duende Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 μαγκες, ο αλλος δεν το κανει για τη ψυχη της μανας του και στη τελικη μπορει να χρεωσει οσο γουσταρει. δε βαζει κανεις το πιστολι στο κροταφο του αλλου για να σκασει 100 ευρω, ουτε ειναι κολλητος του για να το κανει τσαμπα. ελευθερη αγορα εχουμε ναι, ειναι ευκολο να φορμαρεις ενα σκληρο και να περασεις win, αλλα δεν τα πανε ολοι το ιδιο καλα με αυτα ουτε εχουν ολοι το χρονο να σπαταλησουν.για αυτους μπορει να αξιζει καλυτερα να σκασουν 100 ευρω παρα να ασχοληθουν στη τελικη πες οτι χρεωνει ο αλλος με το "τιμιο ποσο" των 25 ευρω την ωρα μονο να στησει το pc σε χαλαρους ρυθμους (δεν ειναι παραγωγη) θα φαει ενα διωρο σχεδον. δε θα το τραβηξει αλλο ενα διωρο (αν δε παει κατι στραβα) να περασει win, προγραμματα, ρυθμισεις κλπ? παει το 100ρικο..
spid_x Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Liopyr (χωρις να θελω να παρεξηγηθω ) κανεις μια συγκριση μεταξυ καποιου που εμαθε την τεχνη μονος του ισως σαν βοηθος και καποιου επιστημονα που εφαγε τα νατια του στα βιβλια και τα πανεπιστημια. Νομιζω πως ειναι ατυχες το παραδειγγμα σου.
duende Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 φιλε, επιστημονας η οχι, ξερει να κανει κατι που ο αλλος δε ξερει η βαριεται να ασχοληθει. και γιαυτο μπορει να χρεωσει οσο θελει...
spid_x Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 φιλε, επιστημονας η οχι, ξερει να κανει κατι που ο αλλος δε ξερει η βαριεται να ασχοληθει. και γιαυτο μπορει να χρεωσει οσο θελει... Γιαυτο ολα στην Ελλαδα εχουν παει στα υψη
liopyr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Liopyr (χωρις να θελω να παρεξηγηθω ) κανεις μια συγκριση μεταξυ καποιου που εμαθε την τεχνη μονος του ισως σαν βοηθος και καποιου επιστημονα που εφαγε τα νατια του στα βιβλια και τα πανεπιστημια. Νομιζω πως ειναι ατυχες το παραδειγγμα σου. Aνέφερα αρκετά παραδείγματα. Εσύ κράτησες αυτό του οδοντιάτρου για να βγάλεις αυτό το συμπέρασμα. Δεν συμφωνώ με το συμπέρασμά σου, αλλά δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε. Αντ'αυτού, κράτα το παράδειγμα του κλειδαρά. Τι έχεις να πεις πάνω στην επιστήμη του να ανοίγεις κλειδωμένες πόρτες και την αμοιβή της? Γιαυτο ολα στην Ελλαδα εχουν παει στα υψη Επειδή εσύ νομίζεις πως αυτό φταίει έχουν πάει οι τιμές στα ύψη. (no offense).
duende Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 βεβαια για να μη κρυβομαστε και πισω απο το δαχτυλο μας υπαρχουν και πολλοι "επαγγελματιες" στο χωρο που ειναι για κλωτσιες. φιλος μου ζητησε σε ενα συνοικιακο στο κορυδαλλο να του περασουν office, emule και και να του βαλουν μια καινουργια vga που πηρε και του ζηταγε ο "μαστορας" ουτε λιγο ουτε πολυ, 250 ευρωπουλα...ενταξει, ο τυπος ηταν απαραδεκτος..τετοιοι τυποι πιανουν μια φορα τον κ.. του πελατη και δεν τον ξαναβλεπουν
liopyr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 βεβαια για να μη κρυβομαστε και πισω απο το δαχτυλο μας υπαρχουν και πολλοι "επαγγελματιες" στο χωρο που ειναι για κλωτσιες. Όπως και σε όλα τα επαγγέλματα.
