Προς το περιεχόμενο

σχετικα με την P5E κ Vdroop

p_under

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το vdroop υπαρχει, και ειναι η μειωση του ρευματος που περναει στον επεξεργαστη κατα την διαρκεια του πληρους φορτου!Αυτο τωρα μπορει να υπαρχει ειτε για μειωση των θερμοκρασιων ειτε γιατι δεν ξερω και εγω τι αλλο......Το θεμα ειναι γιατι ειναι τοοοοσο μεγαλο(το vdroop)

για την προστασια του επεξεργαστη απο το συμπερασμα που εβγαλα.καταλαβαινει τα ορια και το ριχνει οσο χρειαζεται για ασφαλεια.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ναι αυτο συμβαινει αλλα το θεμα ειναι μια απωλεια της ταξης 0.072 V ειναι κακο ας πουμε?

Δημοσ.
ναι αυτο συμβαινει αλλα το θεμα ειναι μια απωλεια της ταξης 0.072 V ειναι κακο ας πουμε?

φυσικα και οχι,αν βεβαια δεν επηρεαζει την σταθεροτητα του συστηματος.σιγουρα ομως για o/c δεν ταιριαζει αυτη η λειτουργια ,εκει που το ζητουμενο μας ειναι οι μεγιστες επιδοσεις.εκει disable.λεμε τωρα,δεν κανουμε τους ειδικους!

Δημοσ.
για το vdroop εννοεις?δεν το εχω ψαξει γιατι τωρα την πηρα την μητρικη.

κι εγω δεν το εχω ψαξει ποτε αλλα αυριο θα κανω ενα τσεκ.cpu voltage reference-cpu voltage damper-cpu pll voltage ,καπου εκει κρυβεται πιστευω.

Δημοσ.

εγω εχω κ αυτες τις ρυθμησεις Loadline calibration ,Cpu gtl reference,north bridge gtl calibration , λες να ειναι τιποτα απο αυτα?

Δημοσ.

load line Calibration είναι στις asus για να μειώνουν το Vdroοp

το Vdroop σαν φαινόμενο είναι όταν εσύ δίνεις στον επεξεργαστή σου μία τάση px 1.25 ( default στους C2D/C2Q ) και αυτή δίνει 0.0χ λιγότερη τάση σε idle και 0.0χ λιγότερη από την idle σε load και το droop μεγαλώνει όσο μεγαλύτερη τάση δήνεις

αυτό παρατειρήτε γιατί όλα τα ηλεκτρονικά έχουν ανοχές αν πας να αγωράσεις μια αντίσταση πχ 100k και την μετρίσεις με πολύμετρο θα μετράσ ή 9χΩhm ή 10xΩhm

το να χάνει 0.1V ένα board δεν είναι τραγικό οπότε μην τρελένεσται όλοι με τα Vdroop mod δεν σας χρειάζοντε εκτός αν προσπαθείτε να clockάρετε στα μέγιστα με όχι συμβατική ψύξη το να δίνεις 1.35 για 3.6Ghz αντί να έδεινες 1.3 πχ δεν είναι τίποτα το ιδιέτερο ούτε επιβλαβες απλά σε idle θα έχεις λίγο παραπάνω τάση από ότι έπρεπε που πάλι όμως δεν κάνει καμία διαφορά ούτε στην θερμοκρασία που λένε μερικοί

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...