Προς το περιεχόμενο

Νέα ομάδα της αστυνομίας - Νέος νόμος για τα επεισόδια.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δεν πετύχουμε πρώτα τα βασικά, τα δικαιώματα για ασφάλεια και προστασία του κάθε πολίτη, να μην παραπονιόμαστε για την κατάντια της χώρας.

Nα πετύχουμε .... χμ....

Το άδικο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στους προοδευτικούς και τους συντηρητικούς .

Πάντα το αποτέλεσμα των αγώνων που δίνουν οι προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας το γεύονται και αυτοί που στην αρχή "κοντράρουν" και μετά σκυλεύουν τον αγώνα τους.

Πόσα παραδείγματα ... πόσες καπηλείες ...

Και όχι, καθόλου δεν στεναχωριέμαι που συμβαίνει αυτό αλλά πάντα η πρωτοπορεία ήταν φοιτητές -σπουδαστές με σπασμένα κεφάλια και κορμιά ματωμένα που πάντα τους χαρακτήριζαν στην αρχή αλήτες .

Χαίρομαι και χαίρομαι πολύ γιατί ένα πράγμα που οι συντηρητικοί όλης της γης δεν μπορούν να μας αντιπαραβάλλουν , ένα ... τους ήρωές μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη .

Οσες κάμερες και αν μπουν , όσα κατασταλτικά μέτρα παρθούν και όσες προβοκάτσιες σκεφτούν η ιστορία θα γράψει πάλι τους ήρωες .

• Απαντ. 471
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Nα πετύχουμε .... χμ....

Το άδικο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στους προοδευτικούς και τους συντηρητικούς .

Πάντα το αποτέλεσμα των αγώνων που δίνουν οι προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας το γεύονται και αυτοί που στην αρχή "κοντράρουν" και μετά σκυλεύουν τον αγώνα τους.

Πόσα παραδείγματα ... πόσες καπηλείες ...

Και όχι, καθόλου δεν στεναχωριέμαι που συμβαίνει αυτό αλλά πάντα η πρωτοπορεία ήταν φοιτητές -σπουδαστές με σπασμένα κεφάλια και κορμιά ματωμένα που πάντα τους χαρακτήριζαν στην αρχή αλήτες .

Χαίρομαι και χαίρομαι πολύ γιατί ένα πράγμα που οι συντηρητικοί όλης της γης δεν μπορούν να μας αντιπαραβάλλουν , ένα ... τους ήρωές μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη .

Οσες κάμερες και αν μπουν , όσα κατασταλτικά μέτρα παρθούν και όσες προβοκάτσιες σκεφτούν η ιστορία θα γράψει πάλι τους ήρωες .

Κοίταξε, συμφωνώ ότι και αυτός είναι ένας τρόπος διεκδίκησης αλλά δεν έχουμε φτάσει στο έσχατο σημείο να απαιτείται η χρήση βίας και το άνοιγμα κεφαλιών για να πετύχουμε κάτι.

Επειδή εμμέσως αναφέρεσαι (νομίζω) και στην εξέγερση του πολυτεχνείου, οι άνθρωποι δεν χρησιμοποίησαν βία. Κατάληψη της σχολής έκαναν σε μια μαύρη περίοδο και καλούσαν τον κόσμο να αφυπνιστεί. Αυτό είναι λογικό. Οι εξεγερθέντες δέχτηκαν βία χωρίς να την προκαλέσουν και αυτό είναι στοιχείο που κάνει τη διαφορά. Γιαυτό και κατάφεραν ότι κατάφεραν. Είμαι απολύτως σύμφωνος με τις διεκδικήσεις, τις διαμαρτυρίες και τις πορείες αυτό δεν το συζητώ.

Όμως εκείνη την περίοδο υπήρχε ένα σκοπός. Η κατάρευση της δικτατορίας. Τώρα όμως, δεν βλέπω ότι υπάρχει σαφής στόχος. Η τουλάχιστον επιτεύξιμος. Βλέπουμε εξεγέρσεις χωρίς όμως αυτές να έχουν σαφή προσανατολισμό. Είναι περισσότερο κομματική η υπόθεση πλέον. Ποιος θα κατασπαράξει τον άλλο για να ανέβει. Ανέκαθεν αυτό ήταν το πρόβλημα των ελλήνων.

Δημοσ.

