Προς το περιεχόμενο

Ποιο antivirus προτιμάτε; Δημοσκόπηση 25/2/09 - 27/6/09

parsifal

Ποιο antivirus προτιμάτε;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο antivirus προτιμάτε;

• avast!
    • AVG Anti-Virus
    • Avira AntiVir
    • BitDefender
    • ClamAV / ClamWin
    • Comodo Internet Security
    • PC Tools AntiVirus
    • F-PROT Antivirus
      0
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee VirusScan Plus
    • ESET NOD32 Antivirus
    • Norman Antivirus
    • Norton AntiVirus
    • Panda Antivirus Pro
    • Sophos Anti-Virus
    • ZoneAlarm Antivirus
    • Άλλο (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)
    • Κανένα (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ψήφισα το Avira AntiVir.

Το χρησιμοποιώ εδώ και πάρα πολύ καιρό και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος, τόσο από την αποτελεσματικότητά του όσο και από άποψη πόρων που καταναλώνει. Ακόμη και σε ένα low-power από τα PC μου (Athlon XP 2400+/512MB RAM), δεν προκαλεί αισθητή επιβράδυνση στο σύστημα.

Συμφωνώ κι επαυξάνω με τον προλαλήσαντα,με το γεγονός οτι είναι κ δωρεάν.

• Απαντ. 277
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

κανενα , αυτα ειναι ολα...... τελος παντων , ενα καλο αντιγραφο με acronis - ghost , καθε μηνα , η οποτε εγκαταστησω καποια εφαρμογη , συν καποιο δισκο για αποθηκευση σε usb,και ολα σε ενα 20λπτο ,ειναι σαν πριν.

Δημοσ.

ανετη παντως επικρατηση του nod και με μεγαλη διαφορα απο το δευτερο...

νομιζω πλεον ειναι αδυνατο να ανατραπει αυτη η διαφορα...

παρακολουθω απο την αρχη της αυτη τη δημοσκοπηση οπου και γινονταν ντερμπι μεταξυ του nod και του avast,αλλα απο ενα σημειο και επειτα εφυγε πολυ μπροστα το nod...

προσωπικα ηθελα να επικρατησει το avast,και ακομα εξακολουθω να πιστευω οτι απο τη στιγμη που υπαρχουν τοσο αξιοπιστα δωρεαν αντιϊίκα οπως τα avast και avira,ειναι σπαταλη χρηματων να αγοραζει καποιος antivirus..ακομα και στα τεστ του av-comparatives τα avira και avast χτυπανε πρωτιες σε ποσοστα ανιχνευσης,πολυ καλυτερα απο τα αντιστοιχα του nod..

αλλα αυτα τα αποτελεσματα εχουν οι καταχωρησεις διαφημισεων του nod σε καθε περιοδικο τεχνολογιας που κυκλοφορει..

ο περισσοτερος κοσμος είτε δεν τα γνωριζει τα avast και avira είτε τα θεωρει κατωτερα των εμπορικων...προσωπικη εκτιμηση παντα..

Δημοσ.

Θα διαφωνήσω με την τελευταία πρόταση του post σου: Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι περισσότερος κόσμος αρχίζει και εμπιστεύεται τα δωρεάν antivirus. Αυτήν τη στιγμή έχουμε περίπου 40% των συμμετεχόντων να τα έχουν ψηφίσει, ενώ στην αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση (link δίνεται στο post #1) το ποσοστό αυτό ήταν περίπου 28%...

Δημοσ.

Καθυστερημένα όμως πάρα πολύ. Δηλαδή όσοι άλλαξαν απο nod32 σε κάτι άλλο, το έκαναν πολύ πρόσφατα. Κι όμως το nod32 έπαψε να είναι καλό μετά απο την έκδοση 2.7 (κυρίως λόγω της συνεχούς άυξησης των spywares που κυκλοφορούν). Και οι περισσότεροι αλλάζουν τώρα, την στιγμή που προσωπικά παρατηρώ σημάδια βελτίωσης του, και ενός επαναρχόμενου comeback ίσως. Μάλλον συνειδητοποίησαν πως πλεον η καλή μηχανή heuristcs δεν είναι αρκετή.

Η συνεχής διαφήμιση κατορθώνει να διαμορφώσει άποψη πολύ πιο γρήγορα απο όσο επηρεάζεσαι απο την πραγματική αξία ενός προγράμματος, για το σύνολο των χρηστών που δεν παρακολουθούν εξελίξεις, ή δεν μπαίνουν στην διαδικασία να δοκιμάσουν κάτι άλλο, παρα μόνο οποιο δουν τυχαία κάπου να διαφημίζεται. Ομοίως καθυστερημένη θα είναι και η αντίδραση του συνόλου των χρηστών στο norton 2009.

