Προς το περιεχόμενο

Περί μεσιτικών γραφείων

Finn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όντας άνεργος το τελευταίο 4μηνο άρχισα να κοιτάω και άλλους τομείς πέραν της ειδικοτητάς μου (ηλεκτρονικός).

Μου έγινε πρόσφατα μια πρόταση για εργασία σε μεσιτικό.Πήγα και μίλησα μ έναν άνθρωπο ,μου εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει στον κλάδο και φαίνεται ενδιαφέρον.Βέβαια εγώ δε πιστεύω οτι θα τα καταφέρω στον τομέα μιας και δεν έχω το απαραίτητο θράσος του πωλητή ούτε και μεταφορικό όχημα και για μερικούς άλλους,λιγότερο σημαντικούς, λογους.Οπότε θ απορίψω την πρόταση.Απλά θα ήθελα απλά την γνώμη σας γι αυτό το θέμα.

Δημοσ.

Άποψή μου, περίμενε λίγο ακόμα να δεις πώς θα πάει το πράγμα με την "κρίση" και μετά σκέψου για δέσμευση εκεί. Δεν έχει πολύ ψωμί αυτή την περίοδο και ούτως ή άλλως οι μεσίτες που είναι ήδη στην αγορά είναι πολλοί λόγω των παλαιότερων καλών εποχων....επομένως για τους νέους θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Δημοσ.

Btw η εταιρία στην οποία απευθύνθηκα λέγεται Remax οπότε δε μπλέκω με "συνοικιακό" μεσιτικό.

Γνωρίζει κανείς κάτι για την εν λόγω εταιρία?

Δημοσ.

κοιτα η remax ειναι απο τις πιο γνωστες εταιρειες στον χωρο και δουλευει κυριως (αν οχι αποκλειστικα) με αποκλειστικοτητες (δηλαδη τα σπιτια-καταστηματα που αναλαμβανει δεν μπορει ο ιδιοκτητης να τα πουλησει μονος του ουτε να τα δωσει κ σε αλλλο μεσιτικο) πραγμα που σημαινει οτι λιγες φορες θα τρεξεις για το τιποτα. απο εκει και περα νομιζω οτι σου παρεχουν αυτοκινητο και οτι εχει σχετικα ελαστικο ωραριο (αναλογα κ πως κανονιζεις τα ραντεβου σου με τους πελατες). Νομιζω οτι δεν εχεις να χασεις κατι με το να πας 1-2 μηνες εκει και να δεις πως θα σου κατσει γιατι αν τελικα δεις πως σου παει κ σου αρεσει αυτη η δουλεια εχει αρκετα καλα λεφτα.

Δημοσ.

Αυτοκίνητο δε μου παρέχουν κι αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα γιατί το γραφείο είναι 25κμ μακριά.Επίσης το καλοκαίρι θα παίζω μουσική τα βράδια σ ένα μπαρ οπότε το πρωινό ξύπνημα θα ειναι μπελάς.

Γενικά δε θέλω να αναλαμβάνω δουλειές στις οποίες ξέρω ότι δε θα αποδόσω 100%.

Πάντως σαν εταιρία έχει καλό όνομα απ ότι κατάλαβα.

Δημοσ.

Ναι η remax είναι απο τις πλέον γνωστές εταιρείες αλλα αυτό δεν λέει κάτι σε εσένα που την κοιτάς απο την πλευρά του υπαλλήλου.. Αντίθετα μάλιστα.. Το τρέξιμο που θα έχεις θα είναι εξωφρενικό και χωρίς μεταφορικό (μηχανάκι αν μιλάμε για μέσα σε πόλη) ούτε καν να σκεφτείς να πλησιάσεις :) Τώρα για τις "ιδιότητες¨που πρέπει να έχεις.. Κανείς (κανείς όμως) δεν αγοράζει σπίτι λόγω πωλητή..ο μεσίτης απλά θα ανοίξει δυό πόρτες, θα σου πεί τα τετραγωνικά και 2-3 λεπτομέρειες και θα πάρει το 2% του. Αν τώρα ο μεσίτης είναι κοιμισμένος μουρόχαβλος ή υπερκοινωνικό top model δεν νοιάζει κανέναν μιας και οι παράγοντες αγοράς σπιτιού είναι πολύ standard για τον καθένα και δεν εξαρτόνται σε καμία περίπτωση απο το μεσίτη. Οπότε απο πλευράς απόδοσης όπως λές δεν έχεις να φοβάσαι και πολλά πράγματα αρκεί να είσαι στην ώρα σου εκεί που πρέπει.. Τίποτα παραπάνω.

