Hirundo Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δοκίμασε να βάλεις ένα ανεμιστηράκι να βγάζει το ζεστό αέρα από το πίσω μέρος του κουτιού (είναι σημαντικό να έχεις καλή ροή αέρα μέσα στο κουτί)και δες αν έχει διαφορά.Η ψύξη στο chipset επίσης είναι παθητική οπότε αν ανεβάζει αυτό θερμοκρασία αυξάνεται και η θερμοκρασία στο χώρο της μητρικής.Εμένα π.χ. ένα chipset nforce4 sli είχε θερμοκρασία γύρω στους 70 βαθμούς οπότε καταλαβαίνεις τι γινόταν γύρω του!
mits@kos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 ^^ What he said. Με ένα fan κάτω-μπροστά και ένα πάνω-πίσω θα δείς σίγουρα βελτίωση.
tzouperman Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Παίδες ακούμπισα την ψύκτρα του chipset και ήταν σχετικά δροσερή!Κάτι που με απασχολεί είναι ότι με το που άνοιξα το pc η θερμοκρασία της μητρικής έδειχνε (μέσω pc probe και everest) 55 βαθμούς κελσίου χωρίς να έχω τρέξει τίποτα,ήμαρτον!Από εκεί το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι δεν δουλεύει σωστά ο αισθητήρας θερμοκρασίας τις μητρικής!εεε; Όσο για το να αφαιρέσω τους επιπλέον ανεμιστήρες στην ψύκτρα του επεξεργαστή θα το κάνω αλλά στην κάρτα γραφικών αν το κάνω καήκαμε κυριολεκτικά! ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Αν μπορείς φίλε mits@ko να μου διευκρινίσεις που ακριβώς εννοείς να βάλω τα ανεμιστηράκια σε μια από τις φωτογραφίες μου γιατί δεν το κατέχω το άθλημα!Ευχαριστώ!
mits@kos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δες την εικόνα για να δείς πως πηγαίνει η ροή του αέρα στο κουτί. Μια στοιχειωδώς καλή ροή χρειάζεται έναν ανεμιστήρα χαμηλά στο μπροστινό μέρος του κουτιού να βάζει κρύο αέρα κι έναν ψηλά στο πίσω μέρος να βγάζει το ζεστό.
tzouperman Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Thanks φίλε mits@ko θα το κάνω και θα ενημερώσω !
mits@kos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Η Noctua είναι, η προηγούμενη έκδοση της nh-u12p (νομίζω...).
soichiro Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Τον driver του amd το έχω εγκαταστήσει,αλλά δεν ξέρω αν έχω ενεργοποιήσει το q'n'q στην μητρική και το Q-Fan και επίσης δεν ξέρω στα windows αν έχω ορίσει προφίλ ελάχιστης διαχείρισης ενέργειας,επειδή δεν ξέρω πως!Τώρα όσον αφορά τα ανεμιστηράκια έχω βάλει άλλο ένα πάνω στην ψύκτρα του επεξεραστή και έχω γυμνώσει όλο το pc!Δεν φαίνονται στο everest γιατί τα έχω βάλει στο τροφοδοτικό κατ'ευθείαν! Μήπως πρέπει να του κάνω κανένα format και να αναβαθμίσω τα BIOS ή δεν παίζει ρόλο? ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Αυτή την στιγμή το everest δείχνει 55 βαθμούς κελσίου και είναι ανοιχτός μόλις 2 ώρες και το μόνο που κάνει είναι να κατεβάζει! Παρακάτω θα βάλω φωτογραφίες από το pc,μήπως βοηθήσουν! ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Η εικόνα με τα 2 ανεμιστηράκια είναι της ψύκτρας του επεξεργαστή! Στην κάρτα γραφικών έχω βάλει ένα πρόσθετο ανεμιστηράκι γιατί είχε μόνο ψύκτρα! Το ότι έχεις βάλει τον οδηγό είναι θετικό. Στον πίνακα ελέγχου, κλικ διαχείριση ενέργειας και επιλογή "Ελάχιστη διαχείριση ενέργειας". Το Cool’n’Quiet είναι επιλογή από το bios (εν συντομία c'n'q, από λάθος έγραψα q'n'q σορρυ) συνήθως βρίσκεται στην επιλογή Power του bios. Αυτές οι δυο επιλογές σε συνδυασμό με τον οδηγό της AMD σε βοηθάν πάρα πολύ στο θέμα της θερμοκρασίας και φυσικά θορύβου. Το Q-fan είναι μια λειτουργία της Asus που ρυθμίζει τις στροφές στους ανεμιστήρες που έχεις συνδεδεμένους στην μητρική. Τα χαρακτηριστικά της μητρικής σου. http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=1&model=2474&l1=3&l2=149&l3=642&l4=0 Για να δεις πως θα ενεργοποιήσεις τις δυο επιλογές (c'n'q & Q-fan) διάβασε το manual της μητρικής. Αμέσως μετά θα τα βρεις πανεύκολα.
