Προς το περιεχόμενο

Πώς ξεβιδώνω "λιωμένη" βίδα σε laptop ;

Wavemaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην προσπάθειά μου να ανοίξω το καπάκι για να αλλάξω το σκληρό δίσκο του φορητού μου,σε μια από τις βιδούλες έλιωσε/φαγώθηκε η κεφαλή της,έχασε δλδ το σταυρωτό της σχήμα και τώρα είναι σαν ...κρατήρας και δεν εφαρμόζει κατσαβίδι.

Καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω;;

Δημοσ.

Δύο τρεις φορές κατάφερα και ξεβίδωσα τέτοιες βίδες με torx που έχει μυτερές άκρες. Όταν δεν βγαίνει έχω ένα μικρό ίσο κατσαβίδι που το έχω τροχίσει να γίνει κοφτερό. Σιγά σιγά οι περισσότερες βγαίνουν.

torx:

Torx_driver_secure.png

Δημοσ.

Πενσάκι τόσο μικρό αμφιβάλλω αν θα βρω...Ισως με καμιά λαβίδα.

Θα κοιτάξω και για torx.

thanks για τις απαντήσεις σας!

Δημοσ.

μια αλλη λυση (αναλογα με το μεγεθος της βιδας) ειναι να παρεις ενα ισιο κατσαβιδι με μεγεθος ισο με την βιδα (ολοκληρο το κεφαλι οχι μονο την τρυπα), να βαλεις το κατσαβιδι πανω στην βιδα και προσεχτικα να χτυπησεις με ενα σφυρακι το κατσαβιδι. ετσι θα δημιουργησεις εσοχη ωστε να μπορεσεις να την ξεβιδωσεις με το ισιο κατσαβιδι

Δημοσ.

Αν το κάνεις όμως αυτό θα δεχτεί ισχυρό τράνταγμα το Laptop.

Γενικότερα βίδες που έχουν χαλάσει, ο πιο εύκολος τρόπος να τις βγάλουμε είναι το τρυπάνι. Χρησιμοποιώντας το σπας το κεφάλι τις βίδας, οπότε αυτή βγαίνει αμέσως. Θέλει παρόλα αυτά πολύ προσοχή για να μη κάνεις ζημιά στο Laptop.

Δημοσ.

Εβαλες μικροτερο κατσαβιδι και την εφαγες την βιδα, ετσι wavemaster?Εγω με ενα πενσακι εβγαλα μια τετοια βιδα που ειχα ''φαει'' πιο παλια...προσπαθεις να το εφαρμοσεις γυρω απο τη βιδα σφιχτα και σιγα σιγα (:X:rolleyes:) γυρισε την...καποια στιγμη θα τα καταφερεις!

Δημοσ.

Φτιάξε με dremel και τον λεπτό τροχό του ίσια χαρακιά στο κέντρο της βίδας και την ξεβιδώνεις με ίσιο κατσαβίδι.

Με σφυρί/ματσόλα μην χτυπήσεις laptop σε καμία περίπτωση.

/sc

Δημοσ.
μια αλλη λυση (αναλογα με το μεγεθος της βιδας) ειναι να παρεις ενα ισιο κατσαβιδι με μεγεθος ισο με την βιδα (ολοκληρο το κεφαλι οχι μονο την τρυπα), να βαλεις το κατσαβιδι πανω στην βιδα και προσεχτικα να χτυπησεις με ενα σφυρακι το κατσαβιδι. ετσι θα δημιουργησεις εσοχη ωστε να μπορεσεις να την ξεβιδωσεις με το ισιο κατσαβιδι

ενας ακομα πιο ασφαλης τροπος απο τον παραπανω ειναι να χρησιμοποιησεις ηλεκτροποντα, ή ηλεκτροκολληση, και να κολησεις ενα κατσαβιδι επανω στην χαλασμενη βιδα και μετα ξεβιδωνει ανετα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...