Teaser Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Και .... είδες πως συμπεριφέρονται οι αστυνομικοί ; Kαι αν ιδρύθηκε το 84 τι έγινε ; Aλλάξανε οι πρακτικές της ; Δεν υπάρχει καταστολή ; χαφιέδες ; ρουφιάνοι ; παρακράτος ; τραμπουκισμοί; κατηγοριοποίηση πολιτών ; Καλά, αν φτάσουμε στο σημείο να παίρνουμε ως παραδείγματα και μέτρο σύγκρισης τις Νάπολες και τα Παλέρμα για την κατάσταση στην Ελλάδα, ζήτω που καήκαμε.
liopyr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Καλα σας λεει ρε! Παρτε ως μετρο συγκρισης τον Lion King και τον Homo erectus.
Teaser Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Εδώ θα διαφωνήσω. Ξέχασες τον αυστραλοπίθηκο το φιλαράκι μας με το μακρύ μαλί.
Hamurabi Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Αυτό ακριβώς. Πως διάολο κάνεις σύγκριση Βρυξέλλες με ΕΛ.ΑΣ. λοιπόν; Η ελ.ας. ιδρυθηκε το 1984. Αν λοιπον εχεις να κατηγορησεις την αστυνομια της ελλαδος του 1960, τοτε αυτη η αστυνομια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η ελ.ας.. Πιθανον να λες για τηη χωροφυλακη,δεν ξερω. παντως δεν μπορεις να κατηγορεις οτι ενας θεσμος ευθυνεται για κατι που εγινε..ΠΡΟΤΟΥ ΙΔΡΥΘΕΙ! απλο ειναι. Και στην τελικη εγω σου λεω για το τι εγινε πριν 2-3 χρονια σε γειτονική μας χωρα και εσυ μου λες οτι καναμε και εμεις τα ιδια το... 1960!!!!! εγω συγκρινω γειτονικες χωρες στο παρων. Εσυ τι ακριβως συγκρινεις;
insomniaK Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ εξουσίας, υπερβολική βία, κακομεταχείριση ανύποπτων πολιτών, ακόμη και μικρών παιδιών, κακή χρήση πυροβόλων όπλων, κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. ΑΥΤΟΥΣ τους χαρακτηρισμούς χρησιμοποιεί η Διεθνής Αμνηστία για να περιγράψει τη συμπεριφορά και τις ενέργειες της Αστυνομίας κατά τις ταραχές του περασμένου Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Η έκθεση της διεθνούς οργάνωσης αποτελεί κόλαφο για τον τρόπο που αντιμετώπισε η πολιτεία τα επεισόδια και καταπέλτη για τις μεθόδους και τις πρακτικές που εφάρμοσαν οι αστυνομικές δυνάμεις. ΟΧΙ ότι δεν τα γνωρίζαμε, αφού οι καταγγελίες τότε ήταν πολλές, αλλά η καταγραφή τους από τη Διεθνή Αμνηστία ασφαλώς εκθέτει τη χώρα και την ποιότητα της δημοκρατίας μας. ΔΥΣΤΥΧΩΣ εκείνη την περίοδο η Αστυνομία, με ευθύνη της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της, έγινε μέρος του προβλήματος που δημιουργήθηκε και όχι της λύσης του. ΟΙ άστοχες ενέργειές της και η αμφιλεγόμενη στάση της πότε να αφήνει ελεύθερους τους κουκουλοφόρους να σπάνε και να καίνε και πότε να χρησιμοποιεί υπέρμετρη βία επί δικαίους και αδίκους... ... ΚΑΘΩΣ και η αδυναμία της να συλλάβει τους πραγματικούς ενόχους αποτελούν βασική αιτία που οι καταστροφές πήραν πρωτοφανείς διαστάσεις και προκλήθηκαν ζημιές εκατομμυρίων. ΚΑΙ ήταν ο κύριος λόγος που