Προς το περιεχόμενο

New laptop αλλά ποιό????

kavalinas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια έφτασε η ώρα να κάνω και εγώ την πτυχιακή μου εργασία και το laptop που έχω είναι 6 ετών οπότε σκέφτομαι να αγοράσω νέο. Η χρήση του νέου θα είναι κύριως για δουλεία και άντε κανένα pro 2009. Τα προγράμματα που σίγουρα θα δουλέψω είναι το director flash photoshop κτλ.

Είμαι λοιπόν ανάμεσα στα παρακάτω μηχανάκια και θα ήθελα την γνώμη σας

Το πρώτο είναι:

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=4_74&manufacturers_id=18&products_id=12660

Το δεύτερο είναι:

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=4_111&manufacturers_id=35&products_id=13632

και τέλος το παρακάτω:

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=4_207&manufacturers_id=76&products_id=13677

Αν κάποιος έχει κάποιο απο τα παραπάνω ας μας πει τις εντυπώσεις του.

(έχω μια μικρή κλίση περισσότερο προς το vaio λόγο SSD).

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας.

Δημοσ.

Θα ξεκινήσω γράφοντας ότι η αγορά "φορητού" 18,4'' είναι παγίδα. Πολλοί ενθουσιάζονται στην ιδέα της μεγάλης οθόνης αλλά σε αρκετές περιπτώσεις ο αρχικός ενθουσιασμός γρήγορα χάνεται...και καταλήγεις με ένα "θηρίο" που το έχεις χρυσοπληρώσει. Θα πρότινα πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο να πας να δεις από κοντά ένα 18,4'' "φορητό" εάν δεν το έχεις ήδη κάνει.

Για τη χρήση που γράφεις όλοι οι φορητοί που έχεις στα υπόψη είναι too much, αλλά αν τα χρήματα δεν είναι θέμα τότε θα αντιπρότινα κάτι όπως το HP Compaq 8730w (FU469EA).

Πολύ καλύτερο ποιοτικά από όλα τα προηγούμενα, με καλύτερες επιδόσεις συνολικά (εφάμιλη CPU, καλύτερη GPU, αλλά "γρήγορο" σκληρό που κάνει τη διαφορά) και κορυφαία ματ οθόνη.

Θα αγοράσεις ακόμα 2GB RAM με 20 ευρώ χωρίς να αφαιρέσεις την ήδη υπάρχουσα καθώς έχει ένα κενό slot, ώστε να έχεις συνολικά 4 και είσαι έτοιμος.

Τώρα αν έχεις καταλήξει ότι θέλεις 18''+ και μόνο, τότε ειλικρινά θα κοίταγα κάτι πιο οικονομικό ακόμα και είχα τα χρήματα. Τα 1500+ ευρώ είναι υπερβολικώς υπερβολικό ποσό (sic) και με το ρυθμό που θα απαξιωθεί το μηχάμημα καλύτερα να τα κρατήσεις ώστε να το αντικαταστήσεις πιο σύντομα με κάτι άλλο στο μέλλον.

Συγκεκριμένα θα πρότινα Acer :X :confused: :o (για πρώτη φορά πιστεύω προτίνω Acer συνειδητά και μάλιστα από το eshop...έλεος lol )...το Acer Aspire 8930G (844G32Bn) και αγορασε την πλήρης κάλυψης Advantage Plus Accidental Damage επέκταση εγγύησης.

Προσωπικά δεν θα αγόραζα ποτέ κανένα από τα 18'' αλλά αν είναι να δώσεις 1800 ευρώ για κάτι σαν το Sony, ή 1700 για τη γυαλιστερή πλαστικούρα του Toshiba, ε τότε καλύτερα ας είναι 1300 ευρώ για το Acer που και ίδιες επιδόσεις έχει και πλην του Sony από τα υπόλοιπα δεν είναι και πολύ χειρότερο ποιοτικά. Τώρα από αξιοπιστία...άλλου παπά ευαγγέλιο που λένε και οι πρεσβήτεροι αλλά για αυτό αγοράζεις την 3ετή επέκταση εγγύησης και είσαι ήσυχος.

Την επέκταση δεν την επέλεξα τυχαία από το κατάστημα MSystems. Είναι αξουσιοδοτημένο service Acer, οπότε για πολλά πράγματα αποφεύγεις τα ταξίδια στην γείτονα Ιταλία αν συμβεί κάτι.

Δημοσ.