liopyr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δυσκολεύομαι να καταλάβω για ποιο λόγο ψάχνετε τόσες σελίδες να βρείτε για ποιο λόγο είναι φυσιολογικές (να μη πω χαμηλές) οι θερμοκρασίες της συγκεκριμένης μητρικής.
tzouperman Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Κατάρχήν για ακόμη μια φορά ευχαριστώ σας ευχαριστώ που με βοηθάτε!!!! Φίλε soichiro επειδή τα windows μου δεν είναι ελληνικά και δεν είμαι σίγουρος για την επιλογή που πρέπει να κάνωμ δες την παρακάτω φώτο και πεσ μου! Η default επιλογή ήταν HOME/OFFICE DESK και εγώ επέλεξα την minimal power management(σωστα?)! Α και κάτι ακόμα αυτό που λέει turn off monitor after 20 minutes δεν σημαίνει ότι κλείνει ο υπολογιστής (εννοώ τα downloads που έχω βάλει συνεχίζουν να κατεβαίνουν)?
soichiro Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Κατάρχήν για ακόμη μια φορά ευχαριστώ σας ευχαριστώ που με βοηθάτε!!!!Φίλε soichiro επειδή τα windows μου δεν είναι ελληνικά και δεν είμαι σίγουρος για την επιλογή που πρέπει να κάνωμ δες την παρακάτω φώτο και πεσ μου! Η default επιλογή ήταν HOME/OFFICE DESK και εγώ επέλεξα την minimal power management(σωστα?)! Σωστά! Κάνε μια μέτρηση τώρα στις θερμοκρασίες. Επίσης για να μην πάθεις κανένα πανικό η συχνότητα του επεξεργαστή έχει κατέβει. Αυξάνεται μόνο όταν είναι απαραίτητο να το κάνει. Δηλαδή, κατεβάζεις ένα αρχείο (μεγάλο) πέφτει στο ρελαντί ο επεξεργαστής, τρέχεις ένα παιχνίδι ο επεξεργαστής αυξάνει τη συχνότητά του και προσφέρει την μάξιμουμ δύναμή του. Με αυτό το συνδυασμό έχεις δύναμη εκεί που την χρειάζεσαι όταν την χρειάζεσαι. Έτσι κερδίζεις σε κατανάλωση και θερμοκρασία. Πάντως για να δέσει το "γλυκό" θα πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει από το bios το cool n' quiet. Διάβασε το manual της μητρικής σου, πραγματικά είναι πολύ εύκολο να το τσεκάρεις. Γενικά βλέπω στο site της Asus μια σημαντική αναβάθμιση στο bios καλό θα ήταν να την κάνεις (αν δεν την έχεις κάνει ήδη). >[i]M2N68-AM BIOS version 0403. 2009/02/11 update 1. Improved memory performance for certain AM2 series CPU according to AMD's recommendation. 2. Patched system might show incorrect capacity of certain ECC memory modules upon resuming from S3. 3. Support new CPUs, please refer to our website at: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=M2N68-AM&product=1 [/i] Α και κάτι ακόμα αυτό που λέει turn off monitor after 20 minutes δεν σημαίνει ότι κλείνει ο υπολογιστής (εννοώ τα downloads που έχω βάλει συνεχίζουν να κατεβαίνουν)? Όχι βέβαια, ο υπολογιστής συνεχίζει να λειτουργεί κανονικότατα.
thanosaek Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Α και κάτι ακόμα αυτό που λέει turn off monitor after 20 minutes δεν σημαίνει ότι κλείνει ο υπολογιστής (εννοώ τα downloads που έχω βάλει συνεχίζουν να κατεβαίνουν)? Αυτό είναι για την οθόνη.....Μετά από 20 λεπτά που δεν κάνεις καμία ενέργεια ( κίνηση ποντικιού,πληκτολόγηση κ.τ.λ ) μπαίνει stand by η οθόνη....Δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το download....