κλονίστηκε, για ακόμη μια φορά, η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το Σώμα, που, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο εδώ και πολλά χρόνια. ΠΡΟΦΑΝΩΣ όλοι καταδικάζουν εκείνα τα επεισόδια και η πολιτεία οφείλει να πάρει μέτρα για να μην επαναληφθούν, πράγμα που, τρεις μήνες μετά, δεν έχει κάνει. ΑΛΛΑ και όλοι αποδοκιμάζουν αστυνομικές πρακτικές που, αντί να αποτρέπουν, ανατροφοδοτούν τη βία και δίνουν άλλοθι σε αυτόκλητους υπερασπιστές του δικαίου των πολιτών. Έχω μία απορία, πόσο είναι το ποσοστό που λαμβάνει η αστυνομία από τις μπαρμπουτιέρες για προστασία;
Garnele Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Μάλλον δεν κατάλαβες καλέ μου χαμουραμπί: Συγκρίνεις την αστυνομία του Βελγίου, των Βρυξελλών συγκεκριμένα, ή ακόμη καλύτερα την αστυνομία του Βελγίου στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών σε ώρα που πηγαινοέρχονται βουλευτές -όπως λες- νομάρχης Πειραιά λέει το περιστατικό, μιλάς για αρβύλα στη μούρη ενώ εδώ διαβάζω για χειροπέδες μονάχα. Γενικά το επιχείρημα μπάζει από την αρχή, χωρίς μάλιστα ακόμη να καταλαβαίνω πώς ακριβώς συνδέεται με την Ελληνική αστυνομία και κυρίως με τα όσα αναλύθηκαν προηγουμένως στο θρεντ. Τόσο πολύ μας άρεσαν τα βλακώδη και άσχετα επιχειρήματα αυστραλοπίθηκων ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο των προηγούμενων σελίδων και περάσαμε σε άλλα, πιο hardcore, όπως "κοιτάξτε την αστυνόμευση στο αεροδρόμιο του πολιτικού και οικονομικού κέντρου της Ευρώπης και μετά πείτε και ευχαριστώ για τη δική σας στο κέντρο της Αθήνας"; Εδώ κάπου να διευκρινίσω ότι η δική μου σύγκρισή (μεταξύ χωροφυλακής και ΕΛ.ΑΣ. ήταν άτοπη επίσης από την αρχή (θεωρητικά, γιατί σε πρακτικό -καθεστωτικό ίσως καλύτερα- επίπεδο επίτρεψέ μου να έχω τις αμφιβολίες μου). Ο μόνος λόγος που έγινε ήταν για να σου δείξω τη μη αναλογία των όρων που συγκρίνεις. Διότι το αεροδρόμιο στις Βρυξέλλες δεν μπορεί να έχει την ίδια αστυνόμευση με την Ερμού. (άσχετα επαναλαμβάνω με το ότι ποτέ δεν ακούμπησε καμία αρβύλα το μαγουλάκι του αντινομάρχούλη, που δεν έβρισκε τις βαλιτσούλες του και τις ζήτησε ευγενικά από τα σεκιουριτάκο) Επίσης, έκπληξη: Είναι γειτονικές σε ένα ευρύ ευρωπαϊκό πλαίσιο εννοείς φαντάζομαι ε; Παρόλα αυτά κάποιος μερικά ποστ πιο πίσω αναφέρθηκε στην παιδεία και έχω την εντύπωση ότι εμμέσως πλην σαφώς αναφέρεται σε εσένα, τον τήζερ και σίγουρα και σε κάποιους ακόμα. Κάντε μια καλή και απαντήστε του, κρίμα είναι να απαντάτε στη μία σειρά που γράφω εγώ (χωρίς να την καταλαβαίνετε κιόλας) και όχι σε ένα ποστ με πλήρη σύνταξη, ανάλυση και επιχειρήματα που επαναλαμβάνει ένα γαμημένο ερώτημα. Έτσι δεν είναι;
insomniaK Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Θέλω να πιστεύω πως δεν εννοείς το ερώτημα με τις μπαρμπουτιέρες...