Επειδή εμμέσως αναφέρεσαι (νομίζω) και στην εξέγερση του πολυτεχνείου, οι άνθρωποι δεν χρησιμοποίησαν βία. Κατάληψη της σχολής έκαναν σε μια μαύρη περίοδο και καλούσαν τον κόσμο να αφυπνιστεί. Αυτό είναι λογικό. Οι εξεγερδέντες δέχτηκαν βία χωρίς να την προκαλέσουν και αυτό είναι στοιχείο που κάνει τη διαφορά. Γιαυτό και κατάφεραν ότι κατάφεραν.

Εκείνη την περίοδο υπήρχε ένα σκοπός. Η κατάρευση της δικτατορίας. Τώρα όμως, δεν βλέπω ότι υπάρχει σαφής στόχος. Η τουλάχιστον επιτεύξιμος. Βλέπουμε εξεγέρσεις χωρίς όμως να αυτές να έχουν σαφή προσανατολισμό. Είναι περισσότερο κομματική η υπόθεση πλέον. Ποιος θα κατασπαράξει τον άλλο για να ανέβει.

Αναφέρομαι παντού όπου η μειοψηφία( στο μυαλό των κρατούντων) έφερε την αλλαγή - ανατροπή στη γή . Οι μειοψηφίες ποτέ δεν ήταν "τάγματα ξυπόλητα" όταν έβγαιναν μπροστά να συγκρουστούν με το κράτος .

Και σε άλλο μου post το έχω γράψει , την τακτική του αγώνα την καθορίζουν πολλές παράμετροι .

Κράτα μόνο αυτό, από την στιγμή που φοιτητές - σπουδαστές επέλεξαν αυτό τον δρόμο αυτός είναι και ο ορθός .

Οσο για την τελευταία σου παράγραφο σου πληκτρολογώ το εξής :

Είναι περισσότερο θέμα ΖΩΗΣ πλέον .

Δημοσ.

Εν κατακλείδι, είναι δικαιώμα μου να διαμαρτύρομαι για τα 700 ευρώ το μήνα χωρίς να με καταγράφει καμία κάμερα. Είναι δικαίωμα μου να περματώ στον οποιοδήποτε δρόμο χωρίς να μπορεί να διαπιστωθεί η ύπαρξη μου εκεί, είναι δικαίωμα μου να συνευρίσκομαι με τον οποιοδήποτε οπουδήποτε θέλω χωρίς να μπορεί κανείς να το ξέρει ή να το μάθει, είναι δικαίωμα μου να είμαι αγενής και αηδιαστικός ξύνοντας τη μύτη μου δίπλα σε ένα φανάρι, είναι δικαιώμα μου να πάω σε ένα σινεμά, σε μια συζήτηση, σε ένα πάρτυ χωρίς ο κάθε μπάτσος, ο κάθες εισαγγελέας, ο κάθε υπευθυνοανευθυνος να μπορεί να ξέρει τι έκανα.

Μα αυτα τα δικαιωματα ουτως η αλλως δεν υπηρξαν ποτε. Γιατι νομιζετε οτι η "καταγραφη" θα αρχισει απο σημερα, και ξεχνατε οτι απο τη μερα που δημιουργηθηκε η "αστυνομια" (με την ευρυτερη εννοια του ορου, απο τα αρχαια χρονια, ο στρατος κλπ), απο τοτε λοιπον επαψε και δικαιωμα του να μη σε καταγραφει καποιος. Απο τοτε ειναι καποιοι ειναι σε αυτη την "υπηρεσια" πουμας καταγραφει. Τι διαφορα εχει αν το ματι ειναι μιας καμερας, η αν ειναι του ιδιου του αστυνομικου;

Εστω οτι θα μπουνε 2000 καμερες. Αν αντι για αυτες, εμπαιναν 2000 αστυνομικοι στις ιδιες θεσεις (σιγα σιγα κιολας, να μην το παρουμε χαμπαρι), τοτε θα μπορουσαμε να παμε πορεια για τα 700 ευρω, η σινεμα, η παρτυ κλπ, χωρις κανενας να ξερει που ειμαστε;

Δημοσ.

Βάλε μέσα και επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες που έχουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ καταγεγραμμένα για τη ζωή μας...

Κράτα μόνο αυτό, από την στιγμή που φοιτητές - σπουδαστές επέλεξαν αυτό τον δρόμο αυτός είναι και ο ορθός .

