liopyr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Teaser, δεν ξέρω αν το πρόσεξες καθώς το έγραφες, αλλά η επιχειρηματολογία σου για την σημερινή ανθρώπινη κοινωνία στηρίζεται στο ζωικό βασίλειο και τον προϊστορικό άνθρωπο. Ευχαριστούμε για τις διευκρινήσεις, τώρα καταλάβαμε την βάση της σκέψης σου.
Teaser Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Μπα όχι, είπα κάτι και γιαυτή, κάτι σαν παρένθεση. Καλά μη νομίζεις ότι έχουμε και μεγάλες διαφορές. Εσύ τι πιστεύεις? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:03 ---------- τώρα καταλάβαμε την βάση της σκέψης σου. Βασικά ναι, η βάση της σκέψης μου ήταν περίπου εκεί. Οτι δηλαδή ο άνθρωπος έχει στη φύση του κάποια πράγματα έμφυτα που μας απαγορεύει να λειτουργούμε με κάποιους τρόπους, αλλά χρειάζονται τα "αναγκαία κακά". Τώρα αν τα έδωσα με απλοικό τρόπο, με ζώα και ιστορίες ήταν καθαρά για θέμα ευκολότερης κατανόησης και αποφυγής εξυπνάδων από μέρους μου. Έτσι τα βλέπω τα πράγματα εγώ ε, εσύ μπορείς να έχεις αντίθετη άποψη. Βέβαια η περαιτέρω ανάλυση μας βγάζει και εκτός θέματος αλλά μπορεί να δείξουν οι μοντερέιτορς λίγη κατανόηση για να απαντήσουν και οι υπόλοιποι.
Hamurabi Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Ποιοι είναι αυτοί οι "ξένοι διπλωμάτες", και από πού και ως πού μπορούμε να δεχθούμε την άποψή τους ως αντικειμενική? Για θυμησου τον βουλευτη μας στο αεροδρομιο στις Βρυξελες που χωρις να καταλαβει πως και τι βρεθηκε στο πατωμα με χειροπεδες και με την αρβυλα στη μουρη και θα βγαλεις μονος σου συμπερασμα για το αν ειναι ανεκτικη ή οχι η ελ.ας.
pournaras Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Teaser, δεν ξέρω αν το πρόσεξες καθώς το έγραφες, αλλά η επιχειρηματολογία σου για την σημερινή ανθρώπινη κοινωνία στηρίζεται στο ζωικό βασίλειο και τον προϊστορικό άνθρωπο. Ευχαριστούμε για τις διευκρινήσεις, τώρα καταλάβαμε την βάση της σκέψης σου. Δε νομιζω να διαφερουμε και πολυ, απο αυτα. Εστω οτι ειμαστε σε μια απολυτα ισοτιμη κοινωνια, οπου ο καθενας μας εχει ενα αξιοπρεπη τροπο ζωης, ενα σπιτακι να ζησει κλπ. Γινεται λοιπον ενας μεγαλος σεισμος,και καταστρεφονται σπιτια, εργασιες, κλπ. Ποιο συναισθημα λες να κυριαρχησει; Μηπως αυτο της επιβιωσης με καθε δυνατο τροπο; Σκεψου μια μητερα που μεσα στο χαμο πρεπει να ταισει και να κοιμησει το παιδι της. Μεχρι και κλεφτης η χειροτερα δολοφονος μπορει να γινει για να βρει αυτα που πρεπει. Κι αν γινει εστω κι ενας, τοτε κατερρευσε το οικοδομημα. Καλα κι ωραια ειναι να συζηταμε για μια απολυτη κοινωνια, αλλα μηπως πρωτα πρεπει να παμε στο αλλο τοπικ με την εξελιξη των ειδων, να δουμε πρωτα αν ο ανθρωπος μπορει να αλλαξει και να ζησει μεσα σε αυτη την κοινωνια;
Teaser Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Για θυμησου τον βουλευτη μας στο αεροδρομιο στις Βρυξελες που χωρις να καταλαβει πως και τι βρεθηκε στο πατωμα με χειροπεδες και με την αρβυλα στη μουρη και θα βγαλεις μονος σου συμπερασμα για το αν ειναι ανεκτικη ή οχι η ελ.ας. Καλά οι βουλευτές το χρειάζονται λίγο. Δεν λέμε μη βαράτε βουλευτές, λέμε μη βαράτε ανθρώπους που δεν φταίνε. ΥΓ δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι...