Sorath Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου άφησαν τα παπάκια τους οι άνδρες της «ομάδας ΔΕΛΤΑ» και... ήσυχα ήσυχα πήγαν να απολαύσουν τον καφέ τους στη Βαλαωρίτου. Οι κουκουλοφόροι μπορούν να περιμένουν... Σε κωμωδία εξελίχτηκε η εμφάνιση της νεοσύστατης αστυνομικής ομάδας ΔΕΛΤΑ στην Αθήνα, λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα της. Η ομάδα με τον βαρύγδουπο τίτλο «Δύναμη Ελέγχων και Ταχείας Αντίδρασης» πιάστηκε από την πρώτη στιγμή στον ύπνο, καθώς έπινε... βραδέως τον φραπέ της στη Βαλαωρίτου ενώ είχε παρκάρει τα μηχανάκια στη Βουκουρεστίου. Την ώρα που περίπου δέκα αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ ήταν παραδομένοι στην απόλαυση του καφέ, η Δημοτική Αστυνομία τους έκοβε κλήσεις λίγα μέτρα πιο πέρα για παράνομο παρκάρισμα μοτοσικλετών σε πεζόδρομο. Η δύναμη της «ταχείας αντίδρασης» δεν είχε πάρει χαμπάρι τι γινόταν, γιατί δεν είχε οπτική επαφή με τις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες, τις οποίες είχε αφήσει στο έλεός τους, αφού δεν είχε μείνει κανένας πίσω για να τις φυλάει. Τη σκηνή που ακολούθησε, όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ βρήκαν στις μοτοσικλέτες τους τα ροζ χαρτάκια με τις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, θα ζήλευαν ο Τσιφόρος, ο Σακελλάριος και οι άλλοι κλασικοί σεναριογράφοι κωμωδιών του ελληνικού κινηματογράφου. Οι αστυνομικοί της νεοσύστατης ομάδας έγιναν έξαλλοι και έψαξαν να βρουν του θρασείς δημοτικούς συναδέλφους τους, που τα έβαλαν με το φόβητρο των κουκουλοφόρων. Πού να φανταστούν οι δημοτικοί αστυνομικοί ότι αυτοί που είχαν παρκάρει για αρκετή ώρα τις μοτοσικλέτες πάνω στον πεζόδρομο και έπιναν τον καφέ τους αμέριμνοι ήταν αστυνομικοί της επίλεκτης ομάδας ΔΕΛΤΑ. Οταν συναντήθηκαν οι μεν με τους δε διαπιστώθηκε ότι η Δημοτική Αστυνομία είχε μοιράσει τις κλήσεις ύστερα από διαμαρτυρίες καταστηματαρχών. Δεν τους έφτανε η οικονομική κρίση, είχαν και τις μοτοσικλέτες μπροστά στη βιτρίνα και δεν μπορούσαν να σταυρώσουν πελάτη... Τελικά το θέμα των κλήσεων διευθετήθηκε. Η υπόθεση όμως άφησε πίσω της ερωτηματικά. Τι είδους εκπαίδευση έχουν αυτές οι ομάδες, όταν παρκάρουν τις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες τους και πάνε όλοι μαζί για καφέ; Μήπως τελικά δημιουργήθηκαν μόνο για τα μάτια του κόσμου, ύστερα από τα γεγονότα στο Κολωνάκι, προκειμένου να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση ασφάλειας; ΠΑΡΑΠΟΝΑ Ομάδα άμεσης δράσης στο... σβήσιμο κλήσεων Εξαλλοι