the_eye Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Κάποια wireless repeaters linksys γράφουν στο Manual ότι λειτουργούν μόνο με access point linksys, πρόσεξε μην έχεις κάτι τέτοιο.
Kostas75 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 poulinos: Οπότε όλα σωστά τα έχω κάνει. the_eye: Αν εννοείς να έχω modem/router και repeater (-expander) την ίδια μάρκα, δηλαδή Linksys στη περίπτωσή μου, τότε όπως έγραψα και στο πρώτο post μου στο topic, έτσι ακριβώς τα έχω (και τα δύο Linksys). Το θέμα αρχικά είναι: Το expander μου, Linksys WRE54G, έχει web setup page ή τσάμπα ψάχνομαι και χάνω το χρόνο μου;;...
poulinos Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Κάποια wireless repeaters linksys γράφουν στο Manual ότι λειτουργούν μόνο με access point linksys, πρόσεξε μην έχεις κάτι τέτοιο. αλλο θεμα εχει αυτος poulinos: Οπότε όλα σωστά τα έχω κάνει. the_eye: Αν εννοείς να έχω modem/router και repeater (-expander) την ίδια μάρκα, δηλαδή Linksys στη περίπτωσή μου, τότε όπως έγραψα και στο πρώτο post μου στο topic, έτσι ακριβώς τα έχω (και τα δύο Linksys). Το θέμα αρχικά είναι: Το expander μου, Linksys WRE54G, έχει web setup page ή τσάμπα ψάχνομαι και χάνω το χρόνο μου;;... οσο θυμαμε εχει.και εγω απο το cd το ειχα κανει το setup αλλα εχει και interface σε μια Ip.το manual τι γραφει.αλλιως γυρνα το στα default και δοκιμασε παλι να μπεις και να κανεις το updateκαι μετα να το ξανασεταρεις στο δικτυο. και ενα belkin ειχε interface απλα το cd το κανει λιγο πιο ευκολο για καποιον που δεν ξερει.ετσι γινετε και με καποια ρουτερακια.
nos1 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Μια ερώτηση σχετικά με το Linksys WRE54G range expander:Έχοντας σετάρει σωστά την συσκευή να δουλεύει με το Linksys WAG354G modem/router μου (και βλέπω Internet κανονικά χωρίς κανένα ιδιαίτερο κόλλημα), έχω ένα πρόβλημα όμως: Δεν μπορώ να το κάνω firmware upgrade. Ο λόγος;;... Δεν μπορώ να βρω τρόπο να μπω στο web setup του WRE54G. Δοκιμάζω το IP του που το έχω σετάρει (μέσω του wizard) να είναι: 192.168.100.240, αλλά αφού περάσουν μερικά δευτερόλεπτα που φαίνεται να ψάχνεται δεν μπαίνει στο setup. Έχω δοκιμάσει και να βάλω στο PC μου IP: 192.168.100.200 (και το subnet mask βέβαια σε 255.255.255.0, δοκίμασα μετά και το gateway να είναι 192.168.100.240 πάλι), και να το συνδέσω με το WRE54G με καλώδιο, δοκιμάζοντας από IE πάλι το 192.168.100.240 ξανά τίποτα... Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;;; Αφού συνδεθείς πρώτα με το καλώδιο ethernet στο pc σου,μετά πατάς για μερικά δευτερόλεπτα το reset sτο Linksys. Μετά θα πρέπει να μπαίνεις στο web setup με την 192.168.1.240
Kostas75 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 OK!! Τα κατάφερα!! Έπρεπε όντως αρχικά η IP address να είναι 192.168.1.240, που έγινε με reset. Μετά άλλαξα την IP από μέσα από το web setup και μετά κατάφερα και μπήκα ακόμη και με την 192.168.100.240! Μετά σέταρα και το gateway σε 192.168.100.1, καθώς και τα security settings για το wireless βέβαια και όλα καλά! Το πρόβλημα όμως είναι ότι το web setup δεν περιέχει επιλογή για firmware upgrade. Μόνο στο Help έχει μία επιλογή "Firmware version", αλλά πατάω το κουμπί και δεν κάνει τίποτα!!! Μπορείτε να με βοηθήσετε σε αυτό; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει..
poulinos Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 ειδες που παντα ενα reset λυνει τα χερια.α.πηγαινε στο site tis linksys και δες απο εκει πως κανεις firmware update γιατι ισως να τρεχεις καποιο utility η ρωτα sto live support Που εχει.ειναι πολυ καλοι.ψαξε και στο google.
Kostas75 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Τελικά όλα ΟΚ με το setup και το firmware upgrade (η σελίδα ως δια μαγείας(!) εμφανίστηκε εντέλει και η αναβάθμιση έγινε). Όμως υπάρχουν 2 σημαντικά προβλήματα που ως ένα βαθμό με έχουν απογοητεύσει και με έχουν κάνει να έχω μετανιώσει την αγορά αυτού του expander (WRE54G): 1) Όταν προσπαθώ να πετύχω ζεύξη του WRE54G με το Laptop μου και ιδίως όταν γίνεται αλλαγή δικτύου από το wireless ή wired δίκτυο της εταιρίας που δουλεύω ή από το wireless δίκτυο του πατρικού μου στο δίκτυο του εδώ σπιτιού μου που έχω το WRE54G expander με το Linksys WAG354G modem/router στο πάνω όροφο, τις περισσότερες φορές, σχεδον πάντα, η ζεύξη αποτυγχάνει. Και η μόνη λύση τότε είναι να κάνω restart το WRE54G (βγάζοντάς το απο τη πρίζα αφού διακόπτη δεν έχει). 2) Ακόμη και όταν με το παραπάνω τρόπο η ζεύξη είναι επιτυχής πλέον, οι ταχύτητες είναι πολύ μειωμένες (αισθητά) σε σχέση με την απευθείας ζεύξη με το wireless modem/router μου (όταν είμαι κοντά του στον ίδιο όροφο βέβαια). Ενώ το signal strength είναι στο 100%, είναι σαν να καθυστερεί το WRE54G να φέρει δεδομένα ώστε να τα πάρει το Laptop μου εντέλει. Ιδίως στο browsing οι ταχύτητες που κατεβαίνουν οι σελίδες είναι ελεεινές!! Είμαι απογοητεύμενος θα έλεγα με την επιλογή μου και σε απόγνωση. Μπορείτε να με βοηθήσετε με τα δύο αυτά προβλήματα;; Θα ήθελα να αποφύγω να προχωρήσω σε αγορά άλλης λύσης. Το πήρα και για καλό, σαν Linksys (Cisco) που είναι και το επέλεξα διότι είναι ίδια μάρκα και με το modem/router μου, οπότε σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερη και η "συνεργασία" μεταξύ τους.. προφανώς έκανα λάθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.