Garnele Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Για θυμησου τον βουλευτη μας στο αεροδρομιο στις Βρυξελες που χωρις να καταλαβει πως και τι βρεθηκε στο πατωμα με χειροπεδες και με την αρβυλα στη μουρη και θα βγαλεις μονος σου συμπερασμα για το αν ειναι ανεκτικη ή οχι η ελ.ας. Ναι εδώ θα τον σκοτώνανε χωρίς πολλά πολλά.
Hamurabi Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Ναι ναι μαυτο το πλευρο να κοιμασαι εσυ. αντε μια βολτα στην Ιταλια (πουναι και διπλα) και κανε το χαβαλε που κανανε το δεκεμβρη τα παιδακια και ελα πεσμου τι εγινε. Εχεις ζησει/ταξιδεψει καθολου στην Ευρωπη ή απαντας με βαση τη φαντασια σου;
@@sos@@ Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Για θυμησου τον βουλευτη μας στο αεροδρομιο στις Βρυξελες που χωρις να καταλαβει πως και τι βρεθηκε στο πατωμα με χειροπεδες και με την αρβυλα στη μουρη και θα βγαλεις μονος σου συμπερασμα για το αν ειναι ανεκτικη ή οχι η ελ.ας.Για το ακριβές.Δεν ήταν βουλευτής , ήταν ο αντινομάρχης Αθηνών . Στην Ελ.ας δεν παίζει το σενάριο αν είναι ανεκτική ή όχι, παίζει να είναι αστυνομία στην υπηρεσία του λαού , όλου του λαού , .... πώς και με τί τρόπο ; Aς αναλύσουν και ας βρούν . Όχι όμως με καταστολή και τραμπουκισμούς .
Garnele Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Κατ αρχήν να ηρεμήσεις. Κατά δεύτερον, η ελληνική αστυνομία έχει στο ιστορικό της φόνο βουλευτή -ναι οκεη ήταν πριν τη χουντα, και;- οπότε πριν αναφερθείς σε περιστατικά αμφίβολων συνθηκών (αρβύλα στη μούρη;;!) καλό θα είναι να γνωρίζεις και τις δικές μας.. καθεστωτικές πομπές. Αυτά τα ολίγα.
@@sos@@ Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Ναι ναι μαυτο το πλευρο να κοιμασαι εσυ. αντε μια βολτα στην Ιταλια (πουναι και διπλα) και κανε το χαβαλε που κανανε το δεκεμβρη τα παιδακια και ελα πεσμου τι εγινε.Εχεις ζησει/ταξιδεψει καθολου στην Ευρωπη ή απαντας με βαση τη φαντασια σου; Βρήκες παράδειγμα τώρα . Κάνε μια βόλτα στην Νάπολη και στην Σικελία και μετά ξαναγράψτο σαν επιχείρημα.
Teaser Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Πάντως η ελληνική είναι σχετικά πιο ανεκτική από άλλες. Απορώ γιατί το αμφισβητείτε αυτό!!!!!!!!!! Δεν λέω ότι συμφωνώ ή διαφωνώ, απλά είναι πιο ανεκτική. Είτε το θέλουμε είτε όχι. Άλλο αν κάποιοι από αυτούς παρεκτρέπονται και κάνουν μαλακίες, γενικά έχουν πιο χαλαρή φιλοσοφία.
Hamurabi Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Κατ αρχήν να ηρεμήσεις. Κατά δεύτερον, η ελληνική αστυνομία έχει στο ιστορικό της φόνο βουλευτή -ναι οκεη ήταν πριν τη χουντα, και;- οπότε πριν αναφερθείς σε περιστατικά αμφίβολων συνθηκών (αρβύλα στη μούρη;;!) περιστατικό καλό θα είναι να γνωρίζεις και τις δικές μας.. καθεστωτικές πομπές. Αυτά τα ολίγα. Η ελληνικη αστυνομια ιδρυθηκε το 1984. Πριν απο αυτο ηταν η χωροφυλακη και η αστυνομια πολεων. Η ΕΛ.ΑΣ. δεν εχει καμια σχεση ουτε στον τροπο δρασης ουτε σε τιποτα με την τοτε αστυνομια πολεων και χωροφυλακη. Δενε χουμε ουτε καν το ιδιο πολιτευμα με τοτε. Σα να συγκρινω την αμερικη του 2010 με την αρχαια ελλαδα του 800π.χ. πως διαολο να κανω συγκριση;;; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:46 ---------- Βρήκες παράδειγμα τώρα . Κάνε μια βόλτα στην Νάπολη και στην Σικελία και μετά ξαναγράψτο σαν επιχείρημα. Εχω κανει πολλες "βολτες" στη Ναπολη.