με τους συναδέλφους τους της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ, μετά το μπαράζ κλήσεων που δέχτηκαν από τους πρώτους για παράνομο παρκάρισμα. «Εκοψαν κλήσεις σ' εμάς και τον Νιγηριανό παράνομο μικροπωλητή που είχε απλώσει την πραμάτεια του λίγα μέτρα πιο πάνω, τον άφησαν ανενόχλητο!», μας είπε ένας από τους αστυνομικούς της εν λόγω ομάδας. Οι αστυνομικοί εξέφραζαν επίσης παράπονα για τους καταστηματάρχες, διότι, όπως έλεγαν, ενώ βρίσκονταν εκεί για να προστατέψουν τις περιουσίες τους από τις επιθέσεις κουκουλοφόρων, αυτοί διαμαρτύρονταν «ότι παρεμποδίζουν τους πελάτες τους». «Δεν φταίμε εμείς εάν κάποιοι δεν έχουν δουλειά αυτή την εποχή. Τα δίκυκλα ήταν στο κέντρο του πεζοδρομίου και δεν εμπόδιζαν τους πελάτες να περνάνε δίπλα από τις βιτρίνες...», ανέφερε ένας από τους αστυνομικούς. Οι δημοτικοί αστυνομικοί, από την πλευρά τους, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το επεισόδιο που έγινε με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όταν οι τελευταίοι βρήκαν τις κλήσεις στις μοτοσικλέτες τους. Σε ερώτηση για το πώς συνέβη το περιστατικό, ανέφεραν (ενώ αποχωρούσαν από τη Βουκουρεστίου) ότι απλώς περνούσαν από το σημείο κάνοντας «τακτική περιπολία». Μετά το περιστατικό, οι αστυνομικοί της ομάδας «Δ» συνέχισαν την υπηρεσία τους στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου λίγη ώρα πριν είχαν πάρει κλήσεις για... παράνομη στάθμευση. Απ ό,τι φάνηκε, το πάθημα τους έγινε μάθημα. Αυτή τη φορά κάποιοι έμειναν δίπλα στα δίκυκλα για να τα φρουρούν από νέες... «επιθέσεις» των δημοτικών αστυνομικών και οι υπόλοιποι έκαναν περιπολίες στους γύρω δρόμους. Οσοι καταστηματάρχες αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών της νέας ομάδας, μίλησαν με θετικά λόγια για αυτή. Πηγη: Ethnos.gr
Lucifer Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 «Εκοψαν κλήσεις σ' εμάς και τον Νιγηριανό παράνομο μικροπωλητή που είχε απλώσει την πραμάτεια του λίγα μέτρα πιο πάνω, τον άφησαν ανενόχλητο!», μας είπε ένας από τους αστυνομικούς της εν λόγω ομάδας. ΧΑχαΧΑχαΧΑχαΧΑχαΧαχΑχ αχΧΑχχΑαΑΧΑαΧΑαχΑχα χΑΧχααΑαΑχαχααΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑ
slipknot Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Ναι ναι μαυτο το πλευρο να κοιμασαι εσυ. αντε μια βολτα στην Ιταλια (πουναι και διπλα) και κανε το χαβαλε που κανανε το δεκεμβρη τα παιδακια και ελα πεσμου τι εγινε.Εχεις ζησει/ταξιδεψει καθολου στην Ευρωπη ή απαντας με βαση τη φαντασια σου; Ναι, θυμάμαι τι είχε γίνει.
