planetman Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Γεια σας παιδιά... Παλιότερα ασχολιόμουν εντατικά με τους υπολογιστές, o/c, παιχνίδια κτλ. κτλ. αλλά πλέον δεν έχω τον χρόνο. Παχνίδια παίζω ακόμη βέβαια αλλά έχω μαύρα μεσάνυχτα σχετικά με τους επεξεργαστές και τα chipset μητρικών κτλ. Επειδή σκέφτομαι να αλλάξω CPU-MOBO-RAM, μπορεί κάποιος να μας πει τί επιλογές έχουμε τώρα ανάμεσα στις υπάρχουσες πλατφόρμες; Περιμένουμε κάτι νέο που να αξίζει τον κόπο προσεχώς; Με ενδιαφέρει να έχω καλές επιδόσεις στα παιχνίδια, με ενδιαφέρει το overclocking αλλά δεν θέλω να δώσω έναν σκασμό λεφτά. Το σύστημά μου προς το παρόν είναι αυτό της υπογραφής. Eπειδή βλέπω πως για να πάρεις κάτι σοβαρό θες τελικά και πολλά χρήματα (είδα τιμές από μητρικές i7 και έπαθα) λέω να πάρω ένα φτηνό συστηματάκι να παίξω. Είδα ότι ο φτηνότερος c2d είναι ο 7400. Σε σχέση με τον 8400 είδα ότι έχει 3MB cache έναντι 6 του άλλου αλλά και μικρότερο FSB 1066 έναντι 1333 του άλλου. Υπάρχουν διαφορές ή όχι; Κανένα συγκριτικό υπάρχει; Πώς τα πάει στο ανέβασμα ο 7400; Θέλω να ανέβω όσο γίνεται αλλά με αέρα και χωρίς προβλήματα. Μέχρι πόσο πάνε αυτοί; Επίσης, τί chipset έχουμε για αυτή την πλατφόρμα; Για 775 μιλάω. Ποιά είναι η πιο αξιόπιστη και αξιόλογη φτηνή μητρική που θα μου επιτρέψει να ανεβάσω τον επεξεργαστή; Και τελικά ρε παιδιά θα δω διαφορές στα παιχνίδια σε σχέση με τον 3700+ @ 2800 που είμαι τώρα;
sam_@ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 φιλε αποτι ειδα στην υπογραφη σου εχεις μια πολυ καλη καρτα γραφικων που δεν 8α χρειαστει να την αλλαξεις,οπως και το τροφοδοτικο σου. τωρα για τον Ε7400 μια χαρα ξερω οτι κλοκαρει επιδη τον εχει ο ξαδερφος μου και τον εχει φτασει 3,5ghz (καπου εκει νομιζω). ενα πολυ καλο συστημα που 8α μπορεις να παιζεις ολα τα παιχνιδια χωρις προβλημα ειναι :cpu E8400 που κλοκαρει γαματα...μια mobo με chipset P45 οπως η DFI BLOODIRON P45-T2RS που ειναι ιδανικη για oc και να βαλεις ραμ 2χ2gb στα 800mhz ή και στα 1066mhz για καλυτερο o/c: (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553907 Χ2 ομως.) πες μας μεχρι ποσα δινεις για να ξερουμε αν χρειαστει να πας σε quad core. edit:8α δεις οντως μεγαλες διαφορες σε σχεση με τον 3700 που εχεις τωρα.
grimpr Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Για να παραμείνεις σε AMD πλατφορμα. ο 720ΒΕ είναι κατά πολύ ανώτερος του 8400 της Intel, εχει ξεκλείδωτο multiplier, 3 πυρήνες, κλοκαρει άνετα και άφοβα και εάν είσαι και λίγο τυχερός γίνεται και quadcore....8GB RAM για να σηκώνεις τα πάντα σε multitasking δίχως να χτυπήσεις ποτέ pagefile λόγω έλλειψη μνήμης.
palawiaris Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Θα συμφωνήσω και εγώ με τον grimpr.Κοίτα πιο πολύ για ΑΜ3.Το 775 της intel είναι στα τελευταία του και το 1366 πανάκριβο και απλησίαστο.Aλλά άμα πας σε ΑΜ3 cpu καλύτερα πάρε μητρική με DDR3 μνήμες τουλάχιστον 1333 mhz.και ΑΜ3 sockel
planetman Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 1) Ο Phenom II X3 720 παίζει με 3 τσιπ μνήμης ή με 2; 2) Έχουμε άλλη επιλογή εκτός από το 790GΧ; 3) Δεν αξίζει να πάω στον Phenom II X4 810; 4) Με την μαμά ψύξη μέχρι μπορώ να πάω τον Phenom II X3 720 περίπου; 5) Λέω για ΑΜ3 σύστημα και DDR3 μνήμες. Ποιες value for money;
Spartacos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 mobo ram 1) παιζει με 2 (dual channel) 2) 790χ/fx 3) ακριβοτερος, αργοτερος, κομμενη cache, κλειδωμενο multi
planetman Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Θα ρωτήσω κάτι απλό: Ο επεξεργαστής μου είναι μονοπύρηνος και δουλεύει στα 2,8GHz. Αν π.χ. πάρω τον 7750be και π.χ. τον δουλεύω επίσης στα 2,8Ghz, θα έχω πολύ μεγαλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια; Υποστηρίζουν δηλαδή διπύρηνους; Ή θα έχω ίδιες επιδόσεις; Εκεί κολλάω εγώ. Αν όντως υπάρχει διαφορά, τότε αλλάζω βουρ. Στα παιχνίδια και μόνο με ενδιαφέρει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.