Προς το περιεχόμενο

Netbook toshiba ή ??

koprodogis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω,

Εχοντας διαβασει τις αναφορες των μελων για ολα τα υπολοιπα μικρα φορητα και επειδη ειμαι πρωην κατοχος (σημερα το εδωσα) ενος asus eee pc 4G θα ηθελα παλι μικρο εστω και με το αναλογο πληκτρολογιο.

Το θεμα δισκος ειναι η αληθεια με προβληματιζει πολυ.

Απογοητευμενος απο τους φθηνιαρικους ssd που απ'οτι εχω καταλαβει βαζουν στα μικρα σκεφτομαι μηπως να το γυρισω στον κλασσικο δισκο.

Εχω καταληξει μεταξυ του γνωστου asus 901 για λογους ποιοτητας κατασκευης και ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ!!!!, ακομα δε μπορω να καταλαβω πως μια 6αρα μπαταρια ειναι τοσο μικρη σε σχεση με τις αλλες 3αρες και 4αρες που φορανε τα υπολοιπα.

Μετα κοιταζω το Toshiba NB100-11R (ειναι η εκδοση linux με τον 80αρι δισκο) του οποιου η compact διαστασεις μου αρεσουν καθως και η καλουτσικη αυτονομια των 2,5 ωρων, αλλα με ξενερωνει τρελα η μπαταρια που προεξεχει (δεν ειχαν προχειρη και την μπαταρια στο πλαισιο να το δω με φορεμενη)

Τελος επειδη εχω βαλει και ενα οριο 300 ευρω κοιταω και το φθηνο acer αλλα εκει ποναει η αντοχη της μπαταριας και το Dell mini 9.

Υπαρχει καποιος που να εχει παρει το Toshiba και πει καμια εντυπωση?

Τα υπολοιπα δε με ενδιαφερουν γιατι εχω βαλει οριο τα 300 ευρω(αγορα μεσω ebay μαλλον θα γινει) και οσο για το advent απλα δε μου αρεσει και τοσο.

Περιμενω αποψεις και γνωμες

Δημοσ.

εγω δεν θα επαιρνα το τοσιμπα επειδη πραγματικα δεν προσφερει τιποτα παραπανω απο τα υπολοιπα της αγορας..βεβαια θα το προτιμουσα απο ασερ ,φουτζιτσου κλπ

για μενα στις 8.9 ιντσες το 901 ειναι μονοδρομος αυτη τη στιγμη, με το μονο μειονεκτημα (αυτο ειναι υποκειμενικο-για μενα ειναι πλεονεκτημα) η υπαρξει ssd

εχει εναν 4ρι γρηγοροπου εχει περασμενα windows και εναν 8ρι αργο που εχει εγκατεστημενα προγραμματα

υπαρχει και εκδοση λινουξ με 4+16 αν δεν κανω λαθος

βεβαια με μικρο κοστος αλλαζεις ευκολα τον ssd και βαζεις της runcore και τοτε πραγματικα φυσαει

η μπαταρια του κραταει απο 3.30 μεχρι 6:30 ωρες αναλογα την χχρηση και φωτεινοτητα

ξερω οτι ρωτησες κατεξοχην για τον τοσιμπα,απλα επειδη ανεφερες και το 901 ειπα να σου πω την αποψη μου

Δημοσ.

καλα εκανες Βασιλη και ειπες την αποψη σου,

Για το 901 ειμαι γνωστης και το εχω χρησιμοποιησει και απο κοντα.

Η αλλαγη δισκου ειναι κατι που δεν θα εκανα στο φορητο για λογους κοστους για αρχη αλλα και εγγυησης.

Περαν τουτου γνωριζεις εσυ ή καποιος αλλος αν οι ssd δισκοι των 4 γιγα που βαζουν στο 901 σημερα (θα παρω την λινουξ εκδοση με 4+16) ειναι καπως καλυτεροι απο τους αρχικους μαπα που εβαζαν?

Ο 4αρης του 701 που ειχα ηταν απλα αργος.

Ενδεικτικα να αναφερω πως το 901 κανει γυρο στα 305 ευρω (http://www.clove.co.uk) ενω το Toshiba θα το παρω απο ebay 280-300.

Δημοσ.

επειδη δεν ειμαι σπιτι,μολις παω θα σου ανεβασω ενα benchmark να δεις τι πιανει το 901 με τον 4ρι

το κακο ειναι πως τα προγραμματα τα κανεις εγκατασταση στον 8ρι κι εκεινος ειναι αργος,

οχι τραγικα βεβαια ετσι ωστε να κανει τη ζωη σου δυσκολη.

αν βρεις απο ebay την πρωτη παρτιδα 901, ειχαν υποδοχη zif drive και ετσι βαζεις ανετα σκληρο.

