Προς το περιεχόμενο

Καταργείται η ανωνυμία στα καρτοκινητά


tectonator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρεπει να σταματησετε να νομιζετε οτι αυτοι που παιρνουν τις αποφασεις για μας το κανουν για το καλο μας.

Συμφωνώ, αλλά δεν μπορώ να θεωρώ ότι όλες η αποφάσεις που περνούν για μας είναι για το κακό μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 221
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παρτο όπως θες lipoyr είσαι η ελπίδα του τόπου για ένα καλύτερο μεθαύριο :P

 

Bassstarlet φαντάζομαι δεν θα 'χες πρόβλημα να δώσεις ΑΦΜ,ονοματεπώνυμο,αριθμό ταυτότητας,διεύθυνση στον HAl ή σε οποιονδήποτε admin ενός site για να γίνεις μέλος ε;

Ή μήπως έχεις σκοπό να την κάνεις την λαδιά σου και θες να μείνεις ανώνυμος;

Την έχετε πυροβολήσει την λογική πάνω απο 5 φορές,ανάλογα με το πόσες φορές ποστάρετε(όπως εγώ για να πω το παράδειγμα),δεν αντέχει άλλο φτάνει,την σκοτώσατε ήδη.ΕΛΕΟΣ!Mercy!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ήρθε ξανά στην επιφάνεια το τρομερό και ακαταμάχητο αντεπιχείρημα <<τότε να βάλουμε και κάμερες στα σπίτια μας>>

 

...είπε ο άνθρωπος μ' αυτή την υπογραφή:

banner_Forodiafygi.jpg

 

Οκ, μπορεί κάποιοι να θέλουν να είναι θύματα, αλλά εμείς οι υπόλοιποι δε θέλουμε και όσο δε θέλουμε, δε χρειάζεται να χάσουμε όλοι μαζί δικαιώματα επειδή οι πρώτη κατηγορία ανθρώπων δεν ενδιαφέρεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@kavaliotis

 

ο παλαιοκώστας δεν έχει καμία σχέση με τις αποκρύψεις. τα κανάλια ασχολούνται όλη μέρα μαζί του, οπότε το επιχείρημά σου απλά απέτυχε.

 

επίσης πουθενά δεν είδα απο κανένα ενα σοβαρό επιχείρημα γιατί δεν πρέπει να καταργηθεί η απόκρυψη του αριθμού στα κινητά και στα σταθερά.

 

έλλειψη διαφάνειας δεν είναι αυτό; ή κάνω λάθος.

 

και η ip καμία σχέση δεν έχει με τον αριθμό τηλεφώνου. ο αριθμός τηλεφώνου είναι στατικός σε αντίθεση με την ip (που για να τη κάνεις στατική πρέπει να πληρώσεις). επιπλέον η ip απευθύνεται στη προσωρινή ταυτότητα του χρήστη online, και δε μπορεί να γίνει απευθείας παρενόχληση σε αυτή (επιθέσεις σε υπολογιστές, trojan horses κτλ δεν έχουν σχέση με την ip -στην αρχή- για να γίνει η 1η επαφή του επιτηθέμενου με το θύμα), σε αντίθεση με τον αριθμό τηλεφώνου. και ας μη ξεχνάμε οτι η ανωνυμία στο ιντερνετ είναι μακράν σημαντικότερη απο τα κινητά, λόγω της αναζήτησης περιεχομένου. καμία σχέση με τη ταυτότητα του καλούντος. αν ξέρουν τον αριθμό σου τα προσωπικά σου στοιχεία τα μαθαίνουν μόνο με ένταλμα εισαγγελέα οι σχετιζόμενες με κάποια υπόθεση ποινικου δικαίου αρχές. όχι ο οποιοσδήποτε.

 

αλλά τα παραπάνω δεν έχουν καμία σημασία απο τη στιγμή που ο μοναδικός λόγος ύπαρξης της απόκρυψης είναι η παρενόχληση. αν θέλει κάποιος να κάνει ανώνυμο τηλεφώνημα μπορεί να το κάνει απο καρτοτηλέφωνο. και να θέλει να ενοχλήσει, θα πρέπει σε καρτοτηλέφωνα της περιοχής του να τρέχει και σίγουρα έτσι είναι και ευκολότερο -όσο συνεχίζεται και δε σταματάει η παρενόχληση- να εντοπιστεί το συγκεκριμένο άτομο.

