therock Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δεν υπαρχει καποια ετοιμη mobo που να προοριζεται για server η οποια απο μονη της να δινει πολλες θεσεις. Διοτι ναι μεν η gigabyte που μου ποταθηκε ειναι πολυ καλη για την κατηγορια της αλλα περνει 5 δισκους + αλλους 5 αν παιξεις με τους controller. Με Raid και ιστοριες δεν θελω να μπλεξω προς το παρον, αλλα θελω μια λυση στην οποια να προσθετ δισκους ανα τακτ χρονικα διαστηματα. Να ξεκινησω με 2 χ 1.5ΤΒ και μετα απο καθε δυο μηνες να προσθετω και εναν ακομα και να τον χτισω σιγα σιγα. Αλλα βλεπω πως ειναι πολυ ιστορια. Ισως για αρχη να παιξω με αυτο τις ιντελ και μελλοντικα να το ξανασκεφτ το θεμα σερβερ. Γενικα οι τιμες σε αυτην την κατηγορια τεινουν να πεφτουν η μπα? Επειδη target group ειναι οι διαφορες εταιριες και ιδιωτικες επιχειρησεις και αυτες συνηθως τα σκανε οπως και να χει αρα λογικα δεν πιεζονται οι εταιριες παραγωγης για μειωσεις, σωστα?
therock Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Τελικα πηρα αυτη τη μουφιτσα της ιντελ. Και εχω την εντυπωση πως πρεπει αναγκαστικα να χρησιμοποιεις RAID εγω ας πουμε που δεν θελω, αναγκαστικα θα το φαω στην μαπα? Μπορει να με βοηθησει καποιος για να μην φαω τα μουτρα μου? Επισης πρεπει οι δισκοι που θα βαλω να ειναι ολοι αδειοι? Επειδη οι 2 απο τους 4 δεν ειναι. Δεν πιστευω να μου κανει κανα φορματ κατα το σταδιο του initialization. Στην συσκευασια δεν περιλαμβανεται καν power cord, και εχει μονο ενα caution φυλλαιο και ενα quick setup guide. Μ'αλλα λογια να αγαπιομαστε. Παιδια νομιζω πως μπλεξαμε. ΘΑ χρειαστω την βοηθεια σας.
Vatos_locos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 μην βάλεις γεμάτους δίσκους δεν παίζουν σε Ntfs αυτά θα στα σβήσει όλα για το Raid δεν ξέρω ρίξε λίγα ss από το interface του να δούμε κάνε ένα review γιατί το ψήνω και εγώ αυτό το Nas
therock Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 μην βάλεις γεμάτους δίσκους δεν παίζουν σε Ntfs αυτά θα στα σβήσει όλα για το Raid δεν ξέρω ρίξε λίγα ss από το interface του να δούμε κάνε ένα review γιατί το ψήνω και εγώ αυτό το Nas Δεν το εχω λειτουργησει προς το παρον, ακομα φορμαρω τον δευτερο σκληρο που παρελαβα σημερα. Το Raid δεν ρυθμιζετε απο interface. Απο οτι καταλαβα διαβαζοντας στο support της intel, βαζοντας 2 σκληρους δημιουργειται RAID1 και με 4 RAID5. Το θεμα ειναι πως δεν γουσταρω RAID και μαλλον θα το φαω στην μαπα. Τους δισκους και τα RAID τα κανει initialize αυτοματα, με το power-on. NTFS δεν υποστηριζει? Δηλαδη τσαμπα καθομαι και φορμαρω τους σκληρους και εχω φαει 4 ωρες στον καθενα? Τι review και ιστοριες, ξενερωσα την ζωη μου τωρα, μακαρι να μπορω να το επιστρεψω, δεν ηξερα οτι παιζουν τετοιες π@π@ριες.
