XPHSTOS_ Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Καλημέρα, Έχουμε την εξής κατάσταση: Υπάρχουν περίπου 2ΤΒ και κάτι παραπάνω σε αρχεία τα οποία βρίσκονται σε σκληρούς 500άρηδες... Θέλω πλέον μια λύση για αξιόπιστο backup. Οπότε στρέφομαι σε mirroring δλδ θα χρειαστώ άλλα τόσο σε αποθηκευτικό χώρο... Είναι σωστό? Απλά δε ξέρω πως να το υλοποιήσω ώστε να είναι λειτουργικό και αναβαθμίσιμο γιατί τα δεδομένα αυξάνονται διαρκώς... Θα ήθελα μερικές προτάσεις από εσάς για το πως και τι χρειαστώ για να στήσω κάτι σαν file server... Ευχαριστώ.
wizzy Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην υλοποίηση της Intel για την οποία έχω ακούσει καλά λόγια. Γενικά, προτείνω να κινηθείς σε network attached storage ή αν δεν καλύπτουν αυτές οι λύσεις, θα πρότεινα να προσανατολιστείς σε file server. Θα ψάξεις για κατάλληλο κουτί με αρκετές θύρες για hard disk drives, πιθανόν να χρειαστείς κάρτες για δημιουργία συστοιχιών RAID κτλ.
wizzy Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Επίσης, κατ’ εμέ, η λύση που εξασφαλίζει ταχύτητα και ασφάλεια ταυτόχρονα είναι το RAID 10, δες εδώ και εδώ. Βέβαια, έχει αυξημένο κόστος σε σχέση με το RAID 1 (mirroring), αλλά είναι καλύτερη λύση. Κάνεις τις συγκρίσεις σου και αποφασίζεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.