 

τώρα οι άστοχες και χωρίς καν λογική βάση θεωρίες συνομωσίας είναι για τα 13χρονα. θα δεχόμουν εγώ ή ο οποιοσδήποτε το οποιοδήποτε φαινομενικά παράλογο σενάριο, αρκεί να στηριζόταν σε ατράνταχτα στοιχεία και νηφάλεια λογική και οχι σε αβάσιμες, ασυνάρτητες εικασίες.

 

ΕDIT:

 

 

 

φίλε μου συμφωνώ μαζί σου (αν και σου έβαλα -1, παρακάτω θα καταλάβεις γιατί), αλλά όλα αυτά τι σχέση έχουν με την απόκρυψη στα κινητά;

 

σοβαρά τωρα, δεν φαίνετε πουθενά πως καταλήγουμε στο συμπέρασμα αυτό.

 

και θυμίζω οτι πουθενά δεν έχει βρεθεί ενας αξιόλογος τρόπος χρήσης της απόκρυψης.

 

δώστε μου μόνο εναν σοβαρό λόγο για να μην καταργηθεί η απόκρυψη και ειλικρινά θα αποσυρω όλα όσα έγραψα.

 

Ήρθε ξανά στην επιφάνεια το τρομερό και ακαταμάχητο αντεπιχείρημα <<τότε να βάλουμε και κάμερες στα σπίτια μας>>

Το σπίτι του καθενός είναι ιερός ιδιωτικός χώρος και δεν είναι ένα βολικότατο μέσο (όπως το καρτοκινητό) για εγκληματικές ενέργειες.

Τουλάχιστον όχι ακόμα!

Σιγά μην εξισώσουμε την άρση της ανωνυμίας στα καρτοκινητά,με την εγκατάσταση καμερών σε ιδιωτικό ή ακόμα και σε αργασιακό χώρο.Δηλαδή έλεος ρε παιδιά.

 

Η ανωνυμία στις τηλεεπικοινωνίες (με την απόκρυψη αριθμού) πρέπει να σταματήσει γιατί έχω δικαίωμα να ξέρω ποιός μαλάκας με παίρνει τηλέφωνο το μεσημέρι ή το βράδυ,αλλά και τις υπόλοιπες ώρες!(ειδκά όταν είναι τράπεζες και πλασιέ)

Ευτυχώς η Forthnet που έχω,έχει επιλογή για μη αποδοχή τέτοιων κλήσεων.

 

Αντιγραφη απο WEEKLY TELECOM αφιερωμενο στους ανθρωπους που δεν λενε να καταλαβουν...

 

Γραφειοκρατία με ονοματεπώνυμο!

Πολύς θόρυβος γίνεται από προχθές σχετικά με την υποχρέωση δήλωσης των στοιχείων ταυτότητας σε περίπτωση αγοράς καρτοκινητού. Έτσι, λέει, θα καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα. Το βέβαιο είναι ότι με ένα τέτοιο, πρόχειρα φτιαγμένο γραφειοκρατικό κατασκεύασμα μάλλον με τη λογική τα βάζουν -και με την αγορά που τους δίνει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο- παρά με την εγκληματικότητα. Η γραφειοκρατία είναι επώνυμη και στην προκειμένη περίπτωση ονομάζεται προχειρότητα. Κάποιοι, προκειμένου να καλύψουν την ανικανότητά τους και να δείξουν ότι κάτι κάνουν λειτουργούν τελείως σπασμωδικά εφαρμόζοντας όλες μαζί τις συνταγές management που θα έπρεπε να αποφύγουν, όπως:

To management της μαργαρίτας: Να το κάνω; Να μην το κάνω; (Υπάρχει μία επιστολή εδώ και καιρό και δημοσιοποιείται μόλις τώρα…)

To management του ελικοπτέρου: Πετάμε πάνω από το πρόβλημα, σηκώνουμε σκόνη και φεύγουμε πάλι. (Αυτό ακριβώς που κάνουν σήμερα!)

To management του κροκοδείλου: Μεγάλο στόμα μικρό μυαλό. (Το μεγάλο στόμα είναι τα ΜΜΕ που είναι η ντουντούκα της εκάστοτε κυβέρνησης. Κάποιοι βάλθηκαν να μας πείσουν ότι έτσι γίνεται στην Εσπερία, αλλά είναι βαθιά νυχτωμένοι. Αυτό για το μυαλό δεν θα το σχολιάσω γιατί δεν έχω τα χρήματα να οργανώσω μία χλιδάτη απόδραση έτσι και με στείλουν στον Κορυδαλλό)

To management του μαγγανοπήγαδου: πάντα σε κίνηση αλλά χωρίς να γίνεται καμία πρόοδος (Απλά, η ελληνική πραγματικότητα…)

To management του Μωυσή: Έβαλε τους ανθρώπους του στην έρημο και περίμενε το θαύμα (περίπου όπως ψάχνουν σήμερα να βρουν τον Παλαιοκώστα).