Vatos_locos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 βρες μία το manual κάπου σε pdf και δώσε το link δεν νομίζω να τα κάνει έτσι όπως τα λες
PaokToTheBone Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Διαβασα αυτο το 8εμα 2 φορες και ακομα δν εχω καταλαβει πολλα πραμματα!Συνδεση με εξωγηινους νιω8ω οτι κανετε!Και γω εχω περιπου στο μυαλο μου να κανω εναν file server αλλα δεν εχω ιδεα τι χρειαζομαι και πως...Στο σπιτι ο κα8ε υπολογιστης ειναι συνδεμενος στο δικτυο που εκανα με cat6 και ενα switch της Linksys...Το 8εμα ειναι οτι τα αρχεια μου ειναι κατακερματισμενα στα pc (4 στον αρι8μο).Και κα8ε φορα που 8ελω να δω ενα βιντεο η να παρω ενα αρχειο απο το ενα πισι στο αλλο πρεπει να τα ανοιγω για να ειναι στο δικτυο...Ακομα χειροτερα ο πατερας μου που βρισκεται στον πανω οροφο κα8ε φορα που 8ελει να παρει κατι απο τους σκληρους μας πρεπει να κατεβει κατω για να ανοιξει το αναλογο πισι...Μπορω να κανω κατι ωστε να εχω απο8ηκευμενα και δια8εσιμα τα αρχεια μου 24 ωρες το 24ωρο χωρις να ανοιγω ολα τα πισι?Σορρυ που ποσταρω εδω αλλα ειδα οτι ειναι κοντα τα 2 8εματα...
therock Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 βρες μία το manual κάπου σε pdf και δώσε το link δεν νομίζω να τα κάνει έτσι όπως τα λες Μακαρι να μην ειναι ετσι οπως τα λεω, δεν μπορεις να φανταστεις ποσο θα το θελα αυτο! Λοιπον http://download.intel.com/support/motherboards/server/ss4200-e/sb/e20701003_ss4200eswuserguide.pdf http://downloadmirror.intel.com/15216/ENG/SS4200-E_SW_Release_Notes-rev1.0.pdf Και ενα βιντεο με review http://video.intel.com/?fr_story=a13d6509f13b49ae512f3a4b11087b5a69e6e5c8&rf=sitemap Plz δωσε μου ελπιδα, πες μου οτι ολα δεν εχουν χαθει!
Vatos_locos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 λίγο που διάβασα μέχρι να βρεις τα link παίζει όντος Raid 1 με 2 HDD's και Raid 5 με 4 πράγμα που δεν είναι κακό γιατί με 4 δίσκους θα χάσεις μόνο τα Gb για το parity που δεν είναι πολλά και θα έχεις πολύ καλή ασφάλεια στα δεδομένα σου τώρα για το File system δεν ξέρω δεν βρήκα κάτι να σου πω απλά αντέγραψε κάπου τα πράγματά σου και μετά πέτα τους δίσκους πάνω άδειους και αφορμάριστους να του κάνει Raid μόνο του
therock Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 θα χάσεις μόνο τα Gb για το parity που δεν είναι πολλά και θα έχεις πολύ καλή ασφάλεια στα δεδομένα σου. Ποσο περιπου χανω απο καθε δισκο? Ισως στο συγκεκριμενο setup να μην εχει προβλημα αλλα αμα δημιουργεις διαφορετικα σεταπ με διαφορετικα RAID μπερδευεται και δεν κανει σωστο initialization και ιστοριες τρελες. Απο κει και Περα: Δηλαδη τους δισκους τους ξαναφορμαρει σε ext3 partition απαραιτητα? Σημερα μαζι με το κουτι παρελαβα και τους καινουριους seagate 1.5TB. Λογω του μεγεθους τους θελει 4 ωρες ο καθενας για μορφοποιηση. Τον εναν τον εκανα και σε καμμια ωρα τελειωνει και ο αλλος Με λιγα λογια ασκοπος χρονος αμα ειναι να ξανμορφοποιηθουν. Επισης Στους αλλους 2 δεν εχω που να μεταφερω τα δεδομενα. Ολοι μου οι δισκοι ειναι γεματοι. Γι αυτο πηρα τους 2χ1.5ΤΒ για να σπρωξω δεδομενα αριστερα και δεξια και να τακτοποιησω καπως τα πραγματα. Οι αλλοι 2 ειναι 640GB ο ενας 58GB ελευθερα και αλλως 9. Δεν ξερω αλλιως το περιμενα και αλλιως μου ηρθε. Και με κοστος 380 Ευρω δεν δικαιολογω αυτην την συμπεριφορα για κανενα λογο.