SpyrosR Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Καλησπέρα. Συγχωρέστε την άγνοια, αλλά είμαι των "παραδοσιακών" λαμπών, οπότε δεν έχω καμία εμπειρία από τις "μακρουλές". Έχω στο ενυδρείο μια λάμπα Τ8 η οποία μόλις τώρα άρχισε να αναβοσβήνει. Αυτό τι σημαίνει; Θέλει αντικατάσταση η λάμπα, η έχει πρόβλημα ο μηχανισμός που την ελέγχει (δε ξέρω πως λέγεται); Αναβοσβήνει ακανόνιστα, με συχνότητα περίπου 1 δευτερόλεπτο. Και μάλιστα όσο είναι αναμμένη, το φως "τρεμοπαίζει" και νομίζω πως είναι λίγο πιο κίτρινο απ' ότι συνήθως. Την έσβησα τελείως για να μη πάθουν ψυχολογικά τα ψάρια στο μεταξύ. Κι ένα περίεργο φαινόμενο... το στερεφωνικό, σε απόσταση 4-5 μέτρων κάνει "τσακ-τσακ" στα ηχεία με συγχρονισμό ως προς τη λάμπα.
andreapaog328 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 ηλεκτρομαγνητικά πεδία μυρίζομαι...ή αυξομείωση στην τάση του ρεύματος...αλλιώς τσεκάρεις αν είναι συνδεδεμένη καλά η λάμπα...
squib Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 συνήθως όταν κάνει τέτοια αν η λάμπα είναι οκ έχει χαλάσει το starter...
madsc Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Άλλαξε τη λάμπα. Κάτι που αντέχει είναι η Philips Master. Χρώμα δοκίμασε fluora ή ιώδες για ενυδρείο. Αν έχεις φυσικά φυτά μπορείς να βάλεις και Gro-Lux. /sc
SpyrosR Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Αύριο πάω για αλλαγή. Φυσικά φυτά δεν υπάρχουν, (τα έβγαλα πέρυσι όταν βαρέθηκα να "παίζω" με τη φωτοπερίοδο για να κόψω τις άλγες) οπότε η θερμοκρασία χρώματος δε μας πειράζει. Ευχαριστώ παίδες!
DIGITHEOS Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Σχεδον παντα φιλε μου οταν αναβοσβηνει η λαμπα εχει καει και επισης εχει παρει μαζι της και το starter οταν θα παρεις αυριο καινουργια παρε και ενα starter .φιλικα
SpyrosR Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Είπα να αλλάξω πρώτα τη λάμπα, κι αν και πάλι έκανε νούμερα, τότε και το starter. Αλλά όλα εντάξει, μόνο η λάμπα είχε παραδώσει πνεύμα. Πήρα κι έβαλα μια Philips Aquarelle που 'χει ένα ελαφρό ιώδες χρώμα. Αναδεικνύονται και τα χρώματα των tetra μου.
ianniag Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Καλησπέρα. Συγχωρέστε την άγνοια, αλλά είμαι των "παραδοσιακών" λαμπών, οπότε δεν έχω καμία εμπειρία από τις "μακρουλές". Έχω στο ενυδρείο μια λάμπα Τ8 η οποία μόλις τώρα άρχισε να αναβοσβήνει. Αυτό τι σημαίνει; Θέλει αντικατάσταση η λάμπα, η έχει πρόβλημα ο μηχανισμός που την ελέγχει (δε ξέρω πως λέγεται); Αναβοσβήνει ακανόνιστα, με συχνότητα περίπου 1 δευτερόλεπτο. Και μάλιστα όσο είναι αναμμένη, το φως "τρεμοπαίζει" και νομίζω πως είναι λίγο πιο κίτρινο απ' ότι συνήθως. Την έσβησα τελείως για να μη πάθουν ψυχολογικά τα ψάρια στο μεταξύ. Κι ένα περίεργο φαινόμενο... το στερεφωνικό, σε απόσταση 4-5 μέτρων κάνει "τσακ-τσακ" στα ηχεία με συγχρονισμό ως προς τη λάμπα. Καλημερααα Ενταξει το προβλημα με την λαμπα το ελυσες, Μια λαμπα UV δεν πρεπει να βαλεις??? για να αποφευγεις τα προβληματα υγειας των ψαριων που εχεις μεσα???? Σ΄εβαλα στην πριζα???
Manos83 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Είπα να αλλάξω πρώτα τη λάμπα, κι αν και πάλι έκανε νούμερα, τότε και το starter. Αλλά όλα εντάξει, μόνο η λάμπα είχε παραδώσει πνεύμα. Πήρα κι έβαλα μια Philips Aquarelle που 'χει ένα ελαφρό ιώδες χρώμα. Αναδεικνύονται και τα χρώματα των tetra μου. Πάρε αμέσως και ενα starter μαζί. Ετσι κι αλλίως είναι ελάχιστη η αξία του!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.