Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα στο τροφοδοτικό ή στη μητρική;

hkosmidi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντικατέστησα σήμερα το παλιό DVD-RW με ένα LG. Συνέδεσα και ένα ακόμη DVD-R που το είχα εκτός συστήματος. Πατώντας το κουμπί να ξεκινήσει, δεν έγινε τίποτα.

Σκέφτηκα μήπως είναι μικρό το τροφοδοτικό για όλα αυτά που έχω, οπότε ξεσυνέδεσα τα 2 DVD-R(W) αλλά πάλι τα ίδια. Το φωτάκι πίσω απο το τροφοδοτικό είναι πράσινο (ποu σημαίνει Power ON). Πατώντας το κουμπί ξεκινάνε τα ανεμηστήρια για κλάσματα του δευτερολέπτου και μετά πάλι νέκρα.

Προσπαθώ να καταλάβω Τι μπορεί να κάηκε. Τροφοδοτικό ή μητρική. Μου είπαν και δοκίμασα απο τα καλώδια που συνδέονται στη μητρική να ενώσω με σύρμα το 14ο Pin (-12V) με μια γείωση. Έτσι (θα έπρεπε) να ξεκινήσει μόνο το τροφοδοτικό, το οποίο όμως δεν έγινε.

ΜΕρικές επισημάνσεις:

1) Συνδέοντας το DVD-RW συνειδητοποίησα ότι δεν είχα κλείσει το διακόπτη του τροφοδοτικού απο πίσω το οποίο και έκανα αμέσως.

2) Το τροφοδοτικό είναι thermaltek 550W και το σύστημά μου, Gigabyte P35 Μητρική με 6GB DDR2, 4xSATA, 2 DVD, Soundblaster Audigy2, Intel Quad Core.

αν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει γιατί σκέφτομαι αύριο το μεσημέρι να πάω να πάρω ότι θα χρειαστεί...

thanks

Δημοσ.
Πατώντας το κουμπί να ξεκινήσει, δεν έγινε τίποτα.

Προφανώς εννοείς το κουμπί του κουτιού, δηλαδή δεν ανοίγει ο υπολογιστής!

Έλεγξε για αρχή όλα τα καλώδια, μήπως κατά λάθος αποσυνδέθηκε κανένα καλώδιο!!!

Δημοσ.

Ναι αυτό το κουμπί εννοώ.

Τα καλώδια προφανως τα έχω τσεκάρει. Και στην mobo και όπως βγαίνουν από το τροφοδοτικό.

Μπορεί κάποιος να προτείνει κάποια mobo μέχρι 120€ που να υποστηρίζει DDR-2, Quad Core CPU, και αν είναι δυνατόν DDr3;;

Δημοσ.

Αsus p5qc

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522642

Αυτην εχω εγω, και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος!

Εχει υποδοχες και για DDR2 και για DDR3! (ή ddr2 ή ddr3 θα εχεις επανω)

Ενσωματωνει πολλες τεχνολογιες που θα σε βοηθησουν...

Κανει ομως περιπου 15€ πιο πανω απο αυτα που διαθετεις, αλλα σε καλυπτει απολυτα! Στην προτεινω στην περιπτωση που εχεις τωρα ddr2 στο παλιο σου mobo και θελησεις μελλοντικα να βαλεις ddr3 χωρις να χρειαστεις αλλαγη mobo!

Δημοσ.

Καλημέρα,

γράφω το post σε περίπτωση που κάποιος το διαβάσει για να ξέρει πως το έλυσα.

Τελικά ήταν το τροφοδοτικό. Για να δω αν κάηκε έβγαλα το 24pin καλώδιο απο τη motherboard και βραχυκύκλωσα (με μονωμένο καλώδιο) το Pin που καταλήγει το πράσινο καλώδιο (16o pin με ονομασία PS/ON) με ένα οποιοδήποτε που καταλήγει μαύρο καλώδιο (γείωση GND).

Κανονικά αυτό πρέπει να ανοίξει το τροφοδοτικό και να γυρίσουν τα ανεμιστηρια του. Δεν το έκανε και πήγα πήρα άλλο.

Πάντως μια φορά και γω είπ ανα πάρω επώνυμο τροφοδοτικό thermaltek και σε 1 χρόνο λειτουργίας μου κάηκε. Πήρα ένα Chiefteκ 650W και περιμένω να δω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...