Προς το περιεχόμενο

Αγορά Καινούριου PC.Τι κομμάτια να βάλω?

Hugo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω σκοπό μεσα σε αυτην ή την επομενη εβδομάδα να παω να πάρω καινουριο PC γιατί το παλιο εχει φτασει στα τελευταία του.εκτος του οτι κάνει σαν αεροπλανο του 40 καθε φορα που το ανοίγω ο σκληρός χανει και δεδομένα.

εχω κανει της παρακάτω επιλογες και θα ηθελα βοήθεια για τις επιλογες που έκανα. το budget να μην ξεπερνα τα 1000-1100. (με οθόνη γιατι ακομα εχω Crt),η χρήση του ειναι λιγο απο ολα, gaming (δεν ζηταω ολα στο τερμα με full antialliasing...),ταινίες-οχι rip και encode κτλ...

1)κουτι coolermaster elite330

2)cpu intel core 2 E8500 tray (δεν βαζω box γιατι θελω μια πιο 'αθόρυβη λύση')

3) ψύκτρα nexus low-7000

4)motherboard asus p5qc (λογο p45 chipset, απο overclock και τετοια δεν ξερω)

5)καρτα γραφικών sapphire HD4850

6)τροφοδοτικό Εnermax 525watt (οχι το modu)

7)ram 2x1GB teamgroup 1066mhz (ναι απο πλαισιο θα τον πάρω :-D )

8)οθόνη samsung T220

9)σκληρο εσωτερικο seagate 320gb και εξωτερικο seagate 500Gb

Δεν νομίζω να ξέχασα κατι.ευχαριστώ εκ τον προτέρων για την βοήθεια.

Υ.Γ. dvd-rec θα βάλω απο τον παλιο μου.

Δημοσ.

να προτεινω κατι??Αν μπορεις,βαλε 4 GB ram!ή παραπανω!μπορει να θελεις να βαλεις 64-bit λειτουργικο..φυσικα εννοειται πως αν σε βγαζει εκτος προυπολογισμου,νταξει,μην λαβεις υποψην την προταση μου!

επισης,το dvd rec σου,ειναι SATA [δλδ με το κοκκινο καλωδιακι] ή με τα παλια τα γκρι,τις καλωδιοταινιες [αν τα λεω σωστα PATA].Προσωπικα,οταν εφτιαξα το συστημα μου τον οκτωβρη,παρατηρησα καθυστερηση και κολληματα και buffer underrun στο nero,με ολα οσα drives δοκιμασα [ειχα 3 συνολικα].Οποτε τα βαλα στον παλιο και πηρα ενα sata και δε εχω κανενα προβλημα!

μητρικη asus P5QL ειναι η δικια μου!

Δημοσ.
να προτεινω κατι??Αν μπορεις,βαλε 4 GB ram!ή παραπανω!μπορει να θελεις να βαλεις 64-bit λειτουργικο..

Δε μπορώ να καταλάβω οι απλή χρήστες τι τα κάνετε τα 6 και τα 8gb ram...Τέλος πάντων.

Το σετάκι σου Hugo είναι πολύ καλό.Απλά άλλαξε αν μπορείς με sapphire 4870 αντί για 4850,wd aaks 640gb αντί για seagate 320gb και αυτές τις μνήμες.

Και καλύτερα πάρε box έκδοση επεξεργαστή.

Δημοσ.

Αυτο το θεμα με τα Sata δεν το ειχα σκεφτει. οντος ειναι με τα γρι τα καλωδια τα recorder που εχω.στην μνημη ram στα 4GB δεν θα πω οχι αν βρω κατι που να μην ξεφευγω πολυ.τωρα στην καρτα γραφικων η 4870 ανεβάζει καπως το ολο πακετο.οποτε θα παραμεινω στην 4850.

Δημοσ.

Τα κομμάτια που έχεις διαλέξει είναι πολύ καλά.

Η μόνη εναλλακτική που θα σου πρότεινα είναι να βάλεις 4GB μνήμης,πχ. αυτές (μιας και οι DDR2 έχουν ξεφτυλιστεί απο πλευράς τιμών)

Επίσης θα πρότεινα για σκληρό τον 500άρη AAKS της WD.

