Evgenios1 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Αν θέλεις κάτι ελαφρύ και δωρεάν δοκίμασε το πρόγραμμα ΔΙΑΣ:http://www.starmessage.gr/crm_software.html Είστε σίγουροι ότι χρειάζεται ERP, δεν είναι too much? g_kol1 για πες περισσότερες λεπτομέρειες στο τι ακριβώς χρειάζεσαι και ποιο είναι το μέγεθος της επιχείρησης γιατί μπορεί το ΔΙΑΣ να μην σου κάνει ούτε για πρωϊνό. Έβαλες λάθος τίτλο και μπορεί να μην πάρεις όσες απαντήσεις θα ήθελες.. Τι απαισιο σαϊτ ειναι αυτο του ΔΙΑΣ. Καλα ...μονο ο PinkIT φτιαχνει ωραια σαΪτ στην ελλαδα
pigeon Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Αν ξερετε να μου συστησετε ενα ετοιμο λογισμικο ακομη καλυτερα!!! (σπασμενο ομως) Save me!!!!!!!!!! Επαγγελματίας και "σπασμένο";;;; :mad: Το βράδυ οταν κλεινεις το μαγαζί σου αφήνεις τα κλειδιά πανω στο λουκέτο; Ειτε αγοράζεις ετοιμο πρόγραμμα ειτε ξεκίνα να φτιάξεις κατι σε VB.NET ή καλυτερα C# , ειναι πιο απλο απ'οσο φαινεται στην αρχη. Αφου εχεις ελευθερο χρόνο, να τον εκμεταλλευθείς εποικοδομητικά
g_kol1 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 "Επαγγελματίας και "σπασμένο";;;; :Το βράδυ οταν κλεινεις το μαγαζί σου αφήνεις τα κλειδιά πανω στο λουκέτο;" Λεω σπασμενο γιατι αυτο που θελω ειναι να ελατωσω λιγο τηη χαρτουρα και τους υπολογισμους με το λουμπιουτερακι. Τα προγραμματα που βρικα δεν μου κανουν ακριβως και ειναι για εκδοση τιμολογιων, συνδεση lan για χρηση απο 2_+ χρηστες ταυτόχρονα και εκτος απο την τιμη "1200 ευρω ενα καλο που ειδα" αυτο που μου την σπαει ειναι πρεπει σε ολα να πλξρωνεις το 50% της αρχικης αγορας του λειτουργικου καθε χρονο για τις αναβαθμησεις + 200 ευρω για την εκμαθηση του απο προσωπικο το οποιο ειναι υποχρεωτικο. Αυτα ακουσα και τρελαθηκα. καλα που ζουμε??? Να μας καροιδευουν και να λεμε κ ευχαριστω????
Evgenios1 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 αυτο που μου την σπαει ειναι πρεπει σε ολα να πλξρωνεις το 50% της αρχικης αγορας του λειτουργικου καθε χρονο για τις αναβαθμησεις + 200 ευρω για την εκμαθηση του απο προσωπικο το οποιο ειναι υποχρεωτικο. Αυτα ακουσα και τρελαθηκα. καλα που ζουμε???Να μας καροιδευουν και να λεμε κ ευχαριστω???? Καλα αυτα ειναι μαλακΧΧς! Απλος τους λες <<Πακετο!!! Παω αλου>> Ειπαμε ρε... δεν ειναι δυνατον ενα Ελληνικο προγραμμα τυπο ERP να εχει την 5πλασια τιμη και απο τη σουιτα της Adobe. Ελλαδα !!! φερνεις κατι το καινοτομο και λες << Ας γυνω πλουσιος >> Και δευτερον (για την εκμαθηση που λες) σιγα μη σου πουνε να πας να βγαλεις ECDL για να στο πουλισουν
g_kol1 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Καλα αυτα ειναι μαλακΧΧς! Απλος τους λες <<Πακετο!!! Παω αλου>> Ειπαμε ρε... δεν ειναι δυνατον ενα Ελληνικο προγραμμα τυπο ERP να εχει την 5πλασια τιμη και απο τη σουιτα της Adobe. Ελλαδα !!! φερνεις κατι το καινοτομο και λες << Ας γυνω πλουσιος >> Και δευτερον (για την εκμαθηση που λες) σιγα μη σου πουνε να πας να βγαλεις ECDL για να στο πουλισουν Αυτα ακουσα εγω και τρελαθηκα. Υποχρεωτικη εκμαθηση του προγραμματος λεει. ΒΓαζουν ενα ορογραμμα και θελουν να το κανουν θεση δημοσιου. Standar εισοδημα καθε χρονο. Δεν λεω εχουν φαει παλουκια να το στησουν αλλα οχι υποχρεωτικη εκμαθηση και 50% καθε χρονο για "τυχων" αναβαθμησεις.
