StavrosD Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Καθώς δεν είμαι ακόμα έτοιμος να αποχωριστώ το laptop μου, αλλά θέλω και DVI (δυστυχώς έχει μόνο vga), πήρα το Toshiba Dynadock DVI. Ας ξεκινήσω με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του: 6 USB 2 θύρες (οι 2 μπροστινές δίνουν ρεύμα και με κλειστό τον υπολογιστή. Χρήσιμο για φόρτιση κινητών, κτλ). 1 θύρα δικτύου Gigabit 1 σεριακή θύρα (χρήσιμη για όσους έχουν παλιές συσκευές, gadgets ή satelite recievers με σειριακή θύρα) 1 USB για σύνδεση στον υπολογιστή 1 βύσμα για τροφοδοσία ρεύματος Ενσωματωμένη κάρτα ήχου, με: SPDIF οπτική έξοδο Στερεοφωνική έξοδο για ακουστικά ή ηχεία Είσοδο μικροφώνου Ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Έξοδο DVI. Παρέχεται στην συσκευασία και μετατροπέας από DVI σε VGA. Μερικές εικόνες Στην πράξη τώρα. Η εγκατάσταση είναι πανεύκολη. Ακόμα και η αναβάθμιση είναι πολύ εύκολη, καθώς έχει αναλυτικές οδηγίες και μόνοι τους οι drivers απεγκαθιστούν τους προηγούμενους όπως χρειάζεται. Την κάρτα ήχου την βλέπουν τα windows σαν μια ακόμα κάρτα ήχου. Στο media player classic μπορώ να την επιλέξω. Οι drivers προσθέτουν στην taskbar ένα εικονίδιο που μεταξύ των άλλων έχει συντόμευση για επιλογή προεπιλεγμένης κάρτας ήχου. Η κάρτα δικτύου εμφανίζεται στο network connections ως μια ακόμα κάρτα δικτύου. Για το usb hub δεν έχω και πολλά να πω. Ακόμα και ένα πληκτρολόγιο που συνέδεσα με adaptor PS2->USB, λειτουργεί κανονικά. Από αυτό γράφω τώρα. Το αδύνατο σημείο του, είναι η κάρτα γραφικών. Για στατικά γραφικά, Internet, programming κτλ, δεν υπάρχει πρόβλημα. Στην κινούμενη εικόνα όμως, η κίνηση πάει σπαστά. Οριακά μπόρεσα να δω ταινία σε ανάλυση 1280x720p, και αυτή λίγο σπαστά. Για 1920χ1080 ούτε συζήτηση. Και το χειρότερο απ' όλα: Μέγιστη ανάλυση 1600χ1200 (4:3) ή 1680χ1050(16:10). Μου ήρθε σήμερα η Samsung T240, και δεν μπορεί το Dynadock DVI να ανέβει στα 1920χ1200, ευτυχώς που η vga του φορητού υποστηρίζει 1920χ1200. Τιμή καταλόγου γύρω στα 100€, αλλά ο κοτσόβολος το έχει on line 30 ευρώ http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=62851 Συνοπτικά: Με την τρέχουσα τιμή, ακόμα και για USB hub με 6 θύρες ή για κάρτα ήχου USB με SPDIF οπτική σύνδεση, αξίζει και με το παραπάνω. Ξεχάστε όμως το full screen video και τις πολύ μεγάλες αναλύσεις. Επίσης ξεχάστε και τα περισσότερα παιχνίδια με γρήγορα 3d γραφικά. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2009 από StavrosD
Innersense Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 συμπαθέστατο gaget... όντως για κάποιους που έχουμε laptop που έχει μόνο vga θα ήταν πολύ χρήσιμο, όπως και η δεύτερη κάρτα ήχου για dg-ing (monitor κλπ). αν έδινε και hdmi κατευθείαν να μην χρειάζεσαι converter θα ήταν ακόμα καλύτερα. το να μην υποστηρίζει 1080p είναι έγκλημα....
StavrosD Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Το δοκίμασα με καλώδιο DVI->HDMI (κάτω από 10€. 2μ καλώδιο). Λειτουργεί με τους ίδιους περιορισμούς στην ανάλυση.
