ntaryl Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 καλο απογευμα Ασχολουμε πολυ καιρο τωρα με την Visual basic δεν εχω γνωσεις για καποια αλλη γλωσσα.Καποιες στιγμες ενω θελω να βρω κατι σε visual basic τυχαινει να το βρω σε μια αλλη γλωσσα και να μην μπορω να το χρησιμοποιησω . Δεν ξερω πολλα πραγματα απο delphi και αυτο κανει δυκολο να κανω port απο την Delphi -visual basic. Ψαχνω να βρω ενα βιβλιο η καποιο How-to το οποιο θα με βοηθησει στο να μπορεσω να κανω το Porting.. Να εξηγει για παραδειγμα τις μεταβλητες σε VB πως μεταφραζονατι στην Delphi κτλπ ευχαριστω πολυ
ippo00 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 tbh η καλύτερη οδός θά 'ναι να μάθεις delphi... βασικά γιατί επιμένεις τόσο πολύ στη VB;
ntaryl Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Εχω μια συμπαθεια προσ αυτη την γλωσσα Βλεπω οτι μπορει να κανει αρκετα πραγματα Εχεις υποψην κανενα βιβλιο ? υπαρχει ενα προγραμμα το οποιο κανει το ακριβως αντιθετο αλλα οχι αυτο που θελω καλο βραδυ
StavrosD Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να κάνεις πλέον με VB.NET. Την χρησιμοποιώ χρόνια, και μπορώ να σου εγγυηθώ ότι το μόνο που δεν ξέρω αν κάνει η VB είναι δείκτες σε πίνακες δεικτών (ίσως και να γίνεται). Δείκτες πάντως έχει (δεν λέγονται έτσι στην VB, αλλά δεν έχει σημασία). Αν θες οπωσδήποτε να μάθεις άλλη γλώσσα, σκέψου την C#. Έχεις το πλεονέκτημα ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι κώδικα έχεις γράψει σε VB. Μπορείς να κάνεις solutions με μικτές γλώσσες, αρκεί να μην χρησιμοποιείς δυο γλώσσες στο ίδιο αρχείο
WordUp Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Θα πρότεινα να σηκώσεις τα μανίκια σου και να το ρίξεις σε μια C++, να δεις και τα πράγματα από μια άλλη σκοπιά. Πιστεύω πως αν πας σε Pascal, θα χάσεις χρόνο. Προσωπική άποψη βεβαίως.
StavrosD Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Η C++ είναι πολύ καλή λύση για απαιτητικούς αλγόριθμους και για φορητότητα γρήγορου κώδικα σε πολλές πλατφόρμες. Κάνει παπάδες και δεν φέρνει κανένας αντίρρηση σε αυτό. Μόνο η assembly έχει παραπάνω δυνατότητες, αλλά και αυτό ισχύει μόνο αν κάποιος ξέρει καλύτερη αρχιτεκτονική επεξεργαστών από τον compiler ;-) Δεν μας είπες τι περίπου θες να φτιάξεις
georgemarios Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 μαγκες, το παληκαρι δε ζηταει να μαθει αλλη γλωσσα, αλλα αν γινεται να μετατρεπει υπαρχοντα παραδειγματα που βρισκει στο web στη γλωσσα της προτιμησης του...
StavrosD Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 VB2Delphi Migration Kit Το VB2elphi Migration Kit μπορεί να μετατρέψει αρχεία κώδικα από VB 6 σε Delphi. Η τρέχουσα έκδοση υποστηρίζει αρχεία .BAS, .CLS, .FRM και .VBP .
ippo00 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 μαγκες, το παληκαρι δε ζηταει να μαθει αλλη γλωσσα, αλλα αν γινεται να μετατρεπει υπαρχοντα παραδειγματα που βρισκει στο web στη γλωσσα της προτιμησης του... yeah... απλά υπάρχει λόγος που βρίσκει παραδείγματα μόνο σε άλλες γλώσσες
ilias_t Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 yeah... απλά υπάρχει λόγος που βρίσκει παραδείγματα μόνο σε άλλες γλώσσες Χεχε, σωστός... Βασικά η VB είναι εδώ και καιρό unsupported από τη MS. Επομένως, αν δεν έχεις κάποιο legacy code να διατηρήσεις, μάλλον είναι καιρός να περάσεις σε VB.NET. Πραγματικά, δεν υπάρχει κάτι που να μη μπορείς να κάνεις με το framework αυτό.
ntaryl Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπερα παιδια Πολυ σωστα φιλε (georgemarios) Ψαχνω για να μετατρεψω κομματια κωδικα απο καποια αλλη (συγκεκριμενα Delphi)... Φιλε StavrosD το συγκεκριμενο προγραμμα το εχω αλλα δεν με διευκολυνει .Ψαχνω ακριβως το αντιθετο. Φιλε μου ippo00 ο λογος ειναι οτι απλα υπαρχει περισοτερος κοσμος που ασχολειται με αλλες γλωσσες . Ασχολουμε για την πλακα μου .αρα το να κατσω να πειραματιστω δεν κανει κακο .... Υ.γ Αν υπηρχε η δυαντοτητα να μπορεις να δουλεψεις χωρις την βιβλιοθηκη που χρησιμοποιει θα ηταν πολυ καλα
alkisg Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 ntaryl, πάρ'το απόφαση ότι γι' αυτά που σου αρέσει και ασχολείσαι ΔΕΝ σου κάνει ούτε VB, ούτε VB.NET, ούτε Delphi, ούτε C#, ούτε καν C++. Σκέτη C με WinAPI θέλεις. Και τα Windows σε C είναι γραμμένα, και υπάρχει λόγος γι' αυτό... μην προσπαθείς να κάνεις δουλειά χειρουργού με κασμά! ;-)
ntaryl Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Ωραια τα ειπες φιλε μου αλλα θα παραμεινω στις επαλξεις σαν βετερανος χιχιχιχι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.