Τώρα όσον αφορά τα free και τα paid av, να πω ότι τα δωρεάν αντιικά, έχουν μεγάλα ποσοστά αναγνώρισης απειλών λόγω "ευαισθησίας". Το βάζω εντός εισαγωγικών γιατί δεν είναι ακριβώς έτσι. Δηλαδή τους περισσότερους ιούς δεν τα αναγνωρίζουν επειδή ανήκει στην βάση δεδομένων τους, αλλά το avira πχ θα το βρίσκει ώς XCrypt.Gen και το avast ως trojan-gen. Έτσι λύνεται η απορία πολλών, πως γίνεται αφού είναι δωρεάν, άρα εταιρεία χωρίς πολλά έσοδα, να καταφέρνει να φτάνει σε τέτοια επίπεδα. Θα μου πεις, ναι αλλά σημασία έχει οτι τα βρίσκει. Σωστά, και ειδικά για τζάμπα είναι πάρα πολύ καλό. Αλλά γι αυτό ταιριάζουν περισσότερο σε χρήστες που ξέρουν τι να κάνουν με false posistives και για home pcs. Συν το οτι λόγω αυτού δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη. Δεν θα έβαζα σε υπολογιστή σε κάποιο γραφείο ας πούμε το avira ή το avast. Θα έβαζα norton, kaspersky, nod32(το οποίο πάσχει στα spywares,adwares κτλ. Στα worms, viruses είναι πάρα πολύ καλό).

Γι αυτό και το av-comparatives.org και το virusbtn είναι τόσο αυστηρά με τα false positives. Γιατί το ποσοστό των fps δείχνει κάτι παραπάνω απο το πόσο πιθανόν είναι να σου σβήσει κάτι που χρειάζεσαι. Δείχνει αξιπιστία νομίζω

Δεν θέλω να υποβιβάσω τα δωρεάν προγράμματα προστασίας, κι εγώ τέτοια χρησιμοποιώ συνήθως, και πάντα θεωρώ οτι δεν είναι άξιο πληρωμής κανένα antivirus.

Δημοσ.

Πάντως για μένα καλύτερο είναι το eset smart security, το χρησιμοποιώ κανα χρόνο -με ασταμάτητο κατέβασμα απο: torrent tracker, warez site κ.α.- και όπου υπήρxε οτιδήποτε ύποπτο (trojan,keylogger,spyware,warm κ.α.) το έσβηνε/καθάριζε με το που κατέβαινε.

Το μεγαλύτερο του ατού (εξού και το προτειμώ) υπάρχουν 2-3 σελίδες που παρέχουν κλειδιά (που δουλέυουν).

Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ εδώ και 1-2 χρόνια το nod αλλά σκέφτομαι να αλλάξω

Έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο πιο ελαφρύ γιατί το P4 έχει αρχίζει να ζορίζεται λιγάκι

Δεν θέλω την τέλεια κάλυψη(αν και αυτή δεν υπάρχει) γιατί μπαίνω σχεδόν καθημερινά σε κάποιες συγκεκριμένες σελίδες και δεν κατεβάζω οτι να ναι

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Το AV-Comparatives εξέδωσε αποτελέσματα του Retrospective/Proactive Test αντιϊκών για το μήνα Μάιο. Μπορείτε να κατεβάσετε το report σε μορφή PDF από εδώ.

Δημοσ.

οπως το περιμενα το avira ειναι πρωτο, αλλα μοθ κανι ενυτπωση γιατι αναλυσανε τξην εκδοση 8 και οχι την 9....

69% στο proactive protection, δηαλδη το ποσο ευκολα αναγνωριζει νεα ιους με βαση τους παλιους που παει να πει οτι οτι και να βαλει κανεις δεν την γλυτωνει και παλι θα κολλησει.

Δημοσ.

Εγώ παιδιά δεν έχω κάτσει να εγκαταστήσω κάποιο Non-free Antivirus...Μιά ζωή χρησιμοποιούσα τσαμπέ λύσεις...Καί αυτή την περίοδο έχω κατασταλάξει στο Free-Cloud-Antivirus της Panda...Λέει οτί καταναλώνει τους μισούς πόρους από ένα συνηθισμένο αντιβιοτικό , αν και δέν βλέπω διαφορά αλλά αν σκεφτείς οτί δεν χρειάζεται updates...Τώρα δεν ξέρω ακριβώς πως λειτουργεί πάντος μου βρήκε ιούς πού το avast προσπερνούσε καί το σύστημα μου τώρα είναι πιό γρήγορο...Είναι καλή Free λύση αν καί είναι Beta αλλά δοκιμάστε το!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...