sixlibixlis Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Παιδιά γειά σας!!! Πριν από 1 εβδομάδα αναβάθμησα τη μνήμη ram στο laptop μου (Toshiba satellite a200-1m5) από 1 σε 4 gb!!! Οι μνήμες που έβαλα είναι kingston 667mhz, pc 5300, CL5!!! Μπαίνοντας στο bios παρατήρησα ότι το pc μου αναγνωρίζει μόνο 3gb!!! Στα windows (Vista home premium 32bit) στις πληροφορίες συστήματος βλέπει εγκατεστημένη μνήμη 4 gb, αλλα χρησιμοποιούμενη-οφέλιμη (κάτι τέτοιο τελοσπάντων) 3gb και παρακάτω σε μια άλλη γραμμή 2gb). Άκουσα από κάτι γνωστους ότι πρέπει να έχω 64bit λειτουργικό για να μου αναγνωρίσει 4gb!!! Αν ισχύει αυτό υπάρχει κάποιο κολπάκι να δει το Pc μου τη μνήμη μου??? Αλλά και πάλι το bios δεν θα έπρεπε να βλέπει 4gb ανεξαρτήτως λειτουργικού!!! Ελπίζω να με βοηθήσετε!!! Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!
Nikosgiann Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 οτι και να κανεις,μονο με 64-μπιτο λειτουργικο μπορει να αξιοποιησει και τα 4γιγα ραμ.(μονο στο insomnia,υπαρχουν πααααρα πολλα ποστ για αυτο το θεμα).. τωρα με το θεμα του bios,κοιταξε μηπως έχεις υπερβει το οριο ραμ του κατασκευαστη...(εννοω αυτο που λεει,upgraded yp to x gb ram)
basilis5 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 ισως με καποια αναβαθμιση του βιος δει την παραπανω μνημη, αλλα και παλι, σημασια εχει οτι πανω απο 3, κατι δεν μπορεις να δουλεψεις, εκτος κι αν αλλαξεις λειτουργικο ομως, δουλευεις τοσο βαρυες εργασιες που πιστευεις πως η διαφορα απο 3,κατι σε 4 θα ειναι τοσο εμφανης; απο 1 σε 2, η απο 2 σε 3 στα βιστα, ειναι εμφανης η διαφορα,αλλα παραπανω δεν ξερω
Vatos_locos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 δες αν έχει τίποτα memory remap στο bios για να δει και τα 4Gb αν και στα win 3-3.25 θα βλέπει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.