου πεις.. Ξέρω γω.. Όπως μου τη σπάει να μου κάνουν σφήνα στο φανάρι για να περάσουν πρώτοι.. Η ίδια ενόχληση.

Ε,αυτο εχει να κανει με το ποσο συνειδητοποιημενος ειναι ο καθενας.Απλα καποια μαθηματα η εστω ο τροπος διδασκαλιας καποιων μαθηματων,θεωρω οτι ειναι οπως ακριβως ειναι τα μαθηματα του λυκειου.Αποστηθιζεις,γραφεις,περνας,ξεχνας.

Δημοσ.
Ειναι σχετικα ολα αυτα.Εχει τυχει να περασω μαθημα με αντιγραφη και να χαρω το ιδιο με το αν θα το περνουσα με την αξια μου,επειδη το μαθημα ηταν μια μλκ και μιση,λογω καθηγητη ομως με τυραννουσε 2χρονια.Και αν θελω να διευρυνω τις γνωσεις μου πανω στο γνωστικο αντικειμενου του συγκεκριμενου μαθηματος,μπορω να το κανω και μονη μου και οχι απ΄το ταδε βιβλιο που επελεξε ο καθε τυχαιος καθηγητης επειδη το εγραψε ο ιδιος.

Το να ενδιαφέρεσαι για ένα μάθημα και να μην το περνάς από βλακεία ε μισοδηκαιολογεί την αντιγραφή αλλά το θέμα είναι να διαβάσεις το μάθημα στην ώρα του και όχι να αντιγράψεις και μετά βλέπουμε.Τωρα άσχετα από το παραπάνω θυμήθηκα 2 περιστατικά:

1)Στης πανελλήνιες ήταν ένα παιδί πίσω μου που κάθε φορά μου έλεγε πριν δόσουν τα θέματα βοήθα σε αυτό και κάναδυο μαθήματα και είμαι εντάξει, ε εγώ τον είχα πάρει χαμπάρι αλλά λέω δεν βαριέσαι ούτος η αλλιώς με τέτοια επιτήρηση πόσσα να του δίξεις, είμουνα και διακριτικός να μην βρω και εγώ μπελά και την προτελευταία μέρα του το λέω: "μα καλά καθε φορά θέλεις μόνο αυτό και άλλο ένα μάθημα;"

2)Σιχάθηκα την αντιγραφή όταν σε ένα μάθημα στο ΤΕΙ προσπαθούσα να γράψω από τον μπροστινό και έγραφε συνεχώς λάθος και μάλιστα σε γελοία πράγματα, τελίκα το πέρασα με την αξία μου και το ευχαριστήθηκα.

Δημοσ.

Εχω καρφώσει άτομα και γνωστούς, που είχαν σκονάκι. Αντίθετα σε 2 μαθήματα δεν παρέδωσα γραπτό, για να βοηθήσω έναν παλιοετή και ένα παληκαράκι που το έβλεπα πολύ αγχωμένο. Και συνέχεια βοηθάω κόσμο εκτός από τα θεωρητικά (ελάχιστα ευτυχώς), που δεν καταδέχομαι να τα διαβάσω. Μου λένε οι άλλοι τις απαντήσεις.

Δημοσ.
Εχω καρφώσει άτομα και γνωστούς, που είχαν σκονάκι. Αντίθετα σε 2 μαθήματα δεν παρέδωσα γραπτό, για να βοηθήσω έναν παλιοετή και ένα παληκαράκι που το έβλεπα πολύ αγχωμένο. Και συνέχεια βοηθάω κόσμο εκτός από τα θεωρητικά (ελάχιστα ευτυχώς), που δεν καταδέχομαι να τα διαβάσω. Μου λένε οι άλλοι τις απαντήσεις.

Δεν υπάρχεις.....είσαι φάντασμα.

Έλεος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...