Προς το περιεχόμενο

3 σκληρούς σε 2 θύρες??

yincyun

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω τρεις σκληρούς sata με μητρική gigabit η οποία έχει θύρες για δύο μονο. γνωρίζει κάποιος καμιά πατέντα να τον βάλω και τον τρίτο της παρέας πάνω??? επειδή είμαι αρχάριος δεν ξέρω τι άλλο να αναφέρω. αν κάποιος έχει απορίες για το σύστημα και θέλει να με βοηθήσει απλά ρωτάει.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Δημοσ.

Κάθε υποδοχή SATA μπορεί να δεχτεί μόνο έναν δίσκο. Όχι σα τις παλιότερες PATA που έβαζες 1/2 συσκευές πάνω.

Για τον επιπλέον δίσκο σου, μπορείς να βάλεις κάποιον PCI SATA controller.

Δημοσ.

Το καλώδιο θα είναι απλό SATA, ίδιο με αυτά που χρησιμοποιείς τώρα. Τα βρίσκεις εύκολα, είναι και σχετικά φτηνά.

Σημείωση, υπάρχουν πολύ φτηνότεροι PCI SATA controllers (π.χ. της Equip) απλά έβαλα της Promise επειδή:

α) έχει περισσότερες θύρες,

β) είναι πολύ πιο αξιόπιστοι.

Δημοσ.

Ένα από αυτά:http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CA%C1%CB%D9%C4%C9%CF+%C5%D3%D9%D4%C5%D1%C9%CA%C7%D3+%D3%D5%CD%C4%C5%D3%C7%D3+%D3%D5%D3%CA%C5%D5%D9%CD&category2=SERIAL+ATA

Είσαι σίγουρος όμως οτι θες να σκάσεις 65 ευρώ για τη δυνατότητα να συνδέσεις άλλους 2 σκληρούς;

Τι χωρητικότητας είναι οι υπάρχοντες δίσκοι σου; Ίσως να είναι ορθότερο να τους αντικαταστήσεις με έναν μεγαλύτερο (αν πρόκειται για μικρούς).

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ φίλε με βοήθησες αρκετά μπορώ να πω!!

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

αφού τους έχω δεν λέει να πάω να πάρω έναν καινούργιο. άλλωστε είναι και οι τρεις 250.

Δημοσ.

Ίσως σε συνέφερε όμως... ένας 640GB έχει λιγότερα από 60 ευρώ. Άσε που θα 'ναι και αρκετά πιο γρήγορος. Και θα 'χεις και μια θύρα SATA απελευθερωμένη.

Σκέψου το...

Δημοσ.

Έχετε δίκιο... Οπότε παίζει κανένας μετατροπέας ώστε να κάνω τον τρίτο εξωτερικό.; εχω ακούσει ότι υπάρχει κάτι σαν θήκη που βάζεις τον σκληρό μέσα και λειτουργεί σαν εξωτερικός ώστε να τον χρησιμοποιώ κι αυτόν..

Δημοσ.
Έχετε δίκιο... Οπότε παίζει κανένας μετατροπέας ώστε να κάνω τον τρίτο εξωτερικό.; εχω ακούσει ότι υπάρχει κάτι σαν θήκη που βάζεις τον σκληρό μέσα και λειτουργεί σαν εξωτερικός ώστε να τον χρησιμοποιώ κι αυτόν..

Ορίστε: RAIDSONIC ICY BOX IB-362STUS2-B.

Σου προτείνω το συγκεκριμένο κι όχι κάποιο άλλο, γιατί έχω καλή εμπειρία με τη RAIDSONIC σαν εταιρεία.

Δημοσ.

Εγώ θα το τρέξω ένα cpu-z αν μου πεις τι είναι αυτό και που βρίσκεται. Όπως μπορεί να κατάλαβες είμαι λίγο άπειρος...

Δημοσ.
Ποια μητρικη ειναι με 2 sata ρε παιδια?

Ποια Gigabyte εχεις man?

Με 2 SATA-1 εννούσε ;)

Όλες οι mid level-high end sοcket 478 (Asus P4P800,Gigabyte GA-8IPE1000 κτλ) ακόμα και μερικές socket A είχαν 2 θύρες sata.Aπλώς δεν έβρισκες sata δίσκους την εποχή που κυκλοφορούσαν αυτά τα motherboards :-)

To you πάντως έχει έναν ide-sata controller με 14 ευρώ:

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=2993C489209CBF4ABDEEC60FA058C56D&pa=249B0A583A08BD4CA7CF501D7CD8E176

Και να πάρει καινούριο δίσκο,διαφορά στην ταχύτητα δεν πρόκειται να δει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...