Καταρχάς σε εύχαριστώ για την τόσο αναλυτική σου απάντηση. Σκέφτομαι τις 18'' γιατί δεν μετακινούμε πολύ συχνά αλλά μόνο σε περίπτωση δουλειάς και επειδή ασχολούμε συχνά και με φωτος αλλα και web sites θέλω και μέγεθος και ανάλυση μεγάλη. Τώρα σχετικά με το HP είναι πολύ δελεαστικό και μάλιστα έχει 3 χρόνια εγγύηση και win xp που είναι πολύ σημαντικό για μένα τουλάχιστον :)

Βέβαια και το sony έχει δισκο SSD και blu-ray που δεν θα με χαλούσε να τα έχω.

έχει δεί κανείς απο κοντά την οθόνη του HP ? Τί λέει απο χρώματα κτλ?

Φίλε michalis2610 έψαξα λίγο για το μοντέλο πού είπες και μάλλον θα προτιμούσα αυτό: (και ας είναι λίγο πιο ακριβό)

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=4_50&manufacturers_id=19&products_id=12060

Α και κάτι τελευταίο ξέρει κανείς τι παίζει με τις κάρτες Quadro? Αν χρειαστεί παίζουν κανένα game?

Δημοσ.
Α και κάτι τελευταίο ξέρει κανείς τι παίζει με τις κάρτες Quadro? Αν χρειαστεί παίζουν κανένα game?

cimg2380.jpg

Η Quadro FX 2700M ειναι λιγο χειροτερη, γυρω στα 7800 θα σου βγαλει.

Δημοσ.
Σκέφτομαι τις 18'' γιατί δεν μετακινούμε πολύ συχνά αλλά μόνο σε περίπτωση δουλειάς και επειδή ασχολούμε συχνά και με φωτος αλλα και web sites θέλω και μέγεθος και ανάλυση μεγάλη.

Υπάρχει και η λύση αγοράς (πράγματι φορητού) + οθόνη.

Οπότε σπίτι έχεις 22" ή και 24" αλλά ταυτόχρονα έχεις και φορητό.

Οσο για χρήματα μπορεί να είναι και λιγότερα.

Δημοσ.

φίλε epivitor αν είναι εύκολο μου λες τη μηχάνημα είναι αυτό της φωτο;

α παιδιά ξέχασα να πώ οτι έχω desktop και είναι αυτό της υπογραφής μου...

Δημοσ.

Ειναι ο 8710w που ηταν σε προσφορα ολο αυτο το διαστημα.

Τη φωτο την τραβηξα γιατι σ'ενα αλλο forum δεν πιστευαν οτι οι quadro τα καταφερνουν τοσο καλα στα παιχνιδια.

Δημοσ.
Σκέφτομαι τις 18'' γιατί δεν μετακινούμε πολύ συχνά αλλά μόνο σε περίπτωση δουλειάς και επειδή ασχολούμε συχνά και με φωτος αλλα και web sites θέλω και μέγεθος και ανάλυση μεγάλη.

Σωστά αναφέρεις την ανάλυση η οποία είναι το άλλο πρόβλημα στα 18.4'' φορητά. Ενώ η οθόνη είναι μεγάλη επειδή είναι με αναλογία πλευρών 16:9 αντί την κλασσική πέλον 16:10 καταλήγουν να έχουν λιγότερο "χώρο" αφού η ανάλυσή τους πχ του Acer είναι 1680x945 αντί 1680 x 1050 του ΗΡ. Δηλαδή παρόλο τη μεγαλύτερη οθόνη, ο ουσιαστικός χώρος είναι μικρότερος.

Τώρα σχετικά με το HP είναι πολύ δελεαστικό και μάλιστα έχει 3 χρόνια εγγύηση και win xp που είναι πολύ σημαντικό για μένα τουλάχιστον :)

Βέβαια και το sony έχει δισκο SSD και blu-ray που δεν θα με χαλούσε να τα έχω.

έχει δεί κανείς απο κοντά την οθόνη του HP ? Τί λέει απο χρώματα κτλ?

Το 8530 είναι απλούστατα το καλύτερο 15'' επαγγελματικό notebook υψηλών επιδόσεων της αγοράς και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, είναι μάλλον το μοναδικό καθώς το Lenovo Thinkpad T500 σε συγκρίσημη έκδοση είναι $$$ ακριβότερο ενώ το Dell Precision δεν έχει ανάλογης ισχύς έκδοση.

Το Sony Vaio VGN-AW21Z δεν μπορεί να συγκριθεί με φορητούς αυτής της κατηγορίας. Η διαφορά στην ποιότητα κατασκευής είναι εύκολα διακριτή.

