Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με κεντρική θέρμανση και κατοίκους πολυκατοικίας

Narayan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
α, καλά. δεν εχετε διαχειριστή.

εντάξει. έχετε σοβαρότερα προβλήματα απο τις ώρες θέρμανσης.

φίλε, καθε καράβι θελει εναν καπετάνιο. ακομα κι αν δεν ειναι δικό του. καποιος πρέπει να ασχολήται.

ξερεις τι γίνεται; κανουν εκει ενα setup, και μετά βαριούνται να πανε κατω να ξαναρυθμιζουν σε καθε αλλαγή καιρού.

εσυ μπορείς ( και θελεις; ..) να ζητησεις το κλειδι και να ρυθμίζεις μόνος σου το ωράριο της θερμανσης; και φυσικά να μην έχει άλλος πρόσβαση.

θα αρνηθουν;

Όλοι μας έχουν κλειδί για την πόρτα του λεβητοστασίου, απλά και να αλλάξουμε κλειδωνιά θα πρέπει να μπει κάποιος που α) θα θέλει να ασχολείται και β) δεν θα είναι από αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα τώρα. Θα αναφέρω το ενδεχόμενο να κάνω εγώ τον διαχειριστή αλλά και να δεχτούν θα πρέπει να κάνω τον αστυνομικό μετά; Εκτός από το λεβητοστάσιο υπάρχει και θερμοστάτης στις σκάλες με διακόπτη ON/OFF (μόνο αυτό δουλεύει, θερμοκρασίες δεν ρυθμίζει), το έργο "ποιός το έκλεισε / όχι εγώ" έχει παιχτεί πάμπολες φορές πριν φτάσουμε στην κατάσταση που είμαστε σήμερα. Το κλείνει κάποιος, το αρνούνται όλοι και μόλις το ανάβω πάνε και το κλείνουν πάλι, ούτε ταινία με τον Πήτερ Σέλερς να γυρίζαμε. Αν αναλάβω διαχειριστής μπορώ να τον ξηλώσω;

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Α, ξέχασα να αναφέρω πως στην τελευταία "πολιτισμένη" συνέλευση που είχαμε, πρότεινα να πληρώνω μεγαλύτερο ποσοστό από ό,τι μου αρμόζει για να δουλεύει τις συγκεκριμένες ώρες το καλοριφέρ και η πλειοψηφία αρνήθηκε.

Δημοσ.

δύο πιθανές λύσεις για να ησυχάσεις εντελώς:

1. ατομική θέρμανση. Με αέριο, υπολόγιζε γύρω στις 3000, μπορεί 2500, μπορεί 3500, θα σου πει καλύτερα κάποιος ειδικός. Ησυχάζει το κεφάλι σας.

2. έχει βγει τελευταία ένα κόλπο, που αυτονομεί τα διαμερίσματα σε μια υπάρχουσα κεντρική θέρμανση. Μπαίνει σε κάθε σώμα, σε κάθε διαμέρισμα, ένας θερμοστατικός διακόπτης και ένας θερμιδομετρητής. Ταυτόχρονα γίνονται και κάποιες αλλαγές στο λεβητοστάσιο. Ο καθένας θερμαίνει το σπίτι του όσο θέλει, η εταιρεία περνάει με ένα μηχανάκι και μετρά τις θερμίδες, και κατανέμει ανάλογα τα έξοδα θέρμανσης. Καλύτερο από αυτό που έχετε τώρα, αλλά όχι τόσο καλό όσο το 1. Πιθανόν να αρχίσουν οι μαλακίες του στυλ "εγώ καίω πολλά, γιατί εσύ καις λίγα, με κλέβετε" κλπ κλπ. Από την ζωή βγαλμένο το παράδειγμα. Στο οικονομικό δεν έχω ιδέα τι διαφορά έχουν το 1 με το 2.

Για να γίνουν αυτά χρειάζεται ομοφωνία. Για το 1, και εφόσον χρησιμοποιήσετε φυσικό αέριο, πρέπει να συμφωνήσει το 51% των ενοίκων. Για το 2, πρέπει να συμφωνήσουν όλοι, για να πληρώσουν την μετατροπή.

Τώρα, αν διαθέτεις τα χρήματα για κάτι από τα δύο, αλλά δεν συμφωνήσουν (οι μισοί ή όλοι), τι μπορείς να κάνεις:

α. Ζητάς να βάλεις αυτόνομη θέρμανση μόνος σου. Αν δεν συμφωνήσουν, τους γράφεις στα @@ σου, βάζεις αυτόνομη θέρμανση μόνος σου, και φυσικά δεν ξαναπληρώνεις πετρέλαιο. Μετά αυτοί θα έχουν το ζόρι που έχεις εσύ τώρα, ίσως σε πάνε και στα δικαστήρια κλπ. Σκοτωμός δηλαδή.

β. αν δεν συμφωνήσουν στο α, αρχίζεις τον πόλεμο (εγώ αυτό θα διάλεγα :devil: ): αυτοί κλείνουν τον καυστήρα, εσύ τον ανάβεις. Ξανακλείνουν, ξαναανάβεις. 6 ώρες την ημέρα συμφωνήσατε, 16 άναβέ το εσύ. Σύντομα θα σε παρακαλάνε να βάλεις αυτόνομη θέρμανση. :lol:

παρεμπιπτόντως, είναι κι άλλοι που θέλουν παραπάνω ζέστη, ή είσαι μόνος και όλοι απέναντί σου;

Παρεμπιπτόντως 2, θερμοκρασία χώρου πάνω από 21 βαθμούς καθόλου καλό δεν κάνει το παιδί σου. Η πολλή ζέστη στο σπίτι κάνει το παιδί φιλάσθενο.

