Προς το περιεχόμενο

PSU συζητηση !!!

PlancK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ok. Αρκετες μετατροπες με καλωδια ομως . Καθε φορα που καποιος θα χρειαστει το αντιστοιχο pin κανει αυτην την δουλεια ?

H GTX280 χρειαζεται οπως ειπαμε 1x8pin + 1x6pin . Αφου μετατρεπουμε την 6pin σε 8pin απο το τροφοδοτικο ποιος ο λογος η VGA να θελει συνδεση 1x8pin + 1x6pin και οχι 2x6pin ?

Οποιος εχει αυτην την καρτα αυτη την δουλεια κανει αν δεν εχει 8pin το τροφοδοτικο του?

Ασχετο ,το Corsair 650W ειναι λιγο πιο προσεγμενο σε αυτο το θεμα και απο οτι βλεπω εχει 2x(6+2)pins οποτε ειναι ready για οποιον συνδυασμο χρειαστει.

Το θεωρεις αρνητικο ολο αυτο το θεμα για το Seasonic ή πιστευεις οτι ειναι πολυ πιο καλο απο το Corsair ωστε να αποτελεσει αρνητικο εναντι του?

Γενικα θεωρεις το Seasonic καλυτερο απο το Corsair σε ολους τους τομεις ?

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θεωρώ τους μετατροπείς ψιλοασήμαντη λεπτομέρεια στην επιλογή psu.

Από εκεί και πέρα,στο Corsair650W δεν είναι θέμα κατασκευαστικής προσοχής το γεγονός πως έχει 6+2pin έτοιμα, αλλά θέμα ημερομηνίας κατασκευής.

Όταν κυκλοφόρησε υπήρχαν ήδη στην αγορά 8pin κάρτες γραφικών, σε αντίθεση με το Seasonic που είναι περισσότερο καιρό στην αγορά.

To καλό της υπόθεσης είναι πως το Corsair650W είναι "by Seasonic".

Το κακό είναι πως η Seasonic έχει (αν θυμάμαι καλά) διαφορετική κατασκευή στο VX650W σε σχέση με την κορυφαία κατασκευή του HX620W π.χ, που θεωρώ ισάξιο με τα δικά της.

Δεν ξέρω αν σε μπέρδεψα περισσότερο. :-)

Δημοσ.

Oχι δεν με μπερδεψες καθολου.

Βεβαια το ΗΧ620W που αναφερεις, εχει και 130euro, οπου πλεον με τοσα λεφτα μπαινουν στο παιχνιδι τα PC Power & Cooling 750W Silencer και Corsair VX750W .

Aφου ομως μετα 650 "ποιοτικα" watt ειμαι υπερκαλυμμενος θα κινηθω στα 90-100euro οπως τα δυο που συζηταμε CorsairVX650W & SeasonicS12-650W.

Με λιγα λογια προτεινεις καθαρα SeasonicS12-650W...

Δημοσ.
Μπες εδώ:

http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

Και βάλε τα parts που θα χρησιμοποιήσεις, καθώς και τυχόν oc που μπορεί να κάνεις. Βάλε και CPU, system load 100% και αγόρασε ανάλογα με τις πραγματικές σου ανάγκες.

Έχει μπει.

Δεν διαβάσες όλο το thread μπαγάσα? :P

Δημοσ.

Να πω την αλήθεια, παρέλειψα μερικά από τα ποστ :D

Τώρα μόλις είδα τη λέξη calculator να αναφέρεται σε ένα και κατάλαβα τη μλκία :P...

Btw, βάζοντας όλες μου τις συσκευές, (δίσκο, fan controller, fans κλπ), τον επεξεργαστή oced στα clock και voltage που τον έχω και 2 oced 4850 σε CF, μου έβγαλε για CPU TDP 100% και System load 100%, 571Watt κατανάλωσης.

Έχω το CM Real Power M520. Θα σηκώσει άνετα CF 4850 ή όχι?