Μην δελεάζεσαι από τον δίσκο SSD. Αν λάβω υπόψη την μακροχρόνια παράδοση της Sony να επιλέγει πάντα τους πλέον αργούς (και φθηνότερους) δίσκους της αγοράς ο συγκεκριμένος SSD είναι ότι στοκ 1ης γενιάς έχει ξεμείνει στους συνεργάτες της Sony...κάρβουνο δηλαδή. Προσωπικά θα ήμουν πάρα πολύ επιφυλλακτικός.

Φίλε michalis2610 έψαξα λίγο για το μοντέλο πού είπες και μάλλον θα προτιμούσα αυτό: (και ας είναι λίγο πιο ακριβό)

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=4_50&manufacturers_id=19&products_id=12060

Η μόνη διαφορά από την έκδοση που πρότινα είναι ο ελαφρώς ταχύτερος επεξεργαστής, αλλά η ουσιαστική διαφορά είναι η μεγαλύτερης ανάλυσης οθόνη (1920 x 1200 pixel).

Σίγουρα τα χρήματα για τον επεργαστή δεν αξίζουν. Μιλάμε για ασήμαντες διαφορές για τη χρήση που περιγράφεις που δύσκολα αντιλαμβάνεσαι.

Αντίθετα η μεγαλύτερη ανάλυση πιθανώς να αξίζει τη διαφορά. Γράφω πιθανώς επειδή υπάρχει το εξής θέμα. Υπάρχει το ενδεχόμενο η αυξυμένη ανάλυση να είναι κουραστική στα μάτια σου. Μπορεί να σου δίνει τη δυνατότητα να "χωρέσεις" περισσότερα πράγματα στην οθόνη, όμως βεβαιώσου ότι δεν θα στραβωθείς όπως περιέγραφε ένας φίλος πριν λίγες ημέρες για ένα φορητό με ανάλογη ανάλυση.

Φαντάσου ότι η 1920 x 1200 είναι η κλασσική στα 24'' μόνιτορ σταθερών υπολογιστών και ότι η 22'' Samsung 226BW που έχεις είναι με 1680 x 1050.

Φαντάσου λοιπόν πως θα ήταν οι ίδιες αναλύσεις όχι σε 24'' κ 22'' αλλά στη 17'' οθόνη του φορητού.

Για αυτό λέω ότι αν δεν είσαι απολύτως βέβαιως ότι η μεγάλη ανάλυση είναι εργονομική, να μείνεις με την έκδοση (FU469EA).

Παίζουν και παραπαίζουν. Μαλιστα "σοδομίζουν" άνετα τις mainstream gaming καρτες στις οποίες βασίζονται. Ρίξε μια ματιά όμως στο παρακάτω λινκ. Θα λύσει τις απορίες σου.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Τέλος το laptop στο οποίο αναφέρεται ο επιβήτορ είναι το HP 8710w (KE192EA). Κυκλοφούσε για 3-4 εβδομάδες σε εκπληκτική προσφορά μέχρι πριν από 2 ημέρες όπου τελικώς φαίνεται εξαντλήθηκε.

Δημοσ.

Ωραία αρα απο ότι μπορώ να καταλάβω η γνώμες πάνε στο HP Elitebook σωστά;

Αρα το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσουμε ποιό μοντέλο αξίζει να αγοράσει κανείς?

Λοιπόν βρήκα αυτά εδώ:

http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=1142&v_Item=7858

και αυτό:

http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=1142&v_Item=8040

η διαφορά είναι μικρή και έχουν απλώς λίγο πιο γρήγορο επεξεργαστή και μεγαλύτερη ανάλυση...

ποιός πιστεύετε οτι θα ειναι πιό νορμαλ?

Δημοσ.

αν δεν είσαι απολύτως βέβαιως ότι η μεγάλη ανάλυση είναι εργονομική, να μείνεις με την έκδοση (FU469EA).

Το παραπάνω δεν μπορεί να στο απαντήσει κανείς με βεβαιότητα. Άπτεται των προσωπικών αναγκών σου.

Αντε και σου λέει κάποιος ότι εμένα με βολεύει η μεγάλη ανάλυση και το αγοράζεις αλλά διαπιστώνεις ότι εσύ όχι απλώς δεν βοεύεσαι αλλά στραβώνεσαι...

Για αυτό καλύτερα να πας σε κάποιο κατάστημα όπου έχουν αντίστοιχης ανάλυσης φορητούς έστω και με 18'' οθόνη (πχ ΗΡ hdx) και να τσεκάρεις ο ίδιος αν είναι οκ για εσένα.

Αλλιώς, to be on the safe side, πάρε αυτό με την μικρότερη ανάλυση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...