Προς το περιεχόμενο

Lenovo R61 nvidia προβλημα?

suini

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια...

Καθως ενδιαφερομαι να παρω το r61 εκανα μια μικρη ερευνα και διαπιστωσα οτι

υπαρχει θεμα σχετικα με το nvidia chip (αποκολληση του Gpu απο το m/b)

Εχω το Τ41 που μετα απο 4 χρονια παρουσιασε αυτο το προβλημα το οποιο δεν εχει λυση...

Στο thinkpad forum αναφερουν οτι γιαυτο το λογο δινουν 3 χρονια εγγυηση για το R61

Σχετικα:

http://forum.thinkpads.com/search.php?keywords=r61+nvidia&terms=all&author=&fid[]=5&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Search

http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=5&t=71899&p=479160&hilit=r61#p479160

http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=5&t=70959&p=473548&hilit=r61+nvidia#p473548

Με ολο το σεβασμο και χωρις να θελω να τρομαξω τον οποιοδηποτε αγοραστη του R61

μπορει να του κανει test σε games και σε movies?

Σκοπευα να αγορασω το R61 αλλα εχω αμφιβολιες τωρα πια ...

Νεος στοχος SL500....

Γεια...

Δημοσ.
Στο thinkpad forum αναφερουν οτι γιαυτο το λογο δινουν 3 χρονια εγγυηση για το R61

Με ολο το σεβασμο και χωρις να θελω να τρομαξω τον οποιοδηποτε αγοραστη του R61

μπορει να του κανει test σε games και σε movies?

Νεος στοχος SL500....

Το βρίσκω λίγο υπερβολικό,πόσο μάλλον να έχουν προνοήσει 3ετή εγγύηση για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Εχω το Τ61 με την ίδια κάρτα γραφικών και όταν το πρωτοπήρα του έκανα όλα τα benchmarks (3dmark05,06) . Επίσης παίζω το pro evollution (full detail) αρκετές φορές την εβδομάδα και απο ταινίες & convertάρισμα άλλο τίποτα. Καμια υποψία προβλήματος μέχρι στιγμής....κάθε άλλο οι θερμοκρασίες της GPU και του όλου συστήματος είναι ονειρικά χαμηλές ακόμη και σε full load ;)

Δημοσ.

Καταρχήν το πρόβλημα έχει λύση με πολύ καλά ποσοστά επιτυχίας. Οπότε σε πρώτη φάση δεν χρειάζεται να πετάξεις το Τ41 σου. Όσον αφορά την αποκόλληση του επεξεργαστή οφείλεται στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων σε κακή συντήρηση του συστήματος ψύξης.

Δημοσ.
Καταρχήν το πρόβλημα έχει λύση με πολύ καλά ποσοστά επιτυχίας. Οπότε σε πρώτη φάση δεν χρειάζεται να πετάξεις το Τ41 σου. Όσον αφορά την αποκόλληση του επεξεργαστή οφείλεται στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων σε κακή συντήρηση του συστήματος ψύξης.

Γεια..

Δεν ξερω αν το καταλαβες αλλα εννοω το GPU (Graphic Processor Unit)

που σημαινει οτι αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μην υπαρχει εικονα...

Απο οτι εμαθα αυτο οφειλεται στο οτι αλλαξαν το υλικο κατασκευης των soldering balls

απο ψευδαργυρο σε καποιο φιλικο ως προς το περιβαλλον υλικο..

Το ιδιο προβλημα παρουσιασαν και τα Apple G3 (2002) ...και σαυτο παθοντας!!!

Οσον αφορα τη λυση του υπαρχει σχετικο video στο youtube (Thinkpad Gpu resoldering)..η οποια ειναι αρκετα δυσκολη...την επιχειρησα στο apple και δεν λειτουργησε...

Φιλικα

Δημοσ.
Γεια...

Καθως ενδιαφερομαι να παρω το r61 εκανα μια μικρη ερευνα και διαπιστωσα οτι

υπαρχει θεμα σχετικα με το nvidia chip (αποκολληση του Gpu απο το m/b)

Εχω το Τ41 που μετα απο 4 χρονια παρουσιασε αυτο το προβλημα το οποιο δεν εχει λυση...

Νεος στοχος SL500....

Γεια...

να εισαι καλα φιλτατε,ηθελα να το παρω,αλλα με προβληματιζε αυτο το τσιπ της ενβιντια,και οτι αλλο δεν με αρεσε σε αυτο το λαπτοπ,και ολο το καθυστερουσα.τωρα επιβεβαιωσες τις σκεψεις μου,και το ξεχναω για τα καλα.