Δημοσ.
Ναι η remax είναι απο τις πλέον γνωστές εταιρείες αλλα αυτό δεν λέει κάτι σε εσένα που την κοιτάς απο την πλευρά του υπαλλήλου.. Αντίθετα μάλιστα.. Το τρέξιμο που θα έχεις θα είναι εξωφρενικό και χωρίς μεταφορικό (μηχανάκι αν μιλάμε για μέσα σε πόλη) ούτε καν να σκεφτείς να πλησιάσεις :) Τώρα για τις "ιδιότητες¨που πρέπει να έχεις.. Κανείς (κανείς όμως) δεν αγοράζει σπίτι λόγω πωλητή..ο μεσίτης απλά θα ανοίξει δυό πόρτες, θα σου πεί τα τετραγωνικά και 2-3 λεπτομέρειες και θα πάρει το 2% του. Αν τώρα ο μεσίτης είναι κοιμισμένος μουρόχαβλος ή υπερκοινωνικό top model δεν νοιάζει κανέναν μιας και οι παράγοντες αγοράς σπιτιού είναι πολύ standard για τον καθένα και δεν εξαρτόνται σε καμία περίπτωση απο το μεσίτη. Οπότε απο πλευράς απόδοσης όπως λές δεν έχεις να φοβάσαι και πολλά πράγματα αρκεί να είσαι στην ώρα σου εκεί που πρέπει.. Τίποτα παραπάνω.

Χωρις να θελω να σε προσβαλλω εισαι τελειως λαθος.

Επειδη ειμαι σε αυτο το χωρο, εχω να σου πω οτι τουλαχιστον τα μισα σπιτια εχουν πουληθει λογω μεσιτη. Αυτος που περιγραφεις εσυ, ειναι ο τελευταιος υπαληλιστκος, που θα του δωσει ο μεσιτης τα κλειδια να παει να ανοιξει στον πελατη, μιας και ο ιδιος ισως εχει καποιο αλλο πελατη.

Αν ζησεις ενα μεσιτη απο κοντα (μεσιτη ομως, οχι αυτον που περιγραφεις), θα παθεις πλακα με τι και πως μπορει να σου πουλησει.

Για αυτο και το θεωρω απο τα δυσκολα επαγγελματα (για μενα), που αν και πιεζομαι να κανω γιατι ειναι αρκετα ενδιαφερον και επικερδες, ακομη δυο χρονια μετα δεν βλεπω να καταφερνω ουτε το 1% αυτων που βλεπω να κανει ο "δασκαλος" μου.

Τελος 2% και απο τον πωλητη, και απο τον πελατη, συνολο δηλαδη 4% (αν και σπανια παιρνεται ολο το ποσο) παιρνει το γραφειο, και οχι ο μεσιτης - υπαλληλος. Αυτος θα παρει στην καλυτερη ενα ποσοστο (20-40% πχ), του αρχικου 4%.

Δημοσ.
αν παρει ο υπαλληλος το 2% της τιμης του σπιτιου πειτε μου να παω κ γω

Οι περισσότεροι μεσίτες δουλεύουν μόνοι τους ή με ένα υπάλληλο που συνήθως είναι και συγγενικό τους πρόσωπο. Δυστυχώς ή ευτυχώς έχω γνωρίσει 10δες και ξέρω υπερβολικά καλά πως δουλεύουν.

Το 2% λοιπόν που αναφέρω προφανώς πάει στον μεσίτη/ιδιοκτήτη.. Δεν λέω οτι θα πάρει ο υπάλληλος στην χ μεγάλη κτηματομεσιτική εταιρεία 2/4% προς θεού...

Επειδη ειμαι σε αυτο το χωρο, εχω να σου πω οτι τουλαχιστον τα μισα σπιτια εχουν πουληθει λογω μεσιτη. Αυτος που περιγραφεις εσυ, ειναι ο τελευταιος υπαληλιστκος, που θα του δωσει ο μεσιτης τα κλειδια να παει να ανοιξει στον πελατη, μιας και ο ιδιος ισως εχει καποιο αλλο πελατη.

