Προς το περιεχόμενο

c++ 3-ψήφιο νούμερο

Fogo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι για όποιον μπορεί να βοηθήσει.

Πως μπορουμε στην C να επιτρέπουμε σε μια μεταβλητή να παίρνει μόνο τριψήφια νούμερα???

Δημοσ.

δεν μπορείς να το κάνεις έτσι απλά,

Εάν η τιμή δίδεται από τον χρήστη, τότε πρέπει να την ελέγχεις και να ξαναζητάς νέα τιμή εάν δεν πληρή τις προυποθέσεις ...

Δημοσ.

Οι μεταβλητές καταλαμβάνουν συγκεκριμένο αριθμό bits.

Βάζω στοίχημα πως είναι λάθος τρόπος για να φτιάξεις αυτό που θες. Εσύ πρέπει να είσαι σίγουρος για τον αριθμό που θες να αποθηκεύσεις ή να τον ελέγχεις εκ των προτέρων και όχι να περιμένεις να σε σώσει το buffer overflow.

Άσε που δεν γίνεται αν αναφέρεσαι σε 10αδικό τριών ψηφίων, αφού το 999 γράφεται 1111100111, συνεπώς πώς μπορείς να ξέρεις πως δεν αποθηκεύεται 1111101111 (=1007) ή 1111110111 (=1015) ή 1111111111 (=1023)? Πρέπει να ελέγχεις τί αποθηκεύεις.

Δημοσ.

Ο αριθμός θα δίνεται από τον χρήστη

Το πρόγραμμα πρέπει να δέχεται 3 ψήφιους αριθμούς, είναι εύκολο να βάλω μια συνθήκη while α<1000 για παράδειγμα.

Απλά νομίζω ότι θυμάμαι οτι μπορείς να δηλώσεις πόσα ψηφία να έχει η μεταβλητή...

Δεν θέλω να μπλέψω με buffer βασικά!!!

Δημοσ.
είναι εύκολο να βάλω μια συνθήκη while α<1000 για παράδειγμα.

Αυτό θα κάνεις.

Απλά νομίζω ότι θυμάμαι οτι μπορείς να δηλώσεις πόσα ψηφία να έχει η μεταβλητή...

Μάλλον έχεις μπερδευτεί, θυμάσαι το character string που γράφεται π.χ. char mia_leksi[100] και σημαίνει 99 χαρακτήρες (άλλο πράγμα αυτό).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...