tzouperman Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Φίλε soichiro έκανα ότι μου πρότεινες αλλά η θερμοκρασία της μητρικής τα ίδια! Ενεργοποίησα και το cool 'n quite και όντως είναι πιο αθόρυβο αλλά όχι πιο κρύο! Χθες μάλιστα 60άρισε αυτήν την στιγμή το everest μου δείχνει τα παρακάτω.Όσο για τα BIOS δεν τα έχω κάνει update και μάλλον θα τα κάνω(αν και δεν έχω κάνει ποτέ μου σε μητρική πιστεύω να βρώ την άκρη).Μόνο αν μπορείς να μου πεις, στο site που με παρέπεμψες έχει δυο Athlon 64 X2 5400+ το ένα λέει (DS) και το άλλο (DO) ποιο από τα 2 να επιλέξω(γιατί το ψιλοέψαξα και δεν έβγαλα άκρη); Ο επεξεργαστής μου είναι ο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559563 Μπορεί να γίνομε κουραστικός αλλά και πάλι: ευχαριστώ ΑΑΑ!Κάτι ακόμα όταν πρωτοσύνθεσα το pc(πριν ένα μήνα περίπου) το pc probe μου έδειχνε θερμοκρασία μητρικής 30 - 40 και μέρα με την μέρα ανέβαινε(Δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει κάπου)!
soichiro Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Φίλε soichiro έκανα ότι μου πρότεινες αλλά η θερμοκρασία της μητρικής τα ίδια!Ενεργοποίησα και το cool 'n quite και όντως είναι πιο αθόρυβο αλλά όχι πιο κρύο! Χθες μάλιστα 60άρισε αυτήν την στιγμή το everest μου δείχνει τα παρακάτω.Όσο για τα BIOS δεν τα έχω κάνει update και μάλλον θα τα κάνω(αν και δεν έχω κάνει ποτέ μου σε μητρική πιστεύω να βρώ την άκρη).Μόνο αν μπορείς να μου πεις, στο site που με παρέπεμψες έχει δυο Athlon 64 X2 5400+ το ένα λέει (DS) και το άλλο (DO) ποιο από τα 2 να επιλέξω(γιατί το ψιλοέψαξα και δεν έβγαλα άκρη); Ο επεξεργαστής μου είναι ο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559563 Μπορεί να γίνομε κουραστικός αλλά και πάλι: ευχαριστώ ΑΑΑ!Κάτι ακόμα όταν πρωτοσύνθεσα το pc(πριν ένα μήνα περίπου) το pc probe μου έδειχνε θερμοκρασία μητρικής 30 - 40 και μέρα με την μέρα ανέβαινε(Δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει κάπου)! Μισό λεπτό, τα βήματα που έχω αναφέρει δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την θερμοκρασία ούτε με τίποτα άλλο, έχουν σχέση με την σωστή λειτουργία του υπολογιστή. Εφόσον έχουμε έναν υπολογιστή με σωστή παραμετροποίηση τότε μόνο μπορούμε να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα για το αν φταίει κάτι και τι μπορεί να είναι αυτό. Προσωπικά πιστεύω πως δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα και ειδικά θερμοκρασίας. Τα nforce chipset είναι κάπως ζεστά. Όλα τα βήματα που σου υπέδειξα είναι βήματα που συνήθως κάτοχοι AMD δεν κάνουν ή δεν ξέρουν ή δεν τους ενδιαφέρει να τα κάνουν. Για την μητρική, στο site της Asus για την μητρική σου (http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=2474&l1=3&l2=149&l3=642&l4=0), κάνεις κλικ στην επιλογή Download, διαλέγεις λειτουργικό και έπειτα σου δίνει τις κατηγορίες. Κάνεις αναδίπλωση την κατηγορία bios και κατεβάζεις το τελευταίο (χρονικά) bios. Από ότι βλέπω η μητρική σου διαθέτει την λειτουργία ASUS EZ Flash2 σαν επιλογή στο bios κάτι που κάνει πολύ εύκολη την αναβάθμιση. Διάβασε το manual της μητρικής σου τα γράφει όλα αναλυτικά. Σαν τελευταίο θα ανέφερα την απουσία ανεμιστήρων (στο εμπρός και πίσω μέρος) από το κουτί σου, επιλογή που επιβαρύνει το σύστημα γενικότερα. Η εγκατάσταση μιας μόνο μνήμης, χάνοντας έτσι το dual channel και κάποια φρεσκάδα και απόκριση παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.