avraam5 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 το πλαισιο και το e-shop εχουν εκατονταδες κωδικους προιοντων για να μην πω χιλιαδες που λογικα καποιο μικροτερο μαγαζι (της γειτονιας) δεν εχει. οποτε θεωρω καπως απιθανο να τους πας εσυ τα κομματια για να σου μονταρει τον υπολογιστη και αυτος να εχει καποιο απο αυτα χαλασμενο-μεταχειρισμενο-χτυπημενο κ.λ.π και να σου το βαλει. επισης τα μεγαλα μαγαζια ειναι καπως απροσωπα και δεν υπαρχει ο φοβος των συνεπειων του να ξεγελασεις τον πελατη σε συγκριση με τον ιδιωτη που τον ξερουν προσωπικα οι πελατες του.
EliasKir Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 θελω να ρωτησω και εγω (μιας και αναφερθηκε πιο πανω ).αν αγορασουμε κομματι -κομματι pc απο πλαισιο ή το e-shop πιος μας εγγυαται πως τα κομματια αυτα δεν θα ειναι τιποτα επιστροφες απο ελλατωματικα προιοντα ? Ειναι δυνατον να σου βαλουν ελλατωματικο προιον εν γνωση τους? Αφου και σε σενα προβλημα θα βγαλει και θα εχει και εγγυηση, δεν εχει νοημα μια τετοια κινηση.
avraam5 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 εγω δεν εχω φτιαξει υπολογιστη απο κανενα απο τα δυο καταστηματα ουτε δουλευω σε καποιο απο αυτα ωστε να αφηνω καποιο υπονουμενο. το επαγγελμα μου δεν εχει καμια σχεση με υπολογιστες απλως εκανα μια ερωτηση αν ειναι σιγουροι αυτοι που παραγγελνουν καινουριο pc οτι τα κομματια ειναι αχρησιμοποιητα και δεν ειναι απο επιστροφες κ.λ.π δλδ μονο εμενα θα ενοχλουσε αν με καποιο τροπο μαθαινα πως αυτο που παρειγγειλα και πληρωσα για καινουριο εχει περασει πρωτα απο service ?
ser_x Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 αν τα win ήταν δικά του είναι καλή τιμή αν όχι τότε σου τον έπιασε κανονικά δεν τον έστηνες εσ μόνος σου με βοήθεια απο τα παιδιά εδώ !!
spid_x Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Επικοινωνησα με τον ιδιο και μου ειπε οτι η δουλεια αυτη (μπορει να χρειασθει και αλλαγη στο bios λεει να το φλασαρουν και κατι τετοια, εχει να μπει να ψαξει στο ιντερνετ κτλπ) μαζι με ενα περασμα λογισμικου απο 76-100 ευρω. Το φορματ μονο το χρεωνει 45. τα υπολοιπα για το φτιαξιμο Πολλα μου φαινονται Πηρα και σε αλλον και μου ειπαν την ιδια τιμη περιπου. Οτι να ναι. Μου φαινεται μονος μου θα το φτιαξω στο τελος...
tectonator Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 format το κάνεις και μόνος σου το BIOS γιατί να το flasharei??? δηλαδή την προηγούμενη φορά σε χρεώσε 100 για να στήσει όλο το pc και τώρα ζητά σχεδόν τα ίδια για να αλλάξει ένα σκληρό και να τα μεταφερεί σε νέο case?? Ε, κάτι τέτοια κάνουν τα μικρομάγαζα και οδεύουν προς φούντο ολοταχώς... είναι πολλά τα λεφτά Άρη... (από γνωστή ελληνική ταινία) ψάξε αλλού ή κάντο μόνο σου
spid_x Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Παιδια τοσο παει η τιμη απο οτι βλεπω.Πηρα και σε τριτο και μου ειπε 20 το case και 35 η εγκατασταση... Η 4η προσπαθεια μου ηταν 45 ευρω μονο για να τα περασει στο νεο case...
tectonator Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 20 για να στα μεταφέρει σε άλλο case είναι λογική τιμή. μην είμαστε και πλεονέκτες...(από άλλη γνωστή ελληνική ταινία ) τα 35 για τι είδους εγκατάσταση?windows, antivirus και λοιπά?