 

Ας δούμε όμως γιατί το μέτρο -με τον τρόπο που πάει να εφαρμοστεί- είναι βλακώδες, πρόχειρο και ως εκ τούτου καταδικασμένο να αποτύχει, ενώ παράλληλα θα προκαλέσει μύρια προβλήματα:

1) Σε όλες τις χώρες όπου έχει εφαρμοστεί προϋπήρχε διάλογος με τις εταιρείες και εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι καθώς και οι επιπτώσεις στην αγορά. Η κινητή είναι η χρυσοτόκος όρνιθα και τα δίκτυα συνεισφέρουν σημαντικά στον δημόσιο κορβανά. Αν εφαρμοστεί ο νόμος θα θίξει σε κάποιο βαθμό το 40-45% των εσόδων των δικτύων και εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τι σημαίνει αυτό σε μία εποχή που τα ταμεία είναι άδεια.

2) Η καρτοκινητή αφορά 13.000.000 χρήστες ήτοι το 65% της αγοράς. Πιστεύει το κράτος ότι έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τη χρήση 13.000.000 συσκευών; Και αν ναι τότε γιατί δεν βρίσκει τις κλεμμένες συσκευές από το ΙΜΕΙ (που είναι μόνο μερικές χιλιάδες) έτσι για να μας δώσει ένα δείγμα των ικανοτήτων του;

3) Ήδη στην αγορά κυκλοφορούν εκατοντάδες χιλιάδες κάρτες SIM. Πως θα ελεγχθεί η χρήση όλων αυτών; Επίσης κάθε μέρα κλέβονται δεκάδες κινητά. Πως θα ξέρουν οι ιθύνοντες ποια από αυτά θα χρησιμοποιηθούν για «κακό» σκοπό;

4) Πως θα καλυφθεί η ανάγκη των 2.000.000 λαθρομεταναστών που δεν θα μπορούν να αγοράσουν επώνυμα; Είναι προφανές ότι το μέτρο θα δημιουργήσει μία ζήτηση για «μαύρες» κάρτες και ως εκ τούτου μία μαύρη αγορά αφού πολλοί θα σπεύσουν να καλύψουν τη συγκεκριμένη ανάγκη μέσω της παραοικονομίας (αφού δεν θα μπορεί να γίνει νόμιμα). Όλοι ξέρουμε ότι μεγάλο μέρος της διακίνησης καρτών γίνεται από αλλοδαπούς. Ποιος θα τους αστυνομεύσει όλους αυτούς; Οι ίδιοι που αδυνατούν να αστυνομεύσουν τη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας;

5) Τι θα γίνει με τα 15.000.000 τουρίστες που έρχονται κάθε χρόνο στη χώρα μας; Πως θα ελεγχθούν; Θα παραδίδουν το κινητό στην άφιξη και θα τους το επιστρέφουμε στην αναχώρηση;

6) Ποιος θα εμποδίσει κάποιον ο οποίος θέλει να παρανομήσει να πάει σε μία χώρα που η καρτοκινητή διακινείται ελεύθερα να πάρει μερικές κάρτες, να τις φορτώσει και να κάνει τη δουλειά του; Όποιος έχει λόγο να κάνει κάτι βρίσκει και τον τρόπο...

7) Η διακίνηση των καρτών εκτός από τους μετανάστες γίνεται από τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα σε όλη τη χώρα. Έχει σκεφτεί / υπολογίσει κανείς τι επιπτώσεις θα έχει το μέτρο στο οικοσύστημα της αγοράς και μάλιστα σε περίοδο κρίσης;

8) Σε πολλές χώρες τα καταστήματα που ανήκουν στα δίκτυα ζητούν στοιχεία ταυτότητας (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία) αλλά τα κιόσκια όχι. Ο υπογράφων αγόρασε μόλις πριν από 10 ημέρες πέντε κάρτες SIM στην Ισπανία -για τις ανάγκες της συντακτικής ομάδας στη Smart Press- χωρίς να του ζητηθεί κανένα στοιχείο ταυτότητας (ενώ πέρσι που αγοράσαμε από την Telefonica μας ζητήθηκε το διαβατήριο).

Υπάρχει λύση;

Φυσικά και υπάρχει!