Chris_85 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δεν υπαρχει λογος να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας, η κατασταση ειναι μη ελεγχομενη και ο καθε ''εξυπνος'' ζηταει οτι θελει, η μαλλον οσα του λειπουν. Το επιχειρημα, αφου δεν ξερεις, πληρωνε μ****α, αντικατροπτιζει πληρως τη γαιδουρια του ελληνα. Οποιοσδηποτε επαγγελματιας σεβεται τον εαυτο του, οφειλει να χρεωνει τον πελατη του με βαση την εργασια που προσφερει ΟΧΙ με βαση τις γνωσεις του. Στο συγκεκριμενο παραδειγμα υπαρχει τεραστια αναντιστοιχια μεταξυ προσφερομενης τιμης/υπηρεσιας. Ειδικα για να βαλεις 1 μητρικη και 2 ραμ, να χρεωσεις τον αλλον 100 ευρω εγω το βλεπω ως εκμεταλλευση.
vasilis-kristin Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Ρε φίλε spid_x αν θες σου στέλνω ένα pdf αναλυτικότατο με φωτογραφίες και όλες της λεπτομέρειες για να το κάνεις μόνος σου , θα δεις ότι στο τέλος θα τα καταφέρεις , και θα είσαι και περήφανος, αν θέλεις στείλε μου pm
disqualified Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Οποιοσδηποτε επαγγελματιας σεβεται τον εαυτο του, οφειλει να χρεωνει τον πελατη του με βαση την εργασια που προσφερει ΟΧΙ με βαση τις γνωσεις του. Δεν το διατυπωνεις αυτο που θες να πεις καλα ή αυτο που γραφεις ειναι αυτο που θες να πεις Δλδ εξισωνεις την εργασια ενος γιατρου και ενος κλειδαρα?
Chris_85 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Μια χαρα διατυπωνω τη σκεψη μου. Φυσικα και δεν εξισωνω την εργασια ενος ιατρου και ενος κλειδαρα. Λεω οτι ο καθενας θα πληρωθει συμφωνα με την εργασια/υπηρεσια που θα παρεχει και οχι συμφωνα με τις συνολικες του γνωσεις, η οτιδηποτε αλλο. Για παραδειγμα: Θελεις να συναρμολογησεις το Η/Υ? 40 ευρω πρεπει να σου παρει ενας τεχνικος σε συνοικιακο μαγαζι, 40 κ ενας μηχανικος αεροσκαφων στη ΝΑΣΑ. Εχεις γριπη? 30 ευρω θα σου παρει ο ιατρος που μολις ανοιξε το ιατρειο του, 30 και ενας καθηγητης Πανεπιστημιου. Την ιδια υπηρεσια προσφερουν. Οι περισσοτερες γνωσεις/σπουδες σου δινουν τη δυνατοτητα να φερεις εις περας δυσκολοτερες και πιο σπανιες περιπτωσεις,παιρνοντας βεβαιως και την αναλογα υψηλοτερη αμοιβη σε σχεση με ενα ''απλο'' περιστατικο. Δεν σου δινουν δικαιωμα να ζητας για την ιδια εργασια, περισσοτερα λεφτα. Γ αυτο λεω οτι ο τεχνικος ζηταει παρα πολλα λεφτα γ αυτα που προσφερει στη συγκεκριμενη περιπτωση.
disqualified Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 κοιτα η αποψη σου εχει μια βαση αλλα υστερει σε καποια βασικα σημεια π.χ. η εργασια που προσφερει καποιος ειναι πολλες φορες συνυφασμενη με τις γνωσεις του Για παραδειγμα αν ενας καινουριος οδοντιατρος που μολις ανοιξε το ιατρειο του χρεωνει τα ιδια με ενα καθηγητη πανεπιστημιου πολυ απλα θα πεινασει, γιατι ολοι θα πανε σε αυτον που ειναι πιο πιθανο να το κανει καλυτερα αυτο που θα κανει. Και ενα σφραγισμα δεν ειναι απλα κανω ενα σφραγισμα, εσενα που δεν εχεις ιδεα σου φαινεται απλα ενα σφραγισμα αλλα δεν ειναι το ιδιο. Βεβαια το ποσο θα πρεπει να ειναι αναλογο της υπηρεσιας, δεν κανεις εγχειρηση σφραγισμα κανεις...