Garnele Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Η ελληνικη αστυνομια ιδρυθηκε το 1984. Πριν απο αυτο ηταν η χωροφυλακη και η αστυνομια πολεων. Η ΕΛ.ΑΣ. δεν εχει καμια σχεση ουτε στον τροπο δρασης ουτε σε τιποτα με την τοτε αστυνομια πολεων και χωροφυλακη.Δενε χουμε ουτε καν το ιδιο πολιτευμα με τοτε. Σα να συγκρινω την αμερικη του 2010 με την αρχαια ελλαδα του 800π.χ. πως διαολο να κανω συγκριση;;; Αυτό ακριβώς. Πως διάολο κάνεις σύγκριση Βρυξέλλες με ΕΛ.ΑΣ. λοιπόν;
@@sos@@ Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Εχω κανει πολλες "βολτες" στη Ναπολη.Και .... είδες πως συμπεριφέρονται οι αστυνομικοί ; Kαι αν ιδρύθηκε το 84 τι έγινε ; Aλλάξανε οι πρακτικές της ; Δεν υπάρχει καταστολή ; χαφιέδες ; ρουφιάνοι ; παρακράτος ; τραμπουκισμοί; κατηγοριοποίηση πολιτών ;
insomniaK Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Συγνώμη, αλλά μόνο εμένα μου φαίνεται αδιανόητη η ενίσχυση της αστυνομίας και όχι της παιδείας; Σας παρακαλώ να απαντήσετε με ένα ναι ή με ένα όχι και μη χάνεστε σε wall of text. Και εφόσον απαντήσετε ναι, ας εξηγήσετε γιατί δεν επαρκεί αυτή τη στιγμή η αστυνόμευση και ποια είναι γενεσιουργός αιτία της βίας. Υπάρχουν τοποθετήσεις που είναι εξοργιστικές σχετικά με τη μη χαλιναγώγηση ενστίκτων στις σύγχρονες κοινωνίες του αναπτυγμένου κόσμου. Ντροπή και όνειδος να πισωγυρίζουμε την ιστορία στην εποχή και στις τακτικές τους Τζενκινς Χαν και να διαγράφονται με μονοκονδυλιά τα επιτεύγματα της ανθρώπινης διανόησης. Μιλάμε για ενστικτώδη επιβίωση, τον 21ο αιώνα σε ευρωπαϊκή χώρα; Μιλάμε για ενίσχυση των μέτρων τάξης, όταν πια ο απλός μπάτσος μοιάζει στρατιώτης; Μιλάμε για 24/7 παρακολούθηση πολιτών ελαφρά την καρδία; Με ποιο δικαίωμα στο κάτω κάτω της γραφής να μπορεί ο οποιοσδήποτε τυχάρπαστος μπάτσος να μπορεί να ξέρει τι κάνει ο κάθε πολίτης ανά πάσα; Απαντήστε σε αυτά τα ερωτήματα επιτέλους! Τα θέτω εδώ και μερικές ημέρες και δέχομαι απαντήσεις άρες, μάρες κουκουνάρες και για ενόχληση κατά τη διάρκεια της καθημερινής βόλτας στο αττικα για ψώνια... υπάρχουν επιμέρους ζητήματα που θα ήθελα να απαντήσω σε αρκετέ τοποθετήσεις, αλλά πάλι θα πιαστούμε από κάτι άσχετο και θα ξεφύγει η κουβέντα. Σημ. μπορεί να φαίνεται πως γράφω ευρισκόμενος σε έκσταση μίσους εναντίον συγκεκριμένων, αλλά χεσμένους τους έχω ως άτομα, απλά θεωρώ τις απόψεις επικίνδυνες και νοσηρές, η σοβαροφάνεια τους μπορεί να παγιδεύσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.