Η πρώτη που είναι και άμεση είναι να βάλουν ένα jammer -κοστίζουν από 5 μέχρι 10.000 ευρώ) στον Κορυδαλλό μπλοκάροντας όλα τα κινητά μέσα στις φυλακές (sorry κύριε Διευθυντά μου και το δικό σας...)

Η δεύτερη είναι να ξεκινήσουν έναν διάλογο με τις εταιρείες κινητής και εφόσον αποφασιστεί να γίνει κάποια τέτοια κίνηση αυτό να γίνει μεθοδευμένα, προσεκτικά, με τη γνώμη των ειδικών και σταδιακά, εξετάζοντας τις επιπτώσεις που θα έχει στο όλο οικοσύστημα.

Σε κάθε περίπτωση οι εταιρείες έχουν αποδείξει ότι σέβονται το νόμο και είναι γνωστό ότι έχουν συμβάλλει στην εξιχνίαση αρκετών υποθέσεων. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι ίδιες οι αρχές «καμαρώνοντας» κατά τη σύλληψη έχουν προδώσει αρκετά μυστικά (όπως π.χ. ότι μπορούν ακόμα και αν αλλάξει η SIM να εντοπίζουν το κινητό). Αποτέλεσμα; Στην επόμενη περίπτωση οι απαγωγείς χρησιμοποιούσαν ένα κινητό και το πέταγαν…

Ας ξεκινήσει λοιπόν ένας διάλογος για να βρεθεί μία ψύχραιμη και σωστή λύση στο πρόβλημα. Διαφορετικά θα αποδειχθεί για μια ακόμη φορά αυτό που έχει πει ο Honore de Balzac: «Γραφειοκρατία είναι ένας τεράστιος μηχανισμός που τον χειρίζονται πυγμαίοι».

 

ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ Ή ΘΕΛΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ????? Ε????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@kavaliotis

 

ξεκόλλα απο το caps lock, δε προσδίδει τίποτα το σημαντικό στα επιχειρήματα σου.

 

ακόμα δεν κατάλαβα ποιά η διαφορά αυτών που έχουν συμβόλαιο/σταθερό και έχουν "φακελωθεί" σε σχέση με την "ελευθερία" της ανωνυμίας των καρτοκινητών;

 

ναι δε λέω ωραίο να νοιώθεις απο μικροπράγματα "ελεύθερος", επαναστάτης και δε συμμαζεύεται, αλλά απο τη στιγμή που η ασφάλεια έχει μέσα να παρακολουθήσει το "μη-φακελωμένο" καρτοκινητό, τι σε πειράζει; που χάνεις τη ψευδαίσθηση της ελευθερίας;

 

EDIT:

 

δε διαφωνώ πως αυτά που παρέθεσες είναι σωστά και εξαιτίας της ανικανότητας των "υπεύθυνων" θα υπάρξουν πολλές παραβιάσεις δικαιωμάτων, άρα μιλάμε για αποτυχημένη εφαρμογή του μέτρου. το ίδιο το μέτρο μια χαρά είναι.

 

ps: επαναστάτες μέσα απο την απόκρυψη των στοιχείων τους απο 1 αριθμό κινητού τηλεφώνου, τι άλλο θα δούμε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...είπε ο άνθρωπος μ' αυτή την υπογραφή:

banner_Forodiafygi.jpg

 

 

Οκ, μπορεί κάποιοι να θέλουν να είναι θύματα, αλλά εμείς οι υπόλοιποι δε θέλουμε και όσο δε θέλουμε, δε χρειάζεται να χάσουμε όλοι μαζί δικαιώματα επειδή οι πρώτη κατηγορία ανθρώπων δεν ενδιαφέρεται.

Η υπογραφή είναι ειρωνική..

Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά:

Είμαστε θύματα σε πλείστες άλλες φάσεις,και δε μιλάμε.Τώρα που το κάνουμε είναι αφελές.