Επρεπε το μονο που να εχω να κανω να ηταν να σπρωξω τους σκληρους μεσα, και να τελιωναν ολα εκει.Τελος τώρα για το File system δεν ξέρω δεν βρήκα κάτι να σου πω απλά αντέγραψε κάπου τα πράγματά σου και μετά πέτα τους δίσκους πάνω άδειους και αφορμάριστους να του κάνει Raid μόνο του Εγω το μονο που βρηκσ στο support ειναι μια παραγραφο που λεει πως ουτε στους εξωτερικους δεν δινει write προνομια αμα ειναι NTFS για λογους ασφαλειας και τους βλεπει σαν read-only, και πρεπει να τους φορμαρεις σε FAT32 για να τους ρυθμισεις read&write. http://www.intel.com/support/motherboards/server/ss4200-e/sb/CS-028598.htm Μαπα το γλυκο. EDIT:P.S. http://www.smallnetbuilder.com/content/view/30482/75/1/3/ The SS4200-E doesn’t support individual drives or JBOD and neither RAID migration nor RAID expansion is supported. In order to change protection schemes, you have to delete all data and remove all shares. Since the SS4200-E doesn’t support backup to external drives or another SS4200, this could create a problem.
Vatos_locos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 αν βάλεις 4 του 1.5ΤΒ θα πάρεις περίπου 4200 Gb σε Raid 5 ναι τα NAS γενικά δεν παίζουν σε NTFS άλλα παίζουν σε FAT και άλλα σε Unix file system δεν χρειάζεται να τους κάνεις φορματ τους δίσκους εσύ απλά τους κουμπώνεις πάνω στο Nas τώρα για τα πράγματα επειδή δεν μπορώ να σου πώ σίγουρα αν θα τους δεί τους δίσκους ή αν θα τους φορμάρει μόνο του βρές κανέναν δανικό έστο από φίλους να αδιάσεις τους δικούς σου ώστε να τα βάλεις όλα στο NAs μετά
therock Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Το εδιωξα πισω τελικα να παει στον αγυσριστο, χωρις καν να το δοκιμασα. Ποτε δεν ζητησα εξαναγκαστικο RAID. Τωρα σκεφτομαι να παρω αυτο. Δεν ξερω βεβαια αν ειναι ποιοτικο και τι παιζει. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801612 Την τροφοδοσια και τα δεδομενα απο που τα περνει ο δισκος? Απο το μπροστινο μερος του swap? Επισης το συνολικο κουτι απο που περναει τα δεδομενα?
Vatos_locos Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 αυτό είναι απλά case για δίσκους δεν κάνει για αυτό που θες
therock Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Βασικα θα φτιαξω ενα προχειρο σερβερακι για αρχη με τα κομματια που μου προτεινανε και λεω να βαλω και αυτο στην συνθεση για να εχω hot-swap για 3 απο τους δισκους, απλως ψαχνω να δω πως λειτουργει. Ξερει κανεις περισσοτερα για αυτο?
Vatos_locos Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 ποιος ο λόγος για hotswap ; εταιρία δεν είσαι από ότι κατάλαβα οπότε το uptime δεν νομίζω να πάθει κάτι αν πέσει για 5 λεπτά να αλλάξεις δίσκους
therock Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Οχι δεν ειμαιαπλως το θελω για να αλλαζω γρηγορα τους δισκους χωρις να πρεπει να ανοιγωτο μηχανημα. Δεν τιθεται θεμα uptime. Απλως γενικοτερα ενδιαφερομαι για το που κουμπωνει ο καθε δισκος μεσα στο συρταρι? Και αν παρεχει πραγματικες μεταφορες 3.0GBps για καθε δισκο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.