kage Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 τι ναι αυτα χτ125 κ δικαβαλα? μηπως ειναι 50αρια γιατι βλεπω 4ψηφιο νουμερο just lol
pournaras Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Παρα το οτι μπορει να ειμαι μεσα στα ατομα που εχεις χε.... οπως αναφερεις στο spoil σου, εγω θα σου απαντησω, γιατι τουλαχιστον τους συνομιλητες μου, οσο και να μην μου αρεσουν οι αποψεις τους, χε.... δεν τους εχω. Συγνώμη, αλλά μόνο εμένα μου φαίνεται αδιανόητη η ενίσχυση της αστυνομίας και όχι της παιδείας; Σας παρακαλώ να απαντήσετε με ένα ναι ή με ένα όχι και μη χάνεστε σε wall of text. ΝΑΙ κι εμενα μου φαινεται αδιανοητο (ειδες απαντησα με ενα ναι), ΑΛΛΑ επισης μου φαινεται αδιανοητο, που εχουν γινει τοσοι και τοσοι αγωνες, αλλα ελαχιστοι ως μηδαμινοι, για το συγκεκριμενο θεμα αυτο καθαυτο. Παντα εχουμε δεκαδες αλλα αιτηματα, και καπου αναπμεσα στις τελευταιες σειρες παιζει κι αυτο, για να γεμισει η σελιδα. Αδιανοητο επισης μου φαινεται, οτι ολοι οσοι ασχολουνται με το χωρο, ειτε ως μαθητες-σπουδαστες, ειτε ως επαγγελμα-λειτουργημα (καθηγητες), ολοι μα ολοι κοιτανε τον εαυτουλη τους, κανουν τις πορειες τους και μολις τους ανεβει λιγο ο μισθος (για τους καθηγητες), η μολις τους υποσχεθουν οτι τελικα δε θα χαθει το εξαμηνο κι ας ειχαν 3 μηνες κλειστη τη σχολη, τοτε ως δια μαγειας ολα τα προβληματα λυνονται. Του χρονου παλι. Και τελος αδιανοητο μου φαινεται τα πανεπιστημια να τα διοικουν μια χουφτα κοματοσκυλα, να κανονιζουν ποτε θα ανοιξουν και ποτε θα κλεισουν,να εχουν φτασει να μην περνανε ατομα, επειδη τσακωθηκαν με καποιο "προεδρο", και να μην εχουν ΠΟΤΕ μια κοινη πορεια οσον αφορα τους αγωνες τους. Ατομα που μονο σκοπο να ανεβουν τα σκαλοπατια της εξουσιας πηδωντας και καταστρεφοντας μια ολοκληρη σχολη και που οι πιο πολλοι τα εχουν σε τεραστια εκτιμηση και τους γλυφουν καθε μερα μπας και φανε κανενα κοκκαλακι. Αδιανοητο δεν ειναι καθηγητες να γραφουν ενα βιβλιο και μετα να εκβιαζουν το παιδαγωγικο συστημα να το διδαξουν με απωτερο σκοπο να το μοσχοπουλησουν; Θες κι αλλα αδιανοητα; μπορω να σου γραφω για μερες. Αν αληθεια νομιζεις οτι με το να δωσει η καθε κυβερνηση ενα 3-5-10% παραπανω για την παιδεια, θα ειναι ολα μελι γαλα, λυπαμαι αλλα πλανασαι. Λυστε πρωτα τα διοικητικα προβληματα της παιδειας, που δεν θελουν χρηματα, αποδειξτε οτι η παιδεια σαν παιδεια δεν εχει αλλα προβληματα εκτος του οικονομικου, και τοτε τα ξαναλεμε. Το να λεμε απλα οτι η κυβερνηση δε δινει λεφτα, και αν εδινε, ολα τα προβληματα θα λυνοταν ως δια μαγειας, ειναι τουλαχιστον υποκριτικο. Και εφόσον απαντήσετε ναι, ας εξηγήσετε γιατί δεν επαρκεί αυτή τη στιγμή η αστυνόμευση και ποια είναι γενεσιουργός αιτία της βίας. Οταν αποφασισετε τι ειδους ακριβως αστυνομια θελετε, να πατε να τους το πειτε, και να δειτε οτι αν εχετε ενα συγκεκριμενο μοντελο, μια χαρα δουλεια θα κανει. Οταν ομως ξεκινατε με τη λογικη, οτι "μου κοβουνε το δικαιωμα να βρισω το μπατσο" (εγινε και δικαιωμα, το