liopyr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Το γεγονός πως κάποιοι εδώ μέσα τα καταφέρνουν και μόνοι τους, δεν σημαίνει πως αυτός που το κάνει επαγγελματικά είναι "κλέφτης". Δεν σε αναγκάζει κανένας να το πας σε τεχνικό. Αν έχεις όρεξη φτιάχτο μόνος σου. Αν όχι, πλήρωσε. Απλά είναι τα πράγματα, και οι τιμές που αναφέρονται εδώ είναι από φυσιολογικές εώς χαμηλές. Δεν μπορεί ο καθένας να λύνει το Pc του ή να κάνει format, είτε επειδή δεν γνωρίζει και δεν θέλει να μπει στον κόπο να μάθει, είτε επειδή δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί, είτε επειδή φοβάται μην κάνει καμμιά μλκ και κλαίει το hardware του, είτε μπλα-μπλα-μπλα. Κι εγώ πιθανόν να μπορώ να αλλάξω ένα καζανάκι σπίτι μου, αλλά άμα φέρω υδραυλικό για υπόθεση 10 λεπτών, το 50ρικο δεν το γλυτώνω. Αυτό κάνει τον υδραυλικό απατεώνα? Ας σοβαρευτούμε λίγο.
disqualified Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Το γεγονός πως κάποιοι εδώ μέσα τα καταφέρνουν και μόνοι τους, δεν σημαίνει πως αυτός που το κάνει επαγγελματικά είναι "κλέφτης". Δεν σε αναγκάζει κανένας να το πας σε τεχνικό. Αν έχεις όρεξη φτιάχτο μόνος σου. Αν όχι, πλήρωσε. Απλά είναι τα πράγματα, και οι τιμές που αναφέρονται εδώ είναι από φυσιολογικές εώς χαμηλές. Δεν μπορεί ο καθένας να λύνει το Pc του ή να κάνει format, είτε επειδή δεν γνωρίζει και δεν θέλει να μπει στον κόπο να μάθει, είτε επειδή δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί, είτε επειδή φοβάται μην κάνει καμμιά μλκ και κλαίει το hardware του, είτε μπλα-μπλα-μπλα. Κι εγώ πιθανόν να μπορώ να αλλάξω ένα καζανάκι σπίτι μου, αλλά άμα φέρω υδραυλικό για υπόθεση 10 λεπτών, το 50ρικο δεν το γλυτώνω. Αυτό κάνει τον υδραυλικό απατεώνα? Ας σοβαρευτούμε λίγο. συμφωνω με το liopyr, αλλοι πληρωνουν τοσα για να τους αλλαξουν κλειδαρια που ειναι ξεβιδωμα δυο βιδες. Το οτι ειναι πολλα τα λεφτα παντως ειναι
EliasKir Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Το γεγονός πως κάποιοι εδώ μέσα τα καταφέρνουν και μόνοι τους, δεν σημαίνει πως αυτός που το κάνει επαγγελματικά είναι "κλέφτης". Δεν σε αναγκάζει κανένας να το πας σε τεχνικό. Αν έχεις όρεξη φτιάχτο μόνος σου. Αν όχι, πλήρωσε. Απλά είναι τα πράγματα, και οι τιμές που αναφέρονται εδώ είναι από φυσιολογικές εώς χαμηλές. Δεν μπορεί ο καθένας να λύνει το Pc του ή να κάνει format, είτε επειδή δεν γνωρίζει και δεν θέλει να μπει στον κόπο να μάθει, είτε επειδή δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί, είτε επειδή φοβάται μην κάνει καμμιά μλκ και κλαίει το hardware του, είτε μπλα-μπλα-μπλα. Κι εγώ πιθανόν να μπορώ να αλλάξω ένα καζανάκι σπίτι μου, αλλά άμα φέρω υδραυλικό για υπόθεση 10 λεπτών, το 50ρικο δεν το γλυτώνω. Αυτό κάνει τον υδραυλικό απατεώνα? Ας σοβαρευτούμε λίγο. Φιλε liopyr, τι δουλεια κανεις? Σκεψου οτι οι περισσοτεροι παιρνουν 35 ευρω την μερα και αυτος θα σου παρει 50 ευρω για ενα μισαωρο. Ειναι γνωστο οτι ειναι κλεφτες (το λεω και στον κολλητο μου που ειναι ηλεκτρολογος και κανει τα ιδια "επειδη ολοι ετσι κανουν"). Κι εγω μετα τα ΤΕΙ σκεφτομαι να παω κανα δυο χρονακια να μαθω καμια τετοια ειδικοτητα. Γενικα οι ηλεκτρολογοι, υδραυλικοι κλπ ειναι απατεωνες (υπαρχουν και λαμπρες εξαιρεσεις φυσικα) γιατι δεν εχουν καποια στανταρ χρεωση εργατωρας για να μπορεις να συγκρινεις, οι περισσοτεροι δεν κοβουν αποδειξεις, χρεωνουν αναλογα με το ποσα λεφτα χρωστανε στις πιστωτικες τους κλπ. Στο θεμα μας τωρα, που δυσκολευεσαι φιλε? Στην συνδεση των καλωδιων? Στην εγκατασταση των Windows? Στο format? Οπου μπορουμε να βοηθησουμε.
