alex2005 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα παιδιά. Θεώρησα καλύτερο να ανοίξω το thread αυτό εδώ και όχι στο software καθώς πιστεύω πως περισσότεροι developers θα το δουν εδώ. Θα ήθελα να μπορώ να κάνω edit αρχεία από έναν ftp server, στην δουλειά. Αναγκαστικά πρέπει να δημιουργώ ssh tunnel για να συνδέομαι στον ftp server καθώς δεν υπάρχει απευθείας πρόσβαση από τον "έξω" κόσμο στον server. Οπότε συνδέομαι ως εξής: >sudo ssh -l <username> -L 10022:ftp_server.domain:22 outserver.domain keepalive Προς το παρών μπορώ να συνδέομαι με firezilla με ftp server το localhost και port το 10022.Αλλά όπως αντιλαμβάνεστε είναι λίγο ενοχλητικό να κάνω edit ένα αρχείο και μετά να το πετάω με firezilla. Από το kate προσπαθώ να συνδεθώ πατώντας στο open dialog : >ftp://<username>@localhost:10022 Αλλά παίρνω το παρακάτω παράθυρο Δοκίμασα χωρίς username και αντί για localhost -> 127.0.0.1, αλλά δεν φαίνεται να δουλεύει. Καμία ιδέα?
nske Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το sshfs ή το lufs, ώστε να κάνεις mount τον απομακρυσμένο κατάλογο που θέλεις σε κάποιο μέρος του filesystem σου, είτε απευθείας μέσω SSH (SFTP) είτε, αν για κάποιο λόγο πρέπει, μέσω FTP. Δε χρειαζόταν ούτως ή άλλως να φτιάχνεις tunnel και να συνδέεσαι με FTP, αφού ο client σου υποστηρίζει SFTP.
parsifal Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Χμμμ...Η θύρα 22 χρησιμοποιείται για SCP και SFTP συνήθως, όχι για απλό FTP. Δοκίμασε αντί του ftp:// να χρησιμοποιήσεις fish:// ή sftp:// στο Open dialog του Kate. Υπάρχουν αντίστοιχα kio slaves στο KDE για αυτά τα δύο πρωτόκολλα. nske, νομίζω σου ξέφυγαν μερικές λεπτομέρειες από το post του alex2005. Αν το μηχάνημα που τρέχει τον FTP (SFTP?) server (ftp_server.domain που γράφει και ο alex2005) είναι πίσω από NAT, η σύνδεση σε αυτό θα μπορεί να γίνει μόνο με tunneling, με ενδιάμεσο μηχάνημα το outserver.domain (που προφανώς έχει και public IP).
nske Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Σωστά, δεν το πρόσεξα, είχα στο μυαλό μου ότι πρόκειται για ένα μοναδικό μηχάνημα
alex2005 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Τελευταία φορά που δοκίμασα fish απέτυχε και δεν μπορούσα να κάνω και κανονικό ssh για καμία ώρα. Ευχαριστώ πολύ και τους δύο, δούλεψε χρησιμοποιώντας sftp. Βλακεία μου που δεν το σκέφτηκα, γιατί και στον firezilla sftp έχω για πρωτόκολλο .
insomniaK Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Γνωρίζουμε αντίστοιχο πρόγραμμα για Windows, που να επιτρέπει το editing δίχως ουσιαστικά να το κατεβάσεις τοπικά και να το ξανανεβάσεις;
nske Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Κλειστά-εμπορικά: SFTPDRIVE, WEBDRIVE Ελεύθερο: Dokan SSHFS
parsifal Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 1. Windows Explorer (νομίζω υποστηρίζει μόνο FTP πρωτόκολλο στην address bar) + τον editor της επιλογής σου 2. Ο ενσωματωμένος editor του WinSCP (δεξί κλικ > Edit) 3. FileZilla + δεξί κλικ > Edit (φορτώνει τον προκαθορισμένο editor) 4. Notepad++ με το FTP plugin
insomniaK Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 4. Notepad++ με το FTP plugin Αυτό μου έκανε κλιιικ και απλά είδα αν υπάρχει το αντίστοιχο στο ultraedit και ω ναι υπάρχει... Μετά από 3 χρόνια χρήσης με ανεβοκατέβασμα αρχείων, είναι "κάπως" να διαπιστώνεις πως έχανες το χρόνο σου... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.