Δημοσ.

Αν συνυπολογισεις και τα υπολοιπα προβληματα που ερχονται με το cf, ναι.Δε νομιζω οτι αξιζει.Κι εγω με 4850 και M520 ειμαι και καπως ετσι το εχω σκεφτει.

Δημοσ.

Λοιπον. Εχω διαβασει τοσα reviews, και εχω κανει το κεφαλι μου καζανι. Θετικα/αρνητικα, μεχρι και οτι τα multiple rails δεν ηταν ακριβη σε σχεση με αυτα που εγραφε η εταιρια ή ακομη οτι τα reviews που διαβαζουμε δεν ειναι σωστα!!! Και εχω μπερδευτει τελειως...

VAssassin χρησιμο και αυτο το site, αλλα του λειπουν καποιες επιλογες.Παρ'ολα αυτα εβγαλε κοντα τα ιδια με το αλλο.

Τι Load εχουμε σε "κανονικες/καθημερινης χρησης" λειτουργιας περιπου?

Και τι Load στο gaming ?

Για να βοηθησω ακομη περισσοτερο (επειδη τα εχω χασει) το eXtreme Power Supply Calculator Lite v2.5 εβγαλε τα εξης :

..........................90%(rec).......100%.....

Βασικο pc............384w.........426w.....

pc με Επεκταση......554w........635w.....

(*ειπαμε πως δυσκολα θα πιασουμε αυτες τις τιμες μιας και ειναι προσεγγιστικες τιμες)

Tελικα, θεωρητικα ειμαι ενα κλικ πριν την ονομαστικη τιμη των 650watt τροφοδοτικων

!!!note!!!

To καλό της υπόθεσης είναι πως το Corsair650W είναι "by Seasonic".

Το κακό είναι πως η Seasonic έχει (αν θυμάμαι καλά) διαφορετική κατασκευή στο VX650W σε σχέση με την κορυφαία κατασκευή του HX620W

Να κανω μια μικρη διορθωση , εννοεις TX650W. Iσχυει ακομη αυτο που λες ή μηπως εννοουσες το VX550 ?

Δημοσ.

Τι Load εχουμε σε "κανονικες/καθημερινης χρησης" λειτουργιας περιπου?

Και τι Load στο gaming ?

Ένα normal σύστημα, χωρίς overclock/SLi/800 δίσκους, idle παίζει συνήθως στα 150/200W.

Full load δύσκολα θα φτάσει τα 300W.

To δικό μου σύστημα, με nforce, SLi, o/c, 4HDD's, 4 sticks ram, και κάμποσα περιφερειακά παίζει στα 250W idle, ενώ το maximum που έχω παρατηρήσει είναι ~480W σε 3dmark06 και σε σημείο που είχε πολύ καλό scaling.

Για να βοηθησω ακομη περισσοτερο (επειδη τα εχω χασει) το eXtreme Power Supply Calculator Lite v2.5 εβγαλε τα εξης :

..........................90%(rec).......100%.....

Βασικο pc............384w.........426w.....

pc με Επεκταση......554w........635w.....

(*ειπαμε πως δυσκολα θα πιασουμε αυτες τις τιμες μιας και ειναι προσεγγιστικες τιμες)

Tελικα, θεωρητικα ειμαι ενα κλικ πριν την ονομαστικη τιμη των 650watt τροφοδοτικων

!!!note!!!

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "Pc με επέκταση", πάντως τα αποτελέσματα που σου βγάζει είναι κάπως υπερβολικά.

Αν θες τράβα ένα screenshot να δούμε τι ρυθμίσεις του έχεις βάλει.

Να κανω μια μικρη διορθωση , εννοεις TX650W. Iσχυει ακομη αυτο που λες ή μηπως εννοουσες το VX550 ?

Ναι, "fast typo error", ισχύει ότι έγραφα. ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...