 

 

Bassstarlet φαντάζομαι δεν θα 'χες πρόβλημα να δώσεις ΑΦΜ,ονοματεπώνυμο,αριθμό ταυτότητας,διεύθυνση στον HAl ή σε οποιονδήποτε admin ενός site για να γίνεις μέλος ε;

Ή μήπως έχεις σκοπό να την κάνεις την λαδιά σου και θες να μείνεις ανώνυμος;

Εχμ στο Facebook τι γίνεται;

Και βέβαια δεν θα έδινα στον Hal τα στοιχεία μου,όπως δεν τα δίνω πουθενά στο web αν δεν είναι απαραίτητο(π.χ online αγορές)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγγνώμη αγαπητέ στάρλετ, αλλά εκείνο το ποστ σου (το οποίο έκανα quote), εναρμονίζεται τέλεια με μια σοβαρή ερμηνεία της υπογραφής σου, κι έτσι παρασύρθηκα. Γιατί αυτά ακριβώς που έγραψες τα έχω ακούσει (σχεδόν κατά λέξη) από άτομα που εξ ορισμού θα έπαιρναν το "Φορολογική Συνείδηση" campaign ως σοβαρό.Με συγχωρείς και πάλι. B)

 

Παρόλα αυτά, με όλα τα άλλα που λες, συνεχίζω να διαφωνώ και νομίζω ότι ο liopyr το έθεσε άψογα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με την άρση της ανωνυμίας των καρτοκινητών με την προυπόθεση να μπορώ και εγώ να γνωρίζω τους αριθμούς των τηλεφώνων των πολιτικών για τους στέλνω τις "καλημέρες " μου .

Ας ξέρουν τον αριθμό μου αρκεί να ξέρω και εγώ τον δικό τους .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@kavaliotis

 

ξεκόλλα απο το caps lock' date=' δε προσδίδει τίποτα το σημαντικό στα επιχειρήματα σου.[/quote']

 

Τα CAPS σημαινουν οτι ΦΩΝΑΖΩ, οταν παραθετεις ενα τετοιο τεραστιο κατεβατο νομιζω οτι το δικαιουμαι, το οτι δεν προσδιδει κατι στα επιχειρηματα μου νομιζω οτι ειναι σωστο μιας και δεν το χρειαζονται. Μιλανε απο μονα τους.

 

ακόμα δεν κατάλαβα ποιά η διαφορά αυτών που έχουν συμβόλαιο/σταθερό και έχουν "φακελωθεί" σε σχέση με την "ελευθερία" της ανωνυμίας των καρτοκινητών;

 

Η διαφορα ειναι οτι στην πρωτη περιπτωση ειναι λογικο να σου ζητανε τα στοιχεια σου μιας και κανεις ενα συμβολαιο με την εταιρεια και αν τυχον δεν τηρησεις το συμβολαιο, με καποιο τροπο θα πρεπει να σε αναζητησουνε για να δικαιωθουνε. Καθολα νομιμα. Βεβαιως αυτο δεν σημαινει οτι τους δινω το δικαιωμα ο καθε ασχετος υπαλληλακος να μπορει να βλεπει τα στοιχεια μου, για αυτο οπως προειπα θα πρεπει να ειναι κρυπτογραφημενα και να εμφανιζονται κατοπιν αιτησης με αιτιολογηση.

 

Στην δευτερη περιπτωση, το προιον το εχω αγορασει. Τελος. Το αν θα θελω να παρω αλλη καρτα ειναι δικαιωμα μου. Γιατι να πρεπει να ξερουν τα στοιχεια μου? Πρεπει να καταλαβεις οτι ΠΡΕΠΕΙ να παλευουμε για τα ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ δικαιωματα μας, ακομα και αν αυτα ειναι μικρα ή μηδαμινα. Δεν σταματανε να ειναι δικαιωματα μας. Ο ωχαδερφισμος βεβαια σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι σημα κατατεθεν του Ελληνα.

 

ναι δε λέω ωραίο να νοιώθεις απο μικροπράγματα "ελεύθερος", επαναστάτης και δε συμμαζεύεται, αλλά απο τη στιγμή που η ασφάλεια έχει μέσα να παρακολουθήσει το "μη-φακελωμένο" καρτοκινητό, τι σε πειράζει; που χάνεις τη ψευδαίσθηση της ελευθερίας;

 

Σιγουρα δεν μπορει καμμια αστυνομια να παρακολουθει 20+ εκατομμυρια κινητα που εχουμε στην Ελλαδα. Οποτε ειναι ατοπο αυτο που λες.

 

ps: επαναστάτες μέσα απο την απόκρυψη των στοιχείων τους απο 1 αριθμό κινητού τηλεφώνου, τι άλλο θα δούμε...

 

Ασχολιαστο...

 

Η υπογραφή είναι ειρωνική..

Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά:

Είμαστε θύματα σε πλείστες άλλες φάσεις,και δε μιλάμε.Τώρα που το κάνουμε είναι αφελές.

