Προς το περιεχόμενο

Όλα καινούργια και θερμοκρασίες στα ύψη!Τι να κάνω?

tzouperman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από αυτό το πρόβλημα είχα κι άλλο ένα με μπλε οθόνη με το ίδιο pc το οποίο ''λύθηκε'' μόνο του!Εδώ μπορείτε να δείτε τις συζητήσεις που είχα με κάποια άτομα του forum: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=300388

Λοιπόν παίδες μετά από πολύ καιρό που δεν μου έχει βγάλει μπλε οθόνη παρατηρώ ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει στα ύψη(ή τουλάχιστον αυτό μου δείχνουν τα ''διαγνωστικα προγράμματα που έχω),τι μπορεί να φταίει?

Παρακάτω φαίνονται τα αποτελέσματα από διάφορα διαγνωστικά προγράμματα:

Επίσης κάτι που με απασχολεί είναι ότι η ram μου ενώ ο κατασκευαστής λέει ότι ειναι στα 800Mhz το cpu-z μου δείχνει max bandwidth στα 333Mhz, και ότι ενώ το chipset της μητρικής λέει ότι είναι το Chipset: NVIDIA GeForce 7050PV/nForce 630a το cpu-z μου δείχνει nvidia nforce 560.

Αυτό που δείχνω στην παρακάτω εικόνα,ποιανού εξαρτήματος την θερμοκρασία δηλώνει?Γιατί είναι η μόνη θερμοκρασία που με ανησυχεί!

Όποιος μπορεί ας βοηθήσει!

Ευχαριστώ πολύ!

post-86804-129062987796_thumb.jpg

post-86804-129062987801_thumb.jpg

post-86804-129062987803_thumb.jpg

post-86804-129062987804_thumb.jpg

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μια χαρα ειναι οι θερμοκρασιες σου. μην τρελενεσαι που σου χτυπαει alarm το Pc probe II σε ολους ετσι κανει! :P .. βαρε το everest για να εχεις μια πιο σωστη αποψη των θερμοκρασιων.

Δημοσ.

Κατάρχην ευχαριστώ πολύ!

Αλλά επειδή δεν κατέχω και πολύ,πόσο είναι το μέγιστο που μπορεί να φθάσει και ανάμεσα σε ποιες θερμοκρασίες πρέπει να βρίσκονται οι κανονικές τιμές;

Δημοσ.
Κατάρχην ευχαριστώ πολύ!

Αλλά επειδή δεν κατέχω και πολύ,πόσο είναι το μέγιστο που μπορεί να φθάσει και ανάμεσα σε ποιες θερμοκρασίες πρέπει να βρίσκονται οι κανονικές τιμές;

Eξαρτάται από το hardware.

Tα nforce συνήθως είναι ζεστά. Εμένα το MCP παίζει σε 75-85C. (με ενεργή ψύξη μάλιστα).

Δημοσ.

Έτρεξα το everest αλλά επειδή δεν πολυκαταλαβαίνω τι παίζει έβγαλα screenshot για να μου πείτε!Αν πρέπει να επιλέξω κάποια άλλη επιλογή στο everest πείτε μου να το κάνω!

post-86804-129062988024_thumb.jpg

Δημοσ.

Απλός είναι αυξημένη κατ εμέ η θερμοκρασία της μητρικής (συνήθως είναι και κουτιού ) αυτό μπορείς να το μειώσεις με τοποθέτηση blower στις κενές θέσης που έχει το κουτί σου (προπαντός το πίσω blower ) όποτε να βγάζει έξω τον ζεστό αέρα

Μπορείς όμως να κάνεις μια δοκιμή αφαιρώντας το πλαϊνό του κουτιού (από την αρχή τις εκκίνησης ) και να πάρεις θερμοκρασίες ξανά και βλέπεις

Δημοσ.

thanks παίδες!

Αλλά ήδη έχω βγάλει το πλαϊνό του κουτιου και τίποτα!Τι να πω δεν ξέρω!

Η μέγιστη θερμοκρασία που μου έχει βγάλει το pc probe για την μητρική είναι 52 C(Κελσίου)!

Μου φαίνεται αντί για κουτί θα βάλω το ψυγείο μου!

Υπάρχει περίπτωση να φταίνε τίποτα drivers;

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Ή κανένα τροφοδοτικό(ως αστάθια ή ανεπάρκεια ρευμάτων);

Έχω ένα chieftech 420watt

Δημοσ.

Πιστεύω πως τον driver της AMD τον έχεις εγκαταστήσει, όπως ότι έχεις ορίσει στα windows το προφίλ ελάχιστης διαχείρισης ενέργειας?

Φαντάζομαι επίσης ότι θα έχεις ενεργοποιήσει το q'n'q στην μητρική και το Q-Fan?

Δημοσ.

Βασικά πόσα ανεμιστηράκια έχεις,γιατί απ'ότι είδα στη foto του everest σαν cooling fans είχε μόνο της cpu,αν ναι πήρες την απάντησή σου,διαφορετικά πιστύω ότι έχει να κάνει με τη ροή του αέρα στο κουτί σου.Οι θερμοκρασίες πάντως δεν είναι άσχημες.Ενδεχομένως αυτή της mcp να μπορεί να βελτιωθεί με μια καλή διάταξη των ανεμιστήρων.Έχε υπόψην ότι οι αισθητήρες στη mobo δεν είναι πάντα εμπιστοσύνης.

Δημοσ.

Τον driver του amd το έχω εγκαταστήσει,αλλά δεν ξέρω αν

έχω ενεργοποιήσει το q'n'q στην μητρική και το Q-Fan και επίσης δεν ξέρω στα windows αν έχω ορίσει προφίλ ελάχιστης διαχείρισης ενέργειας,επειδή δεν ξέρω πως!

Τώρα όσον αφορά τα ανεμιστηράκια έχω βάλει άλλο ένα πάνω στην ψύκτρα του επεξεραστή και έχω γυμνώσει όλο το pc!Δεν φαίνονται στο everest γιατί τα έχω βάλει στο τροφοδοτικό κατ'ευθείαν!

Μήπως πρέπει να του κάνω κανένα format και να αναβαθμίσω τα BIOS ή δεν παίζει ρόλο?

Αυτή την στιγμή το everest δείχνει 55 βαθμούς κελσίου και είναι ανοιχτός μόλις 2 ώρες και το μόνο που κάνει είναι να κατεβάζει!

Παρακάτω θα βάλω φωτογραφίες από το pc,μήπως βοηθήσουν!

Η εικόνα με τα 2 ανεμιστηράκια είναι της ψύκτρας του επεξεργαστή!

Στην κάρτα γραφικών έχω βάλει ένα πρόσθετο ανεμιστηράκι γιατί είχε μόνο ψύκτρα!

post-86804-129062988354_thumb.jpg

post-86804-129062988369_thumb.jpg

post-86804-129062988381_thumb.jpg

post-86804-129062988394_thumb.jpg

Δημοσ.

Κάνε έναν έλεγχο πιάνοντας την ψήκτρα του chipset (κάτω κοντά στην κάρτα γραφικών )

Υπάρχει εκδοχή όπως λένε και τα παιδία παραπάνω να μην δουλεύει σωστά ο αισθητήρας θερμοκρασίας τις μητρικής

Και φίλε μου προσωπικά και χωρίς παρεξήγηση μάζεψε τα καλώδια σου ώστε ο αέρας να κυκλοφορεί σωστά μέσα στο κουτί καθώς αφαίρεσε τους επιπλέον ανεμιστήρες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...