Προς το περιεχόμενο

Raid 1 + Vista Ulti 64Bit = Άφαντο!

XPHSTOS_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σε ένα προηγούμενο post που είχα κάνει ρωτούσα για το raid 1.

Τελικά το έκανα με 2 WD500 R3 μέσω της μητρικής μου (MSI P35 Platinum, Intel Controller).

Βάζω τους δίσκους, κάνω raid όλα οκ.

Βάζω και τον 3ο δίσκο που ήθελα (WD Raptor 150GB) για να του περάσω το λειτουργικό.

Κανονικά στην εκκίνηση βλέπω ότι "βλέπει" το volume του raid και τους δίσκους καθώς και τον 3ο δίσκο όπου θα μπεί το λειτουργικό.

Κάνω εγκατάσταση το λειτουργικό (όταν μου έβγαλε να διαλέξω σε πιο δίσκο δε μου εμφάνισε την συστοιχία αλλά μόνο τον raptor, αλλά προχώρησα κανονικά γιατί σε αυτόν ήθελα να γίνει το install)

Αφού τελίωσε το setup (πριν μισή ωρίτσα) ανοίγω το pc και δε βλέπει το raid.

Οκ λέω θα περάσω τους drivers. Περνάω τους drivers (από το site της μητρικής τους πήρα) και αφού τους εγκαταστήσει κάνει επανεκκίνηση.

Έπειτα στην εκκίνηση μου δείχνει ότι βρέθηκε νέο υλικό και το έκανε εγκατάσταση... πρόσεξα ότι ήταν οι δίσκοι και το volume του raid.

Ωραία λέω κάνω πάλι restart αφού μου το ζήτησε αλλά συνεχίζει να μην το βλέπει το raid στα windows!!!

Κάνω εγκατάσταση και τον intel matrix storage manager όπου το βλέπει κανονικά...

Αλλά από τον υπολογιστή μου δε το βλέπει το raid!!!

Έχω κάνει κάτι λάθος!?

Παραθέτω και ένα screenshot από τον storage manager μήπως και σας βοηθήσει περισσότερο.

raidb.th.jpg

Τους δίσκους τους έβαλα μέσα αφορμάριστους ξέροντας ότι όταν δημιουργεί raid κάνει format στους δίσκους...

Είναι η πρώτη φορά που κάνω raid και δε γνωρίζω με σιγουριά να σας πω αν τα έκανα όλα οκ.

Raid έκανα σύμφωνα με το manual της μητρικής...

Ευχαριστώ!

Τελικά είμαι n00b! :P

Έκανα ένα format το volume του Raid από την διαχείρηση δίσκων των windows και όλα οκ! :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...