Οι φοιτητές δεν είναι πάπες ε! Θα συμφωνούσα σε πολύ μεγάλο βαθμό αν η πλειονότητα των τωρινών φοιτητών που αντιδρούν δεν ήταν κομματικοποιημένοι. Ανάλογα με την κυβέρνηση, έχουμε και άλλα πρόσωπα που αντιτίθενται στην καταπίεση. Πως το κρίνεις αυτό?

Όχι ότι δεν ήταν και παλιότερα, αλλά τουλάχιστον πολλοί ότι έκαναν το έκαναν ειλικρινά.

Όπως είπα και πιο πάνω, έχει χαθεί ο προσανατολισμός των εξεγέρσεων.

Δημοσ.
Πιες λίγα ακόμα μωρέ, Σάββατο είναι.;)

Eσύ καλύτερα μη πιεις, γιατί αν κρίνουμε από αυτά που γράφεις νηφάλιος, θα έχουμε εμφράγματα.

Δημοσ.
Δεν νομιζω οτι εχει σημασια αν αυτος που τοκανε λεγοταν Νικος ή Κωστας ή αν ηταν στην 17 νοεμβρη ή αν ηταν ενας απλος αναρχας. Σημασια εχει οτι δεν ακουσα πολλους να λενε για αυτον τον δολοφονο. ειχε καποιο ελαφρυντικο; ή μηπως εκανε καποιο καλο στην κοινωνια μας. Ή ειμαστε ευαισθητοι σε συγκεκριμενες δολοφονιες ενω αλλες μας περνανε αδιαφορες; γιατι αυτο ειναι υποκρισια. Αν σε στεναχωρει να δολοφονουνται αδικα συνανθρωποι μας δε θα ρωτησεις τι δουλεια εκανε ο νεκρος για να δεις αν αξιζει να βγεις στο δρομο να φωναξεις ή οχι.

Λεω κατι παραλογο;

Το ότι έμμεσα και ίσως υποσυνείδητα εξισώνεις τη δράση μιας τρομοκρατικής οργάνωσης με τη δυνητική βλάβη που μπορεί να προκαλέσει κάποιος φέρων μια ταμπέλα που γουστάρει, είναι παράλογο.

Κατά τα άλλα, αν δεν καταλαβαίνεις γιατί είναι πιο απαράδεκτο να δολοφονεί κάποιον ο Χ ένστολος από το να δολοφονεί κάποιον ο Υ Πάσσαρης, τι να προσθέσω εγώ; Συγχαρητήρια;

Δημοσ.

Οι φοιτητές δεν είναι πάπες ε! Θα συμφωνούσα σε πολύ μεγάλο βαθμό αν η πλειονότητα των τωρινών φοιτητών που αντιδρούν δεν ήταν κομματικοποιημένοι. Ανάλογα με την κυβέρνηση, έχουμε και άλλα πρόσωπα που αντιτίθενται στην καταπίεση. Πως το κρίνεις αυτό?

1)Ευτυχώς .

2)Αλλο το κομματικοποιημένοι και άλλο μαντρωμένοι .

3)Θετικά .Είναι και αυτό μια πρόοδος.

Δημοσ.

Θέλω να συμπληρώσω και το παράδειγμα χρήσης του cctv στο Λονδίνο απέδειξε πως ουσιαστικά δε βοήθησε στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Μεταφέρω από εδώ.

Detective Chief Inspector Mike Neville, head of Scotland Yard's Visual Images, Identifications and Detections Office (Viido) said cameras do not act as a deterrent as many criminals assume they are not working.

And he acknowledged that some police officers do not want to look through CCTV images "because it's hard work".

Det Ch Insp Neville said only 3 per cent of London's street robberies had been solved using CCTV images.

"Billions of pounds has been spent on kit, but no thought has gone into how the police are going to use the images and how they will be used in court. It's been an utter fiasco," he told the Security Document World Conference in London. [...]

Επομένως, εκτός από την απεμπόλιση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, πρέπει να εξετασθεί από τους υπερμάχους της παρακολούθησης και η αποτελεσματικότητα του μέτρου που προτείνουν.

Όσο για αυτό που αναφέρει ο πουρνάρας, δε νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί η καταγραφή εικόνας και ήχου και η αναπαραγωγή τους όπως και ηλεκτρονική δυνατότητα επεξεργασίας τους με την τυχαία ύπαρξη κάποιου που μπορεί να σε δει (όχι προσέξει) να κάνεις κάτι.

