Προς το περιεχόμενο

2χρονη μηχανή & Λαδίλα

Critter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.

Έχω να κανω το εξης ερώτημα που ύστερα απο πολλά χρόνια αποφάσισα να διαλευκάνω. Ο πατέρας μου απο όταν ήμουνα μικρο παιδι είχε Vespa για να κινείται (50αρες, 200αρες κτλ)....Πάντα όταν ανέβαινα πάνω στη μηχανή, μολις κατέβαινα, ένιωθα οτι βρώμαγαν τα μαλλιά μου, τα ρούχα μου και το δέρμα μου όσο ήταν ακάλυπτο.

Ψαχνοντας λίγο στο net, βρηκα κάποιους που απλα αναφέρανε οτι συνέβαινε αυτο για να αποτρέψουν κάποιους να πάρουν δίχρονη μηχανη αλλα τπτ παραπάνω. Λέγανε οτι οφείλεται στην καύση του λαδιού και ότι έχει σχεση το λάδι που βάζεις (καπου διάβασα και κατι για λαδι με άρωμα φράουλας:P)

Το ερώτημά μου ειναι...Ισχύει αυτο ή είναι η ιδέα μου? Εδω να συμπληρώσω οτι η μητέρα μου ανεβαίνει πάνω καθημερινά και ειναι μανιακή με την καθαριότητά, μου λεει οτι κάτι τετοιο δεν τις συμβαινει και γενικα μου λενε και οι 2 οτι βλέπω φαντάσματα.

Τέλος να πω οτι όταν ανεβαίνω στο mega scooter κολλητού μου δεν βρωμάει τπτ απο τα προαναφερθέντα.

Αν όντως ισχύει οτι ο συνεπιβάτης "τσικνίζεται", πιο φυσικο φαινόμενο ειναι αυτό που ωθεί τα αέρια προς τον συνεπιβάτη απο τη στιγμη που η εξατμιση ειναι χαμηλά, η κινηση της μηχανης ειναι προς τα μπρος και επομενως τα αερια φεύγουν προς τα πίσω και οτι προς τα πάνω?

Βοηθειααααα :P

Δημοσ.

Εξαρτάται τι ποιότητας λάδι και πόση ποσότητα βάζεις αν κάνεις χειροκίνητα τη μίξη.

Αν ο κινητήρας σου λειτουργεί σωστά και βάζεις "άοσμα" λάδια δεν μυρίζεις τίποτα.Αν βάλεις όμως απλά ορυκτέλαια,είσαι κινούμενο σουβλατζίδικο...

Δημοσ.

Κοιτα, δεν το ψαχνει και πολυ. Για να κανει τη δουλεια του την έχει. Προφανως οτι του δίνουν στο εκάστοτε βενζινάδικο που βάζει βενζινη βάζει. Και πες οτι το λύσαμε αυτο, το φυσικό φαινόμενο πως εξηγείται?

Δημοσ.

δεν κινειτε ολη την ωρα το μηχανακι κανει κ στασεις οποτε δεν φευγουν παντα προς τα πισω αλλα κ προς τα πανω..

αν εισαι συνεπιβατης μυριζει πιο πολυ.

Δημοσ.

Δεν είναι η ιδέα σου, τα δίχρονα βρωμοκοπάνε. Το μόνο που μπορείς να καταφέρεις με καλό λάδι μείξης είναι να μήν βρωμάει πολύ. Από ένα σημείο και μετά μπορεί να έχεις συνηθήσει τόσο πολύ την μυρωδιά που δεν το καταλαβαίνεις.

Δημοσ.

Συνθετικό λαδάκι απο καλή μάρκα (Bel-Ray Si7 ή Motul πχ) 10€ έχει το λίτρο, δεν είναι δα και ακριβό, και εκτός οτι το μηχανάκι δεν θα καπνίζει, θα μυρίζει και πολύ λιγότερο.

Ο συνεπιβάτης πάντα τσιμπάει παραπάνω μυρωδιά απο τον οδηγό :) Ο λόγος που τραβά την μυρωδιά δεν είναι τόσο για την ώρα που είναι ακίνητο το μηχανάκι αλλά αντίθετα όσο κινείται. Λόγω υποπίεσης του αέρα στο πίσω μέρος, ο καπνός σε κάποιο ποσοστό γυρνάει πίσω, ακριβώς πίσω απο την πλάτη του συνεπιβάτη ;)

Δημοσ.

Μετά την (εδώ και χρόνια) κατάργηση της Super βενζίνης καιρός είναι να τελειώνουμε και με τα δίχρονα :X...κάτι είχα ακούσει γι' αυτό [νομίζω;;] ...

Δημοσ.
Συνθετικό λαδάκι απο καλή μάρκα (Bel-Ray Si7 ή Motul πχ) 10€ έχει το λίτρο, δεν είναι δα και ακριβό, και εκτός οτι το μηχανάκι δεν θα καπνίζει, θα μυρίζει και πολύ λιγότερο.

Ο συνεπιβάτης πάντα τσιμπάει παραπάνω μυρωδιά απο τον οδηγό :) Ο λόγος που τραβά την μυρωδιά δεν είναι τόσο για την ώρα που είναι ακίνητο το μηχανάκι αλλά αντίθετα όσο κινείται. Λόγω υποπίεσης του αέρα στο πίσω μέρος, ο καπνός σε κάποιο ποσοστό γυρνάει πίσω, ακριβώς πίσω απο την πλάτη του συνεπιβάτη ;)

ακριβώς,όταν τρέχει ενα όχημα,απο πισω του εμφάνιζετε ένα κενό αέρος(η λέγομενη δύναμη της οπισθέλκουσας).

με τον ιδιο τρόπο μυρίζει και το καυσαέριο οταν για κάποιο λόγο στο αυτοκίνητο έχουμε ανοιχτό το ποτρ-μπαγκάζ.

Δημοσ.

οσο αναφορα το λαδι με αρωμα φραουλα δεν ειναι κ τοσο καλο για το πιστονι διοτι εχει παραπανω χημικες ουσιες απο το απλο λαδι.αλλα τα διχρονα για εμενα δεν πρεπει να σταματησου να παραγονται οπως ειπωθηκε παραπανω!κ ναι ο συνεπιβατης βρομαει λιγο,τα τραβαει η κοπελα μου απο το nsr μου!

NSR 250 cc PGM 4 117n.jpg By p_under at 2009-02-26[/img]

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Μετά την (εδώ και χρόνια) κατάργηση της Super βενζίνης καιρός είναι να τελειώνουμε και με τα δίχρονα :X...κάτι είχα ακούσει γι' αυτό [νομίζω;;] ...

Sorry, αλλά είσαι λίγο άσχετος...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...