Προς το περιεχόμενο

Πως δουλευουν αυτά τα $(^%%*! Turbo-X πολύμπριζα?!

GiorGhino

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, έχω ένα πολύπριζω ασφαλείας Τurbo-X με Master Slave 500W και αλλα 8 sockets (4 σουκο και 4 απλά)

Προβλημα 1: Σε οποια κατευθυνση και αν βαλω την μπριζα μου αναβει κοκινο το λαμπακι γειωσης.

Πρόβλημα 2: Σήμερα περα απο το Master Slave δε λειτουργει κανενα αλλο socket. Στο Master Slave 500W έχω ενα UPS με μεγιστο φορτιο 600W στο οποιο έχω συνδεσει το τροφοδοτικο 500W του υπολογυστη και την Οθόνη SAMSUNG SyncMaster T220

Θα πήγαινα στο Πλαισιο σημερα αλλα εχει παλιοκαιρο

Πείτε μου τι μπορει να συμβαίνει γιατι θα το πετάξω απ το παράθυρο...:mad:

Δημοσ.

Προβλημα 1: Σε οποια κατευθυνση και αν βαλω την μπριζα μου αναβει κοκινο το λαμπακι γειωσης.

Αρα δεν έχεις γείωση! Φώναξε έναν ηλεκτρολόγο να σου περάσει.

Δημοσ.

Λες ε? Αυτο πρεπει να ναι

Το 2ο προβλημα ακυρο, απλα είχα ξεχάσει να το βαλω στο "on" :mrgreen:

παρόλα αυτα το UPS αναβε μαζι με τον υπολογυστη και την οθονη :rolleyes:

Δημοσ.

Ανοιξε τον ηλεκτρικο πινακα του σπιτιου σου και δες αν εχεις διακοπτη διαφυγης, κοινως "ρελε" (συνηθως ειναι ενα ασπρο κουτακι σαν ασφαλεια αλλα ποιο μεγαλο, και πανω εχει και ενα μικρο κουμπακι που γραφει test).

Εφοσον εχεις ρελε σπιτι σου πατα το κουμπακι "test". Θα πρεπει να πεσει ο διακοπτης και να κοπει το ρευμα στο σπιτι σου, ξανασηκωσε τον και θα ξαναερθει το ρευμα.

Αν πατησεις το κουμπακι τεστ και δεν κοπει το ρευμα αυτο σημαινει οτι το ρελε ειναι χαλασμενο και θελει αμεση αντικατασταση ,αλλιως δεν εισαι προστατευμενος απο ηλεκτροπληξια, προσεχε πολυ σε αυτη την περιπτωση.

Εφοσον εχεις ρελε σπιτι σου δεν χρειαζεσαι γειωση εισαι απολυτα προστατευμενος απο ηλεκτροπληξια. Στην περιπτωση που εχεις ρελε μη φωναξεις ηλεκτρολογο και σου παρει τσαμπα λεφτα (ηλεκτρολογος ειμαι και μπορει να χαλαω λιγο την πιατσα αλλα χαλαλι)

Αν σου αναβει λαμπακι γειωσης το πολυμπριζο σου, και ειναι εξαιτιας της ελληψης γειωσης, μη μπεις στον κοπο να βαλεις γειωση σπιτι σου, μπορει να σου στοιχισει ακριβα και δε θα κερδισεις τιποτα.

Δημοσ.
Ανοιξε τον ηλεκτρικο πινακα του σπιτιου σου και δες αν εχεις διακοπτη διαφυγης, κοινως "ρελε" (συνηθως ειναι ενα ασπρο κουτακι σαν ασφαλεια αλλα ποιο μεγαλο, και πανω εχει και ενα μικρο κουμπακι που γραφει test).

Ο ρυθμιστής ευαισθησίας έχει καμία σχέση με το "ρελε" που αναφέρεις ή είναι κάτι άσχετο?

Δημοσ.
Ο ρυθμιστής ευαισθησίας έχει καμία σχέση με το "ρελε" που αναφέρεις ή είναι κάτι άσχετο?

Δωσε μου περισοτερες πληροφοριες να καταλαβω.

Που ειδες να γραφει ρυθμιστης ευαισθησιας? Εχει τιποτα τετοιο μεσα στον πινακα του σπιτιου σου?

Δεν υπαρχει τετοιο πραγμα γιαυτο ρωταω, μηπως εχεις τιποτα περιεργο μεσα στο σπιτι σου και χρειαζεσαι τετοιο εξαρτημα

Δημοσ.
Δωσε μου περισοτερες πληροφοριες να καταλαβω.

Που ειδες να γραφει ρυθμιστης ευαισθησιας? Εχει τιποτα τετοιο μεσα στον πινακα του σπιτιου σου?

Δεν υπαρχει τετοιο πραγμα γιαυτο ρωταω, μηπως εχεις τιποτα περιεργο μεσα στο σπιτι σου και χρειαζεσαι τετοιο εξαρτημα

Δίπλα στον γενικό διακόπτη του πίνακα, έχει μια συσκευή που γράφει ρυθμιστής ευαισθησίας που ξεκινάει απο 0 και φτάνει στα 30mA.

Δημοσ.

Αυτο ειναι το ρελε, απλα το δικο σου ειναι ρυθμιζομενο, και το ρυθμιζεις σε ποσα mA θα πεσει , σε περιπτωση ηλεκτροπληξιας.

Τα κοινα ρελε δεν εχουν ρυθμιση και πεφτουν στα 30mA. Τα 30mA ειναι η ελαχιστη τιμη ρευματος οπου δεν προκαλει καμια βλαβη στον ανθρωπινο οργανισμο, παραπανω ρευμα μπορει να προκαλεσει καποιο προβλημα, γιαυτο και ολα τα ρελε πεφτουν στα 30mA.

Edit: κατω απο 40volt δεν υπαρχει κανενα προβλημα οσα mA και να περασουν. Πανω απο 40Volt υπαρχει ο περιορισμος 30mA

Edit 2: Για να δοκιμασεις αν το ρελε σου λειτουργει κανονικα και δεν ειναι χαλασμενο, πατησε τον κουμπακι που γραφει test, θα πρεπει να κοπει το ρευμα στο σπιτι σου. Ξανασηκωσε τον διακοπτη για να ξαναερθει το ρευμα. Την δοκιμη αυτη πρεπει να την κανεις ανα τακτα χρονικα διαστηματα και κυριως μετα απο καταιγιδες με κεραυνους. Αλλιως μπορει να εχει χαλασει το ρελε και να νομιζεις οτι εισαι προστατευμενος χωρις να εισαι.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Εμένα πάντως μου τα πήρε ο ηλεκτρολόγος, γιατί και ρελέ μου έβαλε αλλά και γείωση για το πολύπριζο ασφαλείας :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...