mutafakos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα παίδες, Γράφω για πρώτη φορά και έχω το εξής πρόβλημα: Πρόσφατα έκανα αναβάθμιση σε core i7 920 2.66 Ghz LGA 1366,motherboard asus p6t deluxe/oc palm edition,Ram corsair TR3X6G1600C8D DHX DDR3 6GB(3X2)... Τα υπόλοιπα τα είχα δηλ.hd 640gb,graphic card geforce 9500gt 512 DDR2(δεν έχω υψηλές απαιτήσεις στα γραφικά διότι μουσικός!!!),τροφοδοτικό Zalman 600W(γι'αυτό δεν ειμαι σίγουρος αν υστερεί)κ.τ.λ Με λίγα λόγια τα χωσα!!!αλλά όπως συμβαίνει σε όλους φαντάζομαι με καινούργια μηχανήματα,διαπίστωσα τα εξης: Πρώτη βδομάδα λειτουργίας ήταν άψογη από κάθε πλευρά!!! το μηχάνημα φυσάει!!Ένα μεγάλο βήμα για την INTEL,αλλά... 1.η μία από τισ 2 απλές PCI δεν μου αναγνωρίζει την κάρτα ήχου(M-Audio DELTA AUDIOPHILE 24/96)ή μάλλον τη βλέπει αλλά δεν έχω ήχο!''σημ.κάτω από την κάρτα γραφικών''). τη δεύτερη τη βλέπει χωρίσ πρόβλημα και ΜΕ ήχο!Ξαφνικά ενώ γράφω ένα κομμάτι στο Νuendo εκεί που παίζει playback,το Led του επεξεργαστή ''χτυπάει'' σαν να ζορίζεται κάθε 3 δευτερόλεπτα και μάλιστα σε κάθε ''χτύπο'' ακούω clip από τα ηχεία μου!!!όλα αυτά χωρίς κανένα εφφέ η κάτι άλλο να το ζορίζει(σε CPU 2.8,RAM 1,5 GB με 16 tracks δεν έχει πρόβλημα)!!!μόνο 1 audio track!πράγμα απίθανο αφου ασχολούμαι με το αντικείμενο χρόνια!Restart και πάλι τα ίδια!βάζω βγάζω την κάρτα ήχου,drivers κ.τ.λ the same! σημ.αυτο δεν το είχα την πρώτη εβδομάδα λειτουργιασ του i7,και στο προηγούμενο pc(CPU 2.8,RAM 1,5 GB) ποτέ.μήπως το τροφοδοτικό μου(ZALMAN 600W) παίζει κάποιο ρόλο στο καινούργιο σύστημά μου?ελλατωματική PCI? ή κάτι άλλο δεν έχω κάνει καλά??? 2.Η αλήθεια είναι οτι ειμαι αρχάριος σε θέματα O.C αλλά νομίζω οτι έχω και εκεί κάποιο πρόβλημα με το σύστημα!δοκιμάζοντας να ''σηκώσω το BCLK Frequency με το OC PALM,από 134Mhz (default)μόλις φτάνω στα 149 Mhz,το Pc κολλάει (freeze)ενώ ο κατασκευαστής δίνει set below 200Mhz!!!στο BIOS εχει μια λειτουργία για O.C profile. Μήπωσ πρέπει να το ρυθμίσω πρώτα από εκεί πρίν???δεν ξέρω και πολλά πράγματα πάνω σε αυτό το θέμα... 3.Η Ram παρ'ότι είναι 6GB DDR3 ''1600Mhz'' to Pc (Με Χp 32-bit) βλέπει 2.98GB/1033 Mhz!Τί γίνεται μ'αυτό το θέμα?ξέρει κανείς κάτι? ..Όποιος ξέρει κάτι για τις ερωτήσεις μου,σας παρακαλώ οποιαδήποτε απάντηση ευπρόσδεκτη!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων,Μουτάφης Γιώργος!
p_under Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 καλα για την ραμ ειναι λγικο διοτι τα xp 32 bit βλεπουν το πολυ 3.4 περιπου!για τα αλλα δεν ξερω.Αλλα νομιζω οτι το τροφοδοτικο ειναι αρκετο
mutafakos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 thanx πάντως για το ενδιαφέρον!εγώ πάντως θα συνεχίσω να ανεβάζω το μύνημα!αν έχεις υπ'όψι σου και γι τα 'αλλα ερωτήματά μου,θα ήμουν υπόχρεος! ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** ευχαριστώ για το ενδιαφέρον,πάντως εγώ θα συνεχίσω να ανεβάζω το μύνημα!αν γνωρίζεις κάτι και για τα άλλα ερωτήματά μου,θα ήμουν υπόχρεος!!
p_under Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 οσο για το 3ο δεν ξερω τιποτα απο i7! Αλλα για το 1ο μοιαζει κ για προβλημα μητρικης.Απο ρευμα πρεπει να εισαι σε καλα επιπεδα.αφου δεν εχεις κ δυνατη καρτα.
HellasVagabond Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Αν δεν σεταρεις την μνημη σου απο το BIOS ωστε να την δει σαν 2GHz η εστω οσο παει τοτε πως περιμενεις να γινει ? Δεν ειναι αυτοματα αυτα. Βεβαια αν μπεις στο BIOS ψαξε να βρεις τα Profiles και απλα εκει διαλεγεις το πρωτο και εισαι οκ.
mutafakos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 thanx θα δω τι μπορω να κανω.αλλα νομιζω οτι εχω γενικο προβλημα με τη μητρικη!
v-tidus Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Ο χρονισμός της ram έχει να κάνει πιθανότατα με το fsb του επξεργαστή.
mutafakos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 εχεις δικιο,το επαθα στο παλιο μου PC (fsb-800),οταν αγορασα extra Ram,αλλα ο core i7 έχει FSB 4.8 GT/s!!!!.anyway..thanx v-tidus!!!
mutafakos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 έχει κανείς καμία ιδέα για τα ερωτήματά μου? Ευχαριστώ..Moutafis George!
mutafakos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 έχει κανείς καμία ιδέα για τα ερωτήματά μου? Ευχαριστώ..Moutafis George!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.