Προς το περιεχόμενο

Flash9, AS3, movieclip as popup

COACH1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετε. Βασικα έχω τρελαθεί καθώς εδώ και πάαααρα πολλές ώρες προσπαθώ να βρω πως στον λύκο μπορώ να κάνω να βγαίνουν τα movieclip μου σε νέο popup παράθυρο. Συγκεριμένα έχω ένα κουμπί που θέλω όταν το κάνει κλικ κάποιος να πετάγεται ένα παράθυρο που θα παίζει ενα movieclip που έχω ήδη κάνει. Η χαζομάρα είναι ότι ήξερα να το κάνω σε AS2 αλλά εδώ έχω μπρεδευτεί για τα καλά! Παραθέτω λίγο έναν από τους μυριάδες κωδικούς που έχω δοκιμάσει.

var mcElearn:MovieClip;

this.createEmptyMovieClip("container_mc",1);

btnElearn.onPress = function () {

addChild(container_mc)

container_mc.addChild("mcElearn","popup_mc",container_mc.getNextHighestDepth() );

container_mc._x=480;

container_mc._y=750;

}

Το movieclip μου ειναι το mcElearn. Επειδή έχω και άλλα κουμπιά αργότερα έκανα ένα κοινό container για να μπορώ να τα χώνω εκεί μέσα. Το κουμπί είναι το btnElearn και του λέω στο κλικ να δώσω ένα addChild και μετά μέσα σε αυτό να παίξει το mcElearn σε ένα παράθυρο που λέγεται popup και πάνω πάνω απ'όλα τα layers και στις συγκεκριμένες διαστάσεις (480,750) Τι (πρωτο)κάνω λάθος;Errors δε μου βγάζει και το υπόλοιπο flash ερχεται κανονικά ως εκεί. Απλά κάνω κλικ στο κουμπί και δε κάνει τίποτα.

Επίσης να αναφέρω ότι σχεδόν σε όλα τα video tutorial που είδα μήπως και καταλάβω τι γίνεται όλα είχαν ΜΟΝΟ ένα frame και δούλευαν πάνω σε αυτό. Εγώ έχω κάνει το intro και καλά, σε καμιά 40frame ας πούμε, στο 40 έβαλα ένα Stop για να μη κάνει Loop και μετά έβαλα ακόμα ένα frame (41) όπου εκεί μέσα έβαλα τον κωδικό που δείχνω πιο πάνω. Καλά δεν έκαμα; Ευχαριστωωωω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...