Δημοσ.
δύο πιθανές λύσεις για να ησυχάσεις εντελώς:

1. ατομική θέρμανση. Με αέριο, υπολόγιζε γύρω στις 3000, μπορεί 2500, μπορεί 3500, θα σου πει καλύτερα κάποιος ειδικός. Ησυχάζει το κεφάλι σας.

2. έχει βγει τελευταία ένα κόλπο, που αυτονομεί τα διαμερίσματα σε μια υπάρχουσα κεντρική θέρμανση. Μπαίνει σε κάθε σώμα, σε κάθε διαμέρισμα, ένας θερμοστατικός διακόπτης και ένας θερμιδομετρητής. Ταυτόχρονα γίνονται και κάποιες αλλαγές στο λεβητοστάσιο. Ο καθένας θερμαίνει το σπίτι του όσο θέλει, η εταιρεία περνάει με ένα μηχανάκι και μετρά τις θερμίδες, και κατανέμει ανάλογα τα έξοδα θέρμανσης. Καλύτερο από αυτό που έχετε τώρα, αλλά όχι τόσο καλό όσο το 1. Πιθανόν να αρχίσουν οι μαλακίες του στυλ "εγώ καίω πολλά, γιατί εσύ καις λίγα, με κλέβετε" κλπ κλπ. Από την ζωή βγαλμένο το παράδειγμα. Στο οικονομικό δεν έχω ιδέα τι διαφορά έχουν το 1 με το 2.

Για να γίνουν αυτά χρειάζεται ομοφωνία. Για το 1, και εφόσον χρησιμοποιήσετε φυσικό αέριο, πρέπει να συμφωνήσει το 51% των ενοίκων. Για το 2, πρέπει να συμφωνήσουν όλοι, για να πληρώσουν την μετατροπή.

Τώρα, αν διαθέτεις τα χρήματα για κάτι από τα δύο, αλλά δεν συμφωνήσουν (οι μισοί ή όλοι), τι μπορείς να κάνεις:

α. Ζητάς να βάλεις αυτόνομη θέρμανση μόνος σου. Αν δεν συμφωνήσουν, τους γράφεις στα @@ σου, βάζεις αυτόνομη θέρμανση μόνος σου, και φυσικά δεν ξαναπληρώνεις πετρέλαιο. Μετά αυτοί θα έχουν το ζόρι που έχεις εσύ τώρα, ίσως σε πάνε και στα δικαστήρια κλπ. Σκοτωμός δηλαδή.

β. αν δεν συμφωνήσουν στο α, αρχίζεις τον πόλεμο (εγώ αυτό θα διάλεγα :devil: ): αυτοί κλείνουν τον καυστήρα, εσύ τον ανάβεις. Ξανακλείνουν, ξαναανάβεις. 6 ώρες την ημέρα συμφωνήσατε, 16 άναβέ το εσύ. Σύντομα θα σε παρακαλάνε να βάλεις αυτόνομη θέρμανση. :lol:

παρεμπιπτόντως, είναι κι άλλοι που θέλουν παραπάνω ζέστη, ή είσαι μόνος και όλοι απέναντί σου;

Παρεμπιπτόντως 2, θερμοκρασία χώρου πάνω από 21 βαθμούς καθόλου καλό δεν κάνει το παιδί σου. Η πολλή ζέστη στο σπίτι κάνει το παιδί φιλάσθενο.

Ευχαριστώ για την πληρέστατη απάντηση.

Δεν νομίζω να υπάρξει αντίρρηση στο να βάλω αυτόνομη θέρμανση, στο να πληρώνω το πετρέλαιο πάντως επειδή είναι παράξενοι μπορεί να μου κάνουν νερά με το 50% κτλ.. Το 2 ούτε να το σκέφτομαι, εδώ σκοτωνόμαστε για αυτά που έχουμε υπογράψει και συμφωνήσει ήδη.

Εϊμαστε πέντε διαμμερίσματα, η κοπέλα που μένει στο 1 δεν έχει πατήσει ποτέ σε συνέλευση και μία άλλη έχει πει να "κάνουμε ότι θέλουμε" και απλά πληρώνει. Οι άλλοι δύο που έρχονται στη συνελεύση όλως τυχαίως είναι αυτοί που μου δημιουργούν προβλήματα :mad:

Τώρα βέβαια τους έσκασα την βόμβα πως με αυτές τις συνθήκες δεν δίνω δεκάρα για πετρέλαιο και είναι όλοι σούζα. Τους είπα απλά πως "αφού ζεσταίνεστε τι το θέλετε το πετρέλαιο" και έμειναν κάγκελο :lol: Μέχρι που είπαν να βάλει το μερίδιό μου κάποιος και να του "χρωστάω" αλλά φυσικά δεν θα δεχθώ να μου το επιβάλουν έτσι, ας με πάνε δικαστικώς να κάνω κι εγώ μία μηνυσούλα κατά παντώς υπευθύνου για τα προβλήματα υγείας του παιδιού.

Δημοσ.
http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=194199&page=5&highlight=%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF+%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF

αν κ αν ειναι μονο σε ενα διαμερισμα το πρωι ατομα δεν ειναι λογικο να μην χρειαζετε να το αναβουν μονο γι αυτο το διαμερισμα?

Ευχαριστώ για τα links... ήθελαν και οι υπόλοιποι να ανοίγει το πρωί "για να είναι ζεστό το σπίτι όταν ετοιμάζονται για τη δουλειά" ή κάτι τέτοιο, στην πορεία άλλαξαν σκοπό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...