κατακτησαμε μεσα απο αγωνες), και οταν θελετε το μπατσο, να κανει την τελεια δουλεια, αλλα χωρις βια, χωρις οπλο, χωρις καν να βρισκεται στο σημειο των συμβαντων (γιατι προκαλει), ε τοτε δεν θελετε μπατσο, το θεο θελετε, να ειναι πανταχου παρων, αορατος, και ρυθμιστης των καταστασεων. Υπάρχουν τοποθετήσεις που είναι εξοργιστικές σχετικά με τη μη χαλιναγώγηση ενστίκτων στις σύγχρονες κοινωνίες του αναπτυγμένου κόσμου. Ντροπή και όνειδος να πισωγυρίζουμε την ιστορία στην εποχή και στις τακτικές τους Τζενκινς Χαν και να διαγράφονται με μονοκονδυλιά τα επιτεύγματα της ανθρώπινης διανόησης. Μιλάμε για ενστικτώδη επιβίωση, τον 21ο αιώνα σε ευρωπαϊκή χώρα; Μιλάμε για ενίσχυση των μέτρων τάξης, όταν πια ο απλός μπάτσος μοιάζει στρατιώτης; Μιλάμε για 24/7 παρακολούθηση πολιτών ελαφρά την καρδία; Με ποιο δικαίωμα στο κάτω κάτω της γραφής να μπορεί ο οποιοσδήποτε τυχάρπαστος μπάτσος να μπορεί να ξέρει τι κάνει ο κάθε πολίτης ανά πάσα; Πριν 1000 χρονια σκοτωνες για ενα καρβελι ψωμι, σημερα σκοτωνεις για κατι διαφορετικο; Εχεις την εντυπωση οτι τα ζωωδη ενστικτα του ανθρωπου οχι μονο για επιβιωση, αλλα και για επιβολη, εχουν χαθει επειδη ζουμε στον 21 αιωνα, και κρυφτηκαμε πισω απο ενα κουστουμι;Θεωρεις οτι μπορει να γινει κατι αλλο απο το μονοδρομο του ανθρωπου ρομποτ, αν ποτε φτασουμε στο σημειο να χαλιναγωγησουμε τα ενστικτα μας, και να γινουμε ολοι ιδιοι; Απαντήστε σε αυτά τα ερωτήματα επιτέλους! Τα θέτω εδώ και μερικές ημέρες και δέχομαι απαντήσεις άρες, μάρες κουκουνάρες και για ενόχληση κατά τη διάρκεια της καθημερινής βόλτας στο αττικα για ψώνια... υπάρχουν επιμέρους ζητήματα που θα ήθελα να απαντήσω σε αρκετέ τοποθετήσεις, αλλά πάλι θα πιαστούμε από κάτι άσχετο και θα ξεφύγει η κουβέντα. Σημ. μπορεί να φαίνεται πως γράφω ευρισκόμενος σε έκσταση μίσους εναντίον συγκεκριμένων, αλλά χεσμένους τους έχω ως άτομα, απλά θεωρώ τις απόψεις επικίνδυνες και νοσηρές, η σοβαροφάνεια τους μπορεί να παγιδεύσει. Εγω απο τη μερια μου σου απαντησα. Βεβαια εχεις καθε δικαιωμα να θεωρεις την απαντηση μου επικινδυνη, νοσηρη και σοβαροφανη που μπορει να παγιδευσει...
Chris_85 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Ολα μυστικά και διακριτικά Η ώρα ήταν λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου. Μια παρέα 8-10 νεαρών έπινε ήσυχα τον καφέ της στο Brazilian, αν και από απόσταση καταλάβαινες ότι δεν ταίριαζαν στη συνήθη πελατεία του πεζόδρομου. Μπουφάν στενό, αθλητικά παπούτσια, τσαντάκι-μπανάνα στη μέση, γυαλί μαύρο και τζόκεϊ ή σκουφάκι. Γειτονικός καταστηματάρχης μάς κάνει από μακριά τις... συστάσεις, που μάλλον ήταν αχρείαστες. «Είναι οι ειδικές δυνάμεις Δ»... Λογικό να σκεφτείς ότι όπως κάθε πολίτης έχουν δικαίωμα για ένα διάλειμμα, για ένα καφέ προτού πιάσουν βάρδια. Εξάλλου είναι οι νέες δυνάμεις, το «μυστικό όπλο» που εποχούμενο θα πατάξει τους κουκουλοφορους και ως «μυστικοί» έχουν χρέος να αναμειγνύονται με τους κοινούς θνητούς... Στις 12 και κάτι