NBJOGA Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Καλημέρα Θα παρακαλούσα πολύ όποιος χριστιανός γνωρίζει ο,τιδήποτε ή μπορεί να με βοηθήσει στο παρακάτω πρόβλημα....ας το κάνει διότι έχω ειλικρινά απηυδήσει με το όλο θέμα και είμαι στα όρια της τρέλλας.....το θέμα μου λοιπόν έχει ως εξής....η εταιρία στην οποία εργάζομαι έχει Excel 2003 Professional Edition ( Office δηλαδή γενικότερα 2003).....όταν λοιπόν πηγαίνω στο excel κι επιλέγω κάποια κελιά (τα οποία είναι formatted σαν numbers) τα οποία περιέχουν κάποιες τιμές (αριθμούς)....τότε ......κάτω δεξιά στο status bar (γραμμή κατάστασης) εκεί που εμφανίζει αυτόματα το sum (το έχω επιλεγμένο το sum) των τιμών των επιλεγμένων κελιών.......το άθροισμα....εμφανίζεται μισό , σαν να κρύβεται πίσω από κάτι !!!!!:fear:.....ειλικρινά ότι και να έχω ψάξει (tools - options - view) ή ο,τιδήποτε εκεί πάνω (με το ποντίκι) ....δεν υπάρχει τίποτε να κάνω drag ή γενικά adjust........δεν ξέρω τι να κάνω !!!....υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει κάτι σχετικά με το θέμα ???????....το ενδιαφέρον είναι ότι όσους συναδέλφους ρώτησα (κοινοί χρήστες της ίδιας version office μέσα στην ίδια εταιρία) .....έχουν το ίδιο χαρακτηριστικό !!!:whistle::cry:.... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ...ειλικρινά .
smerliao Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 οταν ανοιγεις ενα καινουριο αρχειο, ασχετο, γραψεις 5 νουμερα σε κελια, και τα επιλέξεις, τα δειχνει σωστα? εαν ναι, τότε μηπως στα αρχεια που τα δικιμαζεις τα νουμερα ερχονται απο αλλού? φανταζομαι παντα οτι εννοεις οτι το αθροισμα ειναι πχ 1050 και σου εμφανίζεται το 10 και λειπει το 50. οχι ότι εμφανίζεται 525, έτσι? τελος, γίνεται αυτό και με ακέραιους ή μονο με δεκαδικούς?
NBJOGA Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 οταν ανοιγεις ενα καινουριο αρχειο, ασχετο, γραψεις 5 νουμερα σε κελια, και τα επιλέξεις, τα δειχνει σωστα? εαν ναι, τότε μηπως στα αρχεια που τα δικιμαζεις τα νουμερα ερχονται απο αλλού? ...το πρόβλημα δεν σχετίζεται με την προέλευση των αριθμών....και το λέω αυτό διότι παρά το ότι δεν γνωρίζω την αιτία του ......διακρίνω ξεκάθαρα ότι είναι "χωροταξικό" θέμα...δηλαδή πάνω στο status bar (γραμμή κατάστασης - sic) το πεδίο όπου εμφανίζεται το αυτόματο άθροισμα των τιμών των επιλεγμένων κελιών ....είναι πιο δεξιά από όσο θα έπρεπε να είναι για να φαίνεται....με συνέπεια να "κάθεται" κάτω από το επόμενο πεδίο όπου (αν θυμάμαι καλά) φαίνεται το εάν έχεις κεφαλαία γράμματα κ.τ.λ. φανταζομαι παντα οτι εννοεις οτι το αθροισμα ειναι πχ 1050 και σου εμφανίζεται το 10 και λειπει το 50. οχι ότι εμφανίζεται 525, έτσι? ....σωστά....είναι ποιοτικό δηλαδή το θέμα και όχι ποσοτικό.... τελος, γίνεται αυτό και με ακέραιους ή μονο με δεκαδικούς? ....γίνεται με όλους τους αριθμούς.....:cry::cry:......προσπάθησα να ανεβάσω ένα print screen αλλά είναι πολύ μεγάλο και δεν με αφήνει.........
smerliao Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 παμε αλλιως. στο σπίτι έχεις excel φαντάζομαι. φτιαξε ενα αρχειο με καποιους αριθμους, δοκιμασε τι σου βγαζει το στατους μπαρ. λογικα εκει θα ειναι οκ. παρτο στη δουλεια και ανοιξε το εκει. εκδοχες: 1.αν στο βγαλει χωρις πρόβλημα 2.αν στο βγαλει με προβλημα αν το 2, βαλε ακομα ενα νουμερο και κανε αποθηκευση ως, με αλλο ονομα και ξαναπαρτο σπίτι. εκει δοκιμασε και τα 2 αρχειο. πως στα βγάζει και τα 2? γενικα, προσπαθησε να απομονωσεις το πρόβλημα, αν φταιει το excel ή το αρχειο-α στη δουλειά. μου κανει εντυπωση που λες ότι και οι συναδελφοι έχουν το ιδιο προβλημα με οποιο αρχειο ανοιξουν. δοκιμασε το ή ανεβασε και κανενα αρχειο που το κανει αυτο να το δοκιμασουμε και εμεις συγνωμη, τωρα προσεξα οτι και εμενα μου το κανει αυτο εμ μεγαλα νουμερα. δεν φαινονται ολοκληρα, γιατι παει να βγαλει το "Αθροισμα=34214434" και κόβεται στο "Αθροισμα=34214 περιπου. αλλά αν το αθροισμα είναι 20, το βγάζει μια χαρά. οποως επίσης πριν με τα μεγαλα νουμερα, αν επιλεξω ΜΟ, παλι το βγαζει μια χαρα, γιατι ειναι "Μ.Ο.=321321". αρα εχει συγκεκριμενο χωρο για εμφάνιση του αποτελεσματος της συναρτησης. εσενα στο κανει και με τα μικρά νούμερα?
NBJOGA Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 ...προσπαθώ να ανεβάσω ο,τιδήποτε (print screen ή αρχείο excel)......αλλά το όριο για το upload είναι τόσο μικρό που δεν με αφήνει.... ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** παμε αλλιως. στο σπίτι έχεις excel φαντάζομαι. φτιαξε ενα αρχειο με καποιους αριθμους, δοκιμασε τι σου βγαζει το στατους μπαρ. λογικα εκει θα ειναι οκ. παρτο στη δουλεια και ανοιξε το εκει. εκδοχες: 1.αν στο βγαλει χωρις πρόβλημα 2.αν στο βγαλει με προβλημα αν το 2, βαλε ακομα ενα νουμερο και κανε αποθηκευση ως, με αλλο ονομα και ξαναπαρτο σπίτι. εκει δοκιμασε και τα 2 αρχειο. πως στα βγάζει και τα 2? γενικα, προσπαθησε να απομονωσεις το πρόβλημα, αν φταιει το excel ή το αρχειο-α στη δουλειά. μου κανει εντυπωση που λες ότι και οι συναδελφοι έχουν το ιδιο προβλημα με οποιο αρχειο ανοιξουν. δοκιμασε το ή ανεβασε και κανενα αρχειο που το κανει αυτο να το δοκιμασουμε και εμεις συγνωμη, τωρα προσεξα οτι και εμενα μου το κανει αυτο εμ μεγαλα νουμερα. δεν φαινονται ολοκληρα, γιατι παει να βγαλει το "Αθροισμα=34214434" και κόβεται στο "Αθροισμα=34214 περιπου. αλλά αν το αθροισμα είναι 20, το βγάζει μια χαρά. οποως επίσης πριν με τα μεγαλα νουμερα, αν επιλεξω ΜΟ, παλι το βγαζει μια χαρα, γιατι ειναι "Μ.Ο.=321321". αρα εχει συγκεκριμενο χωρο για εμφάνιση του αποτελεσματος της συναρτησης. εσενα στο κανει και με τα μικρά νούμερα? ....το πρόβλημα ξεκινάει από πέμπτο χαρακτήρα του αθροίσματος....δηλαδή μέχρι και τον τέταρτο χαρακτήρα φαίνονται όλα...
ApSiMan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Και να το ξεθάψω..... Μην τυχόν και έχει βρει κάποιος λύση??? Έχει αρχίσει και μου την δίνει και εμένα....
--- .. .-- -. - Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Παιδιά αν δεν κάνω λάθος αυτό δεν αλλάζει. Ειναι λόγω του μεγέθους των δεκαδικών που δε χωράνε να φαίνονται. Γιατί δεν κάνετε το άλλο;;; Πηγαίνεται σε ενα κενό κελί που δεν πρόκειτε να το χρησιμοποιήσετε ποτέ και βάλτε τη συνάρτηση sum για να σαν τα δείχνει κανονικά, αυξηστε και των αριθμό των δεκαδικών του αποτελέσματος και είστε οκ! ;-)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.