 

Ελα μωρε, αφου ολοι κλεβουν, ας κλεψουμε κι εμεις. Ελα μωρε, αφου μας κλεβουν, ας κλεψουν παραπανω. Ελα μωρε, αφου "τα παιρνουν" αυτοι, εσυ θα σωσεις την Ελλαδα? Ελα μωρε, αφου ετσι ειναι η φαση, τι την ψαχνεις?

 

Τι μου θυμιζουν ολα αυτα???? Χμμμμμ.... Αντε μωρε βλακα Ελληνα, πρεπει να ασχολεισαι ΚΑΙ με τα 1500 στραβα πραγματα στην ζωη σου ταυτοχρονα και να προσπαθεις να βρεις λυση. Αν εχεις την λυση για το ενα μονο, δεν μας κανει, αστο να παει και αυτο στο διαολο...

 

Εχμ στο Facebook τι γίνεται;

Και βέβαια δεν θα έδινα στον Hal τα στοιχεία μου' date='όπως δεν τα δίνω πουθενά στο web αν δεν είναι απαραίτητο(π.χ online αγορές)[/color']

 

Ε βεβαια, στα καρτοκινητα ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να δωσω τα στοιχεια μου γιατι πρεπει να ξερει η εταιρια κινητης τηλεφωνιας με ποιον μιλαω με ενα προιον που εχω αγορασει. Επισης θα πρεπει να δωσω τα στοιχεια μου και οταν αγορασω στερεοφωνικο ή κουζινομαχαιρο μιας και με αυτο μπορω να σκοτωσω!

 

Λοιπον για να μην γραφουμε εκατονταδες αραδες καθε μερα για το θεμα, πρεπει να συνειδητοποιησει ο καθενας μας οτι σιγουρα καποιοι με σημαια την "ασφαλεια" θελουν να περιορισουν την ελευθερια μας. Ο λογος που το θελουνε ειναι μια αλλη κουβεντα αλλα πιστευω οτι λιγο μυαλο να εχει καποιος μπορει να καταλαβει τι σημαινει να εχεις ενα υπνωτισμενο, υπακουο και ανυμπορο να αντιδρασει πληθος. Μπορει να σας φαινεται ασημαντο το θεμα με τα καρτοκινητα, οπως και πολλα αλλα που γινονται στην Ελλαδα, αλλα πρεπει σαν πολιτες, οπως μπορει ο καθενας, να αντιδρα και να μην αφηνει τιποτα να περναει αβαβα. Τωρα θα μου πειτε καηκε η μιση χωρα και δεν εγινε τιποτα, επεσε ο γενικος, εξαφανιστηκε, τα επαιρνε ο Θεμος τα πακετα, συνεχιζει να εχει εκπομπη και να ειναι στην τηλεοραση αρχοντας, ο Μακης κανει του κεφαλιου του, ειναι νουμερο ενα, ο παπας ειχε κατι δις, ακομα εξω ειναι, η SIEMENS τα σκανδαλα, τιποτα δεν γινεται. Υπουργοι να παραιτηθουν και να πανε σπιτι τους, αυτο δεν γινεται ποτε. Ποτε θα ερθει η μεγαλη η κατραπακια, αυτο θελω να ζησω να το δω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρτο όπως θες lipoyr είσαι η ελπίδα του τόπου για ένα καλύτερο μεθαύριο :P

 

Bassstarlet φαντάζομαι δεν θα 'χες πρόβλημα να δώσεις ΑΦΜ,ονοματεπώνυμο,αριθμό ταυτότητας,διεύθυνση στον HAl ή σε οποιονδήποτε admin ενός site για να γίνεις μέλος ε;

Ή μήπως έχεις σκοπό να την κάνεις την λαδιά σου και θες να μείνεις ανώνυμος;

Την έχετε πυροβολήσει την λογική πάνω απο 5 φορές,ανάλογα με το πόσες φορές ποστάρετε(όπως εγώ για να πω το παράδειγμα),δεν αντέχει άλλο φτάνει,την σκοτώσατε ήδη.ΕΛΕΟΣ!Mercy!!!

 

Πας σε ενα βιντεοκλαμπ και δινεις πληρη στοιχεια, ισως και φωτ. ταυτοτητας για να παρεις μια ταινια.

Πας σε ενα νησι, και δινεις ταυτοτητα, διπλωμα, και οτι αλλο χρειαστει για να νοικιασεις ενα μηχανακι.

Πας να βγαλεις εισητηριο σε ενα ταξιδιωτικο γραφειο, και δινεις ταυτοτητα.

Απειρα δεν εχει τελειωμο η λιστα.