Praetorianos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 π.χ. η εργασια που προσφερει καποιος ειναι πολλες φορες συνυφασμενη με τις γνωσεις του Για παραδειγμα αν ενας καινουριος οδοντιατρος που μολις ανοιξε το ιατρειο του χρεωνει τα ιδια με ενα καθηγητη πανεπιστημιου πολυ απλα θα πεινασει, γιατι ολοι θα πανε σε αυτον που ειναι πιο πιθανο να το κανει καλυτερα αυτο που θα κανει Και όχι μόνο αυτό. Ένας που βγήκε μόλις από το πανεπιστήμιο μπορεί να κάνει για σφράγισμα μισή ώρα, ενώ ένας πεπειραμένος με πολλές γνώσεις γιατρός να κάνει ένα τεταρτάκι. Εκεί πως θα πάει η χρέωση?
spid_x Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Η εκμεταλευση παει συνεφο ρε παιδια. Ενα παραδειγμα.αλλαζω μητρικη κ μου ζηταει 60 η μητρικη +30 η τοποθετηση της.. Τελικα την παιρνω απο το eshop 45 ευρω κ τη βαζω μονος μου. Τελικα μαθαινω οτι ο τυπος τις αγοραζε κι αυτος απτο eshop και τις πουλαγε οσο ηθελε...μαζι με τοποθετηση...
Chris_85 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 κοιτα η αποψη σου εχει μια βαση αλλα υστερει σε καποια βασικα σημεια π.χ. η εργασια που προσφερει καποιος ειναι πολλες φορες συνυφασμενη με τις γνωσεις του Για παραδειγμα αν ενας καινουριος οδοντιατρος που μολις ανοιξε το ιατρειο του χρεωνει τα ιδια με ενα καθηγητη πανεπιστημιου πολυ απλα θα πεινασει, γιατι ολοι θα πανε σε αυτον που ειναι πιο πιθανο να το κανει καλυτερα αυτο που θα κανει. Και ενα σφραγισμα δεν ειναι απλα κανω ενα σφραγισμα, εσενα που δεν εχεις ιδεα σου φαινεται απλα ενα σφραγισμα αλλα δεν ειναι το ιδιο. Βεβαια το ποσο θα πρεπει να ειναι αναλογο της υπηρεσιας, δεν κανεις εγχειρηση σφραγισμα κανεις... Εσυ μου μιλας για καποιον που δεν ειναι σε θεση να φερει εις περας αυτο που του αναθετεις με απολυτη επιτυχια. Εγω μιλαω για ατομα που σου παρεχουν την ιδια υπηρεσια. Και σου λεω οτι εσυ πληρωνεις την συγκεκριμενη υπηρεσια, οχι οτι αλλη γνωση εχει. Η αλλιως πληρωνεις τις συγκεκριμενες γνωσεις που απαιτουνται για τη συγκεκριμενη υπηρεσια και οχι γενικα τις γνωσεις του. Οταν καποιος δεν εχει τις γνωσεις για να σου παρασχει αυτο που του ζητας, οπως στο παραδειγμα σου, ειναι σαφες οτι δεν τον πληρωνεις το ιδιο. Και συγκεκριμενα on-topic (γιατι ξεκινησαμε απο κλειδαραδες και φτασαμε σε αγγειοχειρουργους) οταν καποιος εχει να σου βιδωσει 5 βιδες, θα πληρωθει βασει του οτι σου βιδωνει 5 βιδες. Και οχι γιατι εχει παραλληλα και γνωσεις αστροφυσικου, μεντιουμ, μπαλαρινας η ξερω και γω τι. Ενας ηλεκτρολογος που θα σου αλλαξει εναν πινακα, θα πληρωθει βασει αυτου και οχι για οποιες αλλες γνωσεις διαθετει. Και ολα αυτα τα λεω, για να επιχειρηματολογησω στον τεχνικο που θα σου πει με υφακι ''100 ευρω, γιατι ειμαι τεχνικος και τοσα γουσταρω για τις γνωσεις μου''. Και απειρες να ειναι οι γνωσεις σου κυριε μου, οταν η υπηρεσια που μου παρεχεις ειναι να βιδωσεις 2 πραγματα, τοτε θα σε πληρωσω βασει της υπηρεσιας που προσφερεις. Αν μου ζητησεις παραπανω, ειναι στυγνη εκμεταλλευση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.