mvaggel Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Γεια σας παιδια, θελω να φτιαξω ενα προγραμμα για μαγαζι με αγορες, πωλησεις, πελατες, προμηθευτες, αποθηκη, εσοδα, εξοδα τζιρος κ.α. Σκεφτηκα να το κανω με visual basic αλλα εχει πολλες παραμετρους και σε ενα προγραμμα που ειχα κανει παλιοτερα με χρονοχρεωση για play room ειχαφαει αρκετες ημερες. Οποτε μηπως ξερει κανεις να μου προτηνει τι προγραμμα να χρησιμοποιησω??? Για να φτιάξεις ένα τέτοιο πρόγραμμα, Ό,ΤΙ και να χρησιμοποιήσεις θες πολλές πολλές μέρες, τόσες που να φτιάχνουν αρκετούς μήνες και ίσως και κανά χρόνο. Ειδικά αν πηγαίνεις "ψάχνωντας". Και φυσικά κάθε φορά που αλλάζει ο ΦΠΑ ή κάτι άλλο θα πρέπει να ξαναθυμάσαι τι είχες γράψει στον κώδικα για να το συντηρείς. Για όλα αυτά "δικαιολογούνται" οι "εξωφρενικές" τιμές των ετοίμων προγραμμάτων, τα οποία εξελίσσονται για αρκετά χρόνια, από κάτι περίεργους τύπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο να κουμαντάρουν bits (και επομένως δεν δουλεύουν για το βασικό μισθό), και έχουν λάβει υπόψη κάθε πιθανή παράμετρο λειτουργίας που μπορεί να θέλει ο τάδε χρήστης. Και ότι δεν έχουν προβλέψει το βγάζουν στις νέες εκδόσεις. ;-) Αν ξερετε να μου συστησετε ενα ετοιμο λογισμικο ακομη καλυτερα!!! (σπασμενο ομως) Save me!!!!!!!!!! Ξέρω να σου συστήσω αλλά όχι σπασμένο. Παίζουν διάφορες επιλογές (αγοράς ή ενοικίασης) του προγράμματος με διαφορετικά θετικά και αρνητικά το καθένα. Αν θέλεις στείλε μου PM να το κουβεντιάσουμε. ΓΝΩΜΗ: Μη περμένεις να κερδίσεις από μια φτηνή μηχανογράφηση. Το κέρδος έρχεται από κάτι πιο ακριβό που όμως σου μειώνει τα έξοδα σε χαρτούρα, εργατοώρες, λογιστές και λοιπούς συνεργάτες. (Ναι, για την παγκόσμια ανεργία φταίει ΚΑΙ η μηχανογράφηση)
pigeon Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 ΓΝΩΜΗ: Μη περμένεις να κερδίσεις από μια φτηνή μηχανογράφηση. Το κέρδος έρχεται από κάτι πιο ακριβό που όμως σου μειώνει τα έξοδα σε χαρτούρα, εργατοώρες, λογιστές και λοιπούς συνεργάτες. (Ναι, για την παγκόσμια ανεργία φταίει ΚΑΙ η μηχανογράφηση) +1 . Αν θελεις σε καθε φοροτεχνική αλλαγη να γυρίζεις στα μπλοκάκια και στα "προσωρινα", θα χασεις πολυτιμες εργατοωρες. Το μηχανογραφικό ειναι επένδυση, αλλιως κρατησε το συστημα "χαρτουρα" ως εχει και προσπαθησε να το οργανώσεις καλύτερα. Εξαρτάται για τι ογκο κινήσεων μιλάμε βεβαια..
Apoll Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Έχεις δοκιμάσει Microsoft Accounting Express 2008/2009 (UK edition); Εκτός του ότι είναι στα Αγγλικά, τα υπόλοιπα μπορείς να τα παραμετροποιήσεις (ΦΠΑ κλπ κλπ). Μόνο μην περιμένεις να σου κάνει ότι δουλειά θα σου έκανε και ένα εμπορικό πακέτο που θα αγόραζες στην Ελλάδα. Κάτι απλό ζητάς και τσάμπα.........