Και ναι, αν ο HAL λλαξει τους ορους, και ζηταει απο αυριο φωτ. ταυτοτητας, αν εσυ θελεις να παραμεινεις μελος αυτου του φορουμ, απλα θα εναρμονιστεις με τους νομους του, αλλιως απλα θα φυγεις.

 

Κι εδω ειναι η διαφορα, και απανταω ταυτοχρονα και στον liopyr.

Οταν σου βαλουν μια καμερα εξω απο το σπιτι σου, ναι ισως να σε ενοχλησει, γιατι κανεις δε σε ρωτησε, αλλα και δεν εχεις το δικαιωμα να πας να τη βγαλεις, οσο και να μην τη θελεις, αυτη θα ειναι εκει.

Εδω ομως δε σου ζητησε καμμια ανωτερη δυναμη να εισαι οπωσδηποτε μελος αυτου του φορουμ και ο HAL με το να σου ζηταει ταυτοτητα, σου κοβει την ελευθερια σου. Δε σου ζητησε κανεις να εχεις οπωσδηποτε κινητο, αν νομιζεις οτι καταπατουνται τα δικαιωματα σου απλα δεν παιρνεις κινητο και ησυχαζεις. Κανεις δε σου εβαλε το πιστολι στον κροταφο να πας να παρεις ταινια dvd αφου πρωτα δωσεις φωτ. ταυτοτητας στο βιντεοκλαμπ.

Ολα αυτα ειναι προσωπικες επιλογες, σε αντιθεση με το να σε παρακολουθει καποιος εν γνωση σου, μεσω ενος συστηματος που δεν μπορεις οσο και να θες (με νομιμα μεσα) να αποφυγεις (πχ καμερες), η χωρις τη γνωση σου, με τη χρηση τεχνολογιας που θα υποκλεψει ειτε τη συνομιλια σου, ειτε το εμαιλ σου κλπ.

 

Εντιτ:

@Kavaliotis. ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ δικαιωμα ειναι κατι που εχεις κερδισει, ειτε μεσα απο καποιο αγωνα, ειτε ακομη μεσα απο μια καλη συζητηση που ενω ζητησες αυτο το δικαιωμα, το κερδισες.

Εδω δεν κερδισες κατι, απλα κατα τυχη τοσα χρονια ειχες αυτη την ανωνυμια, μονο και μονο γιατι οι κινητες, με σκοπο το κερδος εψαξαν και βρηκαν οτιη μη ζητηση στοιχειων αυξανει και πολλαπλασιαζει τους χρηστες κινητων. Δεν εγινε με κανενα νομο με καμμια διαταξη, ωστε σημερα να στην παρουν πισω και να φωναξεις ζητωντας το δικιο σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδω ομως δε σου ζητησε καμμια ανωτερη δυναμη να εισαι οπωσδηποτε μελος αυτου του φορουμ και ο HAL με το να σου ζηταει ταυτοτητα, σου κοβει την ελευθερια σου. Δε σου ζητησε κανεις να εχεις οπωσδηποτε κινητο, αν νομιζεις οτι καταπατουνται τα δικαιωματα σου απλα δεν παιρνεις κινητο και ησυχαζεις. Κανεις δε σου εβαλε το πιστολι στον κροταφο να πας να παρεις ταινια dvd αφου πρωτα δωσεις φωτ. ταυτοτητας στο βιντεοκλαμπ.

Ολα αυτα ειναι προσωπικες επιλογες, σε αντιθεση με το να σε παρακολουθει καποιος εν γνωση σου, μεσω ενος συστηματος που δεν μπορεις οσο και να θες (με νομιμα μεσα) να αποφυγεις (πχ καμερες), η χωρις τη γνωση σου, με τη χρηση τεχνολογιας που θα υποκλεψει ειτε τη συνομιλια σου, ειτε το εμαιλ σου κλπ.

 

Πες οτι βαζουν καμερες και στα σπιτια. Εσενα που σε πειραζει η καταπατηση των δικαιωματων σου εχεις την επιλογη να μην αγορασεις σπιτι. Δεν σου εβαλαν το πιστολι στο κροταφο για να αγορασεις ενα. Επισης αν αποφασισουν να βαλουν και τσιπακια πανω στις ταυτοτητες για να ξερουν που εισαι, εσυ θα εχεις την επιλογη να μην βγαλεις ταυτοτητα. Με αυτην την λογικη εχεις δικιο φιλε. Δεν το ειχαμε σκεφτει ετσι. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

pournaras

δε σε αναγκάζει κάποιος να έχεις αμάξι

δε σε αναγκάζει κάποιος να ζεις σε μια χώρα που έχει κάποιου νόμους τους οποιους μπορείς να ανεχθείς

δε σε αναγκάζει κανένας να αγοράζεις το οτιδήποτε

και και και

το επιχειρημά σου είναι τελείως άσχετο.