σηκώθηκαν πλήρωσαν και έφυγαν προς τη Βουκουρεστίου, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα όλων όσων απολάμβαναν τον καφέ τους και ανησύχησαν με την ξαφνική κινητοποίηση των «μυστικών δυνάμεων». Εκεί μια έκπληξη τους περίμενε, καθώς απεδείχθη ότι η Δημοτική Αστυνομία είχε πράξει στο ακέραιο το καθήκον της. Είχε φορτώσει με κλήσεις για παράνομη στάθμευση, στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, στην άνοδο από την Πανεπιστημίου, τα μηχανάκια της «Ειδικής Δύναμης». Η «Ειδική Δύναμη» ήταν τόσο διακριτική και μυστική, που ως και οι Αφρικανοί που συνήθως γεμίζουν με την πραμάτεια τους τον πεζόδρομο είχαν εξαφανισθεί... Εκεί μπροστά στους περαστικούς και στους καταστηματάρχες άρχισαν οι τηλεφωνικές αρχικά (και κατόπιν διά ζώσης) διαπραγματεύσεις: «Μα είμαστε συνάδελφοι της ειδικής δύναμης», «τα μηχανάκια είναι για υπηρεσία», «δεν παρκάραμε εδώ για διασκέδαση αλλα είμαστε σε υπηρεσία...». Οι κωμικοτραγικές αυτές σκηνές στο κέντρο της Αθήνας συνεχίσθηκαν για αρκετή ώρα, παρουσία πολυπληθούς κοινού που εξασφάλιζε το πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης, μέχρις ότου προφανώς πεισθούν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί (και οι ανώτεροι τους που έφθασαν με όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας) ότι πράγματι είχαν να κάνουν με αστυνομικούς ευρισκόμενους σε... μυστική αποστολή. Την επόμενη φορά ας αφήνουν φρουρό στα παπιά προτού τους πάρουν χαμπάρι οι κουκουλοφοροι και τους ξεφουσκώσουν τα λάστιχα ή τους κάνουν άλλο χουνέρι... Τουλάχιστον έτσι θα γλιτώνουν τις κλήσεις... Αυτόπτης Μάρτυρας Ethnos.gr ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:06 ---------- Αν αληθεια νομιζεις οτι με το να δωσει η καθε κυβερνηση ενα 3-5-10% παραπανω για την παιδεια, θα ειναι ολα μελι γαλα, λυπαμαι αλλα πλανασαι. Λυστε πρωτα τα διοικητικα προβληματα της παιδειας, που δεν θελουν χρηματα, αποδειξτε οτι η παιδεια σαν παιδεια δεν εχει αλλα προβληματα εκτος του οικονομικου, και τοτε τα ξαναλεμε.Το να λεμε απλα οτι η κυβερνηση δε δινει λεφτα, και αν εδινε, ολα τα προβληματα θα λυνοταν ως δια μαγειας, ειναι τουλαχιστον υποκριτικο. Το αιωνιο αλλοθι για να υποχρηματοδοτουν την παιδεια..που θα επρεπε να ειναι η νουμερο ενα προτεραιοτητα διαχρονικα.. Το επιχειρημα που παραθετεις ειναι του τυπου: \ Δωστε στον ασθενη χαπια για τον πονοκεφαλο και οταν σιγουρευτειτε οτι δεν εχει αλλα προβληματα εκτος του ανευρύσματος στην αορτη, τα ξαναλεμε...
Hamurabi Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Επικεντρωθειτε ολοι στο ν ηπιανε οι "Δ" φραπε 5 λεπτα ή 15. Αν απο αυριιο πινουν 10' λιγοτερο τον καφε τους θαχουμε εναν πολυ καλυτερο κοσμο. Οσον αφορα των κυβισμων αυτων , για οσους δεν γνωριζουν , σκοπος της νεοσυστατης ομαδας ειναι να επεμβαινει αμεσα σε επεισοδια που γινονται απο ΠΕΖΑ ατομα. Δεν ειναι για να καταδιωκουν 1000αρες μηχανες στην εθνικη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.