υ.γ. Στο προηγούμενο μήνυμα μου υπάρχουν εκφραστικά, ορθογραφικά και συντακτικά λάθη τα οποία όμως δεν έχουν επιπτώσεις στο νόημα του, επομένως δεν προτίθεμαι να τα διορθώσω αλλά ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες του.

Δημοσ.
Κατά τα άλλα, αν δεν καταλαβαίνεις γιατί είναι πιο απαράδεκτο να δολοφονεί κάποιον ο Χ ένστολος από το να δολοφονεί κάποιον ο Υ Πάσσαρης, τι να προσθέσω εγώ; Συγχαρητήρια;

Για μενα ο δολοφονος πρεπει να καθεται ισοβια μεσα. ειτε ειναι αστυνομικος, ειτε ρεμαλι,ειτε μπακαλης ειτε οτιδηποτε.

Ειτε ειναι ο Πασαρης ειτε ο αστυνομος Μπεκας, αν ειναι δολοφονος θελω να σαπισει στη φυλακη.

Εσενα αν σου σκοτωσει καποιον συγγενη(χτυπα ξυλο) ο αστυνομος Μπεκας θα σου κανει διαφορα με το να τοχε κανει ο αναρχοπανκ Κωστακης;

Εγω θελω την χειροτερη ποιινη για τους δολοφονους, χωρις να με ενδιαφερει ουτε το παρελθον τους ουτε τι επαγγελμα κανανε. ειναι τοσο παραλογο αυτο;

Δημοσ.
Εσενα αν σου σκοτωσει καποιον συγγενη(χτυπα ξυλο) ο αστυνομος Μπεκας θα σου κανει διαφορα με το να τοχε κανει ο αναρχοπανκ Κωστακης;
Υποτίθεται ο Μπέκας πρέπει να σε προστατεύει από τον αναρχοπανκ Κωστάκη.Και γενικά να. σε. προστατεύει.
Δημοσ.

Ναι ωραια οταν ομως ερθει η ωρα της ποινης που θα φαει ο δολοφονος. δεν θα θελες να ναι η πιο αυστηρη;

ή μηπως αν δεν ειναι μπατσος και ειναι μπακαλης θα θες να πεσει στα μαλακα ο δολοφονος του συγγενη σου;

Δημοσ.

Εγω θελω την χειροτερη ποιινη για τους δολοφονους, χωρις να με ενδιαφερει ουτε το παρελθον τους ουτε τι επαγγελμα κανανε. ειναι τοσο παραλογο αυτο;

Όχι είναι η άποψή σου και κανείς δεν στην αφαιρεί .

Έχεις κάνει κάτι για αυτό ;

Δημοσ.
..ή μηπως αν δεν ειναι μπατσος και ειναι μπακαλης θα θες να πεσει στα μαλακα ο δολοφονος του συγγενη σου;
Το πρόβλημα όμως δεν είναι εκεί.Και εξακολουθείς να δείχνεις να μην το καταλαβαίνεις.
Δημοσ.

Το επιχείρημα του "ο μπατσος πρέπει να σε προστατεύει" θεωρώ ότι είναι πολύ μικρό όταν αναφερόμαστε σε φόνο.

Η ιδιότητα "αστυνομικός" έχει να κάνει με το επάγγελμα του, αν αυτός σκοτώσει θα πρέπει να δικαστεί με τον ίδιο τρόπο που θα δικαστεί και ο κάθε ένας που διέπραξε φόνο.

Δεν υπάρχει διαχωρισμός εκεί, αφού ο φόνος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το επάγγελμα, την εθνικότητα και το μορφωτκό επίπεδο του δράστη.

Πέρα από το φόνο όμως...

Για λόγους ισονομίας, είναι υπερβολικό το μέτρο για την εξύβριση αστυνομικών. Όλοι είναι ίσοι. Είτε βρίσεις πολίτη χωρίς στολή είτε ένστολο πρέπει να αντιμετωπίζεσαι με τον ίδιο τρόπο.

Πέταξες πέτρα σε πολίτη? Μέσα. Πέταξες πέτρα σε αστυνομικό? Πάλι μέσα.

Μην εφαρμόζουμε την ισονομία επιλεκτικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...