Δημοσ.

no offence guys! ΑΛΛΑ εχω καποιες ενστασεις

Adata: ακριβες και 2,3v ! (αν ειναι δυνατον..) με 70-80-90ευ εχει πολλες καλυτερες επιλογες

σχετικα με το mobo πολυ ανωτερη η dfi απο αυτο το ασους (αν και για πολλους το να γραφει ασους ειναι αρκετο!) +θυμαμαι να ειχε και 90-95ευρω και τωρα 120...:eek:

Δημοσ.

Εγώ παλι μένω με την απορεία του γιατί να κουράζεσε με μεμωνομένα parts και εγγυήσεις και δεν πάς καρφί για κάτι τέτοιο http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1018450&catalog=20&category=69977681

ή για http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=928615&catalog=20&category=69977681

Με αυθεντικά windows και ολικό Service για 3 χρόνια.

Δημοσ.

τελικα θα επιλέξω τον σκλήρo δίσκο που μου προτείνατε WD 500 aaks.

Τωρα απο μνήμες RAM δεν ξέρω τι επιλογή θα κάνω. στις περισσότερες συναρμολογήσεις εδω στα φόρουμ προτείνονται οι ADATA 2x2GB. Απο μητρικές υπαρχει ενα δικαιο οτι πληρώνουμε και λιγο ονομα στην Asus αλλα το πλαισιο δεν εχει msi kαι gigabyte.

στο θεμα του ετοιμου υπολογιστη δεν το σκεφτομαι καν.Δεν τους εμπιστέβομαι καθόλου.συνήθως βαζουν μεγαλους σκληρους και cpu (τα γραφουν και στο καρτελακι με κοκκινα γραμματα να τα προσέξεις..)και ολα τα αλλα τμηματα ειναι αστα να παν. ετοιμο υπολογιστη δεν αγορασα ουτε οταν πηρα τον πρώτο μου και δεν ηξερα κυριολεκτικα ομως να βγω απο το age of empires.θυμαμαι ειχα 3dfx voodoo3 καρτα γραφικων, ουτε το max payne δεν επαιζα full xaxa.

Ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια. Μνημες RAM μονο αν γινεται να μου προτίνετε κατι ακομα, εκτος απο τις ADATA που τις εχω υποψη,ειμαι ετοιμος να τον παραγγηλω.

Δημοσ.

2 τελευταιες ερωτησεις.

4GB Ram δεν σημαίνει οτι πρέπει να εχω 64-bit λειτουργικό συστημα?

Με αυτο τον υπολογηστή θα εχω κανενα προβλημα αμα βαλω Vista Ultimate?

Δημοσ.
2 τελευταιες ερωτησεις.

Με αυτο τον υπολογηστή θα εχω κανενα προβλημα αμα βαλω Vista Ultimate?

Καλυτερα 64-bit λειτουργικο γιατι αλλιως με 32-bit θα σου βγαζει 3.25 μνημη ραμ αντι για 4 που εχεις.

Κανενα προβλημα με vista

Δημοσ.

δεν πρέπει. μπορεις να βαλεις και 32μπιτ ΛΣ, αλλα το 4ο γιγα μνήμης, που θα έχεις πληρώσει, δεν θα κάνει τίποτα. θα κάθεται :-) Δεν υπάρχει θεμα ασυμβατότητας, ή προβλημάτων στη συνεργασία.

αν δεν ξέρεις γιατί χρειάζεσαι 4 γιγα μνήμης ή 64μπιτ ΛΣ, μην τα πληρώνεις απλά με τη λογική "βάλε κι ενα τέτοιο εκει... να βρίσκεται".

εχεις δοκιμάσει ποτέ τα vista 64? ή σου εχει τύχει ποτέ σε υπολογιστή με 2 Gb RAM, να δείς μηνυματα "not enough memory", και μειωμένη απόδοση λόγω swap;

Αν ναι, βάλε 64 και 4.

με τα +-10-20ε (μεταξύ δυο, τριών ή τεσσάρων gb ram), μπορεις να ανεβάσεις σκάλα το δίσκο πχ 500άρις να γινει 640, ή ο 640 -> 750, ή ο 750 -> 1 Tb. χειροπιαστά πράγματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...