Innersense Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 με dvi σε dvi κατευθείαν? έτσι απλά να μπει σαν ενδιάμεσο να δεις αν υποστηρίζει η όχι... έχουμε link με αναλυτικά specs?
koprodogis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) να φανταστω λειτουργει και με φορητους περαν των Toshiba e? Αποτι ειδα κανει, στις usb που τροφοδοτουν και χωρις ανοιχτο pc εχεις δοκιμασει? Θελω να φορτιζω Mp3 Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2009 από koprodogis
nukat Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 να φανταστω λειτουργει και με φορητους περαν των Toshiba e? ναι, μια χαρα
StavrosD Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Λειτουργεί και με DVI->DVI κανονικά. Τα μπροστινά USB το λέει και στο manual ότι λειτουργούν με κλειστό το pc. Λειτουργεί με οποιοδήποτε σταθερό ή φορητό pc, και νομίζω η displaylink έχει και για MAC OS X drivers για την κάρτα γραφικών.
ripper386 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Λειτουργεί και σε macbook άσπρο άραγες?
kavaliotis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Οταν λεμε οτι εχει δικια του καρτα γραφικων, με την υπαρχουσα του λαπτοπ τι γινεται? Δηλαδη αν παιζεις ενα παιχνιδι, ποια καρτα χρησιμοποιει? Επισης στο site εδω: http://explore.toshiba.com/accessories/docking/dynadock-u λεει οτι υποστηριζει μεχρι 1920χ1080. Φαινεται καλη επιλογη παντως για καποιον που εχει μονο λαπτοπ και εχει εγκατασταση στο σπιτι του με οθονη keyboard mouse ηχεια κτλ και θελει ευκολα με μια USB συνδεση οταν πηγαινει σπιτι να συνδεει το λαπτοπ και να εχει κανονικο PC. Λογικα για αυτους προοριζεται αποκλειστικα.
katcos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 ... Επισης στο site εδω: http://explore.toshiba.com/accessories/docking/dynadock-u λεει οτι υποστηριζει μεχρι 1920χ1080.... Υπάρχουν μάλλον 2 εκδόσεις του προϊόντος και η συγκεκριμένη του κώτσου δεν υποστηρίζει 1920χ1080... Δες εδώ http://www.trustedreviews.com/notebooks/review/2008/05/28/DynaDock-DVI-Universal-USB-Docking-Station/p1 Για 29,90 όμως μια χαρά είναι
StavrosD Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Διευκρίνισα στον τίτλο του topic ότι αναφέρομαι για το Dynadock DVI. Το ξέρω ότι το Dynadock U υποστηρίζει και 1920χ1200, έχει την δεύτερη γενιά τσιπ της displaylink, αλλά κοστίζει πάνω από τα τριπλά (>90€)
john_who Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 ρε παιδιά, όχι 29 ευρώ! 25 Πάμε στη σελίδα h++p://www.kotsovolos.gr/site/view_newsletter.jsp?pc=ZRUFRHQGTSXFEGMKYAYX και πατάμε στη λέξη ΕΔΩ Παίρνουμε τον κωδικό και έχουμε εξτρά 15% έκπτωση...
StavrosD Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Λειτουργεί και σε macbook άσπρο άραγες? Οι θύρες USB λογικά είναι plug ang play, λειτουργούν. Η έξοδος DVI λειτουργεί σε MAC με intel επεξεργαστές http://www.displaylink.com/support/mac_downloads.html Για την κάρτα ήχου και την σειριακή θύρα, δεν υπάρχουν drivers για OSX (εκτός αν τους έχει ενσωματωμένους).
sintalkas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Ρε παιδία ξέρετε πόσο κάλη είναι η κάρτα γραφικών που εχεί μπας και το βάλω σε ένα πάλιο λάπτοπ που έχω να παίζω και έκει κανά παιχνιδάκι ? ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Ρε παιδιά αν κάνω παραγγελιά με το εκπτωτικό κουπόνι με βάζει να πληρώσω μόνο μέσω πιστωτικής οι μακάκες του κότσου ,ήταν πολύ ωραίο για να είναι αληθινό... δυστυχώς...
StavrosD Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Ρε παιδία ξέρετε πόσο κάλη είναι η κάρτα γραφικών που εχεί μπας και το βάλω σε ένα πάλιο λάπτοπ που έχω να παίζω και έκει κανά παιχνιδάκι ?***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Ρε παιδιά αν κάνω παραγγελιά με το εκπτωτικό κουπόνι με βάζει να πληρώσω μόνο μέσω πιστωτικής οι μακάκες του κότσου ,ήταν πολύ ωραίο για να είναι αληθινό... δυστυχώς... Για παιχνίδια ξέχνα την, τουλάχιστον για 3d. Πιθανόν αυτή η τιμή να ισχύει και στα καταστήματα του κοτσόβολου, δεν θυμάμαι αν είναι web offer.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα