Προς το περιεχόμενο

Αρχεία Bat

Garfield2048

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθειά σας για το πώς θα μπορούσα να ξεκινήσω να προγραμματίζω αρχεία Bat δεν έχω ιδέα πως φτιάχνονται , με τι τα φτιάχνω κλπ… θα ήθελα να μου πείτε από πού να ξεκινήσω κανά λινκ με πληροφορίες και ότι σας είναι εύκολο για σας… ευχαριστώ προκαταβολικά

και αν γίνεται στα Ελληνικά

Δημοσ.

Γενικά έχω μια αρχή. Εάν γνωρίζω κάτι, να το μοιράζομαι με άλλους.

Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, χωρίς ίχνος ειρωνείας και αλαζονείας, ειλικρινά, ρώτησες καθόλου τον Θείο Γούγλη ή την θεία Βικιπαίδη προτού ανοίξεις το thread;

http://en.wikipedia.org/wiki/Batch_file

http://www.allenware.com/icsw/icswidx.htm

Ελάτε ρε μάγκες/μάγκισσες, μην είστε τεμπέληδες/ες....

Δημοσ.

Αφήστε βρήκα μόνος μου...πάντως το ότι δουλεύουν με εντολεσ DOS ΔΕΝ ΝΟΜΊΖΩ να ήταν μεγάλο πρόβλημα να το πείτε παρά να κάνετε πλακίτσα τες πα χαίρομαι που εσείς φητρώσατε και τα ξέρατε με τη μία

Δημοσ.

Τα bat σε τι χρειάζονται στην εποχή μας?

Στην ουσία είναι αρχεία δεσμών σε DOS, δεν έχουν και πολλές δυνατότητες. Το μόνο που προσφέρουν είναι σε πράγματα που εκάνεις συχνά, και θέλαν μπόλικο πληκτρολόγημα, τα κάνει μαζικά. Κάποτε έπερνα backup με μια εντολή μόνο τα αρχεία που με ενδιέφεραν (saves/documents κτλ) απο τον σκληρό. Αντί να έκανα

cd games/orion

copy george1.sav d:\backup

cd\documents

copy *.* d:\backup

...

... κτλ κτλ

d:

cd backup

pkzip -ex *.* backup.zip

del *.*

Τα έγραφα μια φορά και καθάριζα. :-P

Με ένα απλό edit XXXXX.bat , ή έστω με Notepad τα φτιάχνεις.

Δημοσ.

για αρχη φτιαξε αυτο (πληκτρολογοντας,οχι copy-paste γιατι δεν θα συνηθισεις)

@echo off

mkdir 1 (ή ο,τι αλλο ονομα θες)

start 1 (εαν θες ο φακελος να ανοιγει)

save as test.bat (ή ο,τι αλλο ονομα θες)

Δημοσ.
Αφήστε βρήκα μόνος μου...πάντως το ότι δουλεύουν με εντολεσ DOS ΔΕΝ ΝΟΜΊΖΩ να ήταν μεγάλο πρόβλημα να το πείτε παρά να κάνετε πλακίτσα τες πα χαίρομαι που εσείς φητρώσατε και τα ξέρατε με τη μία

Μάγκα μου, όχι, δεν ξέρω από batch files ούτε θα ασχοληθώ με τα άθλια batch files αυτό του λειτουργικού.

Απλά έκραξα την τεμπελιά, δυστυχώς βασιλεύει. Ακόμα και ο ίδιος το λες. Τα βρήκες μόνος σου, δεν ήταν ανάγκη να ρωτήσεις.

How to ask questions the smart way

Δημοσ.
Μάγκα μου, όχι, δεν ξέρω από batch files ούτε θα ασχοληθώ με τα άθλια batch files αυτό του λειτουργικού.

Απλά έκραξα την τεμπελιά, δυστυχώς βασιλεύει. Ακόμα και ο ίδιος το λες. Τα βρήκες μόνος σου, δεν ήταν ανάγκη να ρωτήσεις.

How to ask questions the smart way

Εχεις δικαιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...