Wavemaster Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Στην προσπάθειά μου να ανοίξω το καπάκι για να αλλάξω το σκληρό δίσκο του φορητού μου,σε μια από τις βιδούλες έλιωσε/φαγώθηκε η κεφαλή της,έχασε δλδ το σταυρωτό της σχήμα και τώρα είναι σαν ...κρατήρας και δεν εφαρμόζει κατσαβίδι. Καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω;;
firewalker Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δύο τρεις φορές κατάφερα και ξεβίδωσα τέτοιες βίδες με torx που έχει μυτερές άκρες. Όταν δεν βγαίνει έχω ένα μικρό ίσο κατσαβίδι που το έχω τροχίσει να γίνει κοφτερό. Σιγά σιγά οι περισσότερες βγαίνουν. torx:
Wavemaster Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Πενσάκι τόσο μικρό αμφιβάλλω αν θα βρω...Ισως με καμιά λαβίδα. Θα κοιτάξω και για torx. thanks για τις απαντήσεις σας!
Vatos_locos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 στην χειρότερη βρες ένα dremel kαι τρόχισε της το κεφάλι τελείως... τώρα πώς θα βάλεις άλλη μετά δεν έχω ιδέα
elvisjedi Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 μια αλλη λυση (αναλογα με το μεγεθος της βιδας) ειναι να παρεις ενα ισιο κατσαβιδι με μεγεθος ισο με την βιδα (ολοκληρο το κεφαλι οχι μονο την τρυπα), να βαλεις το κατσαβιδι πανω στην βιδα και προσεχτικα να χτυπησεις με ενα σφυρακι το κατσαβιδι. ετσι θα δημιουργησεις εσοχη ωστε να μπορεσεις να την ξεβιδωσεις με το ισιο κατσαβιδι
Heatspreader Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Αν το κάνεις όμως αυτό θα δεχτεί ισχυρό τράνταγμα το Laptop. Γενικότερα βίδες που έχουν χαλάσει, ο πιο εύκολος τρόπος να τις βγάλουμε είναι το τρυπάνι. Χρησιμοποιώντας το σπας το κεφάλι τις βίδας, οπότε αυτή βγαίνει αμέσως. Θέλει παρόλα αυτά πολύ προσοχή για να μη κάνεις ζημιά στο Laptop.
nukem111 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Εβαλες μικροτερο κατσαβιδι και την εφαγες την βιδα, ετσι wavemaster?Εγω με ενα πενσακι εβγαλα μια τετοια βιδα που ειχα ''φαει'' πιο παλια...προσπαθεις να το εφαρμοσεις γυρω απο τη βιδα σφιχτα και σιγα σιγα (:rolleyes:) γυρισε την...καποια στιγμη θα τα καταφερεις!
madsc Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Φτιάξε με dremel και τον λεπτό τροχό του ίσια χαρακιά στο κέντρο της βίδας και την ξεβιδώνεις με ίσιο κατσαβίδι. Με σφυρί/ματσόλα μην χτυπήσεις laptop σε καμία περίπτωση. /sc
warewolf Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 μια αλλη λυση (αναλογα με το μεγεθος της βιδας) ειναι να παρεις ενα ισιο κατσαβιδι με μεγεθος ισο με την βιδα (ολοκληρο το κεφαλι οχι μονο την τρυπα), να βαλεις το κατσαβιδι πανω στην βιδα και προσεχτικα να χτυπησεις με ενα σφυρακι το κατσαβιδι. ετσι θα δημιουργησεις εσοχη ωστε να μπορεσεις να την ξεβιδωσεις με το ισιο κατσαβιδι ενας ακομα πιο ασφαλης τροπος απο τον παραπανω ειναι να χρησιμοποιησεις ηλεκτροποντα, ή ηλεκτροκολληση, και να κολησεις ενα κατσαβιδι επανω στην χαλασμενη βιδα και μετα ξεβιδωνει ανετα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.