Δημοσ.
Γεια..

Δεν ξερω αν το καταλαβες αλλα εννοω το GPU (Graphic Processor Unit)

που σημαινει οτι αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μην υπαρχει εικονα...

Απο οτι εμαθα αυτο οφειλεται στο οτι αλλαξαν το υλικο κατασκευης των soldering balls

απο ψευδαργυρο σε καποιο φιλικο ως προς το περιβαλλον υλικο..

Το ιδιο προβλημα παρουσιασαν και τα Apple G3 (2002) ...και σαυτο παθοντας!!!

Οσον αφορα τη λυση του υπαρχει σχετικο video στο youtube (Thinkpad Gpu resoldering)..η οποια ειναι αρκετα δυσκολη...την επιχειρησα στο apple και δεν λειτουργησε...

Φιλικα

Ναι... Το κατάλαβα.... Λέγοντας επεξεργαστή ενοούσα τον επεξεργαστή της κάρτας γραφικών δηλαδή το GPU. Η αποκόλληση οφείλεται σε υξηλές θερμοκρασίες και ναι ίσως με το παλιότερο υλικό να μην ήταν τόσο συχνό το πρόβλημα. Δεν ήταν και τόσο "θερμές" οι κάρτες γραφικών όμως παλιότερα, αν και έχω επισκευάσει ένα Α31 πρόσφατα..... Σχετικά με το video στο Youtube δεν μπορώ να το σχολιάσω καθώς δεν έχω το χρόνο να το δω όμως η επισκευή που κάνω εγώ γίνεται με ειδικό κολλητήρι θερμού αέρα και είναι εξαιρετικά απίθανο να κάνουμε την ίδια διαδικασία (εκτός αν διαθέτετε εξειδικευμένο εργαστήριο).

Δημοσ.
Ναι... Το κατάλαβα.... Λέγοντας επεξεργαστή ενοούσα τον επεξεργαστή της κάρτας γραφικών δηλαδή το GPU. Η αποκόλληση οφείλεται σε υξηλές θερμοκρασίες και ναι ίσως με το παλιότερο υλικό να μην ήταν τόσο συχνό το πρόβλημα. Δεν ήταν και τόσο "θερμές" οι κάρτες γραφικών όμως παλιότερα, αν και έχω επισκευάσει ένα Α31 πρόσφατα..... Σχετικά με το video στο Youtube δεν μπορώ να το σχολιάσω καθώς δεν έχω το χρόνο να το δω όμως η επισκευή που κάνω εγώ γίνεται με ειδικό κολλητήρι θερμού αέρα και είναι εξαιρετικά απίθανο να κάνουμε την ίδια διαδικασία (εκτός αν διαθέτετε εξειδικευμένο εργαστήριο).

Δεν εχω εργαστηριο...ερασιτεχνκα ασχοληθηκα...Αν μπορες να μου το επισκευασεις

Θα σου ειμαι ευγνωμων...Υπαρχει τετοια περιπτωση και αν ναι ποσο κοστιζει?

Μια εταρια στην Αμερικη χρεωνει περιπου 50$ την επισκευη

Ευχαριστω

Δημοσ.
Δεν εχω εργαστηριο...ερασιτεχνκα ασχοληθηκα...Αν μπορες να μου το επισκευασεις

Θα σου ειμαι ευγνωμων...Υπαρχει τετοια περιπτωση και αν ναι ποσο κοστιζει?

Μια εταρια στην Αμερικη χρεωνει περιπου 50$ την επισκευη

Ευχαριστω

Για τις επισκευές αυτού του είδους χρεώνω 70-90Ευρώ. Μπορώ να πω ότι έχει πολύ καλές πιθανότητες να επισκευαστεί όμως αν δεν πετύχει η επισκευή δεν υπάρχει καμία χρέωση.

Δημοσ.
Για τις επισκευές αυτού του είδους χρεώνω 70-90Ευρώ. Μπορώ να πω ότι έχει πολύ καλές πιθανότητες να επισκευαστεί όμως αν δεν πετύχει η επισκευή δεν υπάρχει καμία χρέωση.

Ωραια ...

Μενω Μαρουσι...αν ειναι επικοινωνησε στο

[email protected]

για να κανονισουμε τις λεπτομερειες

Ευχαριστω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...