Voodooman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Καταρχάς, πιστεύω ότι τα 300 ποιοτικά Watts του silverstone φτάνουν, το μηχάνημά σου ζήτημα είναι αν θα πιάνει σε peak load 230-240W. Το δεύτερο PC μου είναι ένας A64 2800+, 1GB, 1Χ160GB SATA, GeForce 6200 παθητική, on board ήχος και στο peak του ζητάει περίπου 190W. Για ψύξη έχω την Tt TMG A1 για την CPU (με ρυθμιστή στροφών εξωτερικά), έναν zalman 12άρη πίσω και ένα PSU Hiper 420 silent. Θερμοκρασίες κάτω από 50 βαθμούς μέσα στο κουτί, γύρω στους 45 σχεδόν πάντα. Όταν στο σπίτι έχει ΑΠΟΛΥΤΗ ησυχία (κλειστή τηλεόραση, τα κορίτσια κοιμούνται, το ψυγείο δεν δουλεύει), τότε ακούγεται ένα πολύ ελαφρύ, χαμηλής συχνότητας βουητό και την περισσότερη φασαρία την κάνει όντως ο σκληρός δίσκος. Αν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη εξωτερική πηγή ήχου, δεν ακούγεται τίποτα. Πιστεύω πως αν βάλεις έναν 120άρη στην ψύκτρα σου και άλλον έναν πίσω στο κουτί, σε συνδυασμό με το fanless PSU, το PC θα δουλεύει. Πάντως, σκέψου και την περίπτωση να κρατήσεις το τροφοδοτικό σου και να προσθέσεις στο κουτί ηχομόνωση. Δεν έχω ψαχτεί καθόλου με αυτά τα υλικά, απλά σαν ιδέα το αναφέρω.
PCharon Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Καταρχάς, πιστεύω ότι τα 300 ποιοτικά Watts του silverstone φτάνουν, το μηχάνημά σου ζήτημα είναι αν θα πιάνει σε peak load 230-240W. Το τροφοδοτικό αυτό έχει σίγουρη απόδοση (με βάση τα χαρακτηριστικά που δίνει η silverstone) 80%, πράγμα που σημαίνει πως σε πλήρη φόρτο δεν μπορεί να δώσει παραπάνω από 240W ΣΥΝΟΛΟ. Άρα δεν είναι κατάλληλο. Έχει και πιο ακριβό αλλά είναι η χειρότερη επιλογή το να επιλέξεις κάτι τέτοιο από τη στιγμή που υπάρχουν άλλα τροφοδοτικά που είναι πραγματικά αθόρυβα κι ας έχουν ανεμιστήρα (πχ qfan της thermaltake).
Voodooman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Χρησιμοποίησα το extreme calculator και βγάζει 209 watts στο peak. Ακόμη και αν θα τα χρειαστεί τόσα, ακόμη και αν το silverstone δίνει 240 (αν και νομίζω είναι υποχρεωμένο βάσει των προδιαγραφών του να δώσει 300 watt στιγμιαία, άσχετα αν η efficiency του είναι 80%), πιστεύω ότι θα την κάνει την δουλειά του σωστά. Τον καιρό των pentium D τα 300άρια τροφοδοτικά ήταν η mainstream επιλογή. ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Χρησιμοποίησα το extreme calculator και βγάζει 209 watts στο peak. Ακόμη και αν θα τα χρειαστεί τόσα, ακόμη και αν το silverstone δίνει 240 (αν και νομίζω είναι υποχρεωμένο βάσει των προδιαγαρών του να δώσει 300 watt στιγμιαία, άσχετα αν η efficiency του είναι 80%), πιστεύω ότι θα την κάνει την δουλειά του σωστά. Τον καιρό των pentium D τα 300άρια τροφοδοτικά ήταν η mainstream επιλογή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.