Προς το περιεχόμενο

Αξιζει αναβαθμιση RAM?

koumos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα. Εχω το συστημα της υπογραφης και σκεφτομαι μηπως τωρα που επεσαν οι τιμες να χτυπησω 2 νεα στικακια RAM. Τωρα εχω DDR2-800Mhz αυτες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554002.

Σκεφτομαι να παω σε DDR3-1333Mhz αλλα δεν ξερω αν αξιζει αυτη η αναβαθμισουλα. Τα λεφτα δεν ειναι προβλημα παντως.

εχω υποψιν μου αυτες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555322.

Θα εχει καμια αξιοσημειωτη διαφορα στο συστημα μου ή bullshit?

Δημοσ.

Κυριως games αλλα και ολες τις κλασσικες εφαρμογες ενος μεσου χρηστη σε home pc. Ταινιες, downloading κλπ κλπ.

Λες δηλαδη οτι δεν αξιζει να παω σε DDR3 λοιπον.. Μπορεις να μου εξηγησεις λιγο? απο οσα λιγα ξερω η λογικη λεει οτι DDR3-1333 θα ειναι πιο γρηγορες απο τις DDR2-800 που ηδη εχω.

PS H Η μητρικη μου σιγουρα τις υποστηριζει

Α και ξεχασα να αναφερω οτι θα παω απο 2GB που εχω τωρα σε 4GB. Θα τα βλεπουν ομως τα vista -32?

Δημοσ.
Κυριως games αλλα και ολες τις κλασσικες εφαρμογες ενος μεσου χρηστη σε home pc. Ταινιες, downloading κλπ κλπ.

Λες δηλαδη οτι δεν αξιζει να παω σε DDR3 λοιπον.. Μπορεις να μου εξηγησεις λιγο? απο οσα λιγα ξερω η λογικη λεει οτι DDR3-1333 θα ειναι πιο γρηγορες απο τις DDR2-800 που ηδη εχω.

PS H Η μητρικη μου σιγουρα τις υποστηριζει

Α και ξεχασα να αναφερω οτι θα παω απο 2GB που εχω τωρα σε 4GB. Θα τα βλεπουν ομως τα vista -32?

Ειχα 4χ1giga τις μνημες που εχεις τωρα, δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενος εκανα memtest μετα απο προβληματα στην συμπεριφορα του υπ/στη και εβγαζε πολυ κατω χρονισμους, τα αλλα δυο γιγα βγαζαν προβλημα στην ταση.καλα θα κανεις να φυγεις απο την corsair.

Δημοσ.

Αυτη την ερωτηση την εκανα στον εαυτο μου και η απαντηση ειναι ναι. Ειναι αργο. Σχετικα παντα βεβαια.

Τωρα βεβαια θα μου πει καποιος και γιατι εχεις τα vista πανω? Απλα δε θελω να βγαλω τα vista, κυριολεκτικα βαριεμαι να κανω format παλι!

Δημοσ.

κοιτα εγω πραγματικα πιστευω οτι ειναι ιδεα σου μιας και χρησιμοποιω vista σε laptop με χειροτερα χαρακτηριστικα απο σενα και οταν κανω video editing που ξεσκιζει τη μνημη δεν ειναι καθολου αργο.

Για να σου φυγει η ιδεα παρε τις 4GB DD3 να τελειωνεις

και αν μπορεις δωσε μου ενα παραδειγμα του τι εννοεις αργο

Δημοσ.

Αρα μου λες οτι αξιζει δηλαδη να την κανω την αναβαθμιση?

Δεν πιστευω οτι ειναι ιδεα μου παντως. Ακομα και οταν ανοιγω τον media player για να ακουσω μουσικη μου φαινεται οτι αργει να ανοιξει..Οταν ανοιγω το tv-tuner και 7-8 tabs στον firefox φαινεται πολυ εντονα...

εχετε να προτεινεται μηπως καποιεσ αλλες μνημες? το πολυ 120 ευρα δε νομιζω οτι πραγματικα μου χρειαζεται κατι πιο ακριβο.

Δημοσ.

τι να σου πω εγω εχω δοκιμασει χειροτερα πραγματα.

Να παιζουν 3divx, αρκετα tabs στον firefox και ανοιξα και επαιζα pro μια χαρα.

Δοκιμασε να αλλαξεις Player π.χ foobar και πες αν παλι κανει τα ιδια με τον media player

Δημοσ.

Τι να πω ισως να φταιει και ο media player ως γνωστον δεν ειναι και ο καλυτερος. Αλλα ας μην ξεφυγουμε. Η απλη αρχικη ερωτηση μου ηταν αν σε γενικες γραμμες θα δω διαφορα και αν θα ειναι πιο γρηγορο το συστημα μου (να ανοιγουν πιο γρηγορα οι εφαρμογες, αν τρεχουν καλυτερα τα παιχνιδια και πιο πολυ το flight simulator X το οποιο ειναι και αρκετα βαρυ)

Και αν υπαρχει καποια καλυτερη προταση σε RAM σε αυτη την κατηγορια χρηματων.

Δημοσ.

καποια διαφορα θα δεις αλλα μην περιμενεις θαυματα, πιο πολυ θα σε βολευε ενας πιο γρηγορος σκληρος και μια καλυτερη καρτα γραφικων

Παρε αλλα 2GB να εισαι ανετος παντως.

Δημοσ.

Τι ram usage έχεις σε τυπικό session?

Υποθέτω ότι άλλα 2 GB δεν θα πέφταν άσχημα στα Vista.

Το να πάρεις πιο γρήγορες μνήμες, αχρηστεύοντας τις τρέχουσες κρίνεται ανούσιο.

Δημοσ.
Τι ram usage έχεις σε τυπικό session?

Υποθέτω ότι άλλα 2 GB δεν θα πέφταν άσχημα στα Vista.

Το να πάρεις πιο γρήγορες μνήμες, αχρηστεύοντας τις τρέχουσες κρίνεται ανούσιο.

υπολογιζω οτι δεν θα του ανεβαινει πανω απο 60% λογικα, για να δουμε

Δημοσ.

Ναι ισχυει. Πανω απο 60% χωρις να τρεχω καποιο game to ram usage συνηθως δεν ανεβαινει. Αυτο το ελεγχω απο τη μ@λ@κι@ gadget που εχει η side bar των vista.

Το να αχρηστεψω τα 2 στικακια που εχω ηδη δε με ενοχλει οπως λες φιλε SilverCloak, αλλα με 4GB πιο γρηγορων μνημων πιστευω οτι θα ανεβει η αποδοση στα windows και με τα extra 2GB θα ανεβει η αποδοση στα games λογικα....

Διαβασα αυτο στο manual οτι τα vista 32bit και τα ΧP 32bit δεν αναγνωριζουν πανω απο 3 GB ram και προτεινει η ASUS να μην χρησιμοποιουνται 2 στικ των 2GB. Ισχυει ακομα αυτο? Μηπως εχει αλλαξει κατι με το SP1 των Vista?

Δημοσ.

φιλε καλο 8α ηταν να παρεις αλλο ενα στικακι και να εχεις 4giga πανω....8α δεις διαφορα ..τα 4giga δεν τα αναγνωριζουν τα 32bit windows...το να αλλαξεις και να βαλεις 2giga ddr3 δεν 8α δεις την διαφορα που περιμενεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...