για μενα το νετμπουκ με σκληρο χανει το νοημα του

απο την αληη εχω παψει να κανω ανανεωσεις στα windows επειδη θα γεμισει ο 4ρης...

στα αμεσα σχεδια μου μολις γυρισω ελλαδα ειναι αυτος http://www.mydigitaldiscount.com/SPD/runcore-32gb-pata-mini-pci-e-pcie-ssd-for-asus-eee-pc-900a--901--and-1000---in-stock-runcore-32gb-pata-mini-pci-e-pcie-ssd-for-asus-eee-pc-900a--901--and-1000--800008DA-1224129631.jsp

τωρα, γιατι δεν κοιτας και για το msi wind αλλα την εκδοση με 6ρα μπαταρια, draft n etc?

Δημοσ.

Βασιλη το msi δε το κοιταω καν κυριως για λογους μπαταριας, Ελλαδα συμφερει να παρεις το advent αντι του msi λογο κοστους αλλα η μικρη μπαταρια του δεν μου φτανει, και αν ειναι να παρω δευτερη μπαταρια θελει ενα 60αρι ευρω οποτε θα μου βγει 360 ευρω.

Τοσα δε δινω γιατι δεν πιστευω οτι αξιζει ενας τετοιου ειδους φορητος.

Για το 901 που με ενδιαφερει, η αποκριση του δισκου ειναι που με νοιαζει, ολα θα τα βαλω στον 4αρι δισκο οπως εκανα και με το 701 που ειχα.

Εχω φτιαξει μια πετσοκωμενη εκδοση των xp sp3 και με ολα τα update και office και κανα 3-4 προγραμματα μου εμειναν και 1,5 γιγα ελευθερα, οποτε τον 16 δευτερο μπορω να τον χαρακτηρισω εως και αχρηστο (το θελω μονο να σερφαρω και να γραφω ελαχιστα καμια εργασια πολυυυυυ αραια).

Οποτε ποια η αποψη σου για τον 4αρι?

Επιπλεον ψιλιαζομαι οτι αυτο το Toshiba ψυχη δεν το εχει παρει

Δημοσ.

Εγω εχω παρει ενα ασους 1000αρι και ειμαι πολι ευχαριστημεμενος.Φανταζομαι και το 900αρι θα πεταει αφου συμφωνα με καποια σαιτ ειναι πολυ καλυτερο σε θεμε μπαταριας και στην ουσια αν δεν σε ενδιαφερει τοσο ο σκληρος τοτε το μονο που μετραει ειναι η μπαταρια..

Δημοσ.

σορυ που αργησα να σου γραψω φιλε,λοιπον

ο 4ρης του 901 με το HD tune 2.55 εδειξε τα εξης:

HD Tune: ASUS-PHISON SSD Benchmark

Transfer Rate Minimum : 26.0 MB/sec

Transfer Rate Maximum : 30.6 MB/sec

Transfer Rate Average : 29.3 MB/sec

Access Time : 0.5 ms

Burst Rate : 24.4 MB/sec

CPU Usage : 2.0%

ο 8ρης

HD Tune: ASUS-PHISON SSD Benchmark

Transfer Rate Minimum : 11.4 MB/sec

Transfer Rate Maximum : 34.4 MB/sec

Transfer Rate Average : 31.0 MB/sec

Access Time : 0.6 ms

Burst Rate : 28.1 MB/sec

CPU Usage : 2.1%

και το 16ρι sdhc trascend

HD Tune: Single Flash Reader Benchmark

Transfer Rate Minimum : 8.7 MB/sec

Transfer Rate Maximum : 17.6 MB/sec

Transfer Rate Average : 17.5 MB/sec

Access Time : 0.8 ms

Burst Rate : 14.8 MB/sec

CPU Usage : 7.0%

ενω με το crystaldiskmark 2.2

4ρης

--------------------------------------------------

CrystalDiskMark 2.2 © 2007-2008 hiyohiyo

Crystal Dew World : http://crystalmark.info/'>http://crystalmark.info/

Sequential Read : 34.045 MB/s

Sequential Write : 8.893 MB/s

Random Read 512KB : 33.792 MB/s

Random Write 512KB : 4.263 MB/s

Random Read 4KB : 6.916 MB/s

Random Write 4KB : 0.054 MB/s

Test Size : 100 MB

Date : 2009/02/15 10:03:50

και ο 8ρης

CrystalDiskMark 2.2 © 2007-2008 hiyohiyo

Crystal Dew World : http://crystalmark.info/

Sequential Read : 37.512 MB/s

Sequential Write : 5.397 MB/s

Random Read 512KB : 37.094 MB/s

Random Write 512KB : 1.838 MB/s

Random Read 4KB : 6.151 MB/s

Random Write 4KB : 0.018 MB/s

Test Size : 100 MB

Date : 2009/02/15 10:12:16

ελπιζω να βοηθησα φιλε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...