nick#18 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 παιδια μια χαρα ηταν η τιμουλα για τεχνικο.... στην δουλεια του πατερα μου του χαλασε το pc πηγαν να το φτιαξουν και χρεωνε 80 την ωρα για να προσπαθισει να το φτιαξει επιτοπου...4 ωρες αλλα ματεα (320ευρω αυτο) και μετα που το πηρε να το φτιαξει στα κεντρικα τους για ενα format αλλα 180 ευρα συνολο 500 αυτο ειναι κλεψιμο τα 100 δεν ειναι...
spid_x Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Λοιπον θα το συνεχισω εδω το θεμα να μην ανοιγω καινουργιο. Τα μερη ειναι: Μητρικη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523542 Ram 768 νομιζω Τροφοδοτικο 300W Επεξεργαστης P4 2.8 vga geforce 64MB Σκληρος (καινουργιος) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303747 ο 64αρης της wd case http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806693 Ξεχναω τιποτα? α θα παρω καινουργιο dvd-r γιατι το θελω σε μαυρο. Παιρνει sata h mobo ετσι?
liopyr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Φιλε liopyr, τι δουλεια κανεις? Σκεψου οτι οι περισσοτεροι παιρνουν 35 ευρω την μερα και αυτος θα σου παρει 50 ευρω για ενα μισαωρο. Ειναι γνωστο οτι ειναι κλεφτες (το λεω και στον κολλητο μου που ειναι ηλεκτρολογος και κανει τα ιδια "επειδη ολοι ετσι κανουν").Κι εγω μετα τα ΤΕΙ σκεφτομαι να παω κανα δυο χρονακια να μαθω καμια τετοια ειδικοτητα. Γενικα οι ηλεκτρολογοι, υδραυλικοι κλπ ειναι απατεωνες (υπαρχουν και λαμπρες εξαιρεσεις φυσικα) γιατι δεν εχουν καποια στανταρ χρεωση εργατωρας για να μπορεις να συγκρινεις, οι περισσοτεροι δεν κοβουν αποδειξεις, χρεωνουν αναλογα με το ποσα λεφτα χρωστανε στις πιστωτικες τους κλπ. Δεν έχει σημασία τι δουλειά κάνω. Αλλάζει η βαρύτητα της άποψής μου δηλαδή αν παίρνω 30 ή 150€ την ημέρα? Η χρέωση μιας εργασίας έχει πολλούς παραμέτρους. Μία από αυτές είναι η ώρα που θα ασχοληθεί κάποιος. Μία άλλη είναι η τεχνογνωσία. Αυτή πληρώνεται ο τεχνικός Y/H, ο υδραυλικός, ο κλειδαράς. Όταν πονάει το δόντι σου, τί λες? "Δεν πάω στον κλέφτη τον οδοντίατρο να μου πάρει 50€ για 20λεπτά, φέρε μια στιγμή την πένσα"? Και το ξαναλέω. Αν την έχεις ή πιστεύεις πως την έχεις την γνώση, κάντο μόνος σου. Αλλιώς πλήρωσε κάποιον που έστρωσε τον κώλο του να την μάθει. Από εκεί και πέρα, θίγεις πολλούς άσχετους προβληματισμούς και κινδυνεύουμε να ξεφύγουμε τελείως από το θέμα, όπως τα δελτία παροχής, οι πιστωτικές, οι στάνταρ χρεώσεις κλπ, που έχουν άλλη ρίζα σαν πρόβλημα, και φυσικά άλλη λύση από το να κοσμήσεις αυτούς που κάνουν την δουλειά τους "απατεώνες".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.