ClouD Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Αν ξερετε να μου συστησετε ενα ετοιμο λογισμικο ακομη καλυτερα!!! (σπασμενο ομως) Επειδή παίζει να μην είναι προφανές, σκέψου ας πούμε πως κάποιοι από αυτούς που θα δουν το τόπικ, μπορεί να ζούν από την ανάπτυξη τέτοιων εφαρμογών. Είναι κάπως χοντρό αυτό που έκανα quote. Επίσης, σκέψου πόσο θεωρείς ένα ελάχιστο μεροκάματο, και προσπάθησε να φανταστείς πόσες ημέρες θα θέλει η κατασκευή ενός τέτοιου προγράμματος. Αν θέλεις να αποφύγεις τη χρέωση υπάρχουν και προγραμματιστές που διαθέτουν δωρέαν τον κώδικά τους, ή διαθέτουν δωρεάν ολοκληρωμένη εφαρμογή ή με προαιρετική χρέωση. Πάντως από τη στιγμή που θα ψάξεις κάτι που διανέμεται δωρεάν, ετοιμάσου [βλέπω δώσανε κάποια λινκς, ρίξε μια ματιά] να ψάξεις και για το πως να το στήσεις και πως να το παραμετροποιήσεις ώστε να κάνεις αυτό που θέλεις. Το να το προγραμματίσεις μόνος σου, είναι καλή εμπειρία αλλά να είσαι σίγουρος ότι θέλει χρόνο και πολύ υπομονή [ή πολύ ενδιαφέρον] -ειδικά όταν δεν έχεις ιδιαίτερη επαφή. Επίσης, για τη χρέωση, Evgenios1, είναι μιά χαρά δυνατό και γίνεται και είναι θέμα διανομής. Οι ώρες και τα χρήματα που μπαίνουν για να καλυφθεί το κομμάτι της παραγωγής της Adobe, συνδέονται με ένα σχεδόν παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων, όχι με τον πεπερασμένο ελληνικό αγοραστικό χώρο, που σε μεγάλο μέρος του σε ότι αφορά λογισμικό συνδέεται με το δημόσιο. Κάποιες φορές λες "ας επιβιώσω", κάποιες φορές "καλή αρπαχτή", κάποιες φορές κάτι άλλο. Σίγουρα πάντως δεν είναι τόσο απλό όσο το παρουσιάζεις ;-) Btw, ένας freelancer, για μία τέτοια εφαρμογή, για να πάρει λίγα χρήματα [<200], πρέπει να το κάνει στο "τσάμπα", εκτός αν έχει σημαντική σχετική εμπειρία στο παρελθόν και μπορεί να ολοκληρώσει μία τέτοια εφαρμογή μέσα σε μερικές ώρες [χλωμό]. Και για να είμαι ontoppic, δεν υπάρχει καλύτερη γλώσσα προγραμματισμού, γενικά, όλες έχουν τα σημεία τους. Ειδικά, εγώ καλά-καλά δεν κατάλαβα τι θέλεις να κάνεις [μη έχοντας επαφή με τέτοιου είδους γραφειοκρατεία], αλλά μου φαίνεται ότι θα χρειαστούν αρκετά διαφορετικά εργαλεία/τεχνολογίες/γλώσσες για την υλοποιήση. Το να θεωρείς ότι η ανάπτυξη εφαρμογών γίνεται όπως δίνουν την εντύπωση ότι γίνεται κάποια προϊόντας της M$ είναι λίγο εκτός... Τέλος, για να παίρνεις καλύτερες απαντήσεις, προσπάθησε να περιγράφεις με μεγαλύτερη ακρίβεια τι θέλεις να κάνει το λογισμικό που ψάχνεις/χρειάζεσαι [ξαναδές τον τίτλο, όπως σωστά παρατήρησε κάποιος πιο πάνω].
Evgenios1 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Εχω δουλεψει αρκετες φορες με διαφορα τυπου "erp" σε διαφορες δουλειες, και εχω να πω, οτι ολλα ηταν σκαρτα απο αποψη λυτουργικοτητας, στη τελευτεα μου δουλεια ως κουριερ παραιτηθηκα λογου οτι ειχαμε ενα erp σε pdas το οποιο ηταν για δυο μηνες σε beta (ο μι τζι(και ακομα ειναι "4μηνας")) με αποτελεσμα να τρωει απιρα OVERFLOW, και οταν παρω χαμπαρει οτι εφαγα overflow αντε να βρω το τυπο στον οποιον εδωσα μια LCD 42" (γιατι ειναι σαν να μην εχω δωσει τπτ) (500 ευρωπουλα ειναι). Για τους παραπανω λογους δεν υπαρχει καμια περιπτωση να πω οτι ενα ελληνικο erp (που ζηταει ευρω ευρω ευρω απο δω και απο κει) αξιζει τοσα λεφτα. srry man αλλα για να καταφερεις overflow σε .net πρεπει να μη ξερεις τι σου γινεται.(το "σου" ειναι αοριστο)
Dark Dominion Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Γιατί να πας στο σπασμένο όταν υπάρχει το free; http://www.compiere.com/
Evgenios1 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Γιατί να πας στο σπασμένο όταν υπάρχει το free; http://www.compiere.com/ Εχει ωραιο site ειναι τζαμπα αυτο??
ClouD Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Evgenios1, καλά τα λες. Αλλά εφόσον έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου, μη "ντρέπεσαι", πες το από την αρχή ;-). Με ERP δεν έχω επαφή για να ξέρω, το σχόλιο για τις υπηρεσίες [λογισμικό] και τη χρέωση στην νεο-Ελλάδα, σχολιάσα Επίσης δε χρειαζόταν διευκρίνηση στο "σου"...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.