 

αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει κανείς μέχρι στιγμής είναι το πιο απλό το οποίο δηλώνω και στην πρώτη μου δημοσιευση στο θέμα.

όχι ότι με νοιάζει αν θα έχουν τα στοιχεία μου ή όχι αλλά ότι το να τα έχουν τους δίνει τη δυνατότητα να με ελέγχουν.Δικαίωμα που ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

pournaras

δε σε αναγκάζει κάποιος να έχεις αμάξι

δε σε αναγκάζει κάποιος να ζεις σε μια χώρα που έχει κάποιου νόμους τους οποιους μπορείς να ανεχθείς

δε σε αναγκάζει κανένας να αγοράζεις το οτιδήποτε

και και και

το επιχειρημά σου είναι τελείως άσχετο.

 

αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει κανείς μέχρι στιγμής είναι το πιο απλό το οποίο δηλώνω και στην πρώτη μου δημοσιευση στο θέμα.

όχι ότι με νοιάζει αν θα έχουν τα στοιχεία μου ή όχι αλλά ότι το να τα έχουν τους δίνει τη δυνατότητα να με ελέγχουν.Δικαίωμα που ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

 

Καλα, πλακα μου κανεις;

Σε ολα τα παραπανω που εγραψα, οπως και στην συνδεση με συμβολαιο με το κινητο, οπως και με το σταθερο, δινεις τα στοιχεια σου, και τρελενεσαι για την ανωνυμια του καρτοκινητου. Και μου λες μετα οτι το παραδειγμα μου ειναι ασχετο, που ακριβως ειναι το ασχετο;

 

Δικαιωμα δεν εχει κανεις, αλλα ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ εχουν ολοι οσοι τους δινεις με τη δικη σου θεληση τα στοιχεια σου, εκει ομως κανεις μοκο, γιατι για να απολαυσεις τα αγαθα πρεπει να δωσεις στοιχεια, αρα δε σε παιρνει.

Αν αυριο βγει καποιος και αρχιζει και νοικιαζει μηχανακια χωρις να ζηταει στοιχεια, και μετα απο καποια χρονια αποφασισουν να το κοψουν, αυτο οπως ειπε και ο καβαλιωτης ειναι αναφαιρετο δικαιωμα. ΟΚ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί δήλωση προσωπικών στοιχείων δν υπήρχε παλιά;Υπήρχε..Εγώ τ έχω δηλώσει,όταν ήθελα μια υπηρεσία στο κινητό.Δν μ έβλαψε..Χαλαρώστε λίγο όμως,που τρελαίνεστε μόλις πουν κτ για τ προσωπικά δεδομένα.Δν μίλησε κανείς για κάμερες σ σπίτια,οικόπεδα κ ξέρω γω που αλλού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όλες οι κινήσεις έχουν ένα σκοπό.αν δεν μπορεί να γίνει κατανοητό πως σκοπός είναι ο έλεγχος και όχι η απλή τήρηση μιας βάσης δεδομένων αλλά ακόμα περισσότερο πως κάθε τέτοια κίνηση αποτελεί ένα ακόμη βήμα σε ένα νέο κοινωνικό στάτους τότε δεν υπάρχει λόγος να αντιπαραθέτουμε τα επιχειρήματά μας. Νομίζω είναι σαφές πως δεν υπάρχει λόγος για την τήρηση των στοιχείων της καρτοκινητής και είναι αμφανές από το γεγονός ότι λειτουργεί μια χαρά μέχρι σήμερα. Όσο για τους αδικημένους που έχουν σύνδεση και νοικιάζουν μηχανάκια ή ταινίες είναι φυσιολογικό όταν σου δανείζουν κάτι να χρειάζονται να ξέρουν που θα σε ψάξουν αν δεν τον επιστρέψεις. Τι πιο απλό από αυτό. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως δεν πειράζει κανέναν επειδή γίνεται στους πελάτες συμβολαίου.οπότε ας γίνει και στους υπόλοιπους.

 

παρακαλώ διανοηθείτε την ατοπικότητα του επιχειρήματος συγκρίνοντάς το με οποιαδήποτε άλλη προπληρωμένη υπηρεσία σε σύγκριση με μια η οποία παρέχεται επί πιστώσει.

 

αν είναι δυνατόν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...