Αν ζησεις ενα μεσιτη απο κοντα (μεσιτη ομως, οχι αυτον που περιγραφεις), θα παθεις πλακα με τι και πως μπορει να σου πουλησει.

Για αυτο και το θεωρω απο τα δυσκολα επαγγελματα (για μενα), που αν και πιεζομαι να κανω γιατι ειναι αρκετα ενδιαφερον και επικερδες, ακομη δυο χρονια μετα δεν βλεπω να καταφερνω ουτε το 1% αυτων που βλεπω να κανει ο "δασκαλος" μου.

Τελος 2% και απο τον πωλητη, και απο τον πελατη, συνολο δηλαδη 4% (αν και σπανια παιρνεται ολο το ποσο) παιρνει το γραφειο, και οχι ο μεσιτης - υπαλληλος. Αυτος θα παρει στην καλυτερη ενα ποσοστο (20-40% πχ), του αρχικου 4%.

Δεν αμφιβάλλω μιας και η ηλιθιότητα είναι προσόν όλο και περισσότερων ανθρώπων που επηρεάζονται βλακωδώς σε μία τέτοια κίνηση...

Υποκειμενικά το βλέπω το θέμα.

Κατα τα άλλα ο φίλος όμως όντως θα ανοιγοκλείνει παντζούρια και θα πληρώνεται γι αυτό με την ελπίδα να πάρει κάνα μπόνους απο κάποια πώληση που έτυχε να υποδείξει.

Επειδή όμως όπως ξέρεις καλά οι αποκλειστικότητες είναι σπάνιο φαινόμενο σήμερα μιας και ο αρχικός πωλητής δεν έχει κανένα λόγο να βάλει το σπίτι του αποκλειστικότητα σε 1 μεγάλο μεσιτικό και να μη το βάλει σε 10 ώστε να ξεμπερδεύει τότε η πιθανότητα μπόνους μειώνεται τραγικά.

Γενικά είναι ένα περίεργο επάγγελμα που έχω σκεφτεί ουκ ολίγες φορές να προσπαθήσω (όχι ως υπάλληλος) αλλα θέλει υπερβολικά πολύ χρόνο που ιδιαίτερα στην σημερινή κατάσταση των μεσιτικών δεν αξίζει να διαθέσω..

Σόρυ για το εντελώς ασύντακτο της παραπάνω παραγράφου αλλα είναι αργά και η νύστα είναι κοντά..

Δημοσ.

Οταν καποιος εχει κριτηριο αποψη και γουστο, ειναι αδυνατον να του πουλησει ο μεσιτης οτι θελει.

Για μενα ειναι επιφοβη η κινηση του να ασχοληθει καποιος με τα μεσιτικα τωρα, καθως η αγορα των ακινητων καταρρεει και δε μπορει να συντηρησει ουτε τους υπαρχοντες κτηματομεσιτες.

Δημοσ.

Στην Remax εμένα μου είπανε κάτι 50% επί της αμοιβής και ότι όντως δουλεύουν με αποκλειστικότητες.

Συνεχίζω να έχω ενδοιασμούς πάντως μιας και δε μπορώ να τρέχω όλη μέρα και θα έχω και βραδυνή δουλειά σε μπαρ.

Δημοσ.

Αν η βραδινή δουλειά δεν είναι πάνω απο 2-3 μέρες την εβδομάδα να πάς να δοκιμάσεις.. Θα έχεις άπλετο χρόνο για ξόδεμα

Αν πάλι είναι 4-5 μέρες λόγω ωραρίου θα είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα αλλα και πάλι..

Το είχα κάνει και αυτό στη ζωή μου κάποτε και δεν ήταν κάτι τραγικό.. Χαλαρή δουλειά το πρωί και κάποια απόγευματα/βράδια σε καφέ ή bar.. Και τώρα που έχω και κανονική και part time πάλι σκέφτομαι να πάρω 2 μέρες έτσι για τη φάση..

Try it ;)

Δημοσ.

Κάθε βράδυ δουλειά και αποκλείετε να τελειώνω πριν τις 5.

Για Χαλκιδική μιλάω όσον αφορά το μεσιτικό.

Δε ξέρω κατά πόσο μπορούν να συνδυαστούν αυτά τα 2 